ESO: Crown Store (Pets, Mounts, Costumes)

Jeg er egentlig helt i mot mikrotransaksjoner i spill. I hvert fall den typen man finner på f.eks. Facebook og de fleste mobilspill. Det finnes ikke noe mer irriterende å enten måtte bruke ekte penger eller vente i evigheter for å komme videre i spillet. ESO har heldigvis ingen slike, selv om det er fullt mulig å brenne av halve lønna på et par timer i Tamriel, om man skulle føle for det.


Jeg skal SÅ ha denne her, selv om jeg har 7 mounts fra før. :p
 

I ESO-butikken kan man kjøpe Crowns, som kan brukes til å kjøpe stæsj. Costumes, mounts, pets... og også en del non-essentials for crafting og lignende, som motiver og styles. Og snart kan man også kjøpe flere character slots. Det som er fint med ESO i så måte, er at de som bruker masse penger på spillet ikke får noen spillmessige fordeler ut over å spare tid, for det man får kjøpt er enten bare kosmetisk, eller så kan det også craftes eller kjøpes for gull i selve spillet.

Vil du ha en hest? Det koster 10.000 gull i nærmeste stall, eller 900 Crowns i butikken. Og når du først har kjøpt den kan alle characterene dine bruke den. Så koster det 250 gull for hver oppgradering (ridetime), eller du kan kjøpe 10 levels om gangen i Crown Store. Kostymer og pets er tilgjengelige i Crown Store, og vil du ikke bruke penger på sånt får du likevel en haug andre kostymer og pets gjennom helt vanlig questing og levling. Og siden det er forskjellige ting kan de andre spillerne se om du bare har kjøpt stæsjet ditt eller om du har jobbet hardt for det (gjett hva som har høyest status!).
 


Costume: Toxin Doctor (Dark Brotherhood DLC), Mount: Nightmare Courser, Pet: Sep Adder

 

Man kan altså kjøpe Crowns i nettbutikken. Er man ESO Plus-medlem får man et visst antall Crowns hver måned (jeg tror det er 1800 - rett meg om jeg tar feil). ESO Plus koster 99,-/mnd. og gir en del fordeler som fri tilgang til alle DLC'ene, raskere levling (mer xp), mer gull i kister og lignende, og, fra 31. mai, en ryggsekk man kan samle craftingmaterialer i. Jeg gleder meg som en unge til den, for da får jeg frigjort enormt mye space i inventory og bank (Hoarding? Nei, det har vi ikke sett!).

10 ekstra slots i banken (eller inventory) koster forresten en arm og en fot. I ingame gull må jeg ut med 80.000 gull for de siste 10 bankslottene, og det gidder jeg ikke, så jeg kjøper heller 10 slots for 1000 Crowns. Fordi jeg er lat. Og fordi jeg ikke klarer å kaste noe.
 


Crowns er rimelig dyrt når du ser hva du får for dem i Crown Store. En DLC koster faktisk bare 2-4000 Crowns (det dobbelte om du vil ha
collectors edition), men de kuleste motivene og de kuleste hestene, og personlige assistenter (bank, merchant) koster vanvittige 5000 Crowns.

  

Det er også mulig å kjøpe mat og drikke, og potions, i Crown Store. Fordelen med disse er at de funker uansett hvilken level characteren din er. Bakdelen er at de ikke er like effektive som craftede ting. Jeg lager enten mine selv, eller så kjøper jeg fra guild traders ingame, for gull jeg tjener ingame. Men om jeg bare hadde tid til å spille et par timer hver helg ville det nok vært veldig mye enklere å bare kjøpe i Crown Store.
 

Nå ligger det ute en ny showcase på http://www.elderscrollsonline.com/en-gb/news/post/2016/04/29/crown-store-showcase--april-29th-2016 og jeg gleder meg spesielt til 26. mai...
 

Costumes

Dragon Priest Costume (fra 5. mai) 

Dragon Warrior Costume (fra 5. mai) 

 

Mounts - Limited time offer

Black Camel of Ill Omen - 12-16 mai 

Dro-m'Atrah Senche - 26-30. mai 

 

Pets

Blue Oasis Dragon Frog (fra 19. mai) 

 

Finn ut mer: http://www.elderscrollsonline.com/en-gb

 

Kjøper du også ting for ekte penger i spill, selv om du egentlig ikke trenger dem? 

 

#ESO #TESO #spillpenger #bethesda #zenimax #spill #gaming #theelderscrolls

5

SÅ lyst til å prøve. *øver på nei, samt binde armer og bein. Håper jeg kommer løs før jeg må hente i barnehagen*

Skjønner ikke hvorfor du kjemper i mot. :p

ESO er gøy. Jeg har spilt mine timer der, veldig mange, men er som vanlig ikke i nærheten av deg Toril når vi først spiller samme spill. Jeg skal tilbake en gang utpå høsten tenker jeg. Til dette med mikrotransaksjoner i spill så er det vel en almen forståelse av at man bør unngå at folk kan kjøpe seg til å vinne, men du har rett i at det ESO gjør kun er pynt og moro i tillegg til å gi spillere en mulighet til å spare tid. Det får være innafor.

Jeg har heldigvis ikke tall på hvor mange timer jeg har brukt i ESO. Telleren viser bare for akkurat den characteren man er inne på, og jeg har jo også slettet en del chars i løpet av de siste årene. Noen av dem veteraner. :p Jeg vet heller ikke hvor mange kroner jeg har brukt på spillet, men ser vi bort fra innkjøpsprisen og abonnementet da man måtte ha det, er det heldigvis ikke så mye. Jeg har investert mye mer tid enn penger i dette.

Og så liker jeg at stæsjet i ESO ikke er vanvittig fargesprakende og at svært lite av det har fjær på seg. :p

Skal vel inrømme og ha brukt noen krone både i WoW og Final Fantasy sine nettbutikker. Så lenge det holder seg til ting som ikke har noe å si selve spillet, så er det greit nok for meg :)

Skriv en ny kommentar