hits

januar 2012

Word!

Nr. 1 gifter seg med ei jente fra Oslo. Han krever at hun skal stelle huset. Første og andre dagen ser han ingen forskjell, men den tredje dagen er huset strøkent.
 

Nr. 2 gifter seg med ei jente fra Trøndelag. Han krever at hun skal stelle huset og at middagen står på bordet når han kommer fra jobb. Det går noen dager, men så ser han at hun har gjort det han krever.
 

Nr. 3 gifter seg med ei jente fra Nord-Norge. Han krever at hun skal stelle huset, middagen skal være utsøkt, klærne vasket og skjortene strøket. Han ser ikke noe de tre første dagene, men fjerde dagen kan han se litt på venstre øye og klarer å bevege høyrearmen såpass at han får smurt seg ei brødskive. c",)
Raillmons! (håper jeg)

Mons har nå vært borte i over en uke...  jeg er redd. :(

Jeg håper han bare ble fornærma da ingen var hjemme og kunne slippe ham inn forrige mandag, og at han derfor har tatt seg en lang runde for å hilse på alle kattedamene sine.

Jeg sjekker trappa flere ganger om dagen...
Ja ja... man har da printscreen. :)

Noen ganger dukker det opp skikkelig morsomme blogginnlegg (og kommentarer) som kanskje var litt lite gjennomtenkte før posting. I dag var en sånn dag. Jeg ramlet helt tilfeldig over et innlegg (ok, kanskje ikke heeeelt tilfeldig, jeg abonnerer jo tross alt på oppdateringer fra akkurat den bloggen) som var så komisk og fullt av selvmotsigelser og feil at jeg lo høyt flere ganger mens jeg leste.

Sånne gullkorn av noen innlegg har dessverre en tendens til å bli fjernet av bloggeieren rimelig fort, så jeg passet på å ta printscreen av både innlegg og kommentarer. Innlegget er dessverre borte allerede så jeg kan ikke linke dere dit, men jeg kan heldigvis fremdeles nyte det selv så ofte jeg vil. :) nå lagt ut igjen, grundig redigert og uten kommentarer denne gangen. Synd. Kommentarene var jo halve moroa. :)

http://meborio.blogspot.com/2012/01/hat-og-blogging-hrer-ikkje-heime.html

 

Anyway... Jeg håper at når disse sinte damene legger av seg paranoiaen litt, og skjønner at redaktøren av den omtalte dagsavisen slett ikke er AI, K, Bel og/eller "han", at de innser hvor tåpelig det er å trekke fram tre år gamle krangler i dette her, og at det er de selv som er the haters. Meeeen, haters gonna hate.

En god latter forlenger livet, sies det. Jeg kommer til å leve leeeenge på denne! :)

 

Så langt i dag......har jeg pakket ut av kofferten (som hadde stått der siden torsdag), skrevet ukerapport, hatt en Skypesamtale og et par Skypechats, behandlet noen saker på support, kjørt en vaskemaskin, besvart en haug med mail, sendt en sinnamail, drukket 5  6 7 kopper kaffe og 1 iskaffe, hentet posten, vært i (nett)banken, besvart 5 6 telefonsamtaler, ringt 4 samtaler, feilsøkt litt her og der, gått over ca. halvparten av topplistene, lest korrektur på 2 design, åpnet kjøleskapet og lukket det igjen 2 ganger, prioritert om på todo-lista 3 ganger og satt opp 4 lister.

Nå tar jeg lunsj. Eller frokost.

 

Blinkskudd fra Adsense

 

Av og til hender det at Adsense putter inn svært upassende reklamer i innlegg. Denne gangen gjorde Adsense alt riktig. :DDenne skrivedamen med sine skriverier er så absolutt en hverdagshelt!
Trykk på bildet for å besøke bloggen. :)

Er designet ditt plutselig ødelagt?

 

Har bildene i bloggen din plutselig blitt byttet ut med andre bilder eller tekst?

Sånn, for eksempel?Det skyldes at bildene som er brukt i designet er hotlinket fra en annen webside, og denne websiden har stengt tilgangen til bildene, eller websiden er nede.

Dette er ikke noe blogg.no kan hjelpe deg å fikse. Du må enten bytte design, bytte ut bildene, eller du kan vente og se om bildene blir tilgjengelige igjen.

Ta eventuelt kontakt med den som har laget designet.

 

NM i å vri og vrenge på det andre sier

De absolutt aller fleste av dere visste det nok ikke, men her inne på blogg.no pågår for øyeblikket NM i å vri og vrenge på hva andre sier. :p

To stykker har allerede utmerket seg som favoritter, og jeg er overbevist om at en av disse to kommer til å gå av med "seieren". De har et langt forsprang på konkurrentene - ganske sikkert fordi de har en egen evne til å "misforstå" det som blir sagt og dermed har et bedre utgangspunkt for å vrenge på innhold og meninger når de tilpasser svarene sine.

Dette er virkelig nervepirrende. Og underholdende.
Jeg venter i spenning på neste runde! :D

 

Blått lys på do... bare i Bodø eller?

Hver gang jeg bruker toalettet på Sentrumsterminalen i Bodø må jeg stille meg selv følgende spørsmål...

...WHY?!?

Hvorfor er lyset der inne blått? Det er jo til å bli gal av!Jeg mener å ha hørt at det er fordi narkomane ikke skal kunne sette sprøyter der inne, det blå lyset gjør da at de ikke ser blodårene... men det kan vel ikke være grunnen, jeg ser i hvertfall mine blodårer helt fint.

Kanskje de har valgt det blå lyset for at vi skal bruke kortest mulig tid der inne? Det funker i såfall heller ikke! Siden det er halvmørkt tar alt lengre tid.

Eller er det blått halvmørke der inne rett og slett for at vi ikke skal se at de slurver med renholdet? Umulig å gjette, jeg kunne ikke se om det var rent der eller ikke (men det luktet ikke så ille i hvertfall).

En annen ting er at jeg har ikke sett lignende noe annet sted. Ikke på flere år i hvertfall. Finnes det andre steder med blått lys på do? I såfall, hvor da? :p

Sooooooooooooool! :D

Første gang jeg ser sola hjemmefra i år. Så utrolig deilig!
Nå kan jeg nesten tro på at det blir sommer igjen i år også. :) 

Bonde på bytur... og flytur

Jeg ble tilslutt ferdig med å pakke på søndag, så mandag morgen trippet jeg ombord på hurtigbåten. Var framme i Bodø kl. 10. Der var det vind! Og kaldt! Traske opp til Dronningensgate med sekk og koffert for å lete etter bussen var utelukket... (hvorfor i heiteste flyttet de bussene opp dit? Er jo bare rot der! Og hvorfor går det ikke buss fra sentrumsterminalen til flyplassen?!?). Bestilte drosje og sto bak en vegg og tviholdt på pakkenellikene mine mens jeg ventet.

Kom meg omsider opp til flyplassen og fikk (endelig) tatt meg en røyk. Hurra for røykebua!

Dumpet kofferten og parkerte meg i kaféen med kaffe og laptop.

Kom meg etterhvert gjennom sikkerhetskontrollen og ombord i flyet som gikk 12:35, og deretter var det trasking på Gardermoen, flytoget og mer trasking på Oslo S. Rafiq fant meg surrende rundt på et fortau utenfor Oslo S og plukket meg opp omtrent klokka 15:30.

Etter en helt grei middag på et sted jeg ikke husker navnet på og ikke ville greid å finne igjen dro vi opp til Chez Rafiq.


 

Der ble det litt jobb og litt TV...

Laptopen min er forresten syk og bruker 40 minutter på å starte opp. Den lager også rare lyder. Jeg er redd. :(

Jeg fant senga tidlig!

 

Tirsdag morgen dro Rafiq og jeg hjemmefra først kl. 06:15, og så igjen kl. 06:45, denne gang med Kjetil...
Vi plukket opp Thor på veien, og kom oss etterhvert fram til Gardermoen. Der møtte vi Alexander.
Vi fant flyet også. Jeg ble stoppet i sikkerhetskontrollen. Av en eller annen grunn liker ikke Gardermoen støvlettene mine...


 

Det var riktig fly.

Skandinavias hovedstad?!? LOL!

Fra Arlanda gikk ting rimelig i ett. Vi fant Per inne i byen, sjekket inn på hotellet, hadde møte, trasket rundt i byen, spiste, trasket litt mer og hadde mer møte. Knærne mine sluttet å virke. Etter middag og en kort barrunde var jeg i seng nøyaktig kl. midnatt (gutta holdt visst ut litt lenger). Jeg våknet (helt av meg selv) kl. 7 på onsdag med forkjølelse, tette bihuler og feber. Yey! Eneste shoppingen jeg gjorde i Sverige var på et apotek... Treo og lypsyl.

Etter litt mer møte forlot vi Stockholm.


Og vi kom oss etterhvert tilbake til Chez Rafiq...

Vi så Lillyhammer (genial førsteepisode - må se neste også!) og jeg sovna før midnatt. Jeg kan vel ikke skylde på jetlag, så jeg påstår det var feberen som slo meg ut.

Våknet (av meg selv) kl. 06:30, fremdeles forkjøla... og la meg igjen. Sto opp kl. 8. Snille Rafiq stilte som sjåfør for nordlendingen med ødelagte knær og et tonn bagasje. Rakk en tur innom kontoret for å si hei og hadet til Kjetil og Håvard, og fikk endelig morrakaffen min. Etterpå var det en rask tur på Outland for å kjøpe lego til ungene. Selvfølgelig var settet de hadde bestilt omtrent det største i butikken og det endte med koffert repack på butikkgulvet, og fordeling av plastbiter i lommer rundt omkring (lego tar mye mindre plass ute av esken).

 


 

Jeg fant Oslo S uten å gå meg vill, dro visakortet, og kom meg på flytoget (som bare var 6 minutter forsinket). Kjente en migrene komme sigende da vi var omtrent halvveis til Gardermoen, så ved ankomst bare kvittet jeg meg med kofferten, brøytet meg gjennom sikkerhetskontrollen (husket å ta av støvlettene denne gangen) kjøpte mat og kaffe, og okkuperte tre stoler ved gaten. Jeg må ha sett passe farlig ut for ingen protesterte.

Det ble litt venting på Gardermoen...

...det var kjedelig.

Og jeg hadde en bok, men for vondt i hodet til å lese.


Nesten hjemme...


Bodø Lufthavn hadde utelyset på...

I Bodø blåste det nordavind fra alle kanter og nedstigning og landing føltes litt som en prøvetur i en blender. Men ned kom vi i hvertfall.

Røykebua var omdøpt til "vindtunnellen" og jeg tok første og beste drosje ned til sentrumsterminalen i håp om at det var le i røykegangen der. Det var det ikke.
 

Derimot har de fremdeles blått lys på do... Grusomt irriterende, fullstendig virkningsløst (og det hjelper ikke akkurat på migrene)!

Etter et par timer på Dolly Dimple's tok jeg med meg sekken, kofferten og migrenen ned til båten og fikk aller nådigst komme ombord 30 minutter for tidlig. Dro jakken over hodet og sov litt over en time. Det var litt humpete på turen, men jeg trengte ikke holde meg fast i setet. :p

Vel hjemme oppdaget jeg at mini hadde hatt omgangssyke, og gubben var ikke i form han heller. Snille guttene hadde fyrt i ovnen på kontoret, og det var utrolig deilig å komme hjem til varmt hus. Jeg sovnet før midnatt igjen.

I dag våkna jeg litt før 7. Av meg selv. Formen er ikke noe bedre, men hodet virker i hvertfall. Foreløbig.
Dette blir en skikkelig TTT-dag.

Oppsummering av uken:
Alt i alt en nyttig, morsom og lærerik tur, og veldig hyggelig å treffe de fire jeg bare har snakket med via Skype/telefon før. :)
Jeg lærte også at "sørpå" er varmere bare om sommeren.

Nå skal jeg begynne å spare til en mindre koffert og skikkelige vintersko. :)

 

Bored now....

9 minus eller så, men nå skal jeg ut og ha meg en røyk, og så er det vel bare å brøyte seg gjennom sikkerhetskontrollen.

Håper inderlig de har åpna damedoen igjen nå også, den har vært stengt siden jeg kom hit, for ca en time siden.

Pakke = stress!

Jeg fikk ikke sove i natt... det er jo i og for seg ikke uvanlig, men jeg hadde planer om å snu døgnrytmen littegranne 9-10 timer før en uke med mye flying hit og dit og hektisk aktivitet i altfor tidlige morgentimer. Jeg sovnet (som vanlig) en eller annen gang mellom kvart på 8 og 8 - er litt usikker på om jeg faktisk fikk med meg slutten på den 10. episoden av "Hell on Wheels". Deretter panikkvåknet jeg kl. 12:25... ca... av en hylende alarm (heller ikke uvanlig). Det tok meg fire kopper krus kaffe å roe nervene og synke inn i normal søndagszombietilstand.

Anyway... tilbake til temaet. Jeg hadde altså en million ting jeg skulle gjøre i dag (i tillegg til å snu døgnet riktig vei). Pakke for eksempel. Det jeg gjøre i dag. Det burde ikke ta lang tid å pakke for fire dager som hovedsaklig skal tilbringes på vei fra a til b til c til d osv... jeg regner med 2-3 kofferter, PC-sekken og den stooore håndvesken min vil gjøre nytten. Nei, jeg tuller ikke. Joda. Neida.

 Jeg har store problemer med å pakke. Jeg har masse klær, men ingen av dem passer sammen, så det er helt håpløst å plukke ut ting. Jeg kan ikke bare la være å pakke og satse på å kjøpe meg noe nytt heller, fordi jeg finner aldri noe når jeg shopper. Så, etter å ha tømt klesskapet over i senga, og deretter lagt tilbake alt jeg ikke ville ha med, sto jeg igjen med... ingenting. En venninne foreslo at jeg bare skulle pakke det jeg ellers ville tatt på meg når jeg sto opp disse dagene, men seriøst... pysjamas, knallrosa ullundertøy eller en kosefleecedress fra 1992 er for sært å vise seg ute i, selv for meg.

Når jeg tenker meg om er det visst meldt om -30 grader og fare for å fryse kattunger på seg... mulig jeg satser på rosa ull likevel. Innerst.

Oh well, jeg finner vel noe. Håper jeg. Og siden jeg ikke har fått gjort noe som helst i dag har jeg fremdeles en million ting å gjøre. Nå skal jeg gå og lakke neglene. Det tar vel ca. 4 timer...

Og... jeg har fremdeles ikke begynt å pakke!

Assassidate

En av mine absolutte favorittskuespillere, David Hewlett (og søsteren hans, Kate) har en ny webseries...

Enjoy! :D

 Everyone plays games - so Iain, an introverted Internet nerd, has created an ingenious online dating system which targets a client's perfect mate by analyzing the way people play them. From World of Warcraft to Angry Birds, Halo to Solitaire, Iain's technology is so effective that when he creates a test account for his wife, Pam, Assassidate dutifully finds her the perfect man... who sadly turns out not to be Iain!

To add insult to injury, Iain is convinced to sign the company over to (family law lawyer) Emily, or lose it in his impending divorce. But that takes him to a whole new level of hell.

With his new business venture safe for the time being, Iain discovers that his gregarious little sibling isn't content with being a paper president. Emily has big plans for Iain and "her" Assassidate.com. She starts exerting her extrovert nature and social savvy over the Assassidate geeks, breathing new life into the company and its otherwise impenetrable world of nerd.

Iain only begrudgingly accepts Emily's help; even if it's the best thing for them all. With these two combative siblings at the controls, the game is on!

Subscribe her!

 

Steigen!

Jeg bor i Steigen, en fraflyttnings... err... landbrukskommune litt nord for Bodø. Har du i det hele tatt hørt om Steigen er det sikkert i forbindelse med det 6-dagers strømbruddet vi hadde på nyåret i 2007. En hel kommune på hyttetur i nesten en uke... Yey!

Steigen kommune har ingen penger, noe som merkes hvor enn du snur deg. Det Steigen har er natur. Mengder av den! Og det er det vi markedsfører oss med også. "Steigen - en perle i Nordland"... Woohoo! Hver sommer invaderes vi av tyske turister som bor i hytter og hus som eies av firma utenfor kommunen, har med seg absolutt alt de trenger hjemmefra, og legger igjen null kroner og masse søppel hos oss. Til gjengjeld tar de med seg tonnevis av fisk når de drar. Noen av dem trives faktisk så godt at de blir værende. Akkurat det er i grunnen ganske hyggelig, og det hjelper på det dalende innbyggertallet også.Nå høres det sikkert ut som jeg ikke trives her i det hele tatt, men det er helt feil. Jeg liker Steigen, jeg har bare ikke lyst til å bo her.

Steigen har store avstander, og mangler det aller meste av butikker. De butikkene som er tar selvfølgelig blodpris for alt de er de eneste i kommunen som selger. For å kjøpe sko til meg eller ungene må jeg til Fauske eller Bodø. Dagstur altså. Kjøpe en bukse? Jepp, samme der. En flaske vin til grillkvelden? Mhm, fremdeles Fauske eller Bodø (eller vente til Posten leverer den på døra). Og siden jeg ikke kjører bil dersom jeg kan unngå det, i hvertfall ikke vinterstid, så er det enten buss eller hurtigbåt bare for å komme seg på en butikk som ikke er Bunnpris, Felleskjøpet, Coop eller Rema1000. Tur/retur med hurtigbåten til Bodø koster 602,- bare for meg alene, så det blir fort en dyr shoppingtur...

Jada. Alt kan kjøpes på postordre og bestilles via internett. Men det tar jo noen dager eller uker før det kommer da, og jeg eier ikke tålmodighet. Dessuten liker jeg faktisk å prøve klær og sko før jeg kjøper dem. :p

Jeg har ingenting i mot natur, pen utsikt og fjell og hav så langt øyet ser, men da gjerne i små doser. Jeg trenger ikke å ha kuer rett utenfor døra lissom! Jeg liker å kunne ta buss dit jeg vil, når jeg vil, handle det jeg skal ha, og dra hjem igjen uten å måtte vente 5 timer før båten går. Jeg liker å gå på kino også... men hadde gjerne sett at utvalget var noe bedre enn på bygdekinoen her. Og det hadde vært fint å kunne plutselig bestemme seg for å gå på kino en fredagskveld... ikke vente til mandag om seks uker (og så risikere at det er avlyst fordi maskinisten har fått influensa).

Offentlig transport i Steigen eksisterer ikke. Vi har skolebussene, som kjører til skolene på morran og tilbake når skolen er slutt. That's it. Har man ikke bil kan man ikke jobbe i Steigen, for du kan ikke ta buss til jobb (og i hvertfall ikke hjem igjen) uten at du kommer for sent og må dra for tidlig. Ikke at det er noen jobber å få her heller da. Er man heldig kan man kanskje skrape til seg en 20% stilling i helsevesenet eller innenfor renhold, men det er mange om beinet, og du risikerer at når du endelig kommer i arbeid koster det mer å komme seg til/fra jobb enn det du tjener på den.

Takk og lov for internett!

Lærer sykemeldt?!?

 

Mangler vurdering i 4 av 10 fag... Dere kunne ikke bare ventet litt med å sende ut vurderingene da?

 

Tillegg (21.01.12 kl. 01:04):

Siden jeg har fått reaksjoner fra et par stykker fra skolesystemet som er litt snurt på skolens vegne...

Ja, jeg skjønner at dere ikke ser problemet, så jeg skal forklare det for dere.  Det mangler vurdering i 4 fag. Norsk, engelsk, musikk og mat og helse. Musikk og mat og helse er ikke viktig (i denne sammenhengen, siden ungene ikke får lekser i disse fagene).

Det jeg sliter med nå er at vurderingen for matte tilsier at han muligens bør legge inn litt ekstra energi der. Det vil i såfall skje på bekostning av norsk og engelsk (siden det er begrenset hvor mye tid jeg vil tvinge en 12-åring til å sitte med lekser). På den annen side er vurderingen i matte egentlig ganske god, og det kan derfor hende at han burde bruke mer tid på norsk eller engelsk i stedet... for alt jeg vet kan det hende han burde bruke 90% av leksetiden på engelsk akkurat nå. Det kan ikke jeg vite, fordi jeg har bare fått halve bildet.

Derfor kan det nå hende at jeg, på grunnlag av de vurderingene jeg ser, gjør stikk motsatt av det jeg ville gjort dersom jeg visste noe om hvordan han ligger an i norsk og engelsk, og dermed ender opp med å gjøre et lite problem større. Om jeg ber han jobbe mer med det han sliter litt med i matte nå kan det føre til at han blir hengende etter i et annet fag han burde prioritert mer. Taperen er i såfall verken skolen eller meg, det er sønnen min.

Som en av lærerne sa, lærere blir også syke og man kan ikke forvente at tilfeldige vikarer skal gi en vurdering av forrige halvår. Det er jeg helt enig i. Dog regner jeg med at disse syke lærerne vil komme tilbake, og da syns jeg det hadde vært bedre å vente til de kunne levere vurderingene.
Dessuten mener jeg at om det gjelder langtidssykemeldte lærere som ikke kan forventes tilbake med det første burde vikarene i hvertfall etter noen timer være i stand til å se om elever sliter eller henger lett med i faget, og kunne gi et hint.

Ved å gi meg et så ufullstendig bilde av hvordan status egentlig er har skolen satt meg i en vanskelig situasjon. Jeg velger nå å overse det området han kanskje burde jobbet mer med i matematikk, i frykt for at det kan finnes et større problem i norsk eller engelsk.

 

1+1=1

Først kom

 

Så kom

 

Og de møttes og fikk et barn...

 Jeg vil påstå det var en vellykket forening. :p

 

Digitale hespetre, trollkjerringer og gamle hekser

Du vet hvem jeg snakker om, fenomenet er ikke nytt. De fleste bygdesamfunn i Norge har sine analoge versjoner av de samme slarvekjerringene, som alltid stikker nesen sin der den ikke har noe å gjøre, som vet mer om deg og hva du driver med enn du gjør selv, og som finner stor glede i å fortelle deg (eller naboene dine) nøyaktig hva du gjør galt og hva som er galt med deg.
"Hespetre", "trollkjerringer" og "gamle hekser" kalte vi sånne da jeg var ung. Gamle, godt innarbeidede, og svært treffende beskrivelser som forteller meg at slike har vært en samfunnsplage siden tidenes morgen.

Disse trollkjerringene har selvfølgelig forlengst oppdaget internett og gått digitalt. Nå finner du dem på de fleste sosiale nettsteder og debattfora, klikkene med kranglekjerringer, hverdagens dramaqueens. Deltakerene varierer fra sted til sted selvfølgelig (selv om jeg har observert noen av dem på flere enn ett nettsamfunn), og temaene varierer også (på Nettby var det for eksempel dyreeierne som var verst - der var det "kattegruppene", "hundegruppene" og "hestegruppene", hver med et daglig internt drama uten like). Det tar som regel bare minutter fra disse menneskene har registrert seg på et nytt sted til de har funnet fram til sine "likesinnede", noe å være enige om og noe(n) å å rakke ned på.

De elsker å "diskutere", men bare så lenge alle er enige. For disse godt voksne damene ønsker ikke saklige debatter og meningsutvekslinger, nei, for dem er det nemlig helt utenkelig at noen kan være av en annen mening enn dem... og attpåtil våge å gi uttrykk for det(!), og de vil uten å blunke legge enorme mengder tid og energi inn i arbeidet med å konformitere alle vantro til den eneste riktige mening  - deres.

Ve deg om du nekter å la deg påvirke, eller drister deg til å ta igjen, da angriper de i samlet flokk, og har de først fått øye på deg slipper de deg ikke av syne heller. Da følger de hvert skritt du tar med argusøyne og analyserer alt du gjør eller sier. Det har seg nemlig sånn at fra det øyeblikk du har fått deres oppmerksomhet vil alt du sier og alt du gjør handle om... dem. Enhver bemerkning eller kommentar er en skjult fornærmelse, og alt vil tolkes i absolutt verste mening.

Når en slik heksesirkel ikke har noen utenforstående å underholde seg med oppstår det ofte gnisninger innad i gruppen. En uheldig bemerkning, et dårlig valgt ord, og krigen er et faktum. En eller flere forlater gruppen i harnisk, og et nytt sterkt fiendskap vokser fram. Det tar aldri slutt heller, de nye grupperingene finner stor glede i å fortsette å hakke på hverandre i flere år framover. Konspirasjonsteoriene florerer, og de ser spioner bak hver en busk. Gamle uretter vil alltid trekkes fram på nytt, og på nytt, og dramaet fortsetter. Dagen er nok ikke helt den samme uten...


Noen har bare for mye fritid!

 

Okay... dette er greit pinlig...

 

...men jeg fant nøkkelen nå. Dere kan slutte å lete. Tusen takk for hjelpen alle sammen. :)

Surrehuet har virkelig nådd nye høyder. :DNå skal jeg ta meg en velfortjent kopp te og krølle meg opp i sofaen med en god bok, før jeg roter vekk noe virkelig viktig...

Er det en klarsynt i salen? Forsvunnet husnøkkel...


Surrehuet slår til igjen!


Jeg har mistet/forlagt husnøkkelen min. Siden ungene allerede har mistet sine etter tur og jeg er for lat til å ha fått laget kopier (går det an å få kopier av systemnøkler forresten?)  er det bittelitt krise her nå...

Så da spør jeg... er det noen som kan "se" hvor den er? Den er sånn helt vanlig blank, og henger på et hvitt nøklebånd med "Nettby.no" i svart og rødt... og jeg husker ikke hvor jeg så den sist, men jeg er sikker på jeg hadde den i går.

 
Edit 01:10:

Never mind... jeg fant den. :|
http://toril.blogg.no/1326845308_okay_dette_er_greit_p.html

 

Happystuff

 

 

10 random ting som har gjort meg glad den siste uken:

  1. Fikk besøk av en venninne jeg ikke har sett på LENGE.

  2. Nescafé iskaffe

  3. Den nye BuyPass-kortleseren fra Norsk Tipping ramlet ned i postkassen (men jeg vant ikke 185 millioner likevel)

  4. En helt vanvittig usaklig, intern og sarkastisk filmdebatt med ungene, ved middagsbordet

  5. En uventet klem

  6. Denne sangen (Dj Mangoo - Eurodancer)


  7. En fantastisk magisk melding fra @ideatroll (flere egentlig)

  8. Ros fra sjefene

  9. Ny blå Softlan og nyvasket sengetøy

  10. Jeg fant igjen den forsvunne favorittpysjamasen min, bak vaskemaskinen!

 

 

Å rapportere ting på blogg.no

Siden mange later til å tro at det er forbudt å nevne andre personer ved navn eller bloggnavn, og rapporterer inn saker om dette over en lav sko, legger jeg ut litt info rundt problemstillingen om hva som kan rapporteres her:

Blogg.no holder ytringsfriheten (og det enkelte individs rett til å dumme seg ut) høyt i hevd. Vi liker kanskje ikke det du skriver, men vi vil forsvare din rett til å skrive det. Det er ditt ansvar å holde dine ytringer innenfor loven.

At du ikke liker det betyr ikke at det skal rapporteres.
At 500 stykker ikke liker det betyr heller ikke automatisk at det skal rapporteres.
Som oftest er det to (eller flere) sider av enhver sak.

Blogg.no har ikke politimyndighet, og kan i mange tilfeller ikke avgjøre om det faktisk foreligger et brudd på norsk lov. Når du føler for å rapportere noe er det derfor i de aller fleste tilfellene politiet du skal ta kontakt med, ikke blogg.no.

 

Noen eksempler på hva som kan rapporteres til blogg.no:

Spamblogger
Blogger som er opprettet for å dra treff i søkemotorer og kun inneholder spam random ord/tekster som linker til gud-vet-hvor. Disse har vi iverksatt flere tiltak mot i 2011, og det er heldigvis ikke så mange av disse igjen nå.
Når vi blir gjort oppmerksomme på disse blir de bannet.

 

"Pornografisk innhold" og "Støtende innhold"
Her snakker vi ikke om generell nakenhet eller toppløse damer, vi snakker synlige kjønnsorganer i bevegelse; erigerte peniser; løpske høner; sexhistorier med grafiske skildringer (et par hakk over vanlig husmorporno á la Margit Sandemo altså).
Vi snakker bad taste bilder/video som kan få helt normale mennesker med normalt sterk mage til å brekke seg (eksempelvis døde mennesker med store skader/torturerte dyr/aborterte fostre)... hovedsaklig grafisk innhold av typen "dette skulle jeg virkelig ønske at jeg ikke hadde sett".
Når vi blir gjort oppmerksomme på blogger med slikt innhold får de lagt inn en varselboks og i noen tilfeller legges det også inn sperre for forsiden/bloggshout.

 

Innhold som tydelig bryter med norsk lov
For eksempel overgrepsbilder, tilbud om betaling for sex, drapstrusler, ulovlig fildeling (type "Se toppfilmene gratis her"-blogger der filmene enten er hotlinket eller lastet opp til våre servere), identitetstyveri, bruk av åndsverkbeskyttet/rettighetsbelagt materiale du kan bevise at du har rettighetene til, bilder av deg brukt uten tillatelse og lignende.
Når vi blir gjort oppmerksomme på blogger med slikt innhold blir innhold slettet eller bloggene bannet, og i noen tilfeller (overgrepsbilder) overlater vi også materialet til Kripos.

 

Øyeblikkelig hjelp
Blogger der teksten gir grunn til å tro at bloggerens eller andres liv eller helse er i akutt fare. Type "Farvel grusomme verden..." eller "Nå går jeg til Oslo S for å plassere ut den hjemmelagede bomben min"-innlegg postet i løpet av de siste timene.
Når vi blir gjort oppmerksomme på blogger med slikt innhold kontakter vi 112. Vær dog oppmerksomme på at vi ikke har døgnvakt på mailsupporten. Haster det bør du ringe 112 selv.

 

Noen eksempler på hva som ikke skal rapporteres til blogg.no:

(vel, strengt tatt kan du rapportere hva som helst, men disse tingene kan vi enten ikke gjøre noe med, eller de er ikke mot norsk lov og vi tillater dem, og det er følgelig ingen vits i å rapportere dem)

 

 "Anonyme" (ikke-innloggede) kommentarer
Uansett innhold er det absolutt ingenting vi kan gjøre med disse (utenom å fullstendig fjerne muligheten for at personer som ikke har blogg på blogg.no kan kommentere - det kommer ikke til å skje).

Mottar du anonyme spamkommentarer kan du a) Slå av kommentarfunksjonen b) Sette alle kommentarer til godkjenning og la være å godkjenne spamkommentarene c) Bruke IP-filter (det holder til spammeren har byttet IP) d) Bruke ordfilter e) Slette dem etterhvert som de kommer inn eller f) Overse dem.

Mottar du ubehagelige kommentarer fra ikke-innloggede kan du politianmelde disse (du finner IP-adressen og dato/klokkeslett) under kommentaren inne i blogsoft. Det har ingen hensikt å rapportere slike til blogg.no, vi har ingen mulighet til å finne ut hvem som har postet kommentarene, det er det bare politiet som kan.

 

Innlegg/kommentarer som omtaler deg, bloggen din, bikkja di, kompisen din osv...
Føler du deg trakassert, hetset, mobbet eller lignende er det i første omgang bloggeier du skal kontakte (vi hjelper gjerne med å videresende en e-post fra deg til bloggeieren). Hjelper ikke dette er det politiet du skal kontakte. Dersom politiet forteller oss at det foreligger et lovbrudd sletter vi. Det er ikke vi som avgjør om det foreligger et lovbrudd. Heller ikke du.

Les for øvrig hva politiet sier om mobbing, ærekrenkelser og trusler her.

 

 

Jeg har sikkert glemt noe... og i såfall regner jeg med at dere minner meg på det. :)

 

Rosablogg...

Søndag er en av de travleste dagene på blogg.no, og derfor en av de morsomste dagene å være på jobb.


Siden det er søndag og helg (og jeg nesten nettopp er stått opp) er det obligatoriske arbeidsantrekket (eller burde jeg sagt "outfitten"?) bloggno-rosa superundertøy, rosa neglelakk... og rosa hårstrikk. Arbeidsverktøyet er for øyeblikket den "rosa" iPhonen, og jeg jobber selvfølgelig fra senga.

Hjemmekontor FTW! :)

 

P.S.
"Outfit" - check
iPhone - check
"pose" i senga - check
innholdsløs tekst - check
hår og sminke - check

Kan jeg nå begynne å kalle dette en rosablogg? :p

CAPS LOCK!!!

Etter å ha ramlet over dette gullkornet i en kommentar på en annen blogg i dag føler jeg at det er på sin plass med litt generell informasjon igjen...

"...UFF MASKINA MI BEGYNTE OG SKRIVE BARE STORE BOKSTAVER ,HVA ER GALT ,NO DA..."

Det som er galt kalles "Caps lock" og er en knapp på tastaturet. Den er plassert rett til venstre for A'en, og det er lett å trykke på den ved en feil.Problemet løses enkelt ved å trykke på den én gang til.

Se også:
http://toril.blogg.no/1325358333_capslock.html

 

Ha en fin søndag alle sammen. :)

Digitale kjerringer - en god latter til morrakaffen!

Ja. Morrakaffen. Klokka halv to på ettermiddagen. Det er helg for søren!
(ikke at det plager meg å drikke morrakaffen kl. to på ettermiddagen de andre dagene i uka heller)

En av de beste tingene med å jobbe på supporten er at man daglig får morsomme blogger servert rett i fanget. Oftest i form av innrapporteringer fra andre bloggere som av en eller annen grunn ikke liker innholdet.

Dagens beste (foreløbig) må være denne tror jeg:
http://slarveposten.blogg.no/

Denne er nå på lista over mine favorittblogger.
Denne satirebloggen serverer dagaktuelle tekster med snert, og en fantastisk tegneseriestripe, og så er det kommentarene... åh gud, kommentarene! :D


P.S. Før mine lesere hisser seg opp og får underbuksa i en krøll vil jeg minne om dette innlegget jeg skrev for noen måneder siden: http://toril.blogg.no/1319681387_dobbeltmoral_provokas.html

 

Holding On and Letting Go - Ross Copperman

Is anybody out there?
Is anybody listening?
Does anybody really know, is the end of the beginning
The cry a rush a one breath
Is all we waiting for
Sometimes I want my taking
Changes everyone before

[Chorus]
It's everything you wanted, it's everything you don't
It's one door swinging open and one door swinging closed
Some prayers find an answer some prayers never know
We're holding on and letting go

Sometimes we holding angels
And we never even know
Don't know if we'll make it, or we know
We just can't let it show

[Chorus]
It's everything you wanted, it's everything you don't
It's one door swinging open and one door swinging closed
Some prayers find an answer some prayers never know
We're holding on and letting go
Yeah, letting go, oho

It's everything you wanted, it's everything you don't
It's one door swinging open it and one door swinging closed
Some prayers find an answer some prayers never know
We're holding on and letting go

[Chorus]
It's everything you wanted, it's everything you don't
It's one door swinging open it and one door swinging closed
Some prayers find an answer some prayers never know
We're holding on and letting go.

Engelsk leseøvelse... (tungekrøll)

Tunga rett i munnen nå! :D
Engelsk for begynnere: (English for beginners)


Norsk:
Tre hekser ser på tre Swatch klokker. Hvilken heks ser på hvilken Swatch klokke?


Engelsk:
Three witches watch three Swatch watches. Which witch watch which Swatch watch?


--


Engelsk for viderekommende: (Advanced english)


Norsk:
Tre kjønnsopererte hekser ser på knappene på tre Swatch klokker. Hvilken kjønnsoperert heks ser på hvilken Swatch-klokke


Engelsk:
Three switched witches watch three Swatch watch switches. Which switched witch watch which Swatch watch switch?


--


Engelsk for eksperter: (Expert english)


Norsk:
Tre sveitsiske hekse-tisper, som ønsker å være kjønnsopererte sveitsiske hekse-tisper, ønsker å se på sveitsiske Swatch-klokke-knapper. Hvilken sveitsisk hekse-tispe, som ønsker å være en kjønnsoperert sveitsisk hekse-tispe, ønsker å se på hvilken sveitsisk Swatch-klokke-knapp?


Engelsk:
Three swiss witch-bitches, which wished to be switched swiss witch-bitches, wish to watch three swiss Swatch watch switches. Which swiss witch-bitch which wishes to be a switched swiss witch-bitch, wishes to watch which swiss Swatch watch switch?

 

Heeelt uten sammenheng for øvrig...

 

MBTI: INTP - the Architect

Architects are introspective, pragmatic, informative, and attentive. The scientific systemization of all knowledge, or Architectonics, is highly developed in Architects, who are intensely curious and see the world as something to be understood. Their primary interest is to determine how things are structured, built, or configured. Architects are designers of theoretical systems and new technologies. Rearranging the environment to fit their design is a distant goal of Architects.

Architects are logically and verbally precise. In casual conversations, they may be tempted to point out errors the other speaker makes, with the simple goal of maintaining clarity within the exchange. In serious discussions, Architects' abilities to detect distinctions, inconsistencies, contradictions, and frame arguments gives them an enormous advantage. In debates, Architects can sometimes be devastating, or alienate themselves from the group with overly logical arguments.

Architects tend to analyze the world in depth. They prefer to quietly work alone and they may shut other people out if they are focused on analysis. This, coupled with the fact that Architects are often quiet, makes it difficult for other individuals to get to know them. In social exchanges, Architects are more interested in informing others about what they have learned than they are interested in directing the actions of others.

Credentials or other forms of traditional authority do not impress Architects. Instead, logically coherent statements are the only things that seem to persuade them. Architects highly value intelligence, and can be impatient with people with less ability than they have. Architects often perceive themselves as being one of the few individuals capable of defining the ends a society must achieve and will often strive to find the most efficient means to accomplish their ends. This perspective can make Architects seem arrogant to others.

 

Les mer her: http://keirsey.com/4temps/architect.aspx

Ulovlig nedlasting av bøker - hvem taper mest på det?

 

I går fant jeg denne artikkelen i Aftenposten:
http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Forlag-i-fosterstilling-6734496.html
om hvor vanskelig det er å få tak i norske bøker som e-books.
Dette er en veldig bra artikkel, men jeg er ikke heeelt enig med forfatteren som vil bytte ut papirbøkene med digitale versjoner. Jeg er litt Ole Brumm og vil nemlig ha begge deler. :p

For et par dager siden ramlet jeg over denne artikkelen på Digi.no:
http://www.digi.no/886300/bokbransjen-frykter-pirater
Kort fortalt beskriver den hvordan elektroniske bøker blir mer og mer populære, at salget øker, men at ulovlig fildeling av piratkopierte e-bøker også øker. Forleggerne opplever nå den samme utfordringen som musikk- og filmindustrien opplevde da produktene deres i større grad ble tilgjengelig i elektronisk format.

Well, d'oh! Jeg har et par ting å si om dette... :p

Jeg er nemlig storforbruker av elektroniske bøker, og jeg har etterhvert begynt å se på f.eks. TPB som et stort bibliotek. De som taper mest på at jeg har fått meg smarttelefon er egentlig ikke forleggerne, i hvertfall ikke i første omgang, det er det lokale biblioteket.

Jeg har ikke sluttet å kjøpe bøker; jeg kjøper flere bøker nå enn før, fordi jeg har bedre økonomi. Jeg kjøper riktignok svært få norske bøker, men det er ikke noe som har endret seg - sånn har det vært de siste 20 åra. Det som har endret seg for meg er at jeg har sluttet å gå på biblioteket.
 


 

Inntil for bare noen få år siden sjekket jeg ut flere hundre bøker årlig på biblioteket. Fjernlån for det meste - jeg bor på et lite sted med et lite bibliotek, som attpåtil har korte og (for meg) ugunstige åpningstider. Men, de siste to årene tror jeg ikke jeg har vært innom der en eneste gang, rett og slett fordi bøkene jeg vil låne må bestilles fra andre biblioteker, det er ventelister, og når de omsider kommer må jeg lese dem med det samme og levere dem igjen så snart som mulig, fordi det er andre som også venter på at det skal bli deres tur. Jeg hater å vente!!!

Det er enklere og raskere å kjøpe bøkene jeg vil ha fra f.eks. Capris.no (leveringstid ca. 1 uke, portofritt) og ikke er det spesielt dyrt heller. I går fikk jeg 4 stk Clive Cussler-bøker (pocket/heftet) levert på døra og det kostet meg kr. 275,-.  Det er mer enn hundrelappen billigere enn å kjøpe dem på Ark når jeg en sjelden gang er i Bodø. Om jeg i det hele tatt hadde funnet bøkene i Bodø that is. Sist jeg var innom Ark var utvalget i den engelske seksjonen helt elendig (i alle de tre butikkene jeg var innom).
 


 

Men tilbake til nedlasting av e-books...

Jeg "oppdaget" Harry Potter i 2001. Jeg fikk serien anbefalt av en venninne i England, googlet den, og helt tilfeldig ramlet jeg over de 4 første bøkene som (ulovlige) .pdf-filer. (Harry Potter var i grunnen mitt første møte med "e-books". Litt ironisk med tanke på at J.K. Rowling absolutt nektet å utgi bøkene digitalt, helt fram til sommeren 2011 (og da bare på en egen platform).
Jeg ble selvfølgelig hekta allerede etter den første boka, og begynte å bestille dem fra Amazon.com.

Fram til Harry Potter hadde jeg lest enorme mengder fanfic, både som txt og pdf, men at jeg kunne lese hele bøker på PCen hadde faktisk ikke falt meg inn før. En ny verden åpnet seg. Det tok likevel ikke helt av... det var ganske tungvint å sitte foran PCen og lese romaner på 600+ sider. Litt enklere ble det i 2007 da jeg kjøpte laptop og kunne ha boka "i fanget", men så, i 2010, kjøpte jeg min første smartphone, og kunne ha med meg enorme mengder bøker, i lomma, uansett hvor jeg gikk. Den taklet ikke .mobi eller .epub, så det gikk i .pdf.

Galaxy Tab'en jeg har nå har apps som takler flere formater, så nå kan jeg også kjøpe e-books, helt lovlig og mye mer behagelige å lese enn piratkopier fulle av ocr-feil, men likevel fryktelig tungvint når man trenger kontoer på fem forskjellige steder fordi utvalget i hver butikk suger, og en egen leserapp for hver leverandør fordi alle krever at du bruker akkurat deres leser til deres bøker. Det er sjelden jeg gidder det stresset - siden det finnes en mye enklere løsning der alt er samlet på ett sted, og alt kan leses i min favorittapp.
 


 

Jeg har fått med meg at norske biblioteker også har e-books nå. Man kan laste ned bøker og lese dem, og man slipper levere dem tibake - de sletter seg selv etter 30 dager. Fantastisk enkelt. Men (og her ligger sakens kjerne - i hvertfall for mitt vedkommende) utvalget er jo e-lendig! Akkurat som hos min nærmeste Ark.

Det er jo en selvfølge at de lokale bokhandlerne og de lokale bibliotekene ikke kan ha "alt" i hyllene sine, og så vidt jeg forstår betaler bibliotekene pr tittel de tilbyr digitalt; derfor begrenses antall titler ganske kraftig der også. Så, skal jeg lese bøker lovlig er jeg fremdeles stuck på samme sted som for ti år siden... Jeg kan dra til biblioteket og bestille bøker på fjernlån, vente noen uker til det er min tur, hente dem, og så stresse med å lese og levere slik at nestemann kan få dem, eller jeg kan kjøpe bøker (over nettet selvfølgelig - siden det er mye enklere og raskere og billigere enn å dra til nærmeste bokhandel og bestille dem der).

Eller... jeg kan velge den enkleste og raskeste (men akk så ulovlige) løsningen... gå på TPB og laste ned bøkene jeg før ville lånt på biblioteket - og lese dem helt uten tidspress. De bøkene jeg vil eie de kjøper jeg jo uansett, ingen endringer der.

 


 

Jeg ønsker meg en bokleieløsning. Ett nettsted, med et skikkelig utvalg av titler (og formater), der jeg kan skippe biblioteket og i stedet leie e-bøker billig i 30 dager, og utvide leieavtalen dersom jeg ikke er ferdig med boka innen "fristen". Jeg er mer enn villig til å betale for å lese bøker lovlig, uten å måtte kjøpe dem eller vente i ukesvis på dem.

 Google forsøkte i 2007, men ble stoppet. Av forlagshusene. Go figure...

Jeg ønsker også å kunne abonnere på forfattere og bokserier.
Se på Cappelen Damm og deres "Norske Serier". Flere av disse kan kjøpes på digitalbok.no. Kunne jeg for eksempel abonnert på de bøkene og fått dem som e-books automatisk inn i "bokhylla" mi ville jeg glatt betalt noen kroner pr bok for å ha den tilgjengelig i 7 dager (fra jeg begynte å lese den). Men jeg orker ikke betale 69,- pr stk. for å kjøpe bøker jeg bruker 2-3 timer på å lese og aldri leser igjen, så da lar jeg heller være å lese de seriene - eller jeg låner komplette serier (paperbacks), helt gratis, av venner som samler. (Før lånte jeg noen av dem på biblioteket, men dit drar jeg altså ikke lenger).

Digitalbok.no ser forresten ganske ok ut om man sammenligner med andre sider, men utvalget er for dårlig (jeg finner 15 Clive Cussler-bøker der av hans 50+ titler), og jeg liker virkelig ikke Aldiko-leseren. Hvorfor kan jeg ikke bare få kjøpe fila og lese den i min favorittapp?
Dessuten koster f.eks. digitalversjonen av "Plague Ship" mer der (67,-) enn pocketboka gjør hos Capris (55,-), noe som i mitt hode gjør digitalversjonen urimelig dyr i forhold.

Så vet dere hva, forleggere? Dere henger etter...
Forén dere og gi oss et tilbud vi (jeg) kan leve med! :p
 

PS! Tilbake til Ole Brumm... I 2010 kjøpte jeg en stabel lærebøker. Alle disse, uten unntak, hadde en digital versjon pent plassert i en plastlomme inni bakpermen. Platene inneholdt også utdrag fra og reklame for andre bøker, og ja, jeg kjøpte et par ekstra bøker på grunn av det. Joda, noen forlag har skjønt det! ;)

 

Nytt wallpaper! :)

Jeg måtte lage et nytt wallpaper...


Trykk på bildet for å laste ned - om du vil ha

 

Oppdaget nemlig da jeg postet dette bildet for noen dager siden...

at jeg fremdeles (etter ett år!) enda hadde logoen til forrige arbeidsgiver på skrivebordet. :/
(nei, jeg ser ikke skrivebordsbakgrunnen min veldig ofte. :þ )
 

Nå ble det bedre. :)

...jeg har til og med ryddet på skrivebordet. Ikonene altså. :þ

 

Hunder savnet 1. nyttårsdag...

Jeg har nå sett tre slike "annonser" på Facebook bare i dag (og det er bare de mine venner har delt), om hunder som er savnet 1. nyttårsdag. De ble altså redde for rakettene og stakk av... Men herregud da!!! Hvorfor ta med bikkja di ut dit det smeller høyt og er masse lysglimt og folk som huier og roper?!?

Det er det samme hvert eneste år. At folk aldri lærer!

De absolutt aller fleste dyr er redde for høye lyder. Voksne setter hørselsvern på barna sine når de tar dem med for å se fyrverkeri på nært hold, men syns det er helt greit å ta med bikkja som har enda bedre hørsel. Hvor er logikken?

Aaargh! Jeg blir så sint!