hits

Om moderering av bloggshouts


 

Har du opplevd å få en bloggshout fjernet av moderator uten at du helt forstår hvorfor?

Her vil vi forsøke å forklare litt om hva som anses som greit og hva som ikke gjør det, og hvorfor det er forskjellige regler på de forskjellige sidene. Du vil også få en forklaring på hvordan du skal bruke bloggshoutloggen din til å følge med om dine bloggshouts modereres.

 

 

Regler for bildeshouts

 

Disse reglene kommer altså i tillegg til eksisterende regelverk. Det vil si at du kan fremdeles ikke bruke innhold du ikke har rettighetene til å bruke, poste spam, mobbe, floode e.l. i bloggshouts bare fordi det ikke er spesifikt nevnt i boksen ovenfor.
 

Tenk også på målgrupper når du velger hvilken side shouten skal vises på. Et innlegg om bilmotorer vil f.eks. passe fint på Side3, men kan oppleves som støy på Side2. Dagens innkjøp fra H&M passer fint på Side2, men kan nok se litt malplassert ut på Side3.

Side2s målgruppe er hovedsaklig kvinner. Tema er mote, skjønnhet, trening, foreldre, mat, kjendis og lignende.
Side3s primære målgruppe er menn. Vanlige tema er teknologi, underholdning, spenning, vitenskap m.m.
Nettavisen dekker aktuelle nyheter, sport, økonomi, samfunnsaktuelt, politikk og tema fra Side2 og Side3.

Bloggshouts er laget for at ordinære bloggere på blogg.no skal ha anledning til å promotere bloggen sin - ikke profesjonelle annonsører. Det er ikke noe i veien for at en blogger kan shoute et sponset innlegg, men organisert annonsering som f.eks. MLM rekruttering og salg godtas ikke.

Du kan heller ikke bruke bloggshouts til å trekke trafikk til eksterne blogger eller nettsider. Innlegg av typen "Les innlegget her" og en ekstern link er ikke tillatt i bloggshouts.

 

Hvem modererer hva?
Bloggshoutboksene på de forskjellige sidene (blogg.no-forsiden, Nettavisen, Side2 og Side3) modereres av de respektive avdelingene. Det er altså Nettavisen som modererer bloggshouts på Nettavisens forside, Side2 modererer bloggshouts på Side2s forside osv.
Modereringen er enkel, man ser på hva som ligger i bloggshoutboksen og det som ikke bør være der blir satt til "Skjult".

Slik ser modereringsverktøyet ut:
I dette eksempelet er to shouts blitt fjernet fra boksen (rød knapp).

 

 

Bloggeieren vil ikke motta noen melding om at bloggshouten er fjernet, men kan se dette i bloggshoutloggen sin. Når man får en bloggshout fjernet er dette en advarsel om at dette bildet/tittelen/innholdet ikke er ønsket på den aktuelle siden. Overser man advarselen og fortsetter å shoute det samme innlegget likevel vil man etter hvert bli skipfrontet. Da kan man ikke lenger kjøpe bloggshouts og bloggen vil ikke være synlig på forsider og lister.

 

Sjekk bloggshoutloggen din

Du finner bloggshoutloggen din her ("Arkiv" >> "Bloggshouts" i menyen). Den viser bloggshouts du har kjøpt; når du bestilte og status på bestillingen; hvilket innlegg du shoutet, type bloggshout og på hvilken side det ble shoutet; når innlegget ble lagt i køen for visning; hvilket mobilnummer du betalte med og pris på shouten. Den bakerste kolonnen viser om shouten er blitt moderert (fjernet fra bloggshouts). Rød prikk betyr at shouten er fjernet av admin.

 


 

 

Finner du en rød prikk i bloggshoutloggen din kan du altså sjekke hvilket innlegg som ble fjernet fra hvilken side, slik at du unngår å shoute samme innlegg på den siden igjen.

I noen tilfeller kan du oppleve at en shout blir fjernet selv om det samme innlegget har vært shoutet tidligere uten problemer. Det betyr ikke at akkurat den shouten var godkjent tidligere, den har antakelig bare ikke blitt sett av den aktuelle sidens admins før.

Dersom du ikke forstår hvorfor en bloggshout er moderert bort fra den valgte siden kan du kontakte support og spørre om årsaken.

 

Les også: Om moderering på blogg.no

 

Bloggshout / bildeshout:
Betaltjeneste på blogg.no som lar bloggere promotere sine blogginnlegg på blogg.no, Nettavisen, Side2 eller Side3s forsider. Tjenesten betales med mobiltelefonen og koster fra kr. 15,- pr. shout.

 

 #bloggno #bloggshouts #moderering #regler

Kult, dette visste jeg ikke. Mine bloggshouts har alle blitt godkjente heldigvis, sjekket det ut nå :)

Dette var eg ikke klar overbi det hele tatt... Greit å bli påminnet om reglene....

Veldig greit å bli påminnet ja! Men uten bloggshout, hadde ikke vi mindre bloggere hatt særlig sjans til å bli sett på blogg.no tror jeg. Jeg shoutet ekstremt mye i starten. Men jeg shouter mye mindre nå, ettersom jeg har fått mange faste fine lesere. Men er det et innlegg jeg ønsker skal nå ut til flere, ja da shouter jeg. Ser ikke på det som noe negativt :) Ha en fin torsdag!

Er det lov og shoote innlegg med annonselenker, affiliate eller sporingslenker?

Henniie: Ja, for vanlige bloggere er det helt greit, men vi stopper firma som bruker bloggshouts til "billig annonsering".

Tusen takk for svar - veldig greit og vite sånn man ikke gjør noe feil og blir banna fra å shoote :)

Skriv en ny kommentar