hits

Slik bruker du det nye formatet STORY (tutorial)

Du har kanskje fått med deg at vi har lagt til et nytt innleggsformat på blogg.no? Det heter "Story" og du kan se det i bruk her.

En story er egentlig et vanlig innlegg, men bildene/videoene ligger som heldekkende bakgrunner i stedet for mellom tekstbolkene, og teksten scroller opp over bakgrunnen. Storyen er delt opp i seksjoner, der hver ny bakgrunn er én seksjon. 

Du kan bruke vanlige bilder og du kan bruke animerte .gif. Du kan også laste opp korte videosnutter som ikke vil være synlige i det vanlige videoarkivet ditt. Oppløsningen på bilder bør være 1920px eller bredere. Video skaleres ned til 720p.

Her er en forklaring på hvordan du bruker funksjonene.

 

Du starter en ny story ved å gå inn på "Post" >> "Story".
Skriv inn tittelen på innlegget, og legg til en (kort) undertittel om du vil. Den vil bli synlig rett under tittelen (se bildet over).
NB! Feltet "Beskrivelse" kan ikke være tomt! Teksten du skriver inn her vil ikke være synlig i selve storyen, men vil stå under bildet i innlegget på forsiden av bloggen din. Her kan du for eksempel nevne at innlegget er en story og at man må klikke seg inn for å lese. Du kan også velge å skjule beskrivelsen fra bloggforsiden. Beskrivelsen må være med i RSS-feeden fra bloggen din, og vil også bli synlig f.eks. i grupper du deler til. Dette kan du ikke slå av.

Velg bakgrunnstype, og klikk i ruten under for å laste opp en fil eller velge en farge.

 

Du må legge til minst én seksjon i storyen (ellers er den jo bare en overskrift).

For å starte en ny seksjon trykker du på den grønne knappen "Legg til seksjon".

Velg et nytt bilde, eller en videosnutt eller en farge, til bakgrunnen for den nye seksjonen.

 

NB! Husk å trykke på "Legg til" for å lagre seksjonen du nettopp har laget!

 

 

 

Du kan dra seksjoner opp og ned dersom du vil bytte plass på dem. Trykk på "Rediger" for å redigere innholdet i dem, og den røde X'en for å slette en seksjon.

 

I storyen din er det en navigasjonsstripe helt til høyre. Den lar leserne dine hoppe mellom seksjonene. Når man holder over et punkt på stripen vil navnet på seksjonen komme fram. Du bør derfor gi seksjonene dine navn som gir mening for leserne.

 

Stories kan bloggshoutes, deles til grupper og linkes direkte til. Skriver du inn hashtags vil storyen vises på hashtagsidene. For at du skal kunne bruke bildeshout må den aller øverste seksjonen (der tittelen er) ha enten et bilde eller en video som bakgrunn.

På forsiden av bloggen din vil storyen vises med tittel, det første bildet, og den teksten du har lagt i "Beskrivelse". Man er nødt til å klikke seg inn for å lese storyen.

 

Håper du liker dette nye innleggsformatet.
Har du spørsmål, kommentarer eller forslag til forbedringer? Legg gjerne igjen en kommentar her eller send en mail til support (hjelp@blogg.no)

 

#bloggno #story #storymode #bloggtips #tutorial

 

Skal bildene og teksten ha sammenheng?. Og hvorovet man at bilde er publisert på bloggen?

Trine: Du bestemmer selv om det skal være sammenheng mellom teksten og bildene. Det er DIN story. Akkurat som du selv bestemmer om tekst og bilder i et helt vanlig blogginnlegg skal ha sammenheng. Story er bare et blogginnlegg med en litt annerledes layout.
Du vet at et bilde er publisert på bloggen når du ser bildet i bloggen.

Takk for at du svarte. :)

Hvordan vet man at innlegget (story) er publisert på bloggen da?

Trine: Du ser at det ligger i bloggen din.

Hei :) For en fantastisk jobb du gjør med design og info her :) Jeg har et spørsmål dog. Bloggdesignet til Norwegianfoodie.blogg.no er helt brilliant. Så smart med det nyeste innlegget stort i toppen og så de eldre i små ruter under.Mye mer oversiktlig og fint :) Hun sier hun fant det designet blant blogg.no sine ferdiglagede design, men jeg klarer ikke å få bloggen min til å se slik ut med noe av det som ligger ute nå. Kan du hjelpe meg med en link til det designet eller hvor jeg kan finne kodinga til det om det fortsatt finnes her? Syns det var så innmari fint bare og skulle gjerne hatt bloggen min slik :)

Cato: Hei. Det er et av våre gamle design. Det er foreldet og ikke lenger tilgjengelig.

Så synd. Tusen takk for svar though :) Kommer dere til å lage noe lignende igjen etterhvert?

Cato: Det gjør vi helt sikkert.

Hei, noen oppdaget at storyene mine ikke kom fram på PC - det virker som teksten er blitt svart på svart bakgrunn.... Kan det ha skjedd av seg selv? Eller er det noe galt med PC-malen deres? Det er jo ikke slik i mobilversjonen og i MAC-versjonen. Og dette har vel ikke jeg tilgang til å endre -skriftfargen på story?

Liv Lilly Nordbye: Send en mail til support (hjelp@blogg.no) og forklar problemet. Legg ved link til de innleggene det gjelder.

Må si jeg er en gammel blogger , men da jeg kom inn i dag og startet på nytt syns jeg dette er genialt system, for folk som ikke har mye peiling m oppsett og koser så funket dette i grunn bra. Mrn det jeg lurer på er hvordn kan jeg slippe å la de se alle innleggene på første sia den ene tingenkommer jeg ikke til å bruke det vet jeg . Men det er bare slik å forstå lett å skifte første side bilde , men det må bli 2000 for å ligge og en kan legge bloggen navn osv til synlig

Eli Heggelund Westgård: Jeg skjønner ikke spørsmålet. Kan du forklare litt nærmere hva du mener?

Jeg prøver meg på å lage story men den vil ikke lagres eller publiseres når jeg trykker på lagre og publisere.

Hilde: Du må ha minimum 1 seksjon i tillegg til overskriften, og du må velge riktig type bakgrunn for overskriften.

Dette fikk jeg IKKE til... Prøvde litt, og trodde jeg hadde skjønt det. Det sto bildene skulle være store osv... som bakgrunn.. Jeg prøvde å lagre det, for å kunne se forhåndsvisning osv. Men det føk ut på bloggen i stedet for...Så det slettet jeg... Får prøve igjen en annen gang. Ville gjerne lagt til et nytt bilde uten å skrive ny overskrift/seksjonstittel, men det gikk ikke skjønner jeg. Jeg finner vel ut av det en gang..Men første forsøk gikk heller dårlig :-D

frodith: Gå til "Bytt headerbilde" i sidemenyen...

Skriv en ny kommentar