hits

april 2013

På tide å forby russefeiringen?

 

De røde og blå luene og kjeledressene, og de påkostede bilene, bussene og trailerne(!) det dundrer musikk ut av er et sikkert vårtegn hvert eneste år.


Og like sikkert er det at fra midt i april til midten av mai er avisene fulle av saker om nettopp russen. De fleste av dem negative. Er det ikke snart på tide å forby russefeiringen? Update: http://www.an.no/nyheter/article6633505.ece

Hva skjer egentlig når man bloggshouter? (Repost)

Bloggshout er en betaltjeneste. For å kunne kjøpe bloggshout må du først registrere et mobilnummer på bloggen.
Mobilnummeret må være ditt eget eller et du har innhentet tillatelse fra eieren/betaleren til å bruke.

Når du registrerer mobilnummeret sender vi en sms med en pinkode til telefonen. Denne koden må deretter skrives inn på registreringssiden. Det er altså ikke mulig å registrere en telefon man ikke har fysisk tilgang til. Pinkoden gjelder kun for registreringen og har ingenting med kjøp av bloggshout å gjøre.
Det er helt gratis å registrere mobilen på bloggen, og du kan ha samme mobilnummer registrert på flere blogger.
Shouter du fra en av mobilappene er det nummeret som er registrert på bloggen som blir trukket, selv om mobilen du skriver på har et annet nummer.

Når bloggen din er koblet til et mobilnummer kan du kjøpe bloggshout. Bloggshouts er engangskjøp, man må bestille på nytt hver gang man skal shoute et innlegg. Det er ikke mulig å abonnere på tjenesten.
 


Når du bestiller en bloggshout velger du hvilken type bloggshout du vil ha (vanlig, gold eller bilde), og om innlegget skal shoutes på blogg.no-forsiden, eller på en av Nettavisens sider. Når du trykker "Ok" for å bekrefte kjøpet gis bestillingen et referansenummer og shouten din legges i en ventekø hos oss. Deretter sender vi sender en betalingssms til mobilnummeret som er registrert på bloggen. Denne meldingen koster kr. 15,-, 30,-  eller 45,- å motta, avhengig av om du valgte vanlig, gold eller bildebloggshout.

Meldingen vi sender ut går først til cpa-tjenesteleverandøren (som sjekker at du ikke har reservert deg mot meldinger fra 1938) før de sender den videre til din mobiloperatør. Når din mobiloperatør mottar meldingen sjekker de at abonnementet ditt kan faktureres (nok penger på kortet, abonnementet ikke sperret for betaltjenester osv) og sender deretter meldingen videre til din mobiltelefon. Når meldingen er levert til mobilen sender mobiloperatøren beskjed tilbake til oss, via cpa-tjenesteleverandøren, om at beløpet er betalt. Meldingen du mottar er din kvittering på at du har betalt, og du finner referansenummeret for bestillingen i meldingen. Trenger du å kontakte support om bestillingen må du oppgi referansenummeret, så det er viktig at du ikke sletter meldingen før bloggshouten er vist. Dersom telefonen din er slått av, eller sms'en av andre grunner ikke kan leveres til telefonen i løpet av 10 minutter, får vi beskjed om at betalingen har feilet.

Når vi mottar tilbakemelding om at beløpet er betalt legger vi bloggshouten din i visningskøen. Hvor lang tid det tar før den kommer på den valgte siden avhenger av hvor mange det er foran deg i køen. Når bloggshouten legges ut får du en ny sms om dette. Denne sms'en er helt gratis å motta.

Dersom bestillingen feilet får du en melding om dette. Denne er også gratis å motta.

Du kan sjekke status på bloggshouten din her

 

Hva kan gå galt?

Dersom mobilnummeret ditt er sperret for CPA (betalingstjenester) vil mobiloperatøren avvise bestillingen. Du vil da motta en feilmelding i stedet for kvitteringsmeldingen.
En slik sperre er brukerstyrt, og dersom du er eieren av abonnementet kan du kontakte mobiloperatøren for å få fjernet sperren.
Bruker du noen andres abonnement (f.eks. mamma eller pappas) og eieren er lei av høye mobilregninger, kan eieren kontakte mobiloperatøren for å få lagt inn en slik sperre.

Dersom du har dårlig dekning der du befinner deg risikerer du at meldingen ikke blir registrert levert i tide. Da feiler bestillingen.
Det kan også hende at du mottar kvitteringen, men at mobiloperatøren ikke registrerer at den er levert. Da kan det hende du mottar kvitteringen flere ganger (du vil uansett bare bli trukket én gang - mobiloperatøren retter selv opp eventuelle feiltrekk når de etterhvert registrerer at meldingen er levert).

Det kan være problemer i mobilnettet, hos cpa-tjenesteleverandøren eller hos oss, som gjør at kvitteringsmeldingen ikke kommer fram. Dersom du bestiller en bloggshout og det "ikke skjer noe" kan det være lurt å sjekke bloggshoutloggen og vente minst 10 minutter før du forsøker igjen.

 

Les mer om bloggshoutloggen

 

#bloggtips #bloggno

På'an igjen...


Jeg er allergisk mot vinter og snø. Nå har jeg gått med mer eller mindre kontinuerlig influensa siden midten av mars. Dette er tredje runde med feber, snørr, sår hals, hoste, verk i alle ledd og tette bihuler som får hodet mitt til å eksplodere flere ganger for dag. Nå vil jeg ikke mer! Sorry, pollenallergikere, men nå er det virkelig deres tur til å ta over. JEG. VIL. HA. SOMMER. NÅ!

 

House of NightFor 3-4 år siden begynte jeg å lese "House of Night", men så ble det så himla lenge å vente på neste bok og jeg glemte hele serien. For et par uker siden oppdaget jeg den på nytt og startet fra begynnelsen igjen. Jeg er hekta! Nå er jeg halvveis i bok 8, og kjenner at jeg er litt passe desperat etter å få tak i bok 10 før jeg rekker å få lest ut bok 9.

"House of Night" er en bokserie for ungdom (og det passer jo perfekt for meg siden jeg er mer fjortis enn førtis i hodet). Den er skrevet av P. C. Cast og Kristin Cast, og handler om vampyrer, immortals, magi og (selvfølgelig) en gjeng amerikanske ungdommer som må redde verden.

Jeg skal ikke gi bort noe av handlingen, men jeg anbefaler disse bøkene av hele mitt hjerte, og les dem gjerne på engelsk. De er lettleste, og ganske korte, og jeg lever meg helt inn i historien når jeg leser. På flyet til Oslo i forrige uke satt jeg og snufset og tørket tårer, og da jeg skulle hjem fikk jeg en del rare blikk på flytoget fordi jeg satt og humret og flirte høyt over boka mi (jeg håper i hvert fall det var derfor...).

Løp og kjøp!
(Boksen med de fire første bøkene får du her for 199,-)

 

 

Gleder meg til dobling av lønna! :)

 

I desember i fjor kjøpte Mediehuset Nettavisen Bootstrap AS, og ble dermed min nye arbeidsgiver.  Stor er derfor gleden nå når jeg ser at Nettavisen har postet denne artikkelen http://www.na24.no/article3614063.ece, som forteller hvor mye de mener jeg skal tjene. :) 

I artikkelen finner jeg denne oversikten:Og i følge tabellen (og artikkelen) SKAL jeg da altså tjene 541 200,- i året (jeg er snill og antar "månedslønn" er en skrivefeil...).

Tuuuuusen takk, Nettavisen! :)

 

Dyrere å lese enn å røyke?

 

De siste 20 åra har jeg knapt kjøpt norske bøker. Da siste bok i Margit Sandemo's Lysets Rike kom ut i år 2000 ga jeg helt opp norske bokserier, som på det tidspunktet kostet vanvittige kr. 54,- pr bok (mer enn dobbelt så mye som da Sagaen om Isfolket startet i 1982). Nå, i 2013, koster en enkelt bok fra "Norske serier" kr. 89,-. Det høres kanskje ikke så mye ut, men...

I 1983 betalte jeg kr. 17,50 for bok 9 i Sagaen om isfolket. I dag koster en enkelt bok fra "Norske serier" kr. 89,-, en prisøkning på kr. 71,50 (409%) på 30 år.

Til sammenligning kostet en 20-pakning med sigaretter kr. 19,40 (nominell utsalgspris) i 1983 (kilde), og i dag koster den kr. 93,-, en prisøkning på kr. 73,60 (379%).

Prisen på sigaretter og tobakk er som kjent skrudd opp med skyhøye skatter og avgifter (som går rett i lomma på Staten), for å gjøre det mindre attraktivt å røyke... hva skal man da tenke om bokprisene som prosentvis har økt mer - og hvem er det egentlig som tjener på dem?


Nå blir det forbudt å sette ned prisen på en ny (norsk) bok.
Loven blir obligatorisk og gjelder for både papir- og e-bøker. Den setter også et øvre tak for rabatt i forhandlinger mellom leverandør og forhandler på 50 prosent.

Se lovforslaget her

BTW, Staten... Jeg kommer aldri, aldri(!) til å betale 5-600 kroner for en e-bok! Hva tenker dere med?!?

 

Mitt innlegg om prisen på norske bøker vs. engelske bøker
(men seff, røyk er også mye billigere i utlandet) :p

 

Ting tatt ut av sammenheng...

Fotograf Haley Morris-Cafiero fra Memphis har lenge hatt en mistanke om at folk lager rare ansiktsuttrykk og gjør narr av henne på grunn av kroppsstørrelsen hennes. Denne mistanken har nå utviklet seg til å bli et bildeprosjekt med navnet "Wait Watchers"...

Bildene er tatt med kamerastativ og selvutløser.
Du har sikkert sett bildene allerede, men ser du det samme som Haley?

- The images capture the gazer in a microsecond moment where they, for unknowable reasons, have a look on their face that questions my presence. Whether they are questioning my position in front of the lens or questioning my body size, the gazer appears to be visually troubled that I am in front of them.


Det gjør ikke jeg!
Dette er øyeblikksbilder, og som kjent kan bilder lyve. Man vet ikke om personene rundt faktisk ser på henne eller om de er i ferd med å snu seg, stirrer ut i intet, eller bare sveiper med blikket over gatebildet. Mange ser på kamera. Hvor mange bilder har hun tatt der ingen ser i hennes retning i det hele tatt? For et slikt eksperiment hadde det vært bedre å bruke video... og et skjult kamera.

Jeg er ganske sikker på at jeg også ser surt på folk som stopper midt i løypa så jeg må svinge unna... og må kikke en ekstra gang på noen som står med et stort kart midt på fortauet.

Jeg har tatt 15 av bildene hennes og lagt på tekst som passer til slik jeg leser bildet...
Hva ser du på disse bildene? Mennesker som stirrer og gjør narr av en overvektig dame, eller folk som er mest opptatt av seg og sitt?Hva mener du om denne bildeserien?

Oh, and for the record... I apologize to all the (presumably) innocent bystanders that I placed bubbles on... I mean no offence, at least not to you.

Originalartikkelen... tror jeg

Les artikkelen på norsk her

 

Design: Fast bildestørrelse, automatisk.

Innleggsdelen av bloggen min er 660 pixler bred. Blogg.no lar meg laste opp og sette inn bilder som er 600px eller 700px, men ikke den størrelsen som ser penest ut i min blogg, enten må jeg velge for smale bilder, eller noe av bildet blir kappet bort.

Jeg bruker denne løsningen for å få alle bildene i riktig størrelse:

I design >> rediger >> stilsett har jeg lagt inn denne koden:

.entry img, .entry img.image, .entry img.androidimage {
max-width:630px;
border:15px solid #ffffff;
-webkit-box-shadow: 0px 0px 7px 1px #666666;
-moz-box-shadow: 0px 0px 7px 1px #666666;
box-shadow: 0px 0px 7px 1px #666666;
margin-bottom:10px;
display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;
}

Den gjør at ingen bilder vises bredere enn 630px. Mindre bilder blir ikke skalert oppover (siden det ser bajs ut), men bilder som er store nok blir akkurat passe brede. Den setter en 15px hvit ramme rundt bildet, legger på en skygge, sentrerer bildet, og lager 10px luft ned til neste linje. Nå trenger jeg bare laste opp bilder som er litt bredere enn bloggen, dvs. 700px, og alle bildene vises riktig i 630 pixler. Gjør jeg bloggen bredere eller smalere når jeg bytter design kan jeg bare endre litt i koden og bildene vil fremdeles vises riktig.

 

Du trenger ikke bruke alle disse linjene. Her kan du se hva de forskjellige linjene gjør:

.entry img, .entry img.image, .entry img.androidimage {
Denne linjen forteller hva koden skal virke på. I dette tilfellet vanlige bilder, bilder fra iPhone og bilder fra Android som er plassert i et innlegg.


max-width:630px;
Denne linjen setter max-bredden på bildet. I min blogg er det 630px (egentlig 660, men jeg har en 15px hvit ramme rundt bildene mine).


border:15px solid #ffffff;
Denne linjen lager den hvite rammen rundt bildet. Tar du bort denne må du øke med 30px i linjen over.


-webkit-box-shadow: 0px 0px 7px 1px #666666;
-moz-box-shadow: 0px 0px 7px 1px #666666;
box-shadow: 0px 0px 7px 1px #666666;
Disse tre linjene lager skyggen.


margin-bottom:10px;
Denne linjen lager litt luft under bildet.


display: block; margin-left: auto; margin-right: auto;
Denne linjen sentrerer bildet. Den gjør også at man ikke kan ha to bilder ved siden av hverandre. Ikke bruk denne om du vil ha bilder ved siden av hverandre.


}
Ikke glem denne slutt-taggen! :)


Velg det som passer i din blogg, endre på det du trenger å endre på, og lim koden inn i stilarket. Om du ikke vet hvor i stilarket den bør ligge skal du legge den helt nederst.

Lykke til. :)

 

#bloggtips #design #bloggno

Innlegg postet fra Androidappen...

Dette er et testinnlegg... igjen.

Jeg skjønner at det må være fryktelig irriterende når jeg pøser ut slike, men det er dessverre et nødvendig onde. Og jeg vet et par stykker av dere bruker testinnleggene (ordlisten ville bruke "testiklene" her) mine til å gjette på nye funksjoner.

Fordi jeg er så snill skal jeg sprite opp dette testinnlegget med et bilde.

Dette er Gandalf Grå og pappesken hans. :)

De 8 viktigste tingene når jeg velger hotell

Det siste året har jeg bodd på hotell noen ganger...
Her er listen over hva som er viktigst for meg når jeg velger hotell.

De nevnte hotellene er

Clarion Hotel Oslo Airport
Quality Hotel 33 (Q33)
Radisson Blu Plaza Hotel
Clarion Collection Hotel Gabelshus

 

Gratis (og fungerende) wifi på rommet
1 strek er ikke nok. Og det er også himla irriterende å måtte logge på igjen hvert 15. minutt.

Gabelshus har ok nett, og koden varer i 4 dager.
Q33 har crappy nett, men det er likevel bedre i år enn i fjor.
Plaza... tok evigheter å koble opp, men funket relativt ok når jeg først var oppkoblet.
Clarion Hotel Oslo Airport har nett... men jeg ble koblet fra hele tiden og skypemøte var ganske plagsomt.


Gratis kaffe - hele døgnet
Dette er viktig az - I need my fix!

Q33 har døgnåpen kaffemaskin i resepsjonen, men har de noe arrangement lar de den gå tom og lar deretter være å fylle på vann til folket har dratt.
Plaza har vannkoker på rommet (jeg måtte kjøpe Nescafé selv for den fylte de ikke opp). Perfekt løsning!
På Gabelshus fant jeg kaffe hver gang jeg var nede, men jeg var ikke våken etter midnatt så jeg har ikke testet "hele døgnet".
Clarion Hotel Oslo Airport lot meg hente deilige triple espressos i resturanten på dagtid, men stengte alle kaffemaskinene da de hostet et arrangement på kvelden.

 

Dusj - som man kan stå i...
De aller fleste har dette, jeg har bare opplevd ett unntak... men dette er fra nå av et punkt på listen min.


Skråtak på badet i 4. etg. på Gabelshus.

 

Kunne se på TV fra senga
...uten å vri nakken av seg. 

På Q33 gjør vinkelen det umulig å se på TV fra senga.


På Gabelshus var TV'en delvis svingbar...den kunne svinges ut fra veggen (men dyttet jeg den inn kom den ut igjen). Funket perfekt fra senga, men ikke fra resten av rommet.
Clarion Hotel Oslo Airport og Plaza hadde plassert TV'en helt greit.

 

Flyttbart bord
Så jeg kan ha laptopen ved senga i stedet for på fanget.

Gabelshus hadde søte, små flyttbare nattbord ved senga.
På Q33 måtte jeg bruke skrivebordet. Men stolen var god da.
På Plaza var jeg stuck med skrivebordet og en ikke riktig så behagelig stol.
Clarion Hotel Oslo Airport lot meg flytte et bord og de hadde også det beste flyttbare bordet.Mulighet for å justere temperaturen på rommet
Ja, jeg er en frossenpinne...

På Plaza var det iskaldt på badet, og enten virket ikke termostaten eller jeg er for dum til å skjønne den.
På Q33 kunne jeg vri på termostaten, men ingenting skjedde. Jeg kom hjem med tidenes forkjølelse begge gangene...
På Clarion Hotel Oslo Airport var temperaturen ok og jeg trengte ikke endre noe.
På Gabelshus var det fungerende varmekabler på badet og panelovn på rommet. Deilig!

 

Tak ute man kan røyke under
eller vente på drosje under...

Å røyke utenfor Plaza funker fint. I hvertfall til man skal inn igjen om natta... tok litt tid fra man ringte på til døra ble åpna.
Da jeg bodde på Gabelshus regnet det kattunger det meste av tiden, og det eneste stedet jeg sto tørt var på den overbyde parkeringsplassen. Men jeg rakk å bli søkkvåt på løpeturen til/fra...
Litt avhengig av vindretning røyker man også "tørrskodd" på Clarion Hotel Oslo Airport.
Favoritten min her er definitivt Q33...
Transport
Hvor tungvint er det å komme seg dit man vil?

Q33... evig langt å gå til T-banen og fra bussen, ikke riktig like langt til bussen. Jeg hadde ikke bodd der om ikke konferansen ble avholdt der.
Gabelshus har trikk like ved. Sikkert buss også, men det så jeg ikke etter.
Plaza... klistret i Oslo S.
Clarion Hotel Oslo Airport har buss til Gardermoen som stopper rett utenfor døra. Å vente på Gardermoen på bussen til hotellet var litt mer plagsomt... og blåste liv i det gode, gamle uttrykket "pessatrengt og heimlengsel".

 

Andre ting jeg likte med disse fire hotellene:
Q33 - softismaskinen utenfor konferanserommene! Og, jeg fikk et ekstra nøkkelkort så jeg slapp å miste strømmen til PCen hver gang jeg skulle ut.
Plaza - daglig påfyll av shampo, balsam, body lotion, såpe og dusjhette, oh yeah! Og at det er så høyt at jeg finner veien hjem når jeg går meg vill på Grønland. :p
Clarion Hotel Oslo Airport - de diiiigre putene!
Gabelshus - kveldsmat! Og veldig stille og rolig.

Jeg kan forresten ta med resturant/middag her også selv om det ikke er på viktig-lista mi...
Q33 - toppetasjen... dyrt, fancy og elendig service. Bestill heller pizza!
Plaza - ikke testet
Clarion Hotel Oslo Airport - for små bord... vi var to stykker ved et tomannsbord, og hadde så vidt plass til tallerkenene.
Gabelshus - ikke testet middag, men Peppes leverte raskt på døra. :D

 

Hva er viktig for deg når du bor på hotell?
Og hvor trives du best?
På flyplassen i Bodø.

Litt forsinkelser i dag, men det gjør ikke noe. Det er beliebere i biebergensere overalt. Høy stemning! :D

Håper de ikke synger på flyet. :p

Stolt nerdemamma! :)

Min eldste... :)
Sakset fra Avisa Nord-Salten. Siden de ikke gadd å legge artikkelen i nettversjonen av avisen gidder jeg heller ikke linke til dem.


Klikk på bildet for lesbar størrelse.

 

Hvordan lagre i riktig størrelse med Picasa

 

Dette er en veldig kort how-to på hvordan man lagrer bilder i samme størrelse som originalen etter redigering i Picasa.

Når man er ferdig å redigere på et bilde er det greit å lagre det i en egen mappe (eksportere det). F.eks. kan man lage mappen "Bloggbilder" og legge de redigerte bildene der.

 

For at det redigerte bildet skal beholde samme størrelse som originalen må du velge "Bruk opprinnelig størrelse".

Trykk på "Eksporter" for å lagre bildet.

Når det redigerte bildet ditt er lagret kan du laste det opp til bloggen på vanlig måte.

NB! På blogg.no kan du ikke lagre bilder bredere enn 1000 piksler. Laster du opp et større bilde til arkivet vil det automatisk bli skalert ned til 1000 piksler. Når du bruker bildeopplasteren kan du velge størrelsen bildet skal ha i arkivet. Velg alternativet som er litt større enn bildet ditt selv om du bare trenger et lite bilde denne gangen. Da har du flere valgmuligheter, og kan hente bildet i arkivet i stedet for å laste det opp på nytt dersom du skal bruke bildet i andre innlegg senere.

Er det en header du lager, og den er bredere enn 1000 pixler, må du lagre den et annet sted. F.eks. hos Picasa, Photobucket eller Imageshack.

 

Om du i stedet vil skalere bildet ditt til en annen størrelse velger du "Endre størrelse til" og skriver inn (eller drar glidebryteren til) ønsket bredde på bildet. Du kan ikke velge høyde.

Trykk på "Eksporter" for å lagre bildet.

Når det redigerte bildet ditt er lagret kan du laste det opp på vanlig måte.

 

Redigerer du bilder med webeditoren til Picasa og laster opp bildet til webalbumet etterpå vil bildet beholde originalstørrelsen som default.
Du må derfor endre til ønsket størrelse (skalere eller beskjære) før du lagrer.

 

Norske beliebers er spesielle!

 

Jeg har ikke sansen for Justin Bieber, men jeg elsker Youtube og jeg storkoser meg når jeg finner gode produkter fra norske amatører der. I dag fant jeg denne sangen...

Written by Tiril Amalie Johansen and Elisabeth Pettersen with help from norwegian beliebers.
Vocals by Elisabeth Pettersen, Tora Johansen, Erle Willa Mikkelsen, Tuva Fløan, Eirik Haakenstad Dammyr, Synne Hjemaas Fagermo

Produced by Studiolab. Melody by Tommy Fredvang

Imponerende godt laget. Kudos! :)

Så bra at jeg vil reklamere for den... Kjøp den på iTunes!

Les også artikkelen om Tora Johansen her

 

Priser på bøker... norsk vs. engelsk

 

Jeg har tatt utgangspunkt i priser på Capris.no og jeg valgte nesten randomly bok 2 i Game of Thrones-serien av George R. R. Martin. Pocketutgave. Billigste alternativ på norsk og på engelsk.

På norsk:

Kongenes Kamp (bok 1 av 2) - kr. 121,-

 

Dragenes Dronning (bok 2 av 2) -  kr. 121,-

Tilsammen 242,- for å lese bok 2 på norsk, i pocketutgave.

 

På engelsk:

Alt i én bok...

A Clash of Kings kr. 55,-

For moro skyld kan jeg også ta med at man kan få denne boken i innbundet utgave for 180,-   (62 kroner billigere enn pocket på norsk)

Det er også moro å legge merke til at importerte bøker veier omtrent halvparten av bøker trykket i Norge. :)

 

Er det rart jeg foretrekker å kjøpe bøker på engelsk?

 

Noen ganger...

 Noen ganger føles det som jeg kjemper mot vindmøller.

Andre ganger føles det som jeg kjemper mot skilpadder. Døve og blinde skilpadder!