Blogg.no er en bloggportal som lar bloggere opprette blogg og synliggjøre bloggen helt gratis. Dersom man ikke velger det bort vil alle innlegg man publiserer vises på forsiden av blogg.no og på kommunesiden der man har registrert bosted. Innlegg pinges også automatisk på blogglisten.no og i tillegg har man mulighet til å bloggshoute (betaltjeneste) innlegg på blogg.no's forside og på Nettavisen, Side2 og Side3.

Hver blogger er selv ansvarlig for sin blogg og alt innhold i den, med ett eneste unntak... annonsene som legges inn av blogg.no. Det betyr at bloggeiere selv må passe på at det de poster er innenfor norsk lov OG blogg.no's regelverk, og at kommentarer andre poster er innenfor norsk lov OG blogg.no's regelverk.

 

Les også: Om moderering av bloggshouts

 

Artikkelen fortsetter under bildet

 

Noen ganger dukker det dessverre opp bloggere som ikke helt klarer å holde seg innenfor regelverket, og når slike oppdages, eller rapporteres inn, tar blogg.no grep. Følgende virkemidler tas i bruk:

 

Varselboks

Du har sikkert sett denne boksen...


 

Denne brukes dersom en blogg har svært eksplisitt innhold. For eksempel svært erotiske bilder, eller bilder/videoer av skadede mennesker eller dyr som har det vondt. Denne varselboksen er ment som en buffer slik at lesere kan velge selv om de vil gå inn og se på innholdet. Man kan be om å få lagt inn en varselboks dersom man vet at bloggen kommer til å inneholde ting mange vil finne støtende.

 

Skipfront

Skipfront betyr ganske enkelt at man "skippes" (skjules) fra forsiden og kommunesidene, og man vil heller ikke komme opp på topplister eller på hashtaglister. Når man ikke kan vises på forsiden kan man logisk nok heller ikke bloggshoute. Forsiden er blogg.no's ansikt utad, og selv om takhøyden er stor er det blogg.no som avgjør hva som er greit og ikke greit å ha der.

Skipfront er den vanligste formen for moderering og den brukes hovedsaklig når man vil hindre en blogg fra å vises på forsiden. For eksempel inaktive blogger som spretter opp på topplisten, blogger med falsk alder eller kjønn som havner på feil liste, personlige blogger i magasinlisten, blogger som misbruker bloggshouts eller hashtags... osv.

Når en blogg er skipfrontet kan den fremdeles logges inn på og postes innlegg i som vanlig, og alle kan lese den. Den vil bare ikke komme opp på forsidene eller på blogg.no's lister.

 

Artikkelen fortsetter under bildet

 

 

Ban

Spamblogger; rasistiske blogger; mobbing; stjålet identitet; ana/mia-blogger; falske konkurranser; ulovlig innhold, f.eks streaming av filmer eller sport... Noen blogger har ikke livets rett, og de stenges slik at ingen kan lese dem og eieren kan heller ikke logge inn. Bannede blogger blir bare unntaksvis åpnet igjen.

 

Varsel

Blogg.no sender normalt ikke ut varselbrev. Fjernede bloggshouts (kan sjekkes i bloggshoutloggen), varselboks og skipfront regnes som varsel i seg selv, og man kan kontakte support dersom man lurer på hvorfor shouts eller bloggen er moderert. I de fleste tilfeller vil varselboks fjernes når det eksplisitte innholdet er dyttet ut av bloggens forside eller slettet, og skipfront fjernes når bloggeren er blitt forklart og har forstått hvorfor skipfront er lagt inn og vedkommende har ryddet opp i forholdet. Ved gjentatte overtredelser/provokasjoner kan skipfront gjøres permanent, eller man kan ende opp med en ban.

I svært grove tilfeller tar blogg.no også kontakt med politiet, f.eks. der det er lagt ut overgrepsbilder eller når man tror det kan stå om liv.

 

Artikkelen fortsetter under bildet

 

 

Automatiske modereringsfunksjoner

Kommentarfilter finnes i alle blogger. Bloggeier kan selv bestemme hva som skal modereres (ordfilter/IP-filter) og hva som skjer med kommentarer som filtreres (settes til godkjenning / slettes). I tillegg ligger det et automatisk spamfilter på alle innlegg som er eldre enn 30 dager.

 

Les også: Å rapportere ting til blogg.no

 

Noe du lurer på angående moderering? Spør i kommentarfeltet eller spør support.

 

 

#bloggno #ban #skipfront #varselboks #moderering #regler

17 kommentar
 • 08.02.2016 kl.09:55

  Det burde faktisk ikke vært lov å spamme ned blogshout listen med gamle innlegg. Det som skjer er at nye gode innlegg fra folk forsvinner i disse innlegga som allerede er publisert. Irriterende!! Dere burde skru opp prisen noe kraftig på å shoute innlegg som har vært shoutet før, slik at disse multitaskerne kan komme med noen nye innlegg istedenfor å spamme ned lista med "repriser" . Kanskje en burde fått en "skip" knapp som vi som er på jakt etter gode innlegg kunne brukt, slik at en manuelt kunne fjerne disse gjengangerne fra lista :)
 • Toril Gyldenskau 08.02.2016 kl.10:20

  For "Siste innlegg" er det en selvfølge, men for betaltjenesten bloggshouts er det opp til hver enkelt hva de ønsker å promotere og når. Det finnes en sperre som gjør at man ikke kan shoute det samme innlegget flere ganger i rask rekkefølge, men vi ser altså ingen grunn til å ikke la bloggere shoute samme innlegg på nytt ved en senere anledning. Jeg skal ta med meg forslaget om "La meg slippe å se dette". :)
 • injrye1 08.02.2016 kl.11:54

  Enig med anonym.

  Er så mange flotte bloggere , som ikke er storblogger, som drukner i alle de som shouter ihjel forsiden ( altså shouter 4 - 5 innlegg på rad).

  La oss får en slik knapp om : La meg slippe og se dette :)

  Ha en fin dag