hits

"Vis blokker"-funksjonen i teksteditoren

Denne artikkelen er laget for å vise hvordan du kan bruke "Vis blokker"-funksjonen i editoren for å formatere innlegget ditt slik du vil ha det. Først vil du se et screenshot av hvordan det ser ut under redigeringen av innlegget, deretter vil du se det faktiske innlegget helt nederst i artikkelen. Jeg har bare skrevet artikkelen først, tatt screenshot, og så lagt bildet inn over selve teksten...

Jeg vil forklare bilderedigering i en annen artikkel.
  

"Vis blokker"-funksjonen i teksteditoren er genial!
  

Den forteller deg hvordan innlegget ditt formateres, mens du skriver. Her ser du for eksempel at hvert avsnitt ligger inni en blokk (eller boks) som heter "P" (for "paragraph"). Man lager et nytt avsnitt ved å trykke på "Enter" (linjeskift).

For å starte en ny linje i samme avsnitt (blokk) trykker man på "Shift" + "Enter"...
Da hopper man én linje ned, uten å starte et nytt avsnitt.

Bilder og videoer bør ligge i helt egne blokker dersom de skal stå for seg selv.
 

Tekst i samme blokk som bildet vil havne rett under bildet, eller på siden av bildet. Er dette effekten du vil ha må du altså passe på at teksten som skal ligge sammen med bildet er i den samme blokken/boksen som bildet.
Du kan dobbeltklikke på et bilde for å legge inn en margin på begge sidene av et bilde, eller over og under et bilde, eller begge deler.
På dette bildet har jeg valgt avansert redigering og satt padding-right til 30px.

  

 

#bloggno #design #redigering #innlegg #tutorial #teksteditor

Kjempe smart innlegg :) Takk for tipset !

Ønsker deg en fin uke videre :)

Denne funksjonen var helt gull, så enkelt at til og med jeg holder oversikten :) God lørdag. Blir det islandsk krim eller noe annet spennende i kveld?

God lørdag til deg også. Her blir det Dr. Who eller Idol, eller begge deler i kveld. :D

Skriv en ny kommentar