Superenkle hverdagsbrød

Lei av å tygge sponplater? Prøv disse. :)
(så lett at selv far kan gjøre det)

 



 

3 store eller 6 små brød

  • 2 kg hvetemel
  • 0,5 kg sammalt hvete grov
  • 2 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 2 pk tørrgjær (blå)
  • 1-2 l lunkent vann (ca. 40 grader)

 

Bland alt det tørre i en stor bolle/brødbalje.

Ha i vann og kna til deigen er litt klissete.

Hev under plast på et lunt sted i 1 time

 

Del deigen i 3-6 leiver og rull til passelige brød som legges i en stor langpanne.

Etterheves under plast i 15-20 minutter.

Stekes i langpanne midt i ovnen på 180 grader i 60-70 minutter.

 


 

 

#brød #oppskrift #mat

2

Ser deilig ut!

Sikkert gode er man vant til kjøpebrød, men man trenger ikke å doble gjærmengden ved dobbelt så mye mel. Jeg bruker en pose gjær til 1.5 kg mel, og til en mye grovere melblanding. Det er mer enn nok. Ved å bruke vann på 40 grader vil de heve fort (sammen med 2 poser gjær), men ved å halvere temperaturen vil brødet bli mye bedre. Smaken utvikler seg mer ved saktere heving. Aller best blir de ved å bruke lite gjær, og heving på en kjølig plass over flere timer. Deig som ikke eltes nok vil gi tunge og lite luftige brød.

Skriv en ny kommentar