Blir DU ranket lavere i Googlesøk? ツ

 

Har du slått av "mobilvennlig design" på bloggen din? I så fall risikerer du å ikke bli sett i Google...

I 2012 anbefalte Google at alle med nettsider burde gjøre sidene sine responsive. Dette er ganske enkelt fordi nettsider som ikke er mobiltilpasset er vanskelig å bruke på mobil og brukeren går heller til en annen side som fungerer bedre. Til nå har dette kun vært en anbefaling uten konsekvenser fra Google, men fra 21. april i år begynte de å endre algoritmene for å tilpasse søkemotoren den økte bruken av mobile enheter.

Nettsider (og dermed også blogger) som ikke fyller kravene fra Google vil dermed plasseres lengre ned i søkeresultatene enn sider som har mobilvennlige design, selv om de ellers ville blitt ranket høyere. Om bloggen din for eksempel lå som #3 på første side i Google tidligere risikerer du nå at den snart vil ligge på side 13 i stedet når brukeren leser fra en mobil enhet, dersom du velger bort "mobilvennlig" til fordel for et eldre design som ikke skalerer på mobil. Googles søk på mobile enheter vil prioritere webløsninger som er mobilvennlige høyest. Google gir ingen grader av mobilvennlighet - enten er siden mobilvennlig eller så er den det ikke. Det betyr at mange nettsteder/blogger kan komme til å oppleve et kraftig dropp i trafikken sin, om Google dømmer siden som ikke mobilvennlig.

 

Google dømmer nettsidene etter:

  • Om skriften er lett å lese på mindre skjermer
  • Om knappene er store nok og har passe avstand til hverandre
  • Om siden bruker software som ikke fungerer på mobil (feks Flash, Java, Quicktime)
  • Om man må bruke zoom og horisontal scroll for å se hele siden
  • Om Google forstår innholdet
  • Om siden presenterer innholdet godt og er enkel å navigere på
  • Om siden laster raskt

 

Vil du teste om bloggen din er mobilvennlig kan du gjøre følgende:

  • Gå til "Innstillinger" >> "Blogg" og kryss bort "Mobilvennlig" (ellers tester du bare det mobilvennlige designet vi har lagt til)
  • Vent noen minutter og besøk så bloggen din på en mobil enhet. Ser du fremdeles blogg.no's mobildesign venter du litt til og forsøker igjen om en stund.
  • Når du ser det vanlige bloggdesignet ditt også på mobilen går du til https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/ og skriver eller limer inn adressen til bloggen din i feltet, og så trykker du på "Analyze". Når siden har jobbet litt får du opp resultatet.

 

Les mer om kravene til mobilvennlige sider

Informasjon til bloggdesignere

 


 


 

 


 

Alle bloggere på blogg.no kan nå velge sitt eget mobildesign. Ny designbygger er på plass og det er også mulig å redigere direkte i html/css. Vi vil selvfølgelig også legge ut noen enkle valgbare standarddesign for mobil.

Har du allerede et mobilvennlig (responsivt) design kan du altså fortsette å bruke dette i stedet for default mobilvisning ved å krysse bort "mobilvennlig" inne på "Innstillinger" >> "Blogg".

Vær obs på at når "mobilvennlig" er valgt vil mobilview ha mobiltilpassede (smalere) annonser og plasseringen er litt annerledes. Desktopview har de samme annonseformatene som før også på mobil.

 

tl;dr
Google har endret på kravene til nettsider som indekseres. Mobilvennlige nettsider løftes fram og nettsider som har dårlig lesbarhet på mobil dyttes bakover i resultatene når man søker fra mobile enheter. Derfor har blogg.no innført mobilvennlige design, slik at din blogg vil få en bedre rangering i Google.

 

 

#bloggno #design #mobilvennlig #google #seo #pagerank #responsivt

4

Kan jeg endre så jeg får header på mobildesignet? Eller må jeg vente til alt det andre er klart?

Så flott innlegg, den mobilvenlig greia irriterte meg, men fikk fjernet det nå og bloggen min var mobilvennlig :D

Mona Charlotté: Du må nok vente til designbyggeren eller html-redigeringen er klar.

Takk for at du gjorde meg obs på dette! Testen var negativ, så da vet jeg hva jeg skal jobbe med fremover ;) Gjerne ta en titt innom bloggen min og følg den om du vil selv om google ikke vil ha den, hehe :P Ha en god kveld videre :)

Skriv en ny kommentar