hits

Flere velger skudd- og eksplosjonssikkert glass

Skuddsikkert og eksplosjonssikkert glass har lenge vært vanlig der det er stor fare for ran eller innbrudd, for eksempel i banker og på bensinstasjoner, men de siste par årene har etterspørselen økt kraftig i hele Europa, også fra andre typer bedrifter. Man er ikke lenger bare redde for ran, nå tar man forholdsregler også mot terrorister.

 

En av Europas største produsenter av sikkerhetsglass, AGC Glass Europe, bekrefter en 15% økning i salget siste år, og de nye bestillingene kommer hovedsaklig fra nye kunder som tidligere ikke følte noe behov for ekstra beskyttelse. Religiøse og politiske organisasjoner, nyhetsformidlere, kaféer og gatekjøkken, og til og med frisører, velger nå å beskytte ansatte og kunder også fra det som skjer utenfor bedriftens vegger (og vindu). 
 

Ticket booth with switch box
Licensed from: ginton / yayimages.com

 

Folk blir utrygge av det de ser i nyhetene, og ikke uten grunn, sier glassmester W. Swinkels. -- Før holdt det at man sikret seg mot innbrudd, ran og det som kunne skje inne i butikken. Nå må man også vurdere faren for terroristangrep, ikke bare mot egen bedrift, men også mot andre bedrifter og lokasjoner i nærheten.Knust glass "overalt" etter bombeeksplosjonen i Oslo 22. juli 2011.
 

 

kilde: telegraaf

 

#glass #terrorisme #sikkerhet

det er så synd at det har blitt sånn

Det er vel ikke verre nå en før.

Vi har nå, mer og beskytte oss med.

Og det er et fremskritt i riktig retning.

God Påske.

Skriv en ny kommentar