Hva kan førtisbloggerne lære av fjortisbloggerne?

...eller bare "Here we go again"...

 

Definisjoner:
Fjortiser = Nedsettende. Irriterende umodne og overfladiske personer i alle aldre.
Førtiser = Nedsettende. Irriterende overmodne og navlebeskuende personer i alle aldre. Ofte har de katt også.

 

3. verdenskrig er i gang!


Den har faktisk vart en god stund allerede (siden 2009 eller så), på blogg.no og blogspot, men heldigvis er det bare de som gidder å velge side i konflikten som blir berørt. Akkurat nå pågår det harde kamper mellom sinnabloggere og humorbloggere flere steder. Fra slagmarken rapporteres det om sleivspark, sårede stoltheter, skrubbede egoer, slag under beltestedet, avbitte hoder, fliser i øynene, bjelker i øynene, og mengder av blogger som kræsjer og brenner, men som raskt erstattes av nye, prikk like.

For førtisene er dette god underholdning - dagen er ikke helt den samme uten.
Fjortisene gidder ikke lese det engang.

Fjortisene har en attention span som varer ca like lenge som en shout ligger på forsiden. De lever et sorgfritt bloggliv der "Fin blogg, kommenter gjerne tilbake" er viktigere enn noe annet og blåser en lang marsj i hva andre måtte mene om at de ikke mener noe. De er fornøyd så lenge de mottar sine små drypp av oppmerksomhet, og bruker heller tiden sin på det som er morsomt. Teit kommentar? Slett og forget! Flame wars krever langvarig engasjement, og det har de ikke tid til.

Førtisene har svært lang (men dessverre også veldig selektiv) hukommelse. Førtisene har mer fritid (ofte altfor mye av den), og engasjerer seg derfor sterkt slik at de samtidig får dekket underholdningsbehovet. De har meninger om alt og alle, uttrykker dem så ofte og høyt som de bare kan, og ve den som ikke mener det samme. Da ringer man delinkventens mamma eller arbeidsgiver og anmelder folk over en lav sko. Alt som blir sagt må selvfølgelig også blogges i minst tre eksemplarer, for deretter å akkes og oies grundig over i kommentarfeltene.

 

Konklusjon:

Fjortiser og førtiser har det samme oppmerksomhetsbehovet, de bare dekker det på forskjellige måter.

Fjortisenes overfladiske og sorgløse liv er en av tingene som irriterer førtisene noe grenseløst, mens fjortisene glatt overser de gretne førtisene og deres negative syn på verden generelt og andre førtiser spesielt.

Mens fjortisene flagrer fra kommentarfelt til kommentarfelt og legger igjen hyggelige hilsener som lyser opp dagen for mottakerene, sprer førtisene sin trangsynte propaganda der de kommer til - og lener seg deretter tilbake for å vente på eksplosjonene og lade opp til neste runde.

 

Hvem tror dere er mest utsatt for sure oppstøt, forstoppelser og magesår - fjortisene eller førtisene?

 

 

 

34

Der fikk du sagt det! Det er nok like greit at vi førtiser slutter å irritere magesår på oss over fjortisene, for de slutter ikke med "fin blogg"-kommentarene sine på våre navlebeskuende førtisblogger :)

Jeg vet jeg har fin blogg, og jeg kommenterer aldri tilbake..

Glimrende innlegg, drit morsomt! Og til ettertanke sist men ikke minst.

Jeg vil gå tilbake til fjortisene, elsker jo disse små rosabloggerene som er så glade:)

Men håper du tror meg på at jeg føler skyld og er lei meg for at uskyldige personer har blitt utsatt for dette, og da er det nok mye på grunn av denne letingen etter slarva dessverre. Og disse stripene som jeg elsker høyt. Dette er snart på høyde med han stakkaren som tegnet Muhammed i blekka si:( Selv om det ikke har fremkommet trusler i en slik retning som Muhammedtegneren har mottatt:) så minner kampene altfor mye om å fjerne mine skråblikk figurer. Det er som om en skal politianmelde en rettstegner fordi tegningene fremstilte siktede som en karrikatur...Trist!

Det som var en morsom greie for meg selv, har uttartet seg til å bli en farse med farlige elementer. Sorry to say.

Dette er en trist dag for mange berørte, og jeg sier unnskyld til disse som uskyldig har blitt rammet, mye på grunna av slarva.

Sjefa, du er en klok kvinne!

.

Jeg tror ikke fjortisene får magesår før en eller annen rosablogger poster et innlegg om hvordan de fikk et solid magesår av å 'jobbe alt for mye og for hardt, det er jo bare såååå vanskelig å si nei når man har såååå mye samvittighet, lissom' og dermed gjør det til en folkesykdom. Tipper vi hadde sett mange utbrente fjortiser og overarbeidede 10.klassinger. Forøvrig er jeg av den typen som smører meg med kaffe, edder og galle og dermed foretrekker selvpåførte magesår jeg kan klandre alle andre for, spesielt de som går rundt i truse med påsydd hår og innsprøyta fett i leppa samtidig som de forlanger å bli tatt seriøst :)

slarveposten: Westergaard fikk absolutt erfare at psykopater ikke er til å spøke med. Religion og politikk og krig og fred og sånn... jeg tror rosabloggerne har skjønt det. ;)

Bøyer meg i støvet, dette innlegget var en særdeles dekkende oppsummering av det som foregår!

Fin blogg, kommentere tilbake?

Haha, tulla. Hadde det gøy med å lese! :D Du fikk virkelig sagt det der. Men så må man jo også huske de imellom også, som blogger fordi de syns det er gøy å skrive, og som ikke bryr seg så mye om oppmerksomhet!

Amen!

Mia: Det finnes heldigvis mange av dem også, men de hører ikke hjemme i de to kategoriene jeg har skrevet om i dag. :)

hahahha. Likte denne

Jeg vet jeg har fin blogg, og jeg kommenterer aldri tilbake...

Morsomt innlegg!

Du har nok fått med deg essensen i bloggverdenen, men vi førtiser er veldig trofaste mot hverandre. Vi støtter hverandre og har blitt gode venner, faktisk.

Haha, det verste er at det er sant. Jeg er heldigvis en av de som bare er tilskuer, men jeg synes definitivt at førtisene sine innlegg og debatter er mye morsommere å lese.

Har forresten vurdert en lignende kommentarlinje i mitt eget kommentarfelt (Jeg vet jeg har fin blogg, og jeg kommenterer aldri tilbake...), men jeg kommer bare til å irritere meg over de som glemmer å fjerne den teksten før de skriver kommentaren sin:P

Det finnes jo faktisk de også, som lager en blogg i den hensikt å hjelpe andre, men det er helt klart at fjortiser som skriver om sminke og tragedien det er å knekke en negl, og illsinte førtiser som lever for å krangle på nett, jo de får nok tusen ganger mer oppmerksomhet enn en førtis som prøver å engasjere begge gruppene til å se at det faktisk ikke er alle som har det like godt som oss, og at all denne fråtsingen og engasjementet med stort hell kunne brukes på noe mere konstruktivt. Jeg trenger ingen fin-blogg-kommentarer, jeg trenger noen som vil engasjere seg, hvor er dem...?

Marianne: Men de du nevner passer ikke med definisjonene mine øverst i innlegget. :)

Joda, hvis jeg skulle velge mellom fordummende og forgiftende, hadde jeg nok valgt fordummende.... Tror jeg. For med tanke på hvor inni granskauen fordummende en del av disse fjortisbloggene er, så er jeg neimen ikke helt sikker.

whatwouldnemido.blogg.no

whatwouldnemido: Det er som å velge mellom pest og kolera. Men happy rosablogger er absolutt å foretrekke framfor de som drypper av grønn gift.

Sistnevnte er dog mer underholdende...

Fnis...

Jeg har ikke vært her så lenge. Og ønsket egentlig å lage en blogg om dans. Jeg forstod fort at jeg ikke var på rett plass og har funnet andre bedre mer seriøse nettverk. Dog likevel er jeg blitt værende her, mest for å se hva som påvirker mine 3 tenåringsdøtre. Og det jeg ser (leser) her er nok definitivt ikke toppen av ungdom eller og langt fra det jeg ønsker for mine. Når det gjelder 40 åringene, virker det egentlig som her er en del hyggelige folk, (som meg) og med hodet på rett sted - men her ser og ut til å være folk som burde ha brukt tiden sin hos psykolog eller kanskje rett og slett funnet seg en FYSISK venn for å snakke med eller oppleve noe med! Mvh Dansemamma!

Så sånn som jeg forstår innlegget ditt her da er det lov å mobbe andre på blogg.no. Du jobber jo der? Jeg føler meg mobbet, og forsvarer meg. Du får nå syns hva du vil om det da. Uansett 20 eller 40 år....

Som trettisblogger holder jeg klokelig munn, og bare observerer :)

Kari M Y Bakøy: Flere voksne mennesker som krangler offentlig, og kappes om å skrive utrivelige innlegg om hverandre, som de deretter bloggshouter for å fortelle hele verden hvor fæl den andre parten er og at de slett ikke bryr seg, er ikke mobbing.

Kristian: En sunn innstilling. :)

Jeg ser mobbing - mye mobbing her - og jeg forstår hvorfor barn og ungdom mobber når vi voksne anerkjenner det. Hilsen Dansemamma

Dansemamma: Om du kommer over mobbing på blogg.no er det fint om du rapporterer det inn på hjelp@blogg.no. Mobbing er ikke tillatt på blogg.no. Men det er også fint om du skiller mellom faktisk mobbing og folk som krangler.

Jo det er mobbing når to personer skriver nedlatende om andre som ikke har gjort de noenting. Da må det være lov å forsvare seg. Så enig med deg dansemamma.

Ehem... jeg begynte å blogge her på blogg.no for snart to år siden. Fordi jeg er transkjønnet og fordi dette er internett, forberedte jeg meg på masse stygge kommentarer og drittslenging.

21 måneder er gått siden det første innlegget mitt. Bloggen min er blitt frontet på forsiden av både VG og Nettavisen med ujevne mellomrom i denne perioden. Ukens blogg med linking på forsiden av blogg.no har jeg også hatt. Og hvor mange stygge kommentarer har jeg fått mot meg? Jeg kan i farten komme på to... mulig det har vært flere, men de kan i så tilfelle umulig ha gjort særlig inntrykk i og med at jeg ikke husker dem.

Så her sitter jeg og tenker for meg selv... hva har jeg gjort galt som har fått lov til å slippe unna mobberne?

:)

Å skille mellom mobbing og folk som krangler, er ikke min jobb og heldigvis for det.

Det kan synes som om blogg.no heller ikke greier å skille tydelig mellom krangling og mobbing. Jeg kan rapportere inn det jeg kaller mobbing. Som pedagog, vet jeg hva mobbing er. Men, vet dere? Vi har nok da ganske ulike definisjoner på mobbing. Jeg forstår ikke deres definisjon i alle fall. Men, dere skal tjene penger på dette, er jo derfor dere er her. Min rolle er å gjøre barn rystet til å møte en slik verden. Hilsen Dansemamma!

Kari M Y Bakøy: Klart du har lov til å forsvare deg. Men "mobbing" krever at det er ubalanse i styrkeforholdet mellom mobberen og offeret. Det er ikke tilfellet her, du tar jo igjen med samme mynt (selv om ordbruken din muligens er noe penere) - og bloggshouter innleggene for å nå ut til flest mulig om hvor fæle disse menneskene er. ;)

Nei nå gir jeg opp, når ingen av dere her skjønner at dette er mobbing. Da orker jeg ikke diskutere det mer.

Dansemamma: Vi benytter Olweus' definislon på mobbing. Hvilken bruker du?

I dette tilfellet er det heller ikke snakk om barn, men om (godt) voksne mennesker som sitter bak en skjerm og river kjeft til hverandre.

Emilie: Nettmobbing er ikke så utbredt som man skulle tro, men de som blir utsatt for det er oftest de som blir mobbet IRL også.

Hmmm... det er mulig det er noe i det. Men er det da i såfall på grunn av at mobberne "følger etter" eller på grunn av måten mobbeofferet reagerer på kommentarer som kommer i sin retning?

Jeg har jo en mobbehistorie fra barne- og ungdomsskolen selv, annerledes som jeg jo var. Dette begynner jo å bli en del år siden, og jeg beveger meg ute IRL uten å føle meg mobbet nå. Så derfor blir det naturlig for meg å stille spørsmål om det er en adferdsendring hos meg eller det faktum at jeg blogger anonymt som har gjort at jeg har sluppet unna.

Jeg gjetter på det første i og med at det ikke virker som at de aktuelle i denne saken kjenner hverandre "privat". Men det er jo bare gjetting...

Enig i det dansemamma skriver her.

Hæhæhæ, jeg klarer ikke og slutte og le xD

Jeg er heldigvis en ganske ubekymra trettis, som kan skrive LoL i et kommentarfelt, og gå videre i livet... Men voksne damer som prøver og rive hue av hverandre ved hjelp av tastatur er ganske underholdende xD

Kudos til deg for et velskrevet innlegg Toril :D

Jeg tar meg selv i å lese disse "førtisbloggene" fordi det er så mye mer underholdene!

Men der fikk du sagt det! Det er ganske sant også!

Kjør på, dette var awesome å lese!

(måtte gjøre kommentaren litt fjortiss for å sette prikken over i`en på blogg innlegget ditt)

Skriv en ny kommentar