hits

februar 2014

Oh, shiny!

 

 

Jeg er et surrehue! (nå vil de som kjenner meg litt protestere voldsomt, men det er helt sant altså...)

På overflaten virker jeg både velorganisert, fokusert og ganske effektiv. Det stemmer forsåvidt det, men bare sånn innimellom og av og til (noe de som kjenner meg godt kan bekrefte)... jeg er nemlig fryktelig lett å avlede.
Det gjør selvfølgelig heller ikke saken noe bedre at jeg kunne gått rett inn i rollen som president i teflonhjerneforeningen. Om du ikke tror meg kan jeg fortelle deg at foranledningen til dette innlegget var at jeg reiste meg for å gå på do, og da jeg kom inn dit hadde jeg glemt hva jeg skulle. Slå den!

 

 

Jeg har også en egen evne til å legge fra meg en ting, snu meg rundt 360 grader, og ikke huske hvor jeg la den (noen ganger heller ikke hva "den" er). Det hender også stadig at jeg legger fra meg ting uten å merke det. Jeg tør aldri sette mobilene på lydløs! (de få gangene jeg - foreldremøter og kino og sånn, da glemmer jeg alltid at de står på lydløs, og så går det noen dager før jeg finner 25 sms og 118 ubesvarte samtaler... helt tilfeldig).
Et annet vanlig problem er at jeg glemmer å gå og legge meg. På vei til senga blir jeg... avledet (siden jeg også er en skikkelig rotekopp finner jeg dessverre alltid noe spennende på veien, de fire meterne fra stolen til senga). Heldigvis husker jeg som oftest å vekke ungene kl. 7 - sånn at de kan minne meg på å legge meg når de drar.
 


Det verste er likevel at jeg kan begynne på en ting... og fem minutter (eller en time) etterpå oppdager jeg plutselig at jeg sitter og gjør noe helt annet, og jeg aner ikke hva som skjedde! Min eneste unnskyldning er at jeg er født sånn. Jeg kan nok ikke påstå at jeg er arvelig belastet, men en genfeil høres vel ganske plausibelt ut det også.

 

Siden jeg etterhvert har opparbeidet meg en del erfaring som surrehue vil jeg nå poste noen tips til andre surrehuer der ute:

  1. Pass på når Europris eller andre billigkjeder har tilbud på skriveblokker og post-it og kjøp hele lageret. Du kan aldri få for mange skriveblokker eller gule lapper. Spre blokkene (og blyanter) rundt i hele huset.
  2. Notér ned absolutt alt! Med det samme. Husk også å notere ned hva det er du har notert ned. Det hjelper lite å finne en lapp som sier "Onsdag kl. 23:30" dersom det ikke står hva det er du skal gjøre på onsdag (eller hvilken onsdag for den saks skyld).
  3. Bruk Trello!
  4. Dersom du har tilgang til Exchange kan du synke e-posten, kalenderen din og kontaktene dine mellom alle PC'ene og alle mobilene/tabletene i huset. Bruk kalenderen og varslingen der! Sjansen er stor for at du er i nærheten av minst én av dingsene når det kommer et (lyd)varsel om noe du skal huske.
  5. Ferdigskrevne handlelister! Nei, jeg tuller ikke. Er du et surrehue har du sikkert dratt på butikken for å kjøpe melk og kommet hjem med brød og ost (og ingen melk). Er du et ekte surrehue skjer det garantert langt oftere at du drar på butikken for å kjøpe brød og ost, og glemte å skrive melk på lappen... Skriv en liste over alt du handler minst én gang i måneden, kopiér den opp i mange eksemplarer, og stryk heller ut det du IKKE trenger før du drar på butikken.
  6. Autogiro! Nettbank og autogiro er noe du absolutt ikke kan klare deg uten. Det eneste du trenger å huske er å overføre penger til kontoen regningene betales fra. Er du riktig heldig kan du gjøre det automatisk også.
  7. Beskytt deg selv mot forstyrrelser når du trenger å konsentrere deg. Høy musikk via ørepropper er fint. Slå av TV'n! Sett deg som "opptatt" på Skype/MSN/Yahoo/whatever. Visste du at det er mulig å sette telefonen til ikke å varsle dersom svigermor ringer?
  8. Når du vet at du har glemt ett eller annet, men ikke kan huske hva... Fortvil ikke. Om det var noe viktig kan du være helt sikker på at en eller annen (sansynligvis sjefen) vil fortelle deg det - før eller senere.
  9. Prioriteringslister! Eller enda bedre, prioriteringslapper. Skriv ned ting i prioritert rekkefølge, og begynn øverst. Har du stort nok kjøleskap og nok magneter funker det best med én ting pr. lapp, og så kan du flytte rundt på dem etter ønske og hastverk.
  10. Delegering av oppgaver! Alle oppgaver som kan delegeres videre til noen som er mindre surrete bør delegeres videre. Husk å notere hva du har delegert videre, og til hvem, sånn at du kan følge opp om jobben blir gjort.

 

Er du et surrehue?
I så fall, hvilke knep bruker du for å fungere i hverdagen?

 

(Dette innlegget er en repost fra 2011)

Mystisk pakke i posten (del 2) - Dette var i pakken!

//Sponset innlegg

Fredag fikk jeg altså denne supermystiske pakken i posten. Her kan du se hva som var inni den... Gaver på Valentines fra ukjente beundrere er absolutt like kult nå som da jeg var 18. :D
Omg! Noen har fått med seg at jeg digger denne serien, det er bra sikkert. Julaften!

Ja... den dolken blir nok fin å ha når White Walker'ene kommer, og nå er det ikke lenge til heller... Jeg skal definitivt oppbevare den under hodeputen min.
Og jeg får rappe en PS3 fra ungene sånn at jeg får sett sesong 3 på nytt... for det er visst en del ekstramateriale med her.

 
 

Gleder du deg til sesong 4?

Har du også fått en sånn pakke? Har du peiling på hvem, hva og hvorfor?

Valar morghulis!

 

#mystisk #gameofthrones #got #tv #serie

Mystisk pakke i posten... (del 1)

I dag fikk jeg en mystisk pakke i posten...

Den var sendt fra Stockholm, og det hadde kostet avsenderen, som var et firma, 162:- svenske kroner å sende den til meg. Deklarasjonen på baksiden sa at innholdet var en "DVD-box" til en verdi av 100 kroner.

Bare slenger ut et bilde av konvolutten her... og adressen min, i tilfelle det er flere som har lyst til å sende meg ting. :)

Jeg ble ikke noe klokere av å åpne konvolutten. Inni lå denne her...

Spennende, ikke sant? Og kul innpakning. Ser ikke akkurat ut som en DVD-boks heller. Men ikke noe brev eller noe som helst hint om hva dette er for noe...

Hva tror du det var som var inni pakken?

 

Knapp for å vise/skjule sidemenyen

 

Liker du bloggen din best med eller uten sidemeny? Eller klarer du ikke helt å bestemme deg?

Det klarer ikke jeg!

Så jeg har bestemt meg for å ha begge deler...  på forsiden av bloggen min, ikke på innlegg, arkiv og kategorier.

Den nest siste knappen i toppmenyen på forsiden min vil veksle mellom å vise innleggene i full bloggbredde, og å vise sidemenyen med alt det morsomme jeg har puttet inn der.

Her er en annen versjon jeg tester for gruppeblogger...

Hvilken versjon liker du best?

Er det noen interesse for at jeg legger ut en tutorial på hvordan man kan toggle sidemenyen?

 

 

#bloggdesign #html #css