hits

Slik teller Facebook Lik/Del i blogginnlegget

Det er ikke alltid like lett å skjønne hvordan Facebook tenker, eller hva som er koblet sammen og hva som ikke er det...

 

Her er kortversjonen... 

Her er den lange versjonen...

Liker/Del-telleren nederst i innlegget ditt teller både Likes og Delinger, og slår dem sammen til ett tall.

Når du (eller noen andre) deler ditt innlegg på Facebook teller det som en deling i telleren nederst i blogginnlegget ditt. I tillegg kan de som ser delingen i sin Facebookfeed trykke "Liker" på den - de "Liker" at du har delt denne lenken. De kan altså like delingen din på Facebook uten å besøke bloggen din i det hele tatt. Når noen trykker liker på delingen på Facebook vil det også telle som en "Liker" i telleren nederst i blogginnlegget ditt.

Deler du et innlegg på Facebook kan telleren i det innlegget altså vise masse likes uten at det har vært en eneste person inne på bloggen din og faktisk lest innlegget. De har da likt FB-posten din som deler lenken til innlegget, ikke selve innlegget, men telleren er koblet både til Likerknappen i selve innlegget og til Likerknappen i FB-posten med lenken til innlegget.


 

 

Jeg selv er en av disse 6 leserne så det er altså 6 "Liker" eller "Del" jeg ikke kan vite hvor kommer fra. Det kan hende at ingen av de som har lest innlegget har trykket på "Liker", men at en eller flere av dem har delt lenken på Facebook, og at noen som fikk deres deling opp i sin feed har trykket "Liker" på delingen hos dem... eller det kan være så enkelt som at to lesere har samme IP og bare teller som én leser i blogsoft, men det er likevel 6 forskjellige Facebookbrukere som har trykket liker i selve innlegget.

 

Ble du litt klokere nå? Eller kanskje enda mer forvirret? :p 

Jeg ble klokere :D Takk for svar. Med min hjerne vil det være horribelt vettu å trykke liker på noe jeg ikke vet hva det er ,hehe, så den tanken hadde jeg aldri tenkt. Jeg visste heller ikke at det ble tellet de som liker på facebook.

- Visste ikke det ble talt med det som ligger på facebook :) Men vil det si at noen bare har trykt like uten å gå inn på selve innlegget dersom man har mer likes enn lesere?

- Hvis man kun har 1 leser på innlegget. Er det en selv? Så man må ha minst to for at andre har lest?

- Lurte også på en annen ting. Hvis man f.eks har 100 følgere, så har man jo sjelden 100 sidevisninger dagen. Men kanskje 30 på en dag. Er det fordi følgerne må trykke seg inn på det innleggene, og ikke bare lese det på sin blogg? Hvis du skjønte.. at de bare leser overskriften..

Takk for info.:)

Noen kan ha trykket like på Facebook uten å trykke seg inn på innlegget. Det kan også hende at 20 stykker på samme skole har trykket liker OG besøkt innlegget, men de har samme IP og telles bare som 1 leser.

Ok, takk, ja, det er forståelig! :) Men ens egen IP teller den også, slik at en av "leserne" alltid vil være en selv som skriver innlegget?

Ha en god natt! :)

Hei Toril ☺ Kan du ta turen innom bloggen min å se om alt semmer på kommentarfeltene over her ? ☺Hilsen Rita ☺

Her vises du som innlogget, og du vil derfor få et varsel om dette svaret.

Ja, jeg fikk et varsel fra deg☺Jippi ☺☺ Tusen takk , og ha en finfin søndagskveld ♥♥

Skriv en ny kommentar