hits

Ikke mat trollene!

Nettroll kjennetegnes ved at de skriver innlegg og kommentarer kun for å provosere. Formålet for trollet er ikke å få frem sine egne synspunkt, men å skape konflikter og kontroverser. Du har sikkert hørt uttrykket "Ikke mat trollene!", men dessverre er det ofte ikke nok å ignorere dem, det må sterkere skyts til.

Historisk sett er troll både asosiale, kranglete og under middels intelligente.  Det er kanskje derfor de har blitt ikonet for mennesker som ypper til kamp på internett. Å ignorere kommentarer fra nettroll er for så vidt et greit råd, men det hindrer dem jo ikke på noen måte i å fortsette.

Om du er det utvalgte målet for en av disse skapningene er det bare å ignorere vedkommende. Hjelper ikke det  er det ingenting å vente på - gjør kort prosess. Blokkér dem og slett kommentarene. For et nettroll, som ikke har noe bedre å bedrive dagene med enn å irritere andre, er det å bli kneblet det verste som kan skje. Samme hva trollet identifiserer seg selv som, enten de åpent innrømmer at de troller eller de forsøker å fremstå som en "bekymret leser", er det kun én ting de er ute etter: Et publikum.

Litt vanskeligere er det selvfølgelig når målet for trollingen ikke har noen kontroll over det som blir postet. For eksempel når det ligger i en annens blogg eller kommentarfelt - da kan man jo ikke slette selv. Men siden folk flest er både oppegående og vennlige hjelper det ofte å be dem om hjelp. Det er jo ikke sikkert de selv har lagt merke til hva som egentlig foregår i kommentarfeltet deres, men de aller fleste liker å vise fingeren til nettroll og sletter gjerne, særlig når de skjønner at nettrollene bare (mis)bruker dem til å skape ufred.

Men, for all del, har du moro av det, skyt tilbake! Pek på trollene, name dem og shame dem, og fortell verden hva de holder på med. Du trenger ikke finne deg i dem!

 

 

#troll #trolling #internett #nettroll

 

Et godt innlegg. Dessverre så vet jeg så alt for godt hva det er snakk om.

Jeg skulle vel ha ignorert dette med en gang, men det gjorde jeg ikke.

Jeg begynte å skyte tilbake! Peke på trollene, name dem og shame dem, og fortelle verden hva de holder på med. Jeg nekter å finne meg i det de skriver. Da de rett og slett henger ut andre.

Deres adferd er utenfor min forståelse, jeg bare ignorerer og sletter. Har ikke opplevd den nye varianten.

Jeg har vært så heldig, har nesten ingen dumme kommentarer. fått et par i det siste når jeg har gratis fjernhealing på facebook, men de har forsvunnet igjen. På bloggen min har jeg kun hatt 4 kritiske kommentarer på 6 år, det er fabelaktig :)

Oraklet i Delfi

Oraklet i Delfi

Her forsøkes først å fjerne de med en Krag-Jørgensen (svare med samme mynt).

Hvis ikke Krag-Jørgensen holder bruker man Haubitseren (Stridsvognen), Konfucius: "å skyte spurv med kanoner".

Og skulle ikke Haubitseren være effektiv nok, så går man over til teppebombing.

Anonyme Oraklet i Delfi

Skriv en ny kommentar