Skolestart, lærlingeplass... og ferieDen siste måneden har rutiner og timeplaner endret seg litt i familien Gyldenskau/Finnstein. Her har begge guttene jobbet i sommer, og sommerferien har i grunnen vært som resten av året. Det har temperaturen også for den saks skyld - ikke mye sommerfølelse her. Jeg syns det var veldig greit da skolen startet igjen i august og det tror jeg ungene syns også.

Mannen i huset har hatt den største jobben, med kjøring av flyttelass hit og dit og frem og tilbake. Eldstemann Eirik (19) startet nemlig først på vg2 KEM i Bodø, men tre dager inn i første skoleuke fikk han (jubel og glede!) beskjed om at han var kommet inn på førstevalget sitt, vg2 anleggsteknikk på Fauske, og dermed var det bare å sette seg på bussen til Fauske hver morgen i stedet. Nå i helga fikk han byttet hybel også (tusen millioner takk til Laila) og bor nå i sykkelavstand fra skolen. Planen hans er anleggsmaskinfører og så videre til bergverk/fjellsikring.

Yngstemann Michael (16) har startet vg1 på Steigenmodellen og får dermed bo hjemme en stund til (fire år faktisk, hehe). Lærlingekontrakten hos Cermaq (akvakultur) er signert, og han storkoser seg på anlegget på Bergsøy. Første dagen kom han hjem med verdens største gnagsår og et enda større smil. Uken hans består i år av to dager på skole og tre dager i bedriften. 

Ho mor sjøl (det er meg altså) starter nå på sin andre ferieuke og koser seg bare verre med gode venner i Imperial City, mens regnet høljer ned utenfor. En fin start på september. Jeg har en stabel uleste bøker også, og et loft som trenger en kraftig opprydding. Hva skal jeg ta først tro... hmmm. :p

Det er i grunnen utrolig deilig at begge guttene vet hva det er de vil holde på med. Da jeg var i den alderen hadde jeg ikke peiling på hva jeg ville bli. Jeg gikk tre år på allmennfaglig, og selv om det var morsomt (mange gode minner derfra) har jeg strengt tatt ikke hatt noen som helst nytte av det. Kanskje jeg etter hvert må slenge meg på videregående på nytt? :D

 

 

Mer om Steigenmodellen
http://www.an.no/steigen/nyheter/steigen-modellen-viser-vei/s/5-4-145657

0

Skriv en ny kommentar