hits

Crazy Catlady

KITTEH

 

 

 

Da Snusken voldtok reven...

Min eldste sønn har en flott mons som heter Snusken. Dette veldig lite maskuline navnet fikk han fordi vi var helt sikre på at han var ei jente, ei etterhvert veldig stor jente, helt til "hun" plutselig fikk baller. Skikkelige baller. Da ble det navnebytte, fra Snuski til Snusken.

 

Ser helt ufarlig ut, ikke sant... vel, skinnet bedrar!

 

Her en kveld (for ikke veldig lenge siden) sto gubben ute på gårdsplassen og rota i bagasjerommet på Toyotaen, da han plutselig hørte en rev sette i med et skikkelig daumål nede ved fjøsen til naboen. Da det hadde stått på en stund tenkte han at han fikk ta turen ned og se etter om mikkel stakkars hadde satt seg fast i utesiloen eller noe, så han tusla over jordet og ned til fjøsen. Da han kom ned dit hørte han at det var litt lengre bort i småskogen uvesenet kom fra, men siden han allerede var godt over halvveis gikk han videre. Reven skreik fremdeles i dødsangst. Da gubben var ganske nære tråkket han på en tørrkvist og det smalt ganske høyt (godt mulig det kom et lite kraftuttrykk også)... Da ble det helt stille i buskaset. Plutselig kommer en rev settende ut derfra i ei helvetes fart, bråsvingte så den sladdet flere meter da den oppdaget mannen som sto der og stirret på den, og fortsatte nedover jordet til den var vekk.

Gubben kikker mot buskaset og oppdager at det er bevegelse borti der, og så ser han en tjukk, svart hale som peker rett opp, og der kommer Snusken spankulerende ut og begynner å gni seg mot matfars legger. Han så ut til å være i fin form, og ikke hadde det vært noe kattehyl å høre heller, men det var med hjertet i halsen at matfar sjekket pusen, og kunne konstatere at pusegutten både var uskadet, og veldig, veldig kry.

 

 

Reven har vi ikke sett noe mer til...

Børre, Bendik og Banditt(en)...

 


Børre, Banditt og Bendik
 


Børre
 


Bendik
 

 

Ja, jeg trenger et bedre kamera om jeg skal holde tritt med disse tre guttene... :p
Leveringsklare 15. august.

 

Katteyoga

Først trodde jeg hun kom for å hjelpe meg å skifte sand i kattekassen, men hun trengte bare en yogamatte...

It takes a village... 2 katter, 6 kattungerFørst fikk Nala én kattunge natt til lørdag. Nå har Plutti fått 5, og hun valgte å legge seg i samme kasse som Nala... Nala ser ikke ut til å ha noe i mot det, og påtok seg jobben som jordmor, og nå koser de seg sammen og bytter på å mate hele hurven. :)

Ikke alltid like morsomt med katt...

Det første jeg måtte gjøre i dag var å gjøre ren kattekassen, og golvet, og veggene rundt den...


...for slik ser det ut når én katt har hatt diaré en hel natt... ugh.

Å bo med 10 katter...

Jepp, crazy catlady is in da house!
 


 

Plutti er mamman til Mischa, Gandalf og Rundøye (helsøsken); Foxy, Roxy og Tarzan (helsøsken) og Chumlee (7 mnd). Mischa er mamman til Nala, og Nala er mamman til yngstemann Tamlin på snart 5 mnd.

Alle 10 er inne/ute-katter og går ut og inn omtrent som de selv vil. Vi har ikke kattedør så noen må lette på ræva og åpne for dem (vanligvis meg), men de er heldigvis ganske flinke til å gå flere samtidig - typ når ytterdøra åpnes kommer alle løpende. De sier også tydelig fra når de vil inn -- natt ingen hindring (godt matmor sover lett). Om sommeren bruker de gjerne bare et åpent vindu... fortrinnsvis i 1. etasje.

På 10 katter går det vel 1 sekk kattesand og ca. 1 sekk "Matmons" tørrfor i uka nå på vinteren, men om sommeren er de nesten mer ute enn inne, og matfar fisker også mye oftere, så da blir tørrforforbruket halvert og vel så det. La oss ikke snakke om prisen på ormekur (de er heldigvis billigere i Sverige)!
 


Katter er sære... Roxy sover søtt i matfars bag

 

Kattene her i huset jobber skift med viktige oppgaver som

 • Trappevakt
 • Snublefelle
 • Skap og skuff-deorganisering
 • Håndvaskfyll
 • Møbelvandring
 • Underholde hybelkaninene
 • Sandstrøing av gulv
 • Sengevarming
 • Fotvarming
 • Administrere julekulelageret under kjøkkenbenken
 • Bidra med mat (mus) til husholdningen
 • Fange (og spise) edderkopper
 • Maltraktere matfars bukselegger (og legger)
 • Sove - hvor som helst
   
   


Plutti: Bare gå i dusjen du, mor. Jeg passer telefonen.

 


Gandalf: Rører du den kranen er du død!

 

Nå skulle man kanskje tro at det er katzenjammer og fullt leven døgnet rundt her, men det er det altså ikke. Kattene gjør ikke spesielt stort vesen av seg, så med mindre de leker sisten (Åsgardsreia), spiller fotball (med en tennisball) i stua eller dribler poteter på kjøkkengulvet, er det mest bare kos og mere kos. De ribbet riktignok den nederste tredjedelen av juletreet fullstendig, og jeg finner fremdeles julekuler og glitter på de merkeligste steder, men det er greit. Den ekstra underholdningen var verdt det. :p

 


Prinsesse Mischa liker varmen fra matmors PC...

 

De er i grunnen ganske veloppdragne også. Med unntak av den minste, Terroristen Tamlin, går de verken på kjøkkenbenken eller på komfyren, og de unngår å gå på bordet når det er mat der. I hvert fall når vi er til stede. Tamlin er også den eneste som klatrer i gardinene, og på veggene (strietapet)... derav tilnavnet. Hm, noen som vil ha en kattunge?

 

#katt #crazycatlady