GWENT - Ikke så vanskelig likevel...

I Witcher 3 finner du kortspillet GWENT. Når du starter Witcher 3 og begynner å spille oppdager du fort at "alle" du møter spiller Gwent, og absolutt alle er bedre enn deg...  På første playthrough ga jeg helt opp Gwent og holdt meg til hovedhistorien i stedet. På andre gjennomspilling bestemte jeg meg for at nå skulle jeg finne ut av det, og det klarte jeg, tilslutt.

Gwent består av fire stokker, Scoia'tael, Monsters, Northern Realms og Nilfgaardian Empire. I starten har du ikke nok kort til å spille med noe annet enn Northern Realms. Det er 2-3 runder i hvert spill, og de 10 kortene du starter med skal holde hele spillet. For å vinne spillet må du vinne to runder. For å vinne en runde må du ha mest poeng når runden er over. 

Men, det er monsterstokken du vil ha. Og den enkleste måten å skaffe seg en spillbar monsterstokk er å dra til Skellige og kjøpe kort fra alle merchants og innkeeps du finner. Det finnes en del nøytrale kort også (de kan brukes i hvilken som helst av stokkene), så bare kjøp alle kort du kommer over. Når du har en spillbar stokk kan du begynne å kikke på oppslagstavlene i byene etter quests som ber deg spille mot bestemte personer. Disse personene kan du vinne spesielle kort fra.
 

Monsterstokken har "Muster", spesialkort som automatisk henter fram andre kort fra samme "serie" når du spiller ett av dem. Du finner slike i Scoia'taelstokken også, men ikke like mange. "Muster" er bra fordi du kan spille ett kort fra hånden og få opptil 6 ut på brettet. Det finnes mange andre spesialkort også, noen gir deg fordeler, og andre lager trøbbel for motspilleren. De beste kortene vinner man fra utvalgte motstandere man møter i spillet. Det finnes også en Gwent-turnering man kan delta på.


 

For å vinne trenger man en stokk med få, men gode kort. En stokk må ha minimum 22 kort og bør ikke ha flere enn 30, monsterstokken min har 26. Av disse er det 7 helter og 3 (av 10 mulige) spesialkort. Jeg har valgt bort en del spesialkort som delvis trenger litt flaks for å gjøre nytte, og fjernet de laveste kortene. På den måten sikrer jeg meg at alle kortene jeg får på hånden er gode kort. :p


 

Trikset er å lure motstanderen til å bruke opp sine kort, og selv sitte igjen med nok gode kort til å vinne den siste runden. Med mindre du vant første runde og ser at du lett vinner den andre runden også...

Reglene er enkle, du lærer dem i løpet av et par spill, og du kan høyreklikke på kort, også motstanderen sine, for å lese om hva de gjør.
Lykke til! :)

 

#witcher3 #gwent #gaming #spill

3

Stilig! Det er mye som jeg ikke vet, men som jeg fikk litt mer peiling på nå :) Takker og bukker :)

Jeg brukte nesten halve første playthrough på å spille gwent og lete etter nye kort! Er litt sånn på de fleste spill... Sikkert over halve tida mi i Fallout 4 nå er brukt på å bygge base :)

Ikke Meg: Jeg spiller vanligvis historein først, og tar sidequests senere. Jeg er så vanvittig nysgjerrig og bare MÅ vite hvordan det ender. :D

Skriv en ny kommentar