hits

mars 2015

Hvor har jeg hørt den før?!?

"Den bakgrunnsmusikken... hvor ER den fra? Jeg vet jeg har hørt den melodien før!"

Det er ikke ofte jeg ser på TV, men det hender veldig ofte at jeg bruker en time eller to på YouTube, og da gjerne på klipp fra X-factor, Idol, the Voice og lignende - og henger meg opp i bakgrunnsmusikken. Og ikke bare der... spilltrailere, NRK, Discovery, NatGeo, reklamer, dokumentarer, sport... disse melodiene er overalt!

Her er et eksempel fra the Voice

Her er det lett å kjenne igjen "Hope Always" (2:00) og "Journey" (2:30) av X-Ray Dog som spilles i bakgrunnen på slutten av videoen

X-Ray Dog - The Journey

 

X-Ray Dog - Hope Always

 

Her er noen flere tracks som ofte brukes på samme måte - du har garantert hørt dem før (selv om du kanskje ikke har lagt merke til dem). Enjoy!

 

Two Steps From Hell - Heart of Courage

 

X-Ray Dog - Here Comes the King

 

Audiomachine - Breath and Life

 

X-Ray Dog - The Vision

 

Two Steps From Hell - Archangel

 

X-Ray Dog - The Final Hour

 

Audiomachine - Guardians at the Gate

 

Audiomachine - Prelude of Dreams

 

#epic #bagrunnsmusikk #TSFH #xraydog #audiomachine #youtube

Takk skal du faen meg ha, Trollet!

Det er din skyld, og bare din skyld at jeg fikk Laser Inc. på hjernen igjen. Én eneste liten kommentar i Skype, og *pang*, der satt'n... Takk for den, liksom! :|

Vel, jeg er ikke snauere enn at jeg deler gleden... :p

Enjoy, alle sammen! Ha en flott mandagskveld. :D

 
 

Og mens vi nå er i gang... Her er sangen som burde representert Norge i MGP i år. ;)

 

#laserinc #fågelroger #earworm #staysmanoglazz #engodtstektpizza #mgp

Norsk MGP... (Toril gjør ting hun ikke burde...)

Ok, jeg har ikke sett MGP på det jeg kan huske - og i hvert fall ikke den norske opptakten og finalen, fordi jeg ender alltid opp skuffet. Jeg tenkte jeg skulle gi det en ny sjanse i år... og nei, jeg aner ikke hvorfor jeg fikk den idéen. Jeg angrer allerede. :p

Jeg følte ikke for å kaste bort en lørdagskveld på dette, så det er tidlig søndag ettermiddag når jeg ser showet - og jeg vet i skrivende stund ikke hvem som vant. Innlegget blir til mens jeg ser på.

Så, enjoy - my take on NMGP 2015!
(Alle bilder er screenshots fra NRK web-TV)

Vil du også se? Du finner hele showet her.
Vil du slippe å se kan du bare scrolle ned. Jeg spoiler resultatet nederst i innlegget. :)

 

Om selve showet:
Ingenting å si på produksjonen... den var akkurat som forventet. Kanskje til og med et par hakk bedre enn forventet. :p
Oslo Spektrum, masse lys, masse folk, og masse lyd. Og åndeløs spenning... kinda... under den avsluttende avstemningen.

Morsom opening gambit med en spoof fra den derre tungtvann-serien, og et glitrende nummer på tysk.

Kveldens programledere var Dronningen av Saba og heksen fra Snøhvit Kåre Magnus Bergh og Silya Nymoen, og de passet godt til jobben.Der andre kanaler ville kjørt reklamepauser fikk vi i stedet morsomme avbrekk med klipp fra MGP og "gutta i sofaen".Og et gjensyn med Bobbysocks...Oh well. Over til låtene...

 

1. Erlend Bratland - Thunderstruck

Skjegg? Check. Hårtopp? Check. Helt midt på treet, på alle måter. Helt ok, men ikke noe spesielt med den heller...

 

 

2. Raylee - Louder

Her falt jeg ut litt... intetsigende, kjedelig, samlebånd. Og et merkelig klesvalg.

 3. Tor og Bettan -  All over the worldJaja, disse to har vært med før. No offence, men det er på tide å pensjonere seg fra MGP-sirkuset. Evt. kan man jo vekke opp Odd Grythe og lansere "MGP Husker du?".

 

 

4. Jenny Langlo - Next to youOgså en midt-på-treet-sang. Har ingen sjanse i MGP! Og hva er det hun har på seg?!?

 

 

5. Ira Konstantinidis - We don't worryEn veldig rolig time på Elixia... eller noe fra Disney Channel? Bare enda en intetsigende, kjedelig, samlebåndsang og definitivt ikke noe for MGP.

 

 

6. Kontrazt - HeavenEn blanding av country og danseband... sånn ca. Ikke helt min greie. Og i hvert fall ikke en MGP-låt!

 

 

7. Marie Klåpbakken -Ta meg tilbakeOkay, på norsk... I like! Samlebånd, men jeg setter den på "kanskje-lista" foreløbig.

 

 

8. Staysman og Lazz - En godt stekt pizzaWTF!?! Partysang? Russelåt? Ja? Nei? Eller? Linedance og topp stemning i alle fall. :D Men JA! Dette er definitivt MGP-style og mitt foreløbige førstevalg! :D

 

 

9. Mørland og Debra Scarlett - A monster like meOMG! Jeg VEDDER på at denne vinner! :S
Kjedelig, kjedelig, kjedelig... Eller, helt ok som ballade, men dette er ikke MGP!!! Denne trenger en mørk og trist og litt sær video for å funke.

 

 

10.  Alexandra Joner - CinderellaEn moderne Askepott? Det er i hvert fall minst like mye Disney-channel her som det er MGP-effekt. Uansett - pluss for å ha lagt arbeid i presentasjonen - og, jeg digger jo rosa... Dette er mitt andrevalg så langt!

 

 

11. Karen Park - Human BeingsOg enda mer kjedelig samlebånd... *sukk*

 

Min firerliste ble:

  1. Staysman og Lazz - En godt stekt pizza
  2. Alexandra Joner - Cinderella
  3. Marie Klåpbakken -Ta meg tilbake
  4. Erlend Bratland - Thunderstruck

 

"Folkets favoritter" ble:

  • Tor og Bettan - All over the world
  • Staysman og Lazz - En godt stekt pizza
  • Mørland og Debra Scarlett - A monster like me
  • Erlend Bratland - Thunderstruck

 

Og vinneren ble (ikke uventet) Mørland og Debra Scarlett - A monster like me og nå husker jeg hvorfor jeg ikke skal se på MGP, ever!
Og det var årets norske finale i MGP. Yey... 

Men den beste musikken i hele programmet var rett og slett bakgrunnsmusikken når artistene snakket mellom opptredene... Hva var det egentlig, noen som vet? Two Steps From Hell? X-Ray Dog (jeg syns jeg hører gode, gamle "Hope Always" og "The Journey" inni der av og til...)?

 

Vil du lese Ann Elins anmeldelse av låtene kan du trykke her (jeg kinda tvang henne til å skrive en samtidig med meg - og jeg gleder meg til å se hva hun mener). :D

 

#MGP

Fantastisk kjapp service!

Jeg bor som kjent i gokk (les: en knøttkommune i Nordland) og er dermed vant til at når jeg bestiller noe på nett så tar det en uke eller tre før det dukker opp på døra eller i posthylla på Joker.

Nå venter f.eks. gubben på noe bildeler som har brukt snart to uker fra Sverige, og som har ligget og samlet støv i Bodø de siste par dagene. Vi vet enda ikke om den kommer med fraktbilen som er i Steigen to dager i uken, eller med posten, eller i det hele tatt når de kommer fram hit. Jevnt over bruker ting sendt fra sør i landet 5-6 dager på veien hit.

 

I helgen bestilte jeg en bok fra et forlag i Nederland.Easy peasy, betale med Visa, og så bare vente på posten.
Mandag fikk jeg ordrebekreftelse på mail, og jeg antok det ville ta et par uker før den dukket opp hos meg... men allerede i dag ramlet boka ned i postkassa mi.
Bare 4 dager fra Nederland og hit altså.

Jeg er IMPONERT!
De hadde til og med endret A til Å på adresselappen for hånd.:)

Nå skal det sies at dette var A-post - ikke noe trackingnummer, og ingen hentelapp, men det er helt greit, for med den trackinga blir man jo bare irritert uansett. :p

Jeg betalte for øvrig 9,25 Euro for porto og ekspedisjon, og de betalte 10,35 Euro pluss emballasjen for å sende meg boka. Snilt av dem.

 I kveld skal jeg kose meg! :D

 

Når aksenten ikke virker...

...da klikker man!De siste par ukene har jeg hatt et problem som har drevet meg fullstendig til vanvidd. Aksenter som akutt, gravis, cirkumfleks og tilde, tødler, omlyd og whatever... ingenting funket. Brukte jeg alt gr + \  og så bokstaven e kom bare en helt vanlig e, når jeg burde fått é. Ja, du skjønner hva jeg mener... Og når jeg har en sønn som heter Eirik André og jeg i tillegg er litt grammar nazi (det er forskjell på en og én, nemlig), da er dette en helt uutholdelig situasjon. Jeg tuller ikke. Man går veeeldig fort lei av å copy/paste fra Character Map.

Jeg har brukt mange timer på å google problemet, og funnet mange forumposter og lignende som beskriver akkurat samme problem som jeg hadde - helt tilbake til 2004 og fram til i dag, men ingen hadde noen løsning som fungerte. Det hadde ikke Microsoft heller, da jeg til slutt i går ga opp og ringte dem (det er nemlig ikke gratis!).

I dag har jeg brukt flere timer på å komme til bunns i problemet... og omsider fant jeg endelig noe som virket - å bytte til samisk tastaturinput.

 

Her er løsningen som fungerte for meg:
(min PC har engelsk windows 7, så du må finne den norske ekvivalenten selv)

1. Gå til Control Panel og velg "Region and Language"

2. Velg fanen "Keyboards and Languages" og klikk på "Change keyboards..."3. Legg til "Norwegian with Sami"  (Norsk tastatur med samisk altså - den er der enten du har bokmål eller nynorsk)

 

4. Sett "Norwegian with Sami" som default...
Husk å lagre endringene...

 

 

#tastatur #akutt #gravis #windows #microsoft