Faith in humanity... restored!

Tirsdag 31. oktober 2006: En storm kommer overraskende på rundt 200 villhester i et naturreservat ved den lille byen Marrum nord i Nederland. Vannet stiger, dikene klarer ikke påkjenningen, og dyrene blir avskåret av vannmassene ute på en liten landtunge.

Fredag 3. november: Hestene har stått "værfast" i tre dager på det som nå er bare en liten holme i sjøen. De er våte, kalde, slitne og mer uvær er i vente. Frivillige kjører mat og ferskvann ut til hestene med båt, flere ganger om dagen, men 19 hester har dødd av påkjenningene allerede. Flere forsøk har vært gjort på å redde de resterende 190, uten hell så langt, men så tar 6 jenter tak i tøylene...

Micky Nijboer (32) har fulgt dramaet og er sikker på at hun har løsningen - hester er flokkdyr og vil følge en lederhest. Hun poster et innlegg i Frieserforumet: "Søker hester og ryttere. Kun erfarne ryttere med hester som ikke er redde for vann."Med fire ryttere i vannet og to på land klarer jentene å lokke hestene til å følge dem over til tørt land.

Rytterne og deres hester: Susan Fransen på Blizzard, Micky Nijboer på Berber, Antje Dijkstra på Humphrey, Hinke Lap på Guinever, Christina Stormer på Perfeft og Fardow de Rueter på King.

Micky Nijboer har senere fortalt sin historie i boken "Zonder trommels en trompetten" (Uten trommer og trompeter).
Denne videoen laget hun til minne om de 25 hestene som døde. 

Året etterpå utnevner dyrebeskyttelsen de seks jentene til "Årets Dyrehelter".

Marrum-amasonene årets dyrehelter 2007
De seks jentene som i november i fjor klarte å redde nesten 200 hester i Noarderleech ved Marrum blir utnevnt til årets dyrehelter 2007 av Dyrebeskyttelsen. Mickey Nijboer, Antje Dijkstra, Hinke Lap, Christina Stormer, Fardow de Ruiter og Susan Fransen mottar prisen i kveld i Ecodromen i Zwolle. De seks jentene får gi 7500 Euro til et godt formål. Hvilket formål de velger blir offentliggjort under Dyreballet i Amsterdam i morgen kveld.

"Det er en stor ære", sier Mickey Nijboer. "Jeg har stor respekt for Dyrebeskyttelsen."

I tillegg til de seks jentene får et titalls andre hederlig omtale av Dyrebeskyttelsen kvelden før Dyrenes Dag. Nijboer: "Og det fortjener de absolutt, for de handlet av samme grunn som oss; kjærlighet til dyrene. Tilfeldigvis var det vår aksjon som fikk medieoppmerksomheten, og derfor fikk vi tittelen, men alle de andre fortjener den like mye."

 

Redningen i nyhetene

 

 

1

Tommel opp!

Skriv en ny kommentar