hits

februar 2016

Min helgekos *sikle*

 

Cordelia: People really do change!
Angel: Yes, they do. And some times they change back. If the day ever comes that --
Cordelia: Oh, I'll kill you dead.
Angel: Thanks.
Cordelia: What are friends for?

En noobs dagbok #1

Min eldste sønn, EirikDini (spillernavn, ikke døpenavn), spiller Counter-Strike: Global Offensive. Han måtte låne halve skrivebordet mitt til oppsettet sitt da han var hjemme i vinterferien, så jeg hadde orkesterplass (riktignok uten lyd) mens han satt og spilte. Det gikk jo som det måtte gå... onsdag kveld løp gamla sjøl rundt og skjøt på alt som så ut som det rørte på seg.

 

 

Torsdag kveld gjorde jeg et nytt forsøk, og da gikk det litt bedre. Expert bots, og vi klarte å vinne de fleste matchene. Seff, botene på mitt lag vant selv om jeg var afk et par runder, så jeg skal ikke påstå at min innsats var veldig utslagsgivende -- ikke i positiv retning i hvert fall. 

Gjengen Eirik spilte med syntes visst det var morsomt at morra hans satt der og knotet i CS:GO, og uttrykte ønske om å se meg spille. Men for å kunne spille competitive må man først ranke opp til 3. For å ranke opp må man spille online. Siden jeg bare lånte spillet av Michael kunne jeg ikke spille online (og selv om det bare koster en hundrings er det himla lenge til neste lønningsdag). Men så plutselig fikk jeg overlevert en steamkode, fra noen jeg aldri har snakket med engang, og så var jeg eier av spillet selv. Tusen, tusen takk, altså! You rock! :D

En times tid senere løp jeg rundt som en hodeløs kylling på Dust 2 og irriterte vettet av både medspillere og motspillere. Tror jeg registrerte 3 "Vote to kick Pathfindr" fra én og samme spiller (jeg blokkerte ham visstnok så ofte at han tilslutt kastet sin überkule, knallblå P90 på meg... og så beholdt jeg den bare), men heldigvis var de andre på laget mer overbærende (eller for opptatte til å vote) så jeg fikk fortsette. :p

Det tar forresten evigheter å ranke opp til 3 (les: jeg må lære meg å sikte), så det blir nok en stund før jeg får prøve competitive. Jeg er nå 1,25 elns.

 

Fredag kveld (og halve natta) gikk med til training maps, Google fram bilder med callouts for de mest brukte mapsa, se på YouTubes, og noen nye runder offline casual... Jepp, jeg har det vanvittig morsomt! :D

 

 


 

Steam Family Sharing er helt genialt. Har jeg sagt det før? Vel, det kan ikke nevnes ofte nok! Se bare her...


 

 

Family Sharing gir ungene og meg tilgang til de fleste av hverandres spill (for meg betyr det at jeg kan velge blant hele 626 spill i stedet for bare de 108 jeg eier selv). Og siden minstemann (stakkars) var helt slått ut av magevarianten av man-flu hele ferien, var det fritt fram for meg i biblioteket hans.

 

#spill #gaming #csgo #noob #steam #gamermom

Slik teller Facebook Lik/Del i blogginnlegget

Det er ikke alltid like lett å skjønne hvordan Facebook tenker, eller hva som er koblet sammen og hva som ikke er det...

 

Her er kortversjonen... 

Her er den lange versjonen...

Liker/Del-telleren nederst i innlegget ditt teller både Likes og Delinger, og slår dem sammen til ett tall.

Når du (eller noen andre) deler ditt innlegg på Facebook teller det som en deling i telleren nederst i blogginnlegget ditt. I tillegg kan de som ser delingen i sin Facebookfeed trykke "Liker" på den - de "Liker" at du har delt denne lenken. De kan altså like delingen din på Facebook uten å besøke bloggen din i det hele tatt. Når noen trykker liker på delingen på Facebook vil det også telle som en "Liker" i telleren nederst i blogginnlegget ditt.

Deler du et innlegg på Facebook kan telleren i det innlegget altså vise masse likes uten at det har vært en eneste person inne på bloggen din og faktisk lest innlegget. De har da likt FB-posten din som deler lenken til innlegget, ikke selve innlegget, men telleren er koblet både til Likerknappen i selve innlegget og til Likerknappen i FB-posten med lenken til innlegget.


 

 

Jeg selv er en av disse 6 leserne så det er altså 6 "Liker" eller "Del" jeg ikke kan vite hvor kommer fra. Det kan hende at ingen av de som har lest innlegget har trykket på "Liker", men at en eller flere av dem har delt lenken på Facebook, og at noen som fikk deres deling opp i sin feed har trykket "Liker" på delingen hos dem... eller det kan være så enkelt som at to lesere har samme IP og bare teller som én leser i blogsoft, men det er likevel 6 forskjellige Facebookbrukere som har trykket liker i selve innlegget.

 

Ble du litt klokere nå? Eller kanskje enda mer forvirret? :p 

Good ol' days...

Det var en gang for veldig lenge siden... Så lenge siden faktisk, at Office 2000 var helt nytt, og fryktelig komplisert... Og man brukte Netscape Composer til å lage nettsider, med frameset! (Herregud som jeg savner frameset!) Og "alle" hadde hjemmeside(r) på start.no (jeg hadde 18 stykker fordi det var en grense på hvor mye plass man kunne bruke per konto) og Geocities. Det var tider det! :D

På den tiden fikk man altså kjøpt disse kjekke heftene i dagligvarebutikken, og jeg filleleste mine. Du som lånte Excel-heftet forresten, jeg vet hvem du er... :p

 

 

 

#følermeggammel

Fikk sms fra trusemannen!!!

Han må være rimelig desperat... :p

Men interessant at 1881.no mener dette er et nummer brukt til markedsundersøkelser/telefonsalg... Hm. Eller kanskje de gjør det med vilje, og gjør det enklere for oss å blokke ham. 

 

Jeg er visst ikke den eneste som har fått melding fra ham i det siste heller... sjekk alle postene på telefonterror.co.no
  

For øvrig var jeg Russ-91, og nei, du får ikke kjøpe trusene mine.

Tjen penger med kollasj-funksjonen (Bloggklubben)

//inneholder annonselenker

Er du medlem i bloggklubben har du sikkert sett inspirasjonssiden med innsendte kollasjer. Kollasj er en enkel måte å sette sammen bilder av produkter i et innlegg og linke direkte til produktene. Når noen klikker på en slik lenke i ditt innlegg eller kjøper et produkt via din lenke (avhengig av butikken), tjener du penger på det.
 

Her er et eksempel på en kollasj:

 

Hardt futteral til kamera / Glattetang (Hs5732) / Cd-Spiller / Headset In-Ear Plugs Rosa / Nødbatteri 2000mAh 1A Rosa / Hodetelefoner MDR-E9LPP / Softgrip Hantel 2x0.5 kg Rosa / Hårstyler (HS5522) / Eltannbørste (HX3130/00) / Lady Wally Wallet Case S5 Rosa (LADY390FS) / Smart FlipCase iPad Air 2 Rosa / Sportsøretelefoner (SHQ1200PK/10) / Høretelefoner SHK1031/00

 

 

Det er veldig enkelt. Du velger bildene du vil bruke, flytter dem rundt slik du vil ha dem (du kan dra dem større og mindre), legger på tekst, genererer embedkoden, limer embedkoden inn i blogginnlegget... og lenkene legges til helt automatisk under bildene. Husk å merke innlegget med "Reklame", "Inneholder annonselenker" eller lignende.

Du kan også laste opp bilder selv, men da må du huske å generere lenker også selv i linkgeneratoren.

 


 

 

Denne videoen forklarer hvordan du lager dine egne kollasjer:

 

Her kan du se et innlegg som viser kreativ bruk av kollasjfunksjonen
Varetelling i truseskuffen

Er du ikke medlem i bloggklubben enda? Meld deg inn HER.

Sette inn symboler i innlegg

Noen ganger vil man bruke et tegn som ikke finnes på tastaturet, og det er ikke alltid det man vil ha ligger i "Sett inn spesialtegn" heller. Her får du en kjapp innføring i hvordan du kan bruke en innebygd funksjon i Windows til dette: Tegnkart.
 

1. Åpne Windowsfunksjonen "Character Map". "Alle programmer >> "Windows tilbehør" >> "Tegnkart". Eller søk på "character map". Om du syns det er tungvint å lete den fram hver gang kan du pinne den på startlinjen slik at du alltid har den lett tilgjengelig.

2. Scroll til symbolet du vil bruke. Her har jeg brukt "Black Heart Suit". ♥


 

 

3. Velg symbolet og trykk på "Copy".


 

 

4. Plassér markøren der i innlegget du vil sette inn symbolet.

5. Trykk "Ctrl+V" for å lime inn symbolet.

 

Les også om å bruke emojiis i innlegg ❤️

Blir bildene dine "dratt" i høyden eller bredden?


Bilder som vises slik som bildet til høyre er veldig lett å unngå...

 

Kort forklart

Bilder skaleres automatisk i bredden for å unngå at store bilder kuttes når de ligger i en boks eller vises på en skjerm som er smalere enn selve bildet. Høyden på bildet vil derimot alltid være den høyden som er satt, dersom det er satt en høyde på bildet.
Ikke sett høyde på bilder så vil nettleseren til leseren justere denne helt selv - og bildene dine vil alltid se riktige ut.
 


Grundigere forklart - og hvordan du fikser det

Html for et bilde kan f.eks. se slik ut:
<img src="mittbilde.jpg" width="1000" height="500" />

Denne koden sier at bildet skal være 1000 pixler bredt og 500 pixler høyt. Det fungerer fint i en blogg som er 1000 pixler, eller mer, bred, men bredden avgjøres egentlig av oppløsningen på skjermen man leser på. Mobile enheter kan for eksempel ha en oppløsning på alt fra pinglete 312 pixler på vertikal mobilskjerm til utrolige 3840 pixler på horisontal visning på enkelte nyere nettbrett. Derfor skaleres bildebredden slik at den passer til skjermen de vises på.

På mobil, og også i mange bloggdesign, skaleres normalt bilder ned (aldri opp - det gjør dem uklare) til 100% av tilgjengelig bredde i innlegget - for å unngå "avkuttede bilder" når bildet er bredere enn boksen det ligger i. Problemet er at høyden ikke kan bestemmes på samme måte. Så, når bildet ditt fra eksempelet over skaleres fra 1000px bredde til f.eks. 720 pixler skjermbredde vil høyden fremdeles være 500 pixler og bildet vil derfor se dratt ut.
 


 

Løsningen er altså å ikke fortelle hvor høyt et bilde skal være. Da fikser nettleseren bredde-/høydeforholdet helt selv og bildet vil alltid se riktig ut, enten du ser det på PC, en liten mobiltelefon eller et nettbrett.
 

Når du laster opp et bilde til et innlegg på blogg.no blir det ikke satt noen høyde på bildet. Kun den bredden du valgte ved opplastingen blir satt. Det samme gjelder dersom du setter inn et bilde fra arkivet eller fra Yay Images, kun bredden du velger blir satt. Men, dersom du drar et bilde større eller mindre med "håndtakene" på bildet (denne funksjonen er ikke en del av blogg.no's editor, men noe som finnes i enkelte nettlesere) vil det alltid bli satt en fast høyde på bildet, og bildet vil oppleves dratt når bredden autoskaleres. Trenger du å endre bredden på bildet bør du derfor bruke innstillingene som er innebygd i editoren. Dobbeltklikk på et bilde i innlegget for å åpne boksen for bildeinnstillinger.
  

Dersom feltet for høyde allerede har et tall når du åpner denne boksen kan du fjerne det ved å først åpne hengelåsen og deretter slette tallet. Husk å trykke på "OK" etterpå.

 

LES MER OM:

AVANSERTE BILDEINNSTILLINGER

HVORDAN MIDTSTILLE BILDER?

BLOGG.NO: Avanserte bildeinnstillinger

Den nye teksteditoren vår gir deg også mer avanserte bildeinnstillinger. Dobbeltklikk på et bilde i innlegget ditt så får du opp redigeringsboksen.
 

Bildeegenskaper 

Jeg har satt et kryss over boksen for høyde, fordi man ikke bør oppgi en fast høyde på bilder. Mobilvisning, og veldig mange design for webvisning, vil autoskalere (automatisk justere) bredden på bilder, men kan ikke gjøre det for høyden. Du risikerer dermed at størrelsesforholdet mellom bredde og høyde blir feil.

For eksempel: dersom du har et bilde som er 1000 pixler bredt og 500 pixler høyt, og bredden automatisk justeres ned til 320 pixler på mobiltelefoner, vil fremdeles høyden være 500 pixler, og bildet vil oppleves som dratt i høyden eller trykket sammen fra sidene. Dersom du ikke har oppgitt noen bestemt høyde på bildet vil høyden justere seg selv og bildet ser riktig ut uansett hvor det vises.

For å fjerne en satt høyde på et bilde klikker du på hengelåsen slik at den åpner seg, og så fjerner du tallet i boksen for høyde. Husk å trykke "OK" etterpå.

Du kan også venstre- eller høyrejustere bilder.
Ønsker du å midtstille/sentrere bilder kan du lese om det her.

  

Lenke 

 

Avansert 

Å bo med 10 katter...

Jepp, crazy catlady is in da house!
 


 

Plutti er mamman til Mischa, Gandalf og Rundøye (helsøsken); Foxy, Roxy og Tarzan (helsøsken) og Chumlee (7 mnd). Mischa er mamman til Nala, og Nala er mamman til yngstemann Tamlin på snart 5 mnd.

Alle 10 er inne/ute-katter og går ut og inn omtrent som de selv vil. Vi har ikke kattedør så noen må lette på ræva og åpne for dem (vanligvis meg), men de er heldigvis ganske flinke til å gå flere samtidig - typ når ytterdøra åpnes kommer alle løpende. De sier også tydelig fra når de vil inn -- natt ingen hindring (godt matmor sover lett). Om sommeren bruker de gjerne bare et åpent vindu... fortrinnsvis i 1. etasje.

På 10 katter går det vel 1 sekk kattesand og ca. 1 sekk "Matmons" tørrfor i uka nå på vinteren, men om sommeren er de nesten mer ute enn inne, og matfar fisker også mye oftere, så da blir tørrforforbruket halvert og vel så det. La oss ikke snakke om prisen på ormekur (de er heldigvis billigere i Sverige)!
 


Katter er sære... Roxy sover søtt i matfars bag

 

Kattene her i huset jobber skift med viktige oppgaver som

 • Trappevakt
 • Snublefelle
 • Skap og skuff-deorganisering
 • Håndvaskfyll
 • Møbelvandring
 • Underholde hybelkaninene
 • Sandstrøing av gulv
 • Sengevarming
 • Fotvarming
 • Administrere julekulelageret under kjøkkenbenken
 • Bidra med mat (mus) til husholdningen
 • Fange (og spise) edderkopper
 • Maltraktere matfars bukselegger (og legger)
 • Sove - hvor som helst
   
   


Plutti: Bare gå i dusjen du, mor. Jeg passer telefonen.

 


Gandalf: Rører du den kranen er du død!

 

Nå skulle man kanskje tro at det er katzenjammer og fullt leven døgnet rundt her, men det er det altså ikke. Kattene gjør ikke spesielt stort vesen av seg, så med mindre de leker sisten (Åsgardsreia), spiller fotball (med en tennisball) i stua eller dribler poteter på kjøkkengulvet, er det mest bare kos og mere kos. De ribbet riktignok den nederste tredjedelen av juletreet fullstendig, og jeg finner fremdeles julekuler og glitter på de merkeligste steder, men det er greit. Den ekstra underholdningen var verdt det. :p

 


Prinsesse Mischa liker varmen fra matmors PC...

 

De er i grunnen ganske veloppdragne også. Med unntak av den minste, Terroristen Tamlin, går de verken på kjøkkenbenken eller på komfyren, og de unngår å gå på bordet når det er mat der. I hvert fall når vi er til stede. Tamlin er også den eneste som klatrer i gardinene, og på veggene (strietapet)... derav tilnavnet. Hm, noen som vil ha en kattunge?

 

#katt #crazycatlady

Å klatre på veggene...

"Forgive me, Steam, for I have sinned. It's been 3 weeks since my last gaming experience." 

De siste 10-15 årene har jeg hatt veldig mange senebetennelser. Sommeren 2015 gikk jeg til fysioterapeut for venstrearmen, og det hjalp litt, men nå er det altså i gang igjen, i begge armene denne gangen, og de tre siste ukene har jeg til tider følt meg fullstendig invalid... moppe golvet uten å kunne vri på stanga f.eks. er i beste fall irriterende. Og forsøk å gå en dag uten pinsettgrep... ok, jeg overdriver -- jeg har pinsettgrep, det er bare ingen kraft i det. Jeg klarer ikke å åpne en stakkars familiepakning med salami engang. Godt jeg har mannfolk i huset!

Nytt, superfølsomt tastatur med større håndleddsstøtte har hjulpet en del, men jeg må nok bare innse at jeg er for kort i fingrene for et normalstørrelse tastatur. :p  Og det er ikke enkelt å finne en mus i min størrelse heller. Nå bruker jeg en notebook-mus fra Ace, og den er akkurat passe stor. Og så har jeg selvfølgelig "katta" mi. Dessuten har jeg en aldeles fantastisk (om enn veldig sliten og skranglete) stol som kan justeres på alle mulige måter, så riktig arbeidsstilling er ikke noe problem. Jobb går altså greit, men spilling (og husarbeid) er litt kinkig for øyeblikket. *sukk*
Det har altså blitt mye Netflix, Viaplay, Sumo og (utrolig nok) NRK i det siste. :D

Gode tips (både til trening, smertebehandling, TV-serier og filmer... og billig vaskehjelp) mottas med takk.

 

Karpal Tunnel Syndrom

Pain in the joints of the hands. Care of male hands. Isolated on white background. Red dot. Black and white photography

Karpaltunnelen er en trang, smal, C-formet kanal i håndleddet som utgjøres av små ben og leddbånd.

Noen av senene og nervene som kontrollerer fingrenes bevegelser, passerer gjennom karpaltunellen i hånden. Disse senene er dekket av en væskefylt hylse som gjør at de glir lett under bevegelser. I forbindelse med gjentatte og monotone håndbevegelser, som det å skrive på tastatur, kan senene bli irriterte, hovne opp og bli betente inne i denne hylsen.

Fordi karpaltunellen består av ben og leddbånd, kan den ikke utvide seg for å gi plass til hevelsen. Dette gjør at nervene til hånden kan bli klemt, noe som kan føre til smerter eller nummenhet i fingrene.

 

 

Golfalbue

"Golfalbue" er en vanlig belastningsskade som rammer senefestet på innsiden av albuen.

Tilstanden er et resultat av overbelastning av muskler og sener i underarmen, som igjen fører til smerter i senefestet til den aktuelle muskelen. Ved golfalbue er symptomene lokalisert på innsiden i albuen.

 

 

#karpaltunnel #golfalbue #senebetennelse

Hvordan lage en lenke med egen tekst

 

Da vil det se f.eks. slik ut:

Trykk HER for å komme til websiden...

 

Vil du endre på teksten?
Marker den på nytt og skriv inn endringen.

 

 

Hvordan markere tekst

 1. Skriv teksten først.

  Dette er en tekst og jeg vil sette inn en lenke HER midt inni teksten sånn ca...
   
 2. Sett musepekeren på begynnelsen eller starten av det du vil markere.
 3. Trykk ned venstre museknapp.
 4. Dra musepekeren bortover teksten du vil markere.
 5. Slipp musepekeren når du er kommet til slutten av det du vil markere.
  Du kan teste dette ved å markere et ord i teksten du akkurat leste.
    

 

 

 

"Vis blokker"-funksjonen i teksteditoren

Denne artikkelen er laget for å vise hvordan du kan bruke "Vis blokker"-funksjonen i editoren for å formatere innlegget ditt slik du vil ha det. Først vil du se et screenshot av hvordan det ser ut under redigeringen av innlegget, deretter vil du se det faktiske innlegget helt nederst i artikkelen. Jeg har bare skrevet artikkelen først, tatt screenshot, og så lagt bildet inn over selve teksten...

Jeg vil forklare bilderedigering i en annen artikkel.
  

"Vis blokker"-funksjonen i teksteditoren er genial!
  

Den forteller deg hvordan innlegget ditt formateres, mens du skriver. Her ser du for eksempel at hvert avsnitt ligger inni en blokk (eller boks) som heter "P" (for "paragraph"). Man lager et nytt avsnitt ved å trykke på "Enter" (linjeskift).

For å starte en ny linje i samme avsnitt (blokk) trykker man på "Shift" + "Enter"...
Da hopper man én linje ned, uten å starte et nytt avsnitt.

Bilder og videoer bør ligge i helt egne blokker dersom de skal stå for seg selv.
 

Tekst i samme blokk som bildet vil havne rett under bildet, eller på siden av bildet. Er dette effekten du vil ha må du altså passe på at teksten som skal ligge sammen med bildet er i den samme blokken/boksen som bildet.
Du kan dobbeltklikke på et bilde for å legge inn en margin på begge sidene av et bilde, eller over og under et bilde, eller begge deler.
På dette bildet har jeg valgt avansert redigering og satt padding-right til 30px.

  

 

#bloggno #design #redigering #innlegg #tutorial #teksteditor

10 geniale Lorem Ipsum-generatorer

Jeg bruker ofte dummytext, eller Lorem Ipsum som det også heter, når jeg lager webdesign. Spesielt bruker jeg slike tekster til fillerinnlegg når jeg lager bloggdesign. Det tar ikke lang tid før man går lei av fakelatinen, så jeg har funnet meg noen flere valgmuligheter.

Her er mine 10 mest brukte Lorem Ipsum-generatorer. Klikk på bildene for å gå til...

 

No Lorem

Norsk, med tekster fra gamle, norske folkeeventyr. 

Trollem Ipsum

Random rants om Android og iOS... 

Fillerama

Velg TV-serie eller film og kopiér i vei... Ikke begynn å lese, da blir du sittende. :p 

Cat Ipsum

Som den gale kattedamen jeg er trenger jeg selvfølgelig noen katterelaterte tekster også... 

Samuel L. Ipsum

Kanskje ikke den jeg bruker mest på sider kunder skal se på... 

Hodor Ipsum

Jepp, Hodor all the way... Hodor! 

Bacon Ipsum

Ganske selvforklarende... 

Gag Ipsum

Simulerer forumposter fra en gjennomsnitts tenåring... eller noe sånt. 

Heisenberg Ipsum

Jeg går alltid for Jesse... 

Blind Text Generator

Ikke like spennende som de andre, men den genererer (relativt) forståelige tekster, og det kan noen ganger være en fordel. :p 

Fant du en du liker?

 

#loremipsum #webdesign #bloggdesign #dummytext

Om moderering av bloggshouts


 

Har du opplevd å få en bloggshout fjernet av moderator uten at du helt forstår hvorfor?

Her vil vi forsøke å forklare litt om hva som anses som greit og hva som ikke gjør det, og hvorfor det er forskjellige regler på de forskjellige sidene. Du vil også få en forklaring på hvordan du skal bruke bloggshoutloggen din til å følge med om dine bloggshouts modereres.

 

 

Regler for bildeshouts

 

Disse reglene kommer altså i tillegg til eksisterende regelverk. Det vil si at du kan fremdeles ikke bruke innhold du ikke har rettighetene til å bruke, poste spam, mobbe, floode e.l. i bloggshouts bare fordi det ikke er spesifikt nevnt i boksen ovenfor.
 

Tenk også på målgrupper når du velger hvilken side shouten skal vises på. Et innlegg om bilmotorer vil f.eks. passe fint på Side3, men kan oppleves som støy på Side2. Dagens innkjøp fra H&M passer fint på Side2, men kan nok se litt malplassert ut på Side3.

Side2s målgruppe er hovedsaklig kvinner. Tema er mote, skjønnhet, trening, foreldre, mat, kjendis og lignende.
Side3s primære målgruppe er menn. Vanlige tema er teknologi, underholdning, spenning, vitenskap m.m.
Nettavisen dekker aktuelle nyheter, sport, økonomi, samfunnsaktuelt, politikk og tema fra Side2 og Side3.

Bloggshouts er laget for at ordinære bloggere på blogg.no skal ha anledning til å promotere bloggen sin - ikke profesjonelle annonsører. Det er ikke noe i veien for at en blogger kan shoute et sponset innlegg, men organisert annonsering som f.eks. MLM rekruttering og salg godtas ikke.

Du kan heller ikke bruke bloggshouts til å trekke trafikk til eksterne blogger eller nettsider. Innlegg av typen "Les innlegget her" og en ekstern link er ikke tillatt i bloggshouts.

 

Hvem modererer hva?
Bloggshoutboksene på de forskjellige sidene (blogg.no-forsiden, Nettavisen, Side2 og Side3) modereres av de respektive avdelingene. Det er altså Nettavisen som modererer bloggshouts på Nettavisens forside, Side2 modererer bloggshouts på Side2s forside osv.
Modereringen er enkel, man ser på hva som ligger i bloggshoutboksen og det som ikke bør være der blir satt til "Skjult".

Slik ser modereringsverktøyet ut:
I dette eksempelet er to shouts blitt fjernet fra boksen (rød knapp).

 

 

Bloggeieren vil ikke motta noen melding om at bloggshouten er fjernet, men kan se dette i bloggshoutloggen sin. Når man får en bloggshout fjernet er dette en advarsel om at dette bildet/tittelen/innholdet ikke er ønsket på den aktuelle siden. Overser man advarselen og fortsetter å shoute det samme innlegget likevel vil man etter hvert bli skipfrontet. Da kan man ikke lenger kjøpe bloggshouts og bloggen vil ikke være synlig på forsider og lister.

 

Sjekk bloggshoutloggen din

Du finner bloggshoutloggen din her ("Arkiv" >> "Bloggshouts" i menyen). Den viser bloggshouts du har kjøpt; når du bestilte og status på bestillingen; hvilket innlegg du shoutet, type bloggshout og på hvilken side det ble shoutet; når innlegget ble lagt i køen for visning; hvilket mobilnummer du betalte med og pris på shouten. Den bakerste kolonnen viser om shouten er blitt moderert (fjernet fra bloggshouts). Rød prikk betyr at shouten er fjernet av admin.

 


 

 

Finner du en rød prikk i bloggshoutloggen din kan du altså sjekke hvilket innlegg som ble fjernet fra hvilken side, slik at du unngår å shoute samme innlegg på den siden igjen.

I noen tilfeller kan du oppleve at en shout blir fjernet selv om det samme innlegget har vært shoutet tidligere uten problemer. Det betyr ikke at akkurat den shouten var godkjent tidligere, den har antakelig bare ikke blitt sett av den aktuelle sidens admins før.

Dersom du ikke forstår hvorfor en bloggshout er moderert bort fra den valgte siden kan du kontakte support og spørre om årsaken.

 

Les også: Om moderering på blogg.no

 

Bloggshout / bildeshout:
Betaltjeneste på blogg.no som lar bloggere promotere sine blogginnlegg på blogg.no, Nettavisen, Side2 eller Side3s forsider. Tjenesten betales med mobiltelefonen og koster fra kr. 15,- pr. shout.

 

 #bloggno #bloggshouts #moderering #regler

Om moderering på blogg.no

Blogg.no er en bloggportal som lar bloggere opprette blogg og synliggjøre bloggen helt gratis. Dersom man ikke velger det bort vil alle innlegg man publiserer vises på forsiden av blogg.no og på kommunesiden der man har registrert bosted. Innlegg pinges også automatisk på blogglisten.no og i tillegg har man mulighet til å bloggshoute (betaltjeneste) innlegg på blogg.no's forside og på Nettavisen, Side2 og Side3.

Hver blogger er selv ansvarlig for sin blogg og alt innhold i den, med ett eneste unntak... annonsene som legges inn av blogg.no. Det betyr at bloggeiere selv må passe på at det de poster er innenfor norsk lov OG blogg.no's regelverk, og at kommentarer andre poster er innenfor norsk lov OG blogg.no's regelverk.

 

Les også: Om moderering av bloggshouts

 

Artikkelen fortsetter under bildet

 

Noen ganger dukker det dessverre opp bloggere som ikke helt klarer å holde seg innenfor regelverket, og når slike oppdages, eller rapporteres inn, tar blogg.no grep. Følgende virkemidler tas i bruk:

 

Varselboks

Du har sikkert sett denne boksen...


 

Denne brukes dersom en blogg har svært eksplisitt innhold. For eksempel svært erotiske bilder, eller bilder/videoer av skadede mennesker eller dyr som har det vondt. Denne varselboksen er ment som en buffer slik at lesere kan velge selv om de vil gå inn og se på innholdet. Man kan be om å få lagt inn en varselboks dersom man vet at bloggen kommer til å inneholde ting mange vil finne støtende.

 

Skipfront

Skipfront betyr ganske enkelt at man "skippes" (skjules) fra forsiden og kommunesidene, og man vil heller ikke komme opp på topplister eller på hashtaglister. Når man ikke kan vises på forsiden kan man logisk nok heller ikke bloggshoute. Forsiden er blogg.no's ansikt utad, og selv om takhøyden er stor er det blogg.no som avgjør hva som er greit og ikke greit å ha der.

Skipfront er den vanligste formen for moderering og den brukes hovedsaklig når man vil hindre en blogg fra å vises på forsiden. For eksempel inaktive blogger som spretter opp på topplisten, blogger med falsk alder eller kjønn som havner på feil liste, personlige blogger i magasinlisten, blogger som misbruker bloggshouts eller hashtags... osv.

Når en blogg er skipfrontet kan den fremdeles logges inn på og postes innlegg i som vanlig, og alle kan lese den. Den vil bare ikke komme opp på forsidene eller på blogg.no's lister.

 

Artikkelen fortsetter under bildet

 

 

Ban

Spamblogger; rasistiske blogger; mobbing; stjålet identitet; ana/mia-blogger; falske konkurranser; ulovlig innhold, f.eks streaming av filmer eller sport... Noen blogger har ikke livets rett, og de stenges slik at ingen kan lese dem og eieren kan heller ikke logge inn. Bannede blogger blir bare unntaksvis åpnet igjen.

 

Varsel

Blogg.no sender normalt ikke ut varselbrev. Fjernede bloggshouts (kan sjekkes i bloggshoutloggen), varselboks og skipfront regnes som varsel i seg selv, og man kan kontakte support dersom man lurer på hvorfor shouts eller bloggen er moderert. I de fleste tilfeller vil varselboks fjernes når det eksplisitte innholdet er dyttet ut av bloggens forside eller slettet, og skipfront fjernes når bloggeren er blitt forklart og har forstått hvorfor skipfront er lagt inn og vedkommende har ryddet opp i forholdet. Ved gjentatte overtredelser/provokasjoner kan skipfront gjøres permanent, eller man kan ende opp med en ban.

I svært grove tilfeller tar blogg.no også kontakt med politiet, f.eks. der det er lagt ut overgrepsbilder eller når man tror det kan stå om liv.

 

Artikkelen fortsetter under bildet

 

 

Automatiske modereringsfunksjoner

Kommentarfilter finnes i alle blogger. Bloggeier kan selv bestemme hva som skal modereres (ordfilter/IP-filter) og hva som skjer med kommentarer som filtreres (settes til godkjenning / slettes). I tillegg ligger det et automatisk spamfilter på alle innlegg som er eldre enn 30 dager.

 

Les også: Å rapportere ting til blogg.no

 

Noe du lurer på angående moderering? Spør i kommentarfeltet eller spør support.

 

 

#bloggno #ban #skipfront #varselboks #moderering #regler

Jeg kunne ikke brydd meg mindre...

...eller jo, det kunne jeg selvfølgelig,  jeg kunne latt være å blogge om det. :pMen i alle fall,

KJÆRE CANAL DIGITAL, TELENOR og SBSDISCOVERY, jeg blåser en himla lang marsj i om dere blir enige nå eller om 3 måneder eller om dere sitter der på hver deres lille haug og surmuler til det gror mose på dere. For vet dere hva jeg har gjort de siste dagene?

Jeg har sett på NRK. Helt gratis.Og jeg har sett på Netflix.Og om jeg absolutt må se TVN eller FEM (eller MAX eller Discovery eller TLC) så har jeg Dplay til det. Uten reklamepauser. Tygg på den dere...Så, mens dere sitter der og taper masse penger på å være sta er det status quo her i stua. Få nå ut fingeren og stikk den i jorda en stund i stedet.

 

Hm, hvor la jeg nå den hdmi-kabelen igjen...?!

 

Superenkle hverdagsbrød

Lei av å tygge sponplater? Prøv disse. :)
(så lett at selv far kan gjøre det)

  

3 store eller 6 små brød

 • 2 kg hvetemel
 • 0,5 kg sammalt hvete grov
 • 2 ts salt
 • 2 ss sukker
 • 2 pk tørrgjær (blå)
 • 1-2 l lunkent vann (ca. 40 grader)

 

Bland alt det tørre i en stor bolle/brødbalje.

Ha i vann og kna til deigen er litt klissete.

Hev under plast på et lunt sted i 1 time

 

Del deigen i 3-6 leiver og rull til passelige brød som legges i en stor langpanne.

Etterheves under plast i 15-20 minutter.

Stekes i langpanne midt i ovnen på 180 grader i 60-70 minutter.

 


 

 

#brød #oppskrift #mat