hits

mars 2013

Spøkelsestog?

 

Eldstesønnen i huset er på vei til Oslo med tog. Han gikk på nattoget fra Bodø i går kveld, og skal i teorien være framme i Trondheim nå... men når jeg sjekker trafikkinformasjon på NSBs hjemmesider eksisterer ikke det toget. Er det et spøkelsestog han har reist med? :OSå sjekker jeg toget han skal reise videre med, og der er det ingen informasjon å hente. Way to go, NSB!

 
En advarsel... og en god latter. :)

 

Det hender av og til at det kommer inn litt spam på supportmailen vår. I dag fikk vi inn denne fine her:Jeg måtte jo bare åpne den for å se hva de har satt sammen denne gangen.

Når jeg åpnet den fant jeg disse gullkornene...


Om kontoen fortsetter å bli fryst er den vel snart dypfrosset.
Jeg er spesielt imponert over linjen der de ber meg kontakte DNB umiddelbart... ved å ringe 1880. :D

Organisasjonsnummeret tilhører DNB. Riktig DNB, ikke De Nederlansche Bank (om den nå eksisterer), og man finner det i footeren på websidene deres.

Men ja, dette er selvfølgelig svindelforsøk. Får du en slik mail, slett den!

 

Historien om ALLE, NOEN, ENHVER og INGEN

 

Det var et viktig arbeide som skulle gjøres og ALLE var sikker på at NOEN skulle gjøre det.
ENHVER kunne ha gjort det, men INGEN gjorde det.
NOEN ble sint på grunn av dette, for det var ALLEs jobb.
ALLE trodde ENHVER kunne gjøre det, men INGEN forsto at ALLE ikke ville gjøre det.
Det endte med at ALLE bebreidet NOEN da INGEN gjorde hva ENHVER kunne ha gjort.


 


Påskeegg!

 

I dag kom mannen i huset hjem med påskeegg han hadde fått fra jobben...
Jeg vet ikke hvem som var mest nysgjerrig på innholdet... han eller monsegutten. :DJeg har ikke noe påskeegg, så jeg får vel bare vente til gubben har lagt seg... og raide hans. Moahahahaha! :D

 

Überkult bilde!!!

 

Fant dette überkule bildet på Tumblr... litt gammelt, men wow!
Litt googling, og fire versjoner av det samme bildet...
Nydelig, japansk jente, men vær forsiktig om du googler det. Noen av resultatene er fra
sider med 18-årsgrense og vel så det.
Her er det store bildet.Dear penis...

Jeg lo meg fillete av denne i 2008, og den er fremdeles like morsom... enjoy! :)

Ha en fortreffelig onsdag alle sammen! :)

 

TV på internett

Sånn unngår jeg krangling om fjernkontrollen!

Hjemme hos oss har vi én TV. Egentlig har vi to, men den som står inne hos ungene er ikke koblet til annet enn PS3'en og Nintendo Wii'en, så den teller jeg ikke med. :p

Siden vi bare har én TV, og den står i stua, blir det som oftest til at mannen i huset styrer fjernkontrollen når han er hjemme, og ungene styrer fjernkontrollen når mannen ikke er hjemme. Siden ungene foretrekker Disney Channel og komedier på TVNorge, og mannen foretrekker sport, ender det som oftest med at jeg velger bort TV'n - men jeg har likevel ikke valgt bort TV-tittingen...

Jeg har nemlig en PC, og internett... og 15 kanaler helt for meg selv (egentlig 18, men jeg bruker ikke sportskanalene).

For dette kalaset betaler jeg riktignok 208,- ekstra i måneden, men det er absolutt verd det.

 

Her er det jeg får:


Sumo Pluss (129,-/mnd)
TV2 HD
Zebra
Nyhetskanalen
Bliss
Filmkanalen
Sport
Sport Extra
Premier League HD

  Viaplay (inkludert i Viasat Gull)
TV3
Viasat 4

  TVNorge nett-TV (79,-/mnd)
TVNorge
FEM
MAX
VOX

  NRK (NRK-lisensen)
NRK1
NRK2
NRK3
NRK Super

 

I tillegg til live TV kan jeg selvfølgelig se tidligere viste programmer og serier når jeg vil, og jeg har alltid et lass filmer tigjengelig på Viaplay.

Er det rart jeg elsker internett!?! :D

 

Abonnerer du på noen online TV-tjenester?

 

Bruker du Wikipedia?

 

Ønsker du at Wikipedia skal være der også i framtiden?

Det gjør jeg, så jeg har donert en 50-lapp til dem. Jeg burde sikkert donert mye mer, men det var det jeg hadde på Pay-Pal'en akkurat da.

 


 

Hva pengene brukes til:

Teknologi: Servere, båndbredde, vedlikehold og utvikling av programmene. Vi er det 5te største i verden og bruker en brøkdel av hva de andre store gjør.

Mennesker: De andre ti-på-topp sidene har tusenvis av ansatte. Vi har 150, noe som gjør din donasjon til en investering i en høy-effektiv ikke-profitt-orientert organisasjon.

Du kan også donére, bare klikk her

 

Q33

Nå er jeg vel installert på verdens knøttlilleste hotellrom (må ut på gangen for å skifte mening), men hotellet er bra det, veldig hyggelig betjening, jeg har internett på rommet (sort of) og de har kaffeautomat med egen knapp for dobbel espresso i resepsjonen.Trollet fikk meg på riktig t-bane "hjem", men klønete som jeg er klarte jeg å ta en nestenpiruett på veien mellom t-banen og hotellet, så det ene kneet mitt er noe tjukkere enn det andre for øyeblikket. Nekter å legge ut bilde av de hårete leggene mine så dere får ikke bilde av det. Nå skal jeg slenge rompa ned, og beina opp (dvs. innta horisontalen i senga) og satse på at knærne er like igjen i morratidlig.

Forresten... om myggnettingen på rommet er en indikasjon på størrelsen på insektene her om sommeren er jeg veldig glad for at det er vinter...

Nå er det natt. :)

 

 

 

 

Turen har startet...

Fra kontorvinduet så det ut som påsken var kommet tidlig, men det er (minst) 20 effektive kuldegrader ute! Mistet følelsen i tre fingre mens jeg ventet på båten. Godt de selger kaffe ombord. :)

Slik stopper du spamkommentarer!

Blogg.no har en kjekk funksjon som lar deg filtrere bort kommentarer som inneholder bestemte ord eller kommer fra bestemte personer. Her viser jeg hvordan du filtrerer bort kommentarer med kjente spamlinker.
Kommentarfilteret finner du inne på "Oppsett" >> "Kommentarer".

Du kan velge om kommentarene som fanges av filteret skal settes til godkjenning, eller om de bare skal stoppes helt og aldri komme fram.

Når du legger et ord inn i ordfilteret vil dette ordet bli sjekket mot både navnet, e-posten, urlen og selve kommentarteksten hver gang noen kommenterer hos deg.

For eksempel, om du legger inn ordet "blogg" i filteret vil alle som oppgir url til å være bloggnavn.blogg.no bli stoppet. Baaad idea!

Ordet "fin" vil ikke bare stoppe alle kommentarer som inneholder "fin", men også kommentarer med ord som bokfink, delfin, semi-finale osv. Dette er heller ingen god idé.
Legger du inn "gmail" vil det stoppe alle som oppgir en e-postadresse fra gmail. Også bad!

Legger du derimot inn de mest kjente kortlinkdomenene vil du ha kommet langt på vei i å stoppe spamkommentarer i bloggen din.

Her er en liste over noen av disse:
adf.ly/
bit.ly/
tinyurl.com/
tr.im/
tldr.me/
alturl.com/
krt.be/
5url.net/
.linkbucks.com
.tinylinks.co
url2it.com/
cie1.com/
folu.me/
2.ht/
hops.me/
flavr.fi/
doiop.com/
cli.gs/
urlslayer.com/

Har du disse i ordfilteret vil alle spammerne som bruker disse kortlinkene til å skjule den egentlige adressen de linker til bli fanget opp, enten de legger adressen inn som url eller i selve kommentarteksten. Du kan for eksempel kopiere listen her og lime den inn i ordfilteret hos deg. Det skal være én adresse pr linje, eller komma mellom adressene. Jeg syns én adresse pr linje er mest oversiktlig.

 

Skulle det dukke opp noen nye spamlinker kan du enkelt legge disse til i listen din slik:

Si du mottar en spamkommentar som linker til alturl.com/8g8ty og ser at alturl.com ikke ligger i listen din.
   Vil du bare stoppe den ene linken legger du inn alturl.com/8g8ty i filteret.
   Vil du stoppe alle spammerne som bruker alturl legger du inn bare alturl.com/ uten koden på slutten.

Andre adresser som kan være greie å ha i filteret er f.eks.
ads.guava-affiliate.com/
notlong.com/

 

Du kan også filtrere IP-adresser.Dersom du mottar mye spam (eller annet søppel) fra en og samme IP-adresse kan du filtrere bort kommentarer fra denne. Bare kopier IP-adressen inne på "Hjem" >> "Kommentarer" og lim den inn på en ny linje i IP-filteret.

Her er et par IPer det kan være greit å banne:
95.34.72.72
217.170.202.77
217.170.202.82
217.170.202.193
217.170.202.195
217.170.202.207
217.170.202.219

Godkjenning eller blokkering?I eksempelet over blir kommentarene som fanges opp av ett av filtrene satt til godkjenning. Da vil ikke kommentaren vises i bloggen, men du kan se dem inne på "Hjem" >> "Kommentarer" og velge om du vil godkjenne dem eller slette dem.

Velger du "Blokkér" vil kommentaren aldri bli lagret. Den som kommenterer får bare beskjed om at det ikke går.

Jeg foretrekker å bruke godkjenningsfunksjonen, for da ser jeg det dersom noen uskyldige blir fanget av filteret, og kan godkjenne kommentarene deres.

 

Lykke til. :)

 

Fotogen? Eller "Hvorfor jeg aldri blir toppblogger!"

 

Jeg blir aldri en toppblogger!

For å være toppblogger i Norge må man daglig legge ut et tosifret antall bilder av seg selv, perfekt sminket, i nøye innstuderte posisjoner, iført dagens like nøye utvalgte antrekk.
Bloggen min har ikke veldig mange bilder av meg selv. Det har en veldig naturlig forklaring... genfeil! :p
Jeg mangler nemlig fotogenet fullstendig!


Definisjonen på "fotogen" er:Jeg er ikke fotogen for fem øre. Det er et under at det jeg har av bildelegitimasjon blir godkjent når jeg må legge de fram, og at ingen passkontrollører har dødd av latter enda.

Selvfølgelig forhindrer ikke denne genfeilen meg i å ta bilder av meg selv... neida, jeg lærer aldri. Her er man evig optimist og tenker "hvor vanskelig kan det egentlig være" og "jaja, ett av dem må vel funke!"  Det resulterer altså i ting som dette:


Noen som har et ekstra fotogen å selge meg? :D