Slik tilpasser du designet ditt - helt enkelt

Ville du trodd at de to designene "XTREM" og "XTREM light" på bildet over er akkurat samme design? De er det, bare vist med forskjellige innstillinger.

 

De nye designene på blogg.no gir deg mange flere muligheter enn tidligere. Nå kan nemlig designeren legge inn egne funksjoner, som vis/skjul elementer, flere fonter man kan velge mellom og fargevelger for både bakgrunner og tekst. Det finnes også en helt ny opplaster for headerbilde, og alle våre nye design har en toppmeny der du kan klikke og dra for å legge til eller flytte på elementer. Det vil komme mange flere standarddesign, og hvem som helst kan nå dele sine design på blogg.no slik at de blir tilgjengelige for alle.

Start med å velge ett av våre nye design. Nede i høyre hjørne på hvert design finner du et ikon med en skjerm. Der kan du forhåndsvise designet i din blogg. Trykk på pilsirkelen for å velge designet. Du kan også merke design som favoritter, og legge igjen kommentarer. Velger du et responsivt design bør du velge bort "mobilvennlig" inne på "Innstillinger" > "Blogg".

 

Når du har valgt et design kan du enkelt laste opp et eget headerbilde. Bildet bør være 1920x1080 eller større dersom headeren er fullbredde. Du kan også laste opp et eget bilde for mobilvisning. Dette bør være mindre slik at det laster raskere. Når du bytter til et annet design følger headerbildet med.

 

For å endre på toppmenyen din går du til "Rediger meny". Menyen som brukes i de nye designene heter "topmenu". Klikk deg inn på den, så kan du klikke og dra elementer dit du vil ha dem. Du kan også skrive inn egne menypunkter og lagre egne lenker. Når du bytter til et annet design følger toppmenyen med.

 

For å gjøre endringer i layout, farger, fonter, tekststørrelser osv. går du til "Tilpass design". Hvilke valg du finner her avhenger av hva designeren har lagt inn, og vil variere fra design til design. På bildet under ser du noen av valgene.

 

Du kan også redigere direkte i html og css dersom du vil endre på noe designeren ikke har lagt inn som et enkelt valg. 

 

Her kan du se hva de forskjellige menypunktene er

 

#bloggno #design #bloggdesign #toppmeny #headerbilde

 

10

Takk for mer oversiktlig info :)

Hei☺ Har valgt bloggdesignet XTREM. Har valgt å ta bort mobilvennlig. Men når vi går inn på mobilen og ser, så forsvinner halve overskriften og det står .... prikk prikk prikk

Vi sliter med å finne feilen. Har du noen tips?

Mvh. Tone

Tone: Det er nok fordi bloggtittelen er for lang, eller for store bokstaver i forhold til lengden, og ikke får plass.

Hei og takk for hjelpen☺

Vi fikk det til. Har flere spørsmål...

Jeg har lagt inn "les mer". Men når jeg publiserte innlegget så ble ikke bildet jeg hadde lagt inn etter overskriften med Før "les mer". Jeg vil at når man går inn på blogger, så skal man se overskriften, bildet, og ca 3 setninger av innlegget Før "les" mer kommer.

Til meg kom overskriften og ca.1 setning før "les mer".

Link til Facebook ble heller ikke aktivert.

Mvh. Tone☺

Tone: Hvordan la du inn "Les mer"?

Hei☺ Mener du hvor vi kodet det inn i stilsettet?

To e: Jeg skjønner. Dere forkortet innlegg med "maxchars" som fjerner innholdet (og dermed også bilder), men la ikke inn kode for å vise bilde. Se i malen for arkiv eller kategori og bruk koden der som eksempel for å hente ut "firstimage".

Hei☺ Takk for hjelpen. Det ordnet seg til slutt.

Heisann☺ Ett spørsmål til. Når vi nå går inn på blogger, så ser vi nå bilde øverst, så overskrift, 3 linjer tekst og "les mer". Akkurat som jeg ville ha det. Men, problemet er at bildet ble alt for stort. Hvordan får man tilpasset str på bildet? Når man trykker på "les mer" og kommer inn på innlegget så er str på alle bildene helt fine. Noen tips her?

Tone: Sett en maxbredde på bildet? Vanskelig å svare på når jeg ikke kan se det.

Skriv en ny kommentar