hits

Slik tilpasser du designet ditt - helt enkelt

De nye designene på blogg.no gir deg mange flere muligheter enn tidligere. Nå kan nemlig designeren legge inn egne funksjoner, som vis/skjul elementer, flere fonter man kan velge mellom og fargevelger for både bakgrunner og tekst. Det finnes også en helt ny opplaster for headerbilde, og alle våre nye design har en toppmeny der du kan klikke og dra for å legge til eller flytte på elementer. Det vil komme mange flere standarddesign, og hvem som helst kan nå dele sine design på blogg.no slik at de blir tilgjengelige for alle.

Ville du trodd at de to designene "XTREM" og "XTREM light" på bildet over er akkurat samme design? De er det, bare vist med forskjellige innstillinger.

 

Start med å velge ett av våre nye design. Nede i høyre hjørne på hvert design finner du et ikon med en skjerm. Der kan du forhåndsvise designet i din blogg. Trykk på pilsirkelen for å velge designet. Du kan også merke design som favoritter, og legge igjen kommentarer. Velger du et responsivt design bør du velge bort "mobilvennlig" inne på "Innstillinger" > "Blogg".

 

Når du har valgt et design kan du enkelt laste opp et eget headerbilde. Bildet bør være 1920x1080 eller større dersom headeren er fullbredde. Du kan også laste opp et eget bilde for mobilvisning. Dette bør være mindre slik at det laster raskere. Når du bytter til et annet design følger headerbildet med.

 

For å endre på toppmenyen din går du til "Rediger meny". Menyen som brukes i de nye designene heter "topmenu". Klikk deg inn på den, så kan du klikke og dra elementer dit du vil ha dem. Du kan også skrive inn egne menypunkter og lagre egne lenker. Når du bytter til et annet design følger toppmenyen med.

 

For å gjøre endringer i layout, farger, fonter, tekststørrelser osv. går du til "Tilpass design". Hvilke valg du finner her avhenger av hva designeren har lagt inn, og vil variere fra design til design. På bildet under ser du noen av valgene.

 

Du kan også redigere direkte i html og css dersom du vil endre på noe designeren ikke har lagt inn som et enkelt valg. 

 

Her kan du se hva de forskjellige menypunktene er

 

#bloggno #design #bloggdesign #toppmeny #headerbilde

 

Takk for mer oversiktlig info :)

Hei☺ Har valgt bloggdesignet XTREM. Har valgt å ta bort mobilvennlig. Men når vi går inn på mobilen og ser, så forsvinner halve overskriften og det står .... prikk prikk prikk

Vi sliter med å finne feilen. Har du noen tips?

Mvh. Tone

Tone: Det er nok fordi bloggtittelen er for lang, eller for store bokstaver i forhold til lengden, og ikke får plass.

Hei og takk for hjelpen☺

Vi fikk det til. Har flere spørsmål...

Jeg har lagt inn "les mer". Men når jeg publiserte innlegget så ble ikke bildet jeg hadde lagt inn etter overskriften med Før "les mer". Jeg vil at når man går inn på blogger, så skal man se overskriften, bildet, og ca 3 setninger av innlegget Før "les" mer kommer.

Til meg kom overskriften og ca.1 setning før "les mer".

Link til Facebook ble heller ikke aktivert.

Mvh. Tone☺

Tone: Hvordan la du inn "Les mer"?

Hei☺ Mener du hvor vi kodet det inn i stilsettet?

To e: Jeg skjønner. Dere forkortet innlegg med "maxchars" som fjerner innholdet (og dermed også bilder), men la ikke inn kode for å vise bilde. Se i malen for arkiv eller kategori og bruk koden der som eksempel for å hente ut "firstimage".

Hei☺ Takk for hjelpen. Det ordnet seg til slutt.

Heisann☺ Ett spørsmål til. Når vi nå går inn på blogger, så ser vi nå bilde øverst, så overskrift, 3 linjer tekst og "les mer". Akkurat som jeg ville ha det. Men, problemet er at bildet ble alt for stort. Hvordan får man tilpasset str på bildet? Når man trykker på "les mer" og kommer inn på innlegget så er str på alle bildene helt fine. Noen tips her?

Tone: Sett en maxbredde på bildet? Vanskelig å svare på når jeg ikke kan se det.

Hei god dag.

Jeg har valgt XTREM light designet for bloggen min, men jeg skulle gjerne ha fått bort bloggitittelen? Sånn jeg vil bare ha headerbildet og ikke den teksten som man kan trykke på. Hvordan fjerner jeg den?

Og kan man endre på størrelsen på headeren? Jeg har prøvd i en stund, men får det ikke helt til.

Kollerline: Ikke alle design har mulighet for å fjerne teksten i headeren. De aller fleste design lar deg endre på tekststørrelsen. XTREM light lar deg endre på tesktstørrelsen, men ikke fjerne teksten.

Hei. Hvordan kan jeg legge inn bilder/linker i sidemenyen min? Med for eksempel html koder?

Mvh

JOHANNE: Du kan enkelt legge inn linker under "Lenker/Kategorier". For å legge inn bilder må du legge inn html for bildet der du vil ha det i sidemenyen. Det krever kunnskap om html og css.

Jeg har fått en utfordring med tanke på headerbilde =) Jeg har i et par uker nå forsøkt å lage et nytt, og bildet lastes opp med suksess - men det vises ikke på bloggen =( Jeg får kun sett det hvis jeg forhåndsviser et forhåndslaget design (de man kan velge mellom) men ikke på selve bloggen min. Hvor ligger feilen montre?! Og en annen ting, hvilken størrelse er anbefalt for mobil header?! Jeg har lagret i mange størrelser, fra bitte lite til å bruke 1920, alle synes å bli strukket så det ikke blir pent =) Tusen takk for alle svar du måtte ha på mitt kasus =)

Jernbanefrua..: Jeg ser det bildet du har lliggende under "Bytt headerbilde" i bloggen din. For mobil er det greit å velge et stående eller kvadratisk bilde på ca. 800-1000px bredde.

Hei, jeg holder på med å legge inn Conjured reflection, og etter å ha lest litt rundt står jeg fortsatt litt fast på følgende (er så himla lenge siden jeg jobba med CSS/HTML etc :) Jeg får ikke profilbildet til å komme inn, sikkert noe jeg har gjort feil, men usikker på hva. Det headerbilde, er det noe jeg kan minste litt i størrelse eller er det ikke mulig? Takk :)

Izayoi: Jeg skal be en tekniker se på profilbildeproblemet.
Headeren er fullbredde, du kan endre høyden i css om du vil.

Hei!

Stemmer det at det kun ligger 3 design inne per nå? Får ikke opp alle de du viser her oppe..

Ida: Du er i partnerprogrammet som har eget design. Der er det bare tre å velge i foreløpig.

Det var det jeg tenkte ja.. får vente i spenning på flere design da :)

Ida: Alle, også eventuelle nye design, vil ha toppbaren med logoen, den sticky toppmenyen og sidebaren med annonser og innholdssyndikering.

Jeg ser ikke sidemenyen, som vises på bildene av de nye designene.. Hvorfor får jeg ikke opp de i mitt design når jeg bruker det?

G U N N N I S: Jeg ser sidebaren hos deg. På skjermer smalere enn 1300px oppløsning vises den ikke.

Theresa Han Vu Nguyen

Theresa Han Vu Nguyen

Hei! Sida "Tilpass design" ble helt tom/hvit under Web-/mobilvisning. Hva skyldes dette? Jeg har ikke brukt bloggen min på 6 år.

Theresa Han Vu Nguyen: Bruker du et av de nye designene som har valg under "Tilpass design"?

Hei :)

Hvordan kan jeg endre bildene på tidligere innlegg, slik at alle bildene strekker seg med bloggens bredde/design? Gjerne kontakt meg hvis du trenger en bedre forklaring. Har aldri vært verdensmester på å forklare :P

Takk på forhånd :)

vickyhelen: Pass på at bildet er stort nok (vi skalerer ikke oppover) og at det ikke er satt en bestemt bredde det skal vises i.

Skriv en ny kommentar