Da Snusken voldtok reven...

Min eldste sønn har en flott mons som heter Snusken. Dette veldig lite maskuline navnet fikk han fordi vi var helt sikre på at han var ei jente, ei etterhvert veldig stor jente, helt til "hun" plutselig fikk baller. Skikkelige baller. Da ble det navnebytte, fra Snuski til Snusken.

 

Ser helt ufarlig ut, ikke sant... vel, skinnet bedrar!

 

Her en kveld (for ikke veldig lenge siden) sto gubben ute på gårdsplassen og rota i bagasjerommet på Toyotaen, da han plutselig hørte en rev sette i med et skikkelig daumål nede ved fjøsen til naboen. Da det hadde stått på en stund tenkte han at han fikk ta turen ned og se etter om mikkel stakkars hadde satt seg fast i utesiloen eller noe, så han tusla over jordet og ned til fjøsen. Da han kom ned dit hørte han at det var litt lengre bort i småskogen uvesenet kom fra, men siden han allerede var godt over halvveis gikk han videre. Reven skreik fremdeles i dødsangst. Da gubben var ganske nære tråkket han på en tørrkvist og det smalt ganske høyt (godt mulig det kom et lite kraftuttrykk også)... Da ble det helt stille i buskaset. Plutselig kommer en rev settende ut derfra i ei helvetes fart, bråsvingte så den sladdet flere meter da den oppdaget mannen som sto der og stirret på den, og fortsatte nedover jordet til den var vekk.

Gubben kikker mot buskaset og oppdager at det er bevegelse borti der, og så ser han en tjukk, svart hale som peker rett opp, og der kommer Snusken spankulerende ut og begynner å gni seg mot matfars legger. Han så ut til å være i fin form, og ikke hadde det vært noe kattehyl å høre heller, men det var med hjertet i halsen at matfar sjekket pusen, og kunne konstatere at pusegutten både var uskadet, og veldig, veldig kry.

 

 

Reven har vi ikke sett noe mer til...

5

Nå er det vel slik at rev tar katter... Dette er jo nesten for urealistisk, eller? Både rev og mår er farlige for katt i en gitt situasjon. Rev og mår kan

innhente en katt og skade/drepe den dersom katten er uaktsom. Klarer den

derimot å komme unna ved f.eks. å komme opp i et tre, er den reddet. Hund

kan også være en trussel mot katt i gitte situasjoner. Generelt er vel alle

dyr som er støre enn en katt og hurtigere farlige for katter.

due: Det finnes vel feige rever og (litt for) cockye katter også da, og jeg kan love deg at katter kan være farlige de også. :)

Ja det svære beistet av en katt som nettopp var her på altan min, sprang som faan da min lille hund våknet til. Hunden er mindre enn det beiste. Nabokatta. Den fløy nesten i været og kom seg meget fort ned fra altan her ja. Måtte ha vær en revunge mannen din så? Rev, Mår og grevling er farlige for katter!

due: Som jeg sa, er forskjell på dyr akkurat som på mennesker. Husker den lille yorkshireterriern til pappa. Han skremte både store hunder og katter, og bet seg fast i snuten på en oter i ei steinbrygge, så otern ble med ut da vi dro bikkja fram. Og en gang ble han tatt av ei ørn. Men bestevennen hans var en rev. :)

Jeg har Yorkshire og to katter ( hadde tre). Vår lille hund er verdens snilleste, men en terrier tuller man ikke med. Blir de skremt så går de til angrep. Jeg beklager, men jeg har nå funnet ut at rev kan ha respekt for katter. Kanskje derfor våre katter aldri har blitt tatt av rev. Vi har rev her,og bor i skogen....

Skriv en ny kommentar