hits

RIKTIG BRUK AV HASHTAGS

Hashtags er et fantastisk nyttig verktøy - når det blir brukt riktig.

Hashtags er emneord som lar andre søke opp innlegg med tema de er interessert i å lese om. Når hashtags brukes riktig kan de skaffe deg nye, faste lesere. Bruker du hashtags feil risikerer du ikke bare å gå glipp av potensielle nye følgere, men også å irritere de som søker på hashtags fordi du spammer søkeresultatene med irrelevante innlegg, og du kan til og med bli sperret fra å bli vist på forsiden til blogg.no. 

Hashtags er emneord som legges over, i eller under innleggsteksten, med et # foran. 
Les mer om hva hashtags er, og hvordan de fungerer, her.

 

Riktig

  • Velg emneord som er relevante for innlegget ditt.
  • Bruk korte, forståelige ord. Tenk på hvilke ord andre vil søke på.

 

Feil

  • Ikke bruk hashtags som ikke har noe med innlegget ditt å gjøre. Det er spam. For det første irriterer det dem som søker på akkurat den taggen og får opp innlegg om helt andre ting i stedet, og for det andre risikerer du at vi sperrer deg fra å bruke hashtag-funksjonen (og dermed også fra å havne på forsiden av blogg.no). Ville du likt å søke på #trening og istedet finne åtte innlegg om topping til havregrøt, et bilde av et hundehalsbånd, og tjueto lister med "ting jeg hater"?
  • Hashtaggene skal speile innholdet i akkurat det innlegget, ikke i bloggen generelt. Har du for eksempel en mammablogg skal du likevel ikke tagge innlegg som handler om alt mulig annet enn barna dine med #mammablogg. Du skal heller ikke tagge innlegget ditt med #mandag selv om det er mandag, med mindre du faktisk skriver om temaet mandager.
  • Ikke tagg irrelevante ord som "og", "på", "skal", "hei" osv... det er ingen som søker på dem uansett, og det ser bare uryddig ut.
  • Ikke bruk mellomrom eller tegn som bindestrek, kolon, utropstegn, hjerte... de virker ikke i tags. (men husk mellomrom mellom hashtaggene)
  • Ikke legg hashtaggen i tittelen, da "virker" den ikke.

 

Noen flere tips:

  • Pass på at du skriver ordet riktig (d'oh!).
  • Bruk entallsform (hund, katt i stedet for hunder, katter)... eller bruk begge deler.
  • Bruk bilder i innleggene... da synes du bedre på hashtaglistene.

 

Husk også at hashtags er ikke "side-henvisere", de er emneord. 
På forsiden ligger det et søk der man kan søke på hashtags og få opp innlegg som har det temaet man ønsker å lese om. Altså, vil du lese om trening søker du på trening, vil du lese om økonomi søker du på økonomi. 

NA økonomi har eksempelvis valgt å vise innlegg som har hashtaggen #økonomi på sin side, akkurat som side2.blogg.no viser innlegg som bruker hashtaggen #side2, og spill.blogg.no har en side som viser innlegg med hashtaggen #spill, men det betyr ikke at man kan bruke taggene for å bli vist der uansett emne.

 

#bloggno #bloggtips

Skriv en ny kommentar