hits

FOR DESIGNERE: Designutvikleren

Kort innføring i hvordan man bruker den nye designutvikleren

Photo by Maik Jonietz on Unsplash

 

Start med å opprette et nytt design

 

 

 

Du kan velge blant noen av våre design som utganspunkt for designet ditt, og redigere som du selv ønsker. Design du selv har laget tidligere vil også være tilgjengelige i nedtrekksmenyen.

 

 

Når du har opprettet designet klikker du på designnavnet for å gå til redigeringsvisningen. Denne fungerer slik du er vant til fra html/css-redigeringen i bloggen, men gir deg mange flere muligheter.

 

 

Bruk den gule knappen "Forhåndsvis" for å se endringene du gjør. Forhåndsvisningen åpnes i et eget vindu som du ikke trenger lukke for hver gang - bare bruk minimer og maksimer. Har du to skjermer kan du f.eks. ha forhåndsvisningen åpen hele tiden på ekstraskjermen. Høyreklikk og oppdater for å se endringer. Du kan navigere i forhåndsvisningen akkurat som i bloggen. Annonser og scripts vil også laste i forhåndsvisningen. Du kan også dele urlen til forhåndsvisningen med andre, så lenge designet ikke er satt til "Privat".

Moduler du lager vil automatisk følge med når du publiserer designet.

 

Vær obs på at redigering og lagring av moduler er en todelt operasjon. Først må du lagre endringen, deretter må du lagre selve modulen.

 

 

Du kan også laste opp filer direkte til designet, og slippe å bruke Photobucket og lignende tjenester. Gjør filene så små som mulig - vi har nok av plass, men husk at filene må lastes inn i bloggen og ha båndbredde og mobildata hos leserne i bakhodet.

 

 

Du kan gi brukerne valgmuligheter som enkelt bytte av fonter, tekststørrelse, farger og lignende, og for å slå elementer av og på. Bruk "Egenskaper" >> "Oppsett" til dette. Pass på at variablene du bruker ikke kræsjer med noen av dem som allerede er i bruk dersom du bruker et av våre design som utgangspunkt.

 

 

I "Egenskaper standardverdier" bestemmer du hva som er default utseende på designet. Dette er siden brukeren vil få opp når de går inn på "Utseende" >> "Tilpass design", så forsøk å gjøre valgene så intuitive som mulig.

 

 

 

Når designet er ferdig publiserer du det (husk screenshot av forhåndsvisningen).
Du kan velge om designet skal være

1) tilgjengelig bare for deg,
2) tilgjengelig bare for de bloggene du bestemmer eller
3) tilgjengelig for alle på blogg.no.

 

1 - Tilgjengelig bare for deg

 

2 - Tilgjengelig kun for bestemte blogger
Velg at designet skal deles, og legg inn de bloggadressene som skal ha tilgang. Bruk formatet 'bloggnavn.blogg.no'.

 

3 - Tilgjengelig for alle på blogg.no

 

Liste over tilgjengelige tags og variabler finner du her.

Designe for partnerblogger? Les her.

 

#design #designbygger #bloggdesign #bloggno

Skriv en ny kommentar