hits

Hvordan dele Steam-spill med andre (Steam Family Sharing)

 

"Steam Family Sharing (familiedeling) tillater familie, venner og deres gjester å spille hverandres spill samtidig som alle tjener opp sine egne presentasjoner og kan lagre sine egne spillsaves og screenshots i Steamskyen. Dette gjøres ved å autorisere familiemedlemmers kontoer og maskiner."

For å gjøre det klart helt fra starten av... dette er ikke en enkel måte for vennegjenger å spille hverandres spill gratis på. Funksjonen er ikke ment for at du skal kunne dele de spillene du ikke bruker lenger med andre sånn at de skal slippe å kjøpe dem selv. Bare én person om gangen kan bruke et delt bibliotek.

Det denne funksjonen gjør er å gi familier som deler én spill-PC muligheten til å ha brukerspesifikke saves, achievements mm. på spill som bare er kjøpt på én bruker, eller for å si det på en annen måte, dersom hele familien deler én steamkonto kan alle nå opprette sine egne kontoer, med alle de fordelene det gir, og fremdeles ha tilgang til alle spillene uten å måtte kjøpe dem på nytt.
Som ekstra bonus gir den meg også muligheten til å la min sønn spille mine spill på sin PC når jeg ikke spiller selv, uten at jeg trenger å låne bort PCen min eller gi ham min login til Steam, og dersom han også deler sitt bibliotek med meg gir den meg muligheten til å spille hans spill, med min bruker på min maskin, når han ikke spiller selv.

Man kan autorisere inntil 10 maskiner og inntil 10 kontoer på hver maskin.

Da er vi i gang. :D

Family Sharing er i lukket beta, og du kan melde deg på her: http://steamcommunity.com/groups/familysharing
Når du er godkjent (du mottar mailen du ser over her) må du aktivere betadeltakelse i Steam.

Velg "Fil" > "Innstillinger" og deretter "Konto"
(har du Steam på engelsk er det "Steam" > "Settings" > "Account")Når du endrer denne restarter Steam. Etterpå har du tilgang til noen ekstra funksjoner under valget "Family" inne på "Innstillinger".

Jeg har nå autorisert denne PC'en og gitt mini tilgang til mitt Steambibliotek på den maskinen jeg sitter på. Det betyr at han kan logge inn på sin Steamkonto på min PC, og spille mine spill.

For at han skal kunne logge inn på sin konto på sin PC og spille mine spill må jeg først logge inn én gang på min konto på hans PC og autorisere den maskinen også. Samme fremgangsmåte der. Veldig enkelt når hans maskin er i samme hus (ellers måtte jeg brukt TeamViewer elns).

 

Hvordan fungerer det?

Jeg styrer selv hvilke maskiner jeg vil dele på, og hvem jeg vil dele med. Det finnes også funksjon for å velge hvilke spill jeg deler. Når jeg har krysset av for at Michael H G F skal ha tilgang vil han kunne spille mine Steamspill på de maskinene jeg har godkjent selv om han er innlogget på sin egen Steambruker. Forutsetningen er at jeg ikke sitter og spiller et av mine Steamspill selv. Sitter han og spiller et av mine spill, og jeg starter et av mine spill, uansett hvilket, fra en annen maskin, vil han få opp valg om å avslutte innen 3 minutter eller kjøpe spillet selv. Jeg har altså alltid "førsteretten" til mitt eget bibliotek. Derimot kan jeg, når vi begge er registrert, spille hvilket som helst spill fra hans bibliotek samtidig som han spiller et spill i mitt bibliotek. Vel, med unntak av spill vi begge eier. Jeg kan altså ikke spille hans Skyrim fordi jeg har Skyrim selv (- men er jeg i offlinemodus kan jeg fint spille et av mine egne spill uten at han blir kicket).


// Her ser du at jeg spiller Michael H G F's Cubemen 2 samtidig som han spiller mitt Godus

Deling er altså satt til hele biblioteket, ikke pr. spill, slik at Michael H G F kan ikke låne mitt Don't Starve mens jeg spiller et andre av mine spill. Han kan bare spille et av mine spill når jeg selv ikke spiller noen av mine spill og når jeg spiller et av mine spill i offlinemodus. For oss fungerer det likevel ganske greit. Jeg kan spille hans spill når han er på skolen eller sover eller spiller et av mine, og han kan spille mine på ettermiddag/kveld når jeg jobber eller når jeg spiller et av hans spill. Jeg trenger ikke logge ut av Steam for at han skal få tilgang og kan dermed bruke chatten og surfe i butikken, grupper og fora så mye jeg vil.

Jeg vet ikke hvordan dette fungerer med spill som har aldersgrense. Jeg tror ikke det finnes noen sperre der - på Steam kan man ikke kjøpe spill med en høyere aldersgrense enn registrert alder, men man kan fint spille dem dersom man har fått dem i gave. I alle fall har man mulighet for å velge at man ikke deler bestemte spill. :p Jeg valgte å ikke rote med den innstillingen i det hele tatt...


// pinkodelås er disablet som default

For at jeg skal kunne spille Michael H G F's spill må han også ha mottatt bekreftelsesmailen og ha aktivert betaoppdateringer i Steam. Når han har autorisert delingen av hans bibliotek på min maskin trenger jeg bare trykke "Play" for å spille hans spill.

Jeg får også opp et varsel når han bruker biblioteket mitt, sånn at jeg kan velge å ikke kicke ham for å spille selv. Trykker jeg "Play" her må han logge ut, men jeg kan altså spille et av hans spill uten at det gjør noe. Spiller jeg allerede et av mine spill når han forsøker å velge et vil han bare få opp "Kjøp"-knappen i stedet for "Start spill"-knappen.
NB! Family Sharing fungerer bare på spill som ikke krever egen konto, abonnement eller login hos en tredjepart. F.eks. kan man ikke dele spill som Assassins Creed, Batman, Max Payne 3, Nether, Torchlight II osv. (liste her) og ja, spillene må lastes ned og installeres på maskinen før du kan spille dem (man kan laste ned selv om noen andre spiller i det samme biblioteket). Family Sharing krever også at Steam Guard er aktivert på alle kontoene.


PS! Det er altså mulig å spille egne singleplayer-spill samtidig som andre har tilgang til ditt bibliotek. Det er bare å gå i offline-modus. Så vidt jeg kan lese i forumet er det ikke ment å skulle fungere slik, så jeg vet ikke om dette er en bug eller en feature. Den som låner må alltid være i online-modus. :)

 

 

#steam #spill #steamfamilysharing #genialt

 

 

Hvordan slår man d av??? Vil ikke ha det, men venninnen min trykket på noe feil når hun lånte min pc, nå er hun på min lvl og mine stats når hun logger inn! Jeg har ikke godtatt noe !!! Vil ha det bort!!!

Hjelp: Høres ut som hun rett og slett logger inn som deg.

Skriv en ny kommentar