hits

juni 2018

Nå kan du sette inn bilder fra Unsplash og Pixabay

Noen ganger trenger man et bilde, men har ikke noe som passer. Det ikke alltid like lett å finne et egnet bilde som er tillatt å bruke og da er websider som Pixabay og Unsplash kjekke å ha. Du kan gå dit og finne bildet du vil bruke, og laste det ned for så å laste det opp til bloggen din ... eller du kan søke og sette inn direkte med de to splitter nye knappene i innleggseditoren.

 

Photo by Pankaj Patel on Unsplash

 

Nå er det enda enklere å finne gode og egnede bilder du kan bruke helt gratis i blogginnleggene dine. Du kan sette inn bilder fra Unsplash.com og Pixabay.com med bare et par tastetrykk. Alle bildene er Public Domain (CC0), og blir lastet ned til og lagret i bildearkivet i bloggen din.

 

Først velger du Pixabay (grønt ikon) eller Unsplash (svart ikon).

 

Du kan søke på tagger/emneord. Hos Pixabay kan du søke på flere språk, inkludert norsk, og du kan filtrere. Hos Unsplash kan du bare søke på engelsk.
 

 

Trykk på den blå pilknappen for å sette inn et bilde fra Pixabay.

For å sette inn et bilde fra Unsplash muser du over bildet og trykker deretter på den hvite pilknappen.

 Når du setter inn bildet kommer det en kildelenke under bildet. Denne skal du ikke fjerne.

 

Vil du bruke bildet flere steder kan du sette det inn direkte fra bildearkivet ditt neste gang. Og velge størrelse på det.
 

 

 

Bruker du et av våre nye design vil bildet automatisk skaleres ned slik at det passer i bloggen din, så du kan trygt velge en stor bildestørrelse uten at bildet blir kuttet.

 

#bloggno #bloggtips #blogging #bilder #pixabay #unsplash #cc0

 

Ikke mat trollene!

Nettroll kjennetegnes ved at de skriver innlegg og kommentarer kun for å provosere. Formålet for trollet er ikke å få frem sine egne synspunkt, men å skape konflikter og kontroverser. Du har sikkert hørt uttrykket "Ikke mat trollene!", men dessverre er det ofte ikke nok å ignorere dem, det må sterkere skyts til.

Historisk sett er troll både asosiale, kranglete og under middels intelligente.  Det er kanskje derfor de har blitt ikonet for mennesker som ypper til kamp på internett. Å ignorere kommentarer fra nettroll er for så vidt et greit råd, men det hindrer dem jo ikke på noen måte i å fortsette.

Om du er det utvalgte målet for en av disse skapningene er det bare å ignorere vedkommende. Hjelper ikke det  er det ingenting å vente på - gjør kort prosess. Blokkér dem og slett kommentarene. For et nettroll, som ikke har noe bedre å bedrive dagene med enn å irritere andre, er det å bli kneblet det verste som kan skje. Samme hva trollet identifiserer seg selv som, enten de åpent innrømmer at de troller eller de forsøker å fremstå som en "bekymret leser", er det kun én ting de er ute etter: Et publikum.

Litt vanskeligere er det selvfølgelig når målet for trollingen ikke har noen kontroll over det som blir postet. For eksempel når det ligger i en annens blogg eller kommentarfelt - da kan man jo ikke slette selv. Men siden folk flest er både oppegående og vennlige hjelper det ofte å be dem om hjelp. Det er jo ikke sikkert de selv har lagt merke til hva som egentlig foregår i kommentarfeltet deres, men de aller fleste liker å vise fingeren til nettroll og sletter gjerne, særlig når de skjønner at nettrollene bare (mis)bruker dem til å skape ufred.

Men, for all del, har du moro av det, skyt tilbake! Pek på trollene, name dem og shame dem, og fortell verden hva de holder på med. Du trenger ikke finne deg i dem!

 

 

#troll #trolling #internett #nettroll