hits

Om moderering på blogg.no

Blogg.no er en bloggportal som lar bloggere opprette blogg og synliggjøre bloggen helt gratis. Dersom man ikke velger det bort vil alle innlegg man publiserer vises på forsiden av blogg.no og på kommunesiden der man har registrert bosted. Innlegg pinges også automatisk på blogglisten.no og i tillegg har man mulighet til å bloggshoute (betaltjeneste) innlegg på blogg.no's forside og på Nettavisen, Side2 og Side3.

Hver blogger er selv ansvarlig for sin blogg og alt innhold i den, med ett eneste unntak... annonsene som legges inn av blogg.no. Det betyr at bloggeiere selv må passe på at det de poster er innenfor norsk lov OG blogg.no's regelverk, og at kommentarer andre poster er innenfor norsk lov OG blogg.no's regelverk.

 

Les også: Om moderering av bloggshouts

 

Artikkelen fortsetter under bildet

 

Noen ganger dukker det dessverre opp bloggere som ikke helt klarer å holde seg innenfor regelverket, og når slike oppdages, eller rapporteres inn, tar blogg.no grep. Følgende virkemidler tas i bruk:

 

Varselboks

Du har sikkert sett denne boksen...


 

Denne brukes dersom en blogg har svært eksplisitt innhold. For eksempel svært erotiske bilder, eller bilder/videoer av skadede mennesker eller dyr som har det vondt. Denne varselboksen er ment som en buffer slik at lesere kan velge selv om de vil gå inn og se på innholdet. Man kan be om å få lagt inn en varselboks dersom man vet at bloggen kommer til å inneholde ting mange vil finne støtende.

 

Skipfront

Skipfront betyr ganske enkelt at man "skippes" (skjules) fra forsiden og kommunesidene, og man vil heller ikke komme opp på topplister eller på hashtaglister. Når man ikke kan vises på forsiden kan man logisk nok heller ikke bloggshoute. Forsiden er blogg.no's ansikt utad, og selv om takhøyden er stor er det blogg.no som avgjør hva som er greit og ikke greit å ha der.

Skipfront er den vanligste formen for moderering og den brukes hovedsaklig når man vil hindre en blogg fra å vises på forsiden. For eksempel inaktive blogger som spretter opp på topplisten, blogger med falsk alder eller kjønn som havner på feil liste, personlige blogger i magasinlisten, blogger som misbruker bloggshouts eller hashtags... osv.

Når en blogg er skipfrontet kan den fremdeles logges inn på og postes innlegg i som vanlig, og alle kan lese den. Den vil bare ikke komme opp på forsidene eller på blogg.no's lister.

 

Artikkelen fortsetter under bildet

 

 

Ban

Spamblogger; rasistiske blogger; mobbing; stjålet identitet; ana/mia-blogger; falske konkurranser; ulovlig innhold, f.eks streaming av filmer eller sport... Noen blogger har ikke livets rett, og de stenges slik at ingen kan lese dem og eieren kan heller ikke logge inn. Bannede blogger blir bare unntaksvis åpnet igjen.

 

Varsel

Blogg.no sender normalt ikke ut varselbrev. Fjernede bloggshouts (kan sjekkes i bloggshoutloggen), varselboks og skipfront regnes som varsel i seg selv, og man kan kontakte support dersom man lurer på hvorfor shouts eller bloggen er moderert. I de fleste tilfeller vil varselboks fjernes når det eksplisitte innholdet er dyttet ut av bloggens forside eller slettet, og skipfront fjernes når bloggeren er blitt forklart og har forstått hvorfor skipfront er lagt inn og vedkommende har ryddet opp i forholdet. Ved gjentatte overtredelser/provokasjoner kan skipfront gjøres permanent, eller man kan ende opp med en ban.

I svært grove tilfeller tar blogg.no også kontakt med politiet, f.eks. der det er lagt ut overgrepsbilder eller når man tror det kan stå om liv.

 

Artikkelen fortsetter under bildet

 

 

Automatiske modereringsfunksjoner

Kommentarfilter finnes i alle blogger. Bloggeier kan selv bestemme hva som skal modereres (ordfilter/IP-filter) og hva som skjer med kommentarer som filtreres (settes til godkjenning / slettes). I tillegg ligger det et automatisk spamfilter på alle innlegg som er eldre enn 30 dager.

 

Les også: Å rapportere ting til blogg.no

 

Noe du lurer på angående moderering? Spør i kommentarfeltet eller spør support.

 

 

#bloggno #ban #skipfront #varselboks #moderering #regler

Det burde faktisk ikke vært lov å spamme ned blogshout listen med gamle innlegg. Det som skjer er at nye gode innlegg fra folk forsvinner i disse innlegga som allerede er publisert. Irriterende!! Dere burde skru opp prisen noe kraftig på å shoute innlegg som har vært shoutet før, slik at disse multitaskerne kan komme med noen nye innlegg istedenfor å spamme ned lista med "repriser" . Kanskje en burde fått en "skip" knapp som vi som er på jakt etter gode innlegg kunne brukt, slik at en manuelt kunne fjerne disse gjengangerne fra lista :)

For "Siste innlegg" er det en selvfølge, men for betaltjenesten bloggshouts er det opp til hver enkelt hva de ønsker å promotere og når. Det finnes en sperre som gjør at man ikke kan shoute det samme innlegget flere ganger i rask rekkefølge, men vi ser altså ingen grunn til å ikke la bloggere shoute samme innlegg på nytt ved en senere anledning. Jeg skal ta med meg forslaget om "La meg slippe å se dette". :)

Enig med anonym.

Er så mange flotte bloggere , som ikke er storblogger, som drukner i alle de som shouter ihjel forsiden ( altså shouter 4 - 5 innlegg på rad).

La oss får en slik knapp om : La meg slippe og se dette :)

Ha en fin dag

injrye1: 4-5 innlegg på rad er vel ikke noe problem så lenge det er forskjellige innlegg? Alle har jo muligheten til å bruke bloggshouts.

Takk for svar.

Problem? Jeg vet flere en jeg reagere på dette, når 1 person, shouter, ikke bestandig forskjellige innlegg heller, vi har sett 1 og samme innlegg flere ganger på shouten, på 1 dag.

Ikke alle tørr og si noe.

Er litt enig med de to andre. Blogshouten er en fin tjeneste, men den kan lett misbrukes. Hva med å sette en maksgrense på, la oss si fem shout pr døgn for hver blogger, uavhengig om det er bilde, stjerne eller listeshout. Nå skal det jo sies at det er et fåtall som misbruker den funksjonen, da den faktisk koster penger, men det hadde spart lesere for en del irritasjon.

5 shouts per side da, mener du?

Jeg tenkte mer, fem shouts per døgn per blogger. At hvis man har shoutet maks fem, så må man vente til neste påbegynte døgn. Da kan man velge, enten shouter man fem etter hverandre, og må vente tjuefire timer, eller man spre shoutene sine mer strategisk over det tillatte tjuefiretimers tidsrommet. De fleste shouter jo kanskje ikke mer enn to-tre ganger, hvis man bruker den funksjonen, og jeg tenker at hvis man har en sånn brems, så stagger man de verste shouterne.

Det høres veldig lite ut med tanke på at man har fire forskjellige sider å shoute på, og på en av dem går utskiftingen allerede så tregt at en shout gjerne ligger et døgn. :p

Egentlig ikke. Med tanke på hvordan den vanlige bloggeren bruker shouteknappen, så tror jeg det er innenfor. De aller fleste bildeshouter kanskje en eller to ganger, og kanskje to/tre stjerne/tekstshouter. Er i alle fall det jeg har observert på blogg.no, men kanskje dere som jobber der ser noe annet? Og så er det jo opp til enhver å tenke litt strategisk, bruke de aller beste innleggene sine, det er jo de færreste som spammer shoutelista, men de syns så godt når det står på som aller verst. Eller at man har høyere tak på bildeshout, og strammer inn på tekst/stjerneshout. Bare noen tanker rundt det. :)

Hvis man blir irritert over bloggere som shouter samme innlegg flere ganger om dagen, har man et valg slik jeg ser det, og det er å legge bloggen i "mine favoritter" på PC'n, eller lage seg en katalog med linkene til bloggene man leser fast.

Da slipper man å gå inn på shoutsiden å irritere seg.

Det jeg synes er verst, er når man ser at shouten brukes som en agenda/målsetning for å prøve å tiltrekke seg oppmerksomhet ved å krangle med andre bloggere gjennom shouten. I slike tilfeller skinner dette klart igjennom, og man trenger ikke gå inn på den bloggen det gjelder.

Likevel en knapp med "La meg slippe å se denne shouten flere ganger" kan være en god løsning.

Personlig er jeg stadig innom shouten, for og se om jeg finner noen nye spennende blogger , og følge.

Ikke så enkelt når de drukner, i de. som shoter mange ganger pr dag på stjerne og tekst shouten.

Hva folk gjør på side 2 og 3, bryr jeg meg lite og ingenting om.

Det er slik jeg ser det.

Vi har visst alle forskjellige måter og se ting på. ( Heldigvis)

Har du prøvd å scrolle litt lenger ned? Da ser de siste innlegg fra absolutt alle, og et mye bredere utvalg. :)

Sikkert et dumt spørsmål, men på hvilken av sidene er det det går så treigt og shouten ligger lenge? Jeg synes billedshout på alle andre sider enn forsiden til blogg.no kommer mye dårligere frem nå, så dette er blitt en tjeneste jeg ikke gidder bruke penger på på de sidene lenger. Takk ellers for et nyttig innlegg! Vi burde jo alle være voksne nok til å holde oss "innenfor loven" mht hva vi skriver! Ha en fin dag videre!

Vet ikke om jeg bør si det, da begynner vel "alle" å shoute der. :p
Jeg shouter på Side3 og opplever ofte at en shout jeg legger ut ca. midnatt ligger til neste kveld. I et par tilfeller i over et døgn.

Lurer på om det finnes noen regler i forhold til om feks en som er dømt for seksuelt overgrep mot barn, kan ha blogg her. Slike regler som både facebook og instagram har.

Takknemlig for svar og evt link til å rapportere.

Hvem som helst kan opprette blogg på blogg.no
Kommer du over innhold du ønsker å rapportere kontakter du support på hjelp@blogg.no

Skriv en ny kommentar