hits

juli 2017

Ville du sendt ungene dine på sommerleir i Belgia?

En pappa i Belgia mottok forleden et postkort fra sin 8-årige sønn som befinner seg på sommerleiren til ungdomsforeningen Chiro Waregem Centrum. Bildet på kortet, en gjeng gutter på kne, med bind for øynene og røde striper på kroppen, gjorde ham mildt sagt forskrekket..."I disse tider hvor IS konfronterer oss med slike bilder hele tiden er dette kvalmende", fortalte sinnapappaen til magasinet HLN. 

 

I går la foreningen ut følgende forklaring på sin hjemmeside:

"Det har kommet oss for øret at, mens vi fokuserer på å lede leiren vår på best mulig måte, har et postkort ført til en del misforståelser. Vi beklager dette, og vil gjerne forklare denne hendelsen.

 Vi hadde aldri trodd at vi ville trenge å ta opp temaet terror på vår hjemmeside, men siden det er det første enkelte mennesker tenker når de ser bildet, vil vi presisere at dette bildet ble tatt for tre år siden, før man trengte å tenke på terror i Belgia.

Bildet er et stemningsbilde fra en tradisjonell dåp. Der blir medlemmene skitnet litt til, med blant annet en maling egnet for barn. Etterpå er det alltid en dusj. Fargen rød ble fremhevet i bildet fordi det er fargen til Chiro, og til avdelingen "Tippers og Toppers" som er vist her. Vi forsøker å gjøre våre postkort så originale som mulig, og legger hvert år mye arbeid i å gjøre dem personlige. Vi hadde aldri trodd dette ville vekke negative følelser hos noen.

Vi ber om unnskyldning for at enkelte hadde en negativ opplevelse og forsikrer om at det var aldri vår intensjon. Vår prioritet er og blir å gjøre Chiro-søndager og -leirer så morsomme som mulig for våre medlemmer, det vil aldri endre seg. Vi vil også legge ekstra innsats i å forsøke å unngå slike hendelser i fremtiden. Resten av postkortene med dette bildet ligger nå i papirkurven."

 

Lurer du på hvilke andre aktiviteter som foregår på leiren kan du besøke Facebooksiden til Chiro her.

 

 

Når det er stille på support...

...må man underholde seg selv...  


Her har "hun" lagt ved et bilde av seg selv...


Google Image Search gjorde som vanlig jobben på null-komma-niks...

...og fant denne

og dette...
https://en.wikipedia.org/wiki/Sherri_Gallagher

 

Nå har jeg altså to muligheter. Skal jeg dra det videre og late som jeg tror på "henne", og si at jeg selvfølgelig vil ta godt vare på de 2,5 millionene hennes, eller skal jeg skrive en like hyggelig mail tilbake og spørre hvorfor hun har byttet navn? :p

 

#scam #svindel #nigeriabrev #moro

Hva har jeg lest den siste uken?

Den siste uken har det regnet ute, og vært lite å gjøre inne, så det har blitt noen bøker...

Først ut var "The Stalker" av Lars Kepler (jeg leste "The Hypnotist" på nytt forrige uke og bare fortsatte med denne)


Ebok på norsk - pris 159,-  Ebok på engelsk - pris £5.99 (NOK 65,-)  Ebok på svensk - pris 66,- 

 

 

Jeg tok en pause i "The Stalker" for å lese "Lille Linerle" av Myriam H. Bjerkli. Du kan lese mer om boka (linker og priser) her. 

Deretter pløyde jeg gjennom serien "Tvillinger i Krig" av Rune Angell-Jacobsen... for 3. gang.
Pris per bok 69,- (første bok kan lastes ned gratis)Denne serien består av 14 bøker, og den er fantastisk! Helt til den plutselig stopper, tilsynelatende midt i serien, uten noen som helst avslutning eller forklaring, på siste side i bok 14. Rævva move, Rune! :(

 


 

 

Akkurat nå holder jeg på med "Calendar Girl"-serien av Audrey Carlan. Jeg leste de seks første bøkene tidligere i år, engelske paperbacks fra bruktbokhandel til 10 kroner per bok. Vel verd det. Jeg elsker humoren i disse bøkene. Bøkene er forresten veldig korte og passer perfekt på stranden eller på reise... eller når man bare vil sitte i fred på toalettet en stund. 

Bøkene koster $2.99 (NOK 25,-) per bok hos kobo - eller $8.99 (NOK 75,-) for tre bøker i én.
Ebøker på norsk - pris 79,- per stk

 

Hva har du lest i ferien?

 

 

#bok #bøker #lesestoff #kepler #larskepler #thestalker #bjerkli #lillelinerle #runeangelljacobsen #tvillingerikrig #calendargirl #audreycarlan #sommerlesing

Bok: Lille linerle av Myriam H. Bjerkli

Det er ikke ofte jeg leser bøker på norsk, delvis fordi det ikke er så mange norske forfattere som interesserer meg, og delvis fordi det er dyrt å kjøpe bøker på norsk - og jeg foretrekker å lese bøker på originalspråket når det er mulig, og på engelsk når jeg må ty til en oversatt utgave. Selv om krim er helt i min gate ville nok ikke akkurat denne boka endt opp i bokhylla mi om jeg ikke hadde havnet i en diskusjon med forfatteren i et annet innlegg på bloggen og derfor ble ekstra oppmerksom på den.


Bilde brukt uten forhåndstillatelse - plz don't shoot...
 

Handlingen:
Sju år gamle Mari leker på stranda utenfor huset der hun bor. Det er en regntung oktoberdag og mamma har besøk av den nye kjæresten sin, Petter. Mari liker ham ikke. Hun drømmer om at den ordentlige pappaen hennes - som hun bare husker fra et sort-hvitt-bilde hun har på natt- bordet - en dag skal komme på besøk. Det finnes mange eksempler fra virkeligheten på unge jenter som blir holdt fanget av usle menn. Noen av dem i årevis. Ofte i mørke kjellere, i helt vanlige boligområder, der ingen aner hva som foregår innenfor naboens vegger. Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige, lille tettstedet rett utenfor Sandefjord? 

Under kan du lese de to første kapitlene i boken. NB! Den siste siden er fra en helt annen bok, og denne feilen finnes også i den faktiske e-boka. Jeg vet ikke om den også finnes i papirutgaven.

Levert av EBOK.NO | Mer om 'Lille linerle' som ebok

 

Jeg valgte e-bok (.epub) og leste boka delvis på mobilen og delvis på Galaxy Tab.
Aktiv lesetid: 3 timer og 34 minutter (i følge Moon+ Reader Pro)
Antall sider: 383 (papirutgaven)
Pris: ebok.no kr. 218,-   Innbundet: kr 262,-

 

Når det gjelder bøker er jeg ganske lett å tilfredsstille. En historie som fenger meg, fortalt på en levende måte med en lettflytende tekst, er alt som skal til. Hvis du er en av dem som mener "Isfolket","Twilight" og "50 shades" er søppel på grunn av språket og oppbygningen (og ikke på grunn av storyen), trenger du ikke lese videre her...  
 

Jeg har altså noen pet-peeves og en av dem er logiske brister. Jeg skal bare ta med én her, for ikke å spoile plottet.
Denne historien starter 18. oktober 2005. Mari er 7,5 år gammel og burde vært tilbake på skolen etter høstferien på dette tidspunktet, men verken skole eller klassekamerater blir nevnt - heller ingen grunn til at hun ikke går på skole. Politiet spør heller ikke om dette når Mari blir meldt savnet (men de reagerer på at en 7-åring har vært "alene og uten tilsyn" i 3 timer mens mamman og kjæresten var inne på soverommet i hytta). Hvorfor er ikke Mari på skolen?

En annen av mine pet-peeves er klisjeer. "Lille linerle" har så mange av dem i starten at jeg slet med å komme inn i historien: Ung, blond, vakker modell (initialer S.S.) ga opp karrieren da hun ble gravid med marokkaneren Abdul, og senere alenemamma til ei lita jente. Nå er hun kelner på en resturant, bor sammen med datteren i en kummerlig strandhytte, og sliter for å få endene til å møtes. Heldigvis er hun i en alder av 26 fremdeles smellvakker, og nå kjæreste med en kjent (og veldig rik) forsvarsadvokat. Bare så synd at datteren ikke liker ham. Når datteren forsvinner sporløst trekkes politiet inn i saken. Politimannen som leder etterforskningen (initialer H.H.) viser seg å være ungdomskjæresten til S.S. (da hun var 15 og han 22 - neida, ikke creepy i det hele tatt). Advokaten og politimannen er selvfølgelig ikke veldig begeistret for hverandre... 
 

Heldigvis er plottet spennende nok til at jeg klarte å komme over både klisjeene og Maris manglende skolegang. Det er veldig mye som foregår i kulissene, og her nøstes hemmeligheter, både gamle og nye, opp én etter én. Karakterene er interessante, men jeg skulle gjerne sett at forfatteren lot oss bli litt bedre kjent med dem. Spesielt advokatkjæresten og søsteren hans er det vanskelig å forstå, de blir litt bifigurer i sine egne historier. Det er dessverre ikke så mye jeg kan si om handlingen uten å avsløre for mye, men det skjer noe hele veien, det blir aldri kjedelig. Slutten var overraskende, og jeg skulle gjerne sett at boken sluttet annerledes. Det ble litt lite troverdig, og jeg ble sittende igjen med en følelse av irritasjon. 

Boken er vel verd de 3,5 timene det tok meg å lese den. Liker du krim kan jeg anbefale denne, men før du starter, vær klar over at det er ingenting som er morsomt i denne boken; den er mørk, skummel, neglebitende spennende, og den er hjerteskjærende trist.

 

 

Utesko inne?

 

Beautiful teenager listening to the music on his bed
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com
 

I amerikanske filmer og TV-serier beholder karakterene ofte skoene på inne, selv når de sitter i senga. Jeg har i grunnen ikke tenkt noe spesielt over dette, kanskje fordi da jeg som 16-åring tilbrakte en sommer i San Diego, CA, hadde alle på seg sko inne.

Hjemme hos oss er det "amerikanske tilstander" hele sommeren. Vi tar ganske enkelt bort golvteppene og så bestemmer hver enkelt om de vil bruke sko eller ikke. Det er veldig greit sånn, for med ni katter som røyter vinterpels, sandete poter og haler fulle av gress... og en ytterdør som står åpen 18 timer i døgnet, er det mye lettere å bare fare over linoleumen med støvsugeren av og til enn å knytte sko flere ganger om dagen. Og arbeidsklær og våte og sølete sko blir uansett parkert i gangen - sånt vil en jo ha av seg fortest mulig. Når jeg tenker meg om løper forresten begge "ungene" (de er 18 og 21) rundt barfot hele sommeren, både ute og inne.

Men ingen sko i/på møblene, takk! 

Om blogg.no's nye forside...

Som de aller fleste har oppdaget har blogg.no fått ny forside på PC og nettbrett. Det er ikke de helt store endringene, men det er likevel noen som ikke finner fram i denne nye jungelen, så her kommer en kort forklaring.

Aller øverst finner du nå logoen vår på midten, og til venstre ligger lenker til blogglisten, Spillmagasinet og Side2. Aller øverst og helt til høyre finner du login. 

På den rosa stripen finner du viktige lenker.

Under den rosa stripen finner du sorteringen for forsiden/shouts og hashtagsøket.

Under der igjen finner du fire bokser som deskes av Side2, og lengst til høyre en kommersiell artikkel fra Side2.

Den neste delen består av bildeshouts og første del av topplisten/bloggtoppen. Dersom det ligger en annonse her vil du også kunne se de tre forrige bildeshoutene, altså sju bildeshouts tilsammen (det dobler nesten visningstiden på bildeshoutene dine, yey!). 

Under bildeshoutene finner du Magasintoppen, Plusslisten, vanlige tekstshouts og del 2 av topplisten/bloggtoppen.
Her har vi også lagt til noe helt nytt: De sist publiserte videoene.

Under videoene finner du de gode, gamle infoboksene.

Den nederste delen av forsiden viser som vanlig de nyeste innleggene (innlegg med bilder eller video) fra alle bloggerne.

 

Dersom du har en smal skjerm (eller forminsker vinduet) vil du se at ting bytter litt plass, og topplistene forsvinner.  

For å slå topplisten på/av trykker du bare på det lille ikonet med en "b" på