Hvordan embedde poster og bilder fra Facebook på bloggen?

Det finnes to måter å ta innhold fra Facebook og plassere det i din egen blogg. Her viser jeg den lovlige (og peneste) måten.

Finn posten eller bildet du vil bruke og trykk på den lille pilen oppe til høyre. Velg "Embed post" (på norsk heter det sikkert "innbygg" eller noe slikt)Deretter kopierer du koden (markert i blått) ved å høyreklikke i feltet og velge "Kopier". Pass på at du får med hele koden. 

Så går du til bloggen din og innlegget du vil embedde FB-innholdet i, og her har du to muligheter for å sette inn koden. Du kan enten sette den inn via html-redigering, da styrer du selv hvor i innlegget du skal ha den embeddede posten, eller du kan lime inn koden i kodefeltet, da havner den automatisk nederst i innlegget.

 

Via html-redigering

Trykk på "html av/på" til høyre under tekstboksen slik at du kommer til html-redigeringen (når html-redigering er aktiv forsvinner redigeringsverktøyene øverst i boksen).
Lim inn koden der du vil ha den, og trykk på "html av/på" igjen for å gå tilbake til rik redigering.Nå ser innlegget ditt slik ut. Om du vil se hvordan det blir seende ut i bloggen kan du trykke på "Forhåndsvisning". 

Legge inn via kodefeltet

Skriv innlegget og trykk deretter på "Kode" under innlegget. Lim inn koden. Det embeddede innholdet vil ikke bli lagt til i innlegget før du lagrer innlegget,ved å trykke på enten "Lagre og publiser" eller "Lagre som utkast". Vil du se det i forhåndsvisningen før du publiserer må du trykke på "Lagre som utkast" og deretter velge redigering igjen. 

 

Og slik ser posten ut når den er embeddet i bloggen... 

#bloggno #facebook #embed #bloggtips

1

Så fin blogg du har :-) Og for et fint innlegg :-)

På bloggen min finner du foto-tips til bloggen din (y)

Skriv en ny kommentar