hits

Er bloggen din trygg?

Nå i desember er det faktisk hele 4 år siden sist noen rapporterte at uvedkommende hadde tilgang til bloggen deres, og ba om hjelp til å få kontroll over den igjen. Det betyr at dere har blitt skikkelig gode på å lage sterke passord og beskytte kontoene deres. Det er kjempebra, folkens! :)

 

Hacking Licensed from: kentoh / yayimages.com

 

Dessverre hender det fremdeles at noen forlater laptopen sin ulåst på pulten for å gå på do, og kommer tilbake til slettet blogg eller endret e-post og passord... og sikkert noen morsomme statuser på Facebook også. Det siste året er det tre personer som har rapportert at bloggen deres plutselig har blitt slettet, og har trengt hjelp til å gjenopprette den og logge inn. Heldigvis har det ikke vært noen slike saker heller på nesten et halvt år!

Det er heller ikke alle som er like flinke til å passe på mobiltelefonene sine. I år har vi hatt tre saker der vi er blitt kontaktet av personer som ikke skjønner hvorfor de har blitt trukket penger for "bloggshouts". Dersom du gir andre tilgang til telefonen din er det en smal sak for låneren å bruke sin egen mobil eller PC til å skrive inn ditt mobilnummer på sin blogg, motta verifiseringskoden på din mobil - det tar bare noen sekunder, og slette meldingen før du ser den. I alle de tre tilfellene vi har hatt i år er det en "venninne" som har lånt telefonen, og det er eieren av abonnementet som er ansvarlig for bruken og blir sittende med regningen.
 

blogg.no og blogsoft har for øvrig aldri vært hacket.

 

Hacker with laptop Licensed from: cookelma / yayimages.com

 

Ikke gjør det lett for dem!

 • På blogg.no logger du inn med e-post og passord, ikke brukernavn og passord. På den måten må den som forsøker å skaffe seg tilgang til kontoen din vite både hvilken e-post du har registrert, og passordet ditt. Dersom du oppgir en kontaktadresse i bloggen bør du derfor bruke en annen e-post enn den du bruker til å logge inn, for å gjøre det vanskeligere for uvedkommende å gjette hvilken e-post du logger inn med.
   
 • Husk å låse telefonen/datamaskinen når du forlater den. 
   
 • Ikke la sms forhåndsvises i varslinger slik at de kan leses uten å låse opp telefonen først. Det er ikke mulig å registrere et mobilnummer på blogg.no uten å ha fysisk tilgang til telefonen verifiseringskoden blir sendt til, men det tar under ett minutt å få tak i koden når man har tilgang til telefonen.
   
 • Ikke la datamaskiner/nettlesere som benyttes av flere personer huske innloggingsinformasjonen din for deg.
   
 • Gjør det til en vane å alltid logge ut når du er ferdig, i stedet for å bare lukke nettleseren/appen.
   
 • Gi aldri fra deg innloggingsinformasjonen din til noen.
   
 • Dersom du kontakter blogg.no support vil vi i noen tilfeller spørre hvilken e-post du logger inn med, men vi spør aldri etter passordet ditt, ganske enkelt fordi vi ikke kan se brukernes passord.
   
 • Ikke bruk samme passord som du bruker andre steder på internett. 
   
 • Ikke bruk passord noen som kjenner deg kan gjette seg fram til, eller lese seg til i bloggen din. Er du f.eks. superfan av Marcus & Martinius er det veldig dumt å bruke "Marcus&Martinus" som passord. Heter katten din Lucifer er det ikke veldig smart å bruke "Lucifer" som passord heller. Det sikreste er faktisk å bruke en setning, på norsk, f.eks. "Idag,PåVeiTilKirken,SkjeddeDetNoeUnderlig!". 
   
 • På blogg.no kan du lage passord med inntil 128 tegn (minimum 6 tegn), og du kan bruke bokstavene A-Å, a-å, tallene 0-9 og disse tegnene: ! " # $ % & ' ( ) * + , - . : ; < = > ? @ [ \ ] ^ _ ` { | } ~

 

Detective character man Licensed from: kit8.net / yayimages.com

 

Når skaden allerede har skjedd

 • Dersom noen har registrert din mobil på sin blogg og du mottar kvitteringsmeldinger fra blogg.no, kan du kontakte vår supporttjeneste på hjelp@blogg.no eller telefon 91816597, og be om at nummeret ditt slettes fra bloggen.
   
 • Dersom du tror uvedkommende har tilgang til kontoen din bør du bytte passord, og helst også e-posten, med én gang. Kontakt blogg.no's supporttjeneste på hjelp@blogg.no eller telefon 91816597. Vi kan legge inn en sperre slik at det kun er mulig å logge inn på bloggen fra forhåndsgodkjente IP-adresser, for eksempel ditt eget hjemmenettverk.
   
 • Dersom uvedkommende har endret e-post og passord på kontoen din kan support hjelpe deg å logge inn, men vær klar over at du vil bli bedt om å bevise at bloggen faktisk tilhører deg. Hvordan det gjøres kommer litt an på deg og bloggen din. Kanskje du har delt alle blogginnleggene dine på Facebooken din tidligere, eller at du husker at du og Kåre Kanon hadde en samtale om gulrøtter i innboksen din i september 2015? 
   
 • Dersom bloggen din er lagt til sletting kan support gjenopprette den for deg innen tre måneder fra den ble lagt til sletting. Slettede bilder, innlegg og kommentarer kan vi dessverre ikke gjøre noe med.
   
 • Admins kan også se nøyaktig tidspunkt det er blitt logget inn på (og ut fra) kontoen din, hvilken IP-adresse det ble gjort fra, og informasjon om hva slags enhet og nettleser som ble brukt. I de fleste tilfeller er dette nok til at bloggeier kan identifisere den som har gjort det.

 

Lurer du på hvor sikkert "Idag,PåVeiTilKirken,SkjeddeDetNoeUnderlig!" egentlig er som passord?

Men husk å ikke bruke en setning alle vennene dine vil klare å gjette da! ;)

 

#tips #bloggno #passord #sikkerhet #hacking #login #bloggshouts

Har nok blitt face rapet ja av et par som ville lære lære meg en lærepenge for at jeg gikk fra PC'n åpen.

Jeg føler meg trygg på blogg.no som bruker når det det gjelder det tekniske, og synes det kjempeflott at dere har sikret mer og mer for oss brukere.

Husker min nest yngste nevø gav bort passordet sitt til facebook til en kamerat, og kameraten begynte å skrive ekle kommentarer fra min nevø sin facebook. Selvfølgelig ble det oppdaget, og kameraten til min nest yngste nevø innrømmet at det var han som skrev kommentarene. Tror det var en lærepenge for dem begge to.

Takker for tipsene, men slik jeg oppfatter blogg.no er det trygt :)

Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei god helg :)

Problemet mitt er at jeg selv må huske passordene jeg bruker :)

Mariann Sæther Tokle: Ja, det er mitt største problem også. Det, og å huske hvilket passord som hører til hvor. :D

Hei. Jeg har oppdaget å finne andres bilder og link til min blogg når jeg har googlet (bildesøk) på min egen bloggadresse. Hvorfor skjer dette? Sto noe om liknende bilder osv. Men synes jo det er rart at andre kommer opp på min bloggadresse-søk. Vet du noe om dette? Jeg skal søke litt til og se om jeg finner ut av det ;-)

Theresa: Det er google som viser andre bilder som ligner på det bildet du søkte på. F.eks. lignende farger eller keywords/tags. Det er en feature hos google og ikke noe du trenger å bekymre deg over.

Skriv en ny kommentar