hits

Vil du ha Facebook "Del"-knapp i bloggen?

 Egentlig har du det allerede dersom designet du bruker ikke har fjernet "Tips en venn"-linken under innlegget. Der er det både "Del på Facebook" og "Del på Twitter". Men vil du ha en egen "Del på Facebook"-knapp i selve innlegget kan du fikse det selv... det er kjempeenkelt.

Bare legg denne kodelinjen der du vil ha knappen (i htmlkoden):
NB! Den fungerer bare dersom den er innenfor koden som styrer innleggene (entry), du kan ikke legge den i sidebaren eller headeren eller lignende.

<div class="fb-share-button" data-href="${EntryPermaLink}" data-type="button"></div>

 

Jeg har lagt "Del"-knappen rett etter "Liker"-knappen, både på forsiden og i selve innleggene. Da ser det slik ut i malene:

<div class="content">${EntryBody}</div>
<div class="fb-share-button" data-href="${EntryPermaLink}" data-type="button"></div>
<div class="meta">

 

Og her er koden for CSS:

.fblike {
float:left;
margin:20px 0px;
clear:none;
}
.fb-share-button {
float:left;
margin:20px 0px;
clear:none;
}

 

#bloggno #design #facebook

Testet det akkurat ut, men den ble liggende klin oppi mitt egenproduserte banner med link til fb-siden min og det så ikke pent ut. Tips til å få litt mer avstand mellom de to, eventuelt plassere den ved siden av liker-knappen?

Inntil videre har jeg fjernet del-knappen. Ikke det at jeg helt har skjønt forskjellen på de to heller...

Emilie: Emilie: Har du noe annet på akkurat samme sted kan du f.eks. bruke <br /> eller <p> </p> for å få luft mellom elementene. Liker gir en like, kun det. Del poster innlegget på FB-veggen din slik at du deler det med vennene dine.

Vet ikke om du skrev noen tags eller noe nå som forsvant i formateringen, men svaret ditt ble litt mangelfullt :P Prøvde en br /-tag selv, uten at det hjalp, og prøver nå desperat å slukke fortvilelsen og tårene med litt nordnorsk visesang gjennom høytalerne.

Heh... hvis det er tilfelle så lurer jeg på hva som er vitsen med liker-knappen under innlegget ;) Men jaja, da får jeg vel prøve å få lagt inn dele-knappen også da, som jeg er mer interessert i å ha.

Emilie: Du kan jo legge den øverst i innlegget. ;)

Se der ja, p-tagen var det som skulle til. Nå så det riktig så fjongt ut. Tusen takk :)

Hmmmm, skjønner ikke helt hvor jeg skal legge inn den koden da?

Emilie&Linda: Den må legges i html-malene. Nå trenger du egentlig ikke gjøre det dersom du har "Tips en venn"-linken i hvert innlegg. Klikker man på den finner man jo både del på Facebook og del på Twitter. :)

Jeg dristet meg til å prøve og fikk det til, men samtidig ble de andre duggedingsene min usynlige. Jeg har en sånn rar lillasjelfigur med link til facebooksiden min og en sånn you might like og det ble borte liksom, skummelt å fikle på egenhånd tror jeg:)

Mariann Sæther Tokle: Da har du kanskje flere instanser av javascriptet som man vanligvis legger inn sammmen med FB-plugins. Jeg har med vilje ikke tatt det med i oppskriften siden blogg.no legger det inn automatisk når man har aktivert FB-like i bloggen.

Ja, jeg aner ikke, jeg lar det bare være tror jeg:) Får panikk vettu når noe blir borte, men jeg klarte å få det tilbake da, ikke verst bare det:)

Skriv en ny kommentar