hits

BLOGG.NO: Avanserte bildeinnstillinger

Den nye teksteditoren vår gir deg også mer avanserte bildeinnstillinger. Dobbeltklikk på et bilde i innlegget ditt så får du opp redigeringsboksen.
 

Bildeegenskaper 

Jeg har satt et kryss over boksen for høyde, fordi man ikke bør oppgi en fast høyde på bilder. Mobilvisning, og veldig mange design for webvisning, vil autoskalere (automatisk justere) bredden på bilder, men kan ikke gjøre det for høyden. Du risikerer dermed at størrelsesforholdet mellom bredde og høyde blir feil.

For eksempel: dersom du har et bilde som er 1000 pixler bredt og 500 pixler høyt, og bredden automatisk justeres ned til 320 pixler på mobiltelefoner, vil fremdeles høyden være 500 pixler, og bildet vil oppleves som dratt i høyden eller trykket sammen fra sidene. Dersom du ikke har oppgitt noen bestemt høyde på bildet vil høyden justere seg selv og bildet ser riktig ut uansett hvor det vises.

For å fjerne en satt høyde på et bilde klikker du på hengelåsen slik at den åpner seg, og så fjerner du tallet i boksen for høyde. Husk å trykke "OK" etterpå.

Du kan også venstre- eller høyrejustere bilder.
Ønsker du å midtstille/sentrere bilder kan du lese om det her.

  

Lenke 

 

Avansert 

Det skal jeg helt klart prøve ut! det hadde betydd veldig mye for meg hvis du hadde besøkt bloggen min og gitt meg litt feedback! Den er helt ny og det hadde vært litt hyggelig med "veiledning"!

Takk for tipsene, dette var god hjelp :) klem

Skriv en ny kommentar