hits

august 2012

Dag 2 - Favorittdyr (30 day drawing challenge)

 

Da jeg var yngre var favorittdyret mitt hest... og hester kan jeg faktisk tegne.
Nå som jeg er blitt litt eldre (og mye latere) er favorittdyret mitt katt. Jeg kan ikke tegne katter -  i hvertfall ikke forfra. :p

Dette er Plutti Ninjapus van Germangemus når jeg nekter å dele potetgullet mitt med henne. :)
20 gode grunner for å blogge på blogg.no

 
 

Hvorfor blogge på blogg.no?
 1. Norges største bloggportal
 2. Gratis
 3. Norsk side, underlagt norsk lov
 4. Norsk brukerstøtte/hjelpesider/tutorials
 5. Mailsupport med kort responstid
 6. Telefonsupport (nesten 24/7)
 7. Enkelt og ryddig adminpanel
 8. Enkel å ta i bruk, ingen innstillinger nødvendig
 9. Mobilapps til iOS og Android
 10. Fri redigering av html og css
 11. Designbygger
 12. Mulighet for widgets
 13. Brukerstyrte spamfiltre
 14. Ubegrenset lagringsplass!
 15. Statistikk over antall lesere og sidevisninger siste 90 dager
 16. Venner (følg blogger, send privatmeldinger)
 17. Promotering: Nye innlegg vises på blogg.no-forsiden
 18. Mulighet for ekstra promotering med Bloggshouts*
 19. Topplister
 20. Stadige konkurranser, kampanjer og events på portalen

 

*Betaltjeneste. Bloggshout er et registrert varemerke.

 

Dag 1 - Meg (30 day drawing challenge)

 

Ok, da prøver jeg meg på tegneutfordringen jeg også (siden Navref ba så pent), så får vi se hvor lenge jeg holder ut. :D
Jeg tegner hovedsaklig i Illustrator og Photoshop, men det hender jeg bruker en 2B på papir også.

Myk start, denne er ikke tegnet i dag, men jeg har fikset litt på den i dag så jeg anser det ikke som juks (ikke så veldig juks i hvertfall). :p


Dette er da altså meg... Ganske likt er det også. :)

 

 10 ting jeg virkelig burde slutte med!

 

10 ting jeg virkelig burde slutte med...!

 1. Røykinga (d'oh!)...
 2. Å skaffe meg 50 katter i Minecraft, og så måtte ta dem med "på tur" blant kaktus, fordi de bråker for mye...
 3. Å spise potetgull til frokost...
 4. Å utsette ting...
 5. Å logge på Mumble når alle unntatt Bjørn har lagt seg...
 6. Å skrive innholdsløse blogginnlegg fordi jeg ikke har noe bedre å gjøre...
 7. Iskaffe...
 8. Å starte på nye bøker kl. 4 på natta...
 9. Å danse i dusjen...
 10. ...

Har du noen uvaner?

 

Svaret på "Hva er dette?"

 

I dag kom den nye varmtvannskranen til vanndispenseren min. Stor glede - og imponerende rask kundeservice fra 123vann.no!
Lekasjen er stoppet, og alt er topp. Nå slipper jeg tenke på vannkoker og termos når jeg er på jobb. :D

 Og V - for Vendetta gjettet riktig! Hun har øye for detaljer, hun. :)

 

10 ting du ikke visste om meg

 

Eller rettere sagt, 10 ting du kanskje ikke visste om meg... :)

 1. Jeg er tvehendt. Jeg kan bruke begge hendene til det aller meste, men ha kniven i venstre hånd og gaffelen i høyre når jeg spiser.
 2. Favorittduften min er vanilje, men favorittduftserien min er Vanderbilt.
 3. Jeg har en sertifisering innenfor nettverk (CCNA).
 4. Jeg er avhengig av kaffe og drikker glatt 3 liter i løpet av en dag.
 5. Jeg drikker ikke brus (med mindre den blandes i noe annet) :p
 6. Jeg samler på ting som er hjerteformede eller har hjertemønster ♥
 7. Jeg har et barn for lite (englemamma).
 8. Jeg har bodd i Hamarøy, Stjørdal og Brønnøysund.
 9. Jeg mener at toalettpapiret skal henge med enden ut, og snur rullen hos andre dersom de har hengt den feil.
 10. Jeg har vært forlovet i (snart) 22 år.

 Hvilken lyspære skal du kjøpe på lørdag?Fra 1. september, blir alle glødepærer forbudt i Norge... så hvilke lyspærer skal du velge nå?
 


Du trenger selvfølgelig ikke skifte ut fungerende lyspærer du har i huset, men så snart butikkene har solgt ut lagrene sine av "vanlige" lyspærer blir du pent nødt til å velge mellom:

 • Lavenergipære
 • Halogenpære
 • LED-pære


Og her er det mange feller å gå i. Kvaliteten på LED-pærer varierer voldsomt, og mange gir et altfor hvitt lys eller altfor gult lys. Prøv deg fram til du finner en du liker.
LED-pærer og lavenergipærer blir også dårligere etterhvert, så er du for eksempel usikker på om du skal velge 10 watt eller 4,5 watt bør du ta den sterkeste. Vær også klar over at mange sparepærer ikke kan dimmes.

LED-pærer er dyrere, men har lengre levetid og bruker mindre strøm enn de billigere lavenergipærene.
En 10 W LED-pære koster rundt 350,- (ja, for én lyspære). mens en 14 W lavenergipære koster omtrent en femtilapp i innkjøp. Begge disse tisvarer en god, gammeldags 60-wattspære.
Halogenpærer er fremdeles halogenpærer, og kommer i to versjoner, vanlige og Eco.

Og om du ikke har fått det med deg enda... grunnen til at vi nå må lære oss alt om lyspærer på nytt er selvfølgelig en forordning i EU som gjør at slike glødepærer ikke lenger skal kunne produseres i eller importeres til EU-landene. Denne forordningen er tatt inn i EØS, som vi er en del av. Utfasingen av glødelampene startet allerede i 2009, og har irritert mange de tre årene som har gått siden da - og det er ikke slutt enda!

Her er EU's utfasingsplan:

 • I september 2009 kom forbudet mot alle matte glødepærer, og klare glødepærer over 100 watt
 • I september 2010 kom forbudet mot glødepærer på 75 W
 • I september 2011 kom forbudet mot glødepærer på 60 W
 • I september i år kommer altså forbudet mot alle glødepærer (med unntak av noen spesialpærer da)

og...

 • I september 2013 innføres det skjerpede krav til LED-pærer og lavenergipærer
 • I september 2016 innføres det skjerpede krav til blant annet halogenpærer

 

Så da er altså spørsmålet: Hvilken lyspære skal du kjøpe på lørdag?

Lik innlegget om du syns det var "opplysende". :)

 

Syk favorittkjøkkendings

Min kjære vanndispenser lider av inkontinens!

For noen år siden, da jeg jobbet i Pimptown, sendte sjefene denne fantastisk kjekke dingsen til bruk på kontoret mitt. Den har vært flittig brukt. Veldig flittig. Så flittig at varmtvannskranen har begynt å lekke. Eller... det er egentlig en underdrivelse. Den begynte å lekke for over et år siden, men nå er det så ille at jeg ikke kan ha vann i den i det hele tatt. Sikkert en pakning som er gåen inni der. Skikkelig nedtur med andre ord.

Så jeg sendte en mail til 123vann, der dispenseren er kjøpt, og de har noen ekstra kraner liggende. En hyggelig mann på support lovet å sende meg en ny kran på mandag. Stor glede! :) (Så håper jeg bare at jeg får til å bytte kran)

Hva er din favorittkjøkkendings?

 

Pakke i posten! :)

Ny ruter! Forhåpentligvis blir det nå slutt på restarter i tide og utide, og kanskje jeg får sett en hel episode av X-files... sammenhengende. :D

 

En sommer er over...

I følge kalenderen er det vel enda en uke igjen av sommeren, men her jeg bor er den allerede over, og det uten at den i det hele tatt kom ordentlig i gang... Vi har hatt én uke med "sommer" i år, og det var alt. Tilfeldigvis var den uken den siste ferieuken min (så jeg var heldig sånn sett), men det var også den siste uken før skolestart - og jeg hadde ikke tid til å nyte så mye av dagene. Nå regner det igjen... (strømmen bør jaggu bli billig i vinter!).
 


Denne høsten er det også store forandringer hos oss. Eldstesønnen på 16 har begynt på videregående og flyttet på hybel i helgen, og yngstesønnen på 13 har begynt i 8. klasse og byttet dermed skole han også. Stor glede for begge to. Heldigvis for meg er det bare halvannen times kjøring for å besøke Eirik (og jeg regner også med at han kommer hjemmom en og annen helg), og heldigvis for meg har jeg Michael hjemme i (minst) 3 år til. Men det merkes absolutt at vi er én mindre ved middagsbordet, og jeg savner nesten faktisk den stadige småkjeklingen i bakgrunnen, når guttene ikke ble enige om hvilket spill eller hvilken TV-kanal... Jepp, stor sjanse for at jeg virkelig blir en sånn gal kattedame når begge ungene har flyttet ut. :p
 


Michael fikk i grunnen ingen god start på det nye skoleåret, med migreneanfall på skogstur i dag (andre skoledag), der han måtte hentes med ambulanse og kjøres til lege. Sambo var i nabokommunen (med bilen seff - men jeg kjører ikke bil selv uansett), så jeg tok drosje til legevakta for å hente gutten. Han var fremdeles helt utslått i kveld, og har så vidt fått i seg litt mat. Han blir nok hjemme i morra.

Jeg er altså tilbake på jobb etter to uker ferie, og merker at jeg nok godt kunne tatt ut en uke til før jeg ville klatret på veggene av kjedsomhet - rakk jo såvidt å komme i feriemodus og så var den over, men det går seg nok til - dessuten regner det igjen, og det er deilig å være tilbake. Og, nå har jeg én ferieuke igjen som jeg kan ta ut i løpet av høsten, eller spare til jul. :) Sambo begynner ikke på jobb før på mandag og har gått amok på multemyrene sammen med svigermor de siste dagene.
 


I morra skal jeg rote fram høstklærne fra den halvryddete boden, og vaske refleksvestene... denne sommeren er over. Nå er det klart for 10 måneder med mørketid, vedfyring, våte sko (skjønt det har vi hatt hele året), foreldremøter... og stjernelys i vinduene, lysfat på bordene, deilige pledd i sofaen og stooore krus med chai-té. Og snart starter vinterseriene mine på TV igjen. :)

 
Hvilke planer har du for høsten?
 

Har du fjernet brødsmulene?

Breadcrumbs, på norsk "brødsmuler", er et designelement som gjør det lettere å navigere i din blogg. En sti leserne kan følge for å komme lenger bak i sidehierarkiet.

Blogg.no plasserer breadcrumbs mellom headeren og selve bloggen din når du velger et standarddesign eller bruker designbyggeren. Stien viser domenet, bloggnavnet og eventuelt kategorien/arkivet og tittelen på innlegget, og gjør det veldig lett å se hvor i bloggen man til enhver tid befinner seg. Som oftest når man klikker seg inn på en blogg, fra forsiden eller FB eller andre steder, havner man rett i et innlegg. Breadcrumbs gjør det veldig enkelt å hoppe ut til kategorien/arkivet, eller forsiden av bloggen for å lese flere innlegg.

Her er noen eksempler på breadcrumbs:Mange bruker egne design, eller gratisdesign, der breadcrumbs er fjernet. Dette er ofte de samme designerne som har fjernet kategorilisten og arkivet, eller plassert dem i nedtrekkslister eller toppmenyen der man må lete etter det man vil ha. Resultatet blir da gjerne at en tilfeldig leser som klikker seg inn på et innlegg ikke vet hvor hun eller han skal "finne mer", og i stedet bare lukker fanen eller bruker tilbakeknappen i nettleseren.

Jeg anbefaler at du beholder brødsmulene i designet, for å lette navigeringen for leserene dine.

 

750.000 dollar på 5 dager

Har du hørt om Matthew Inman? Ikke?
Da har du kanskje hørt om "The Oatmeal"?

Matthew har en av de mest kjente tegnede bloggene i verden, The Oatmeal,og jeg har tidligere postet en del jeg har rappet derfra.
Han har også tegnet de søte dyrene blogg.no bruker til driftsmeldinger i infobloggen. :)

Har du hørt om Nikola Tesla?
Hvis ikke kan du se her: http://theoatmeal.com/comics/tesla

Den siste uka har Matthew kjørt en kampanje/fundraiser for å hjelpe Tesla Science Center at Wardenclyffe å skaffe de 850.000 USD de mangler for å kjøpe tomta Teslas gamle laboratorium sto på. På fem dager har han fått inn over 750.000 dollar! Imponerende!

 

Du kan lese mer om saken her: http://www.indiegogo.com/teslamuseum

 

Edit 22. august kl. 00:40:
 

Syns du Matthew gjør en god jobb?

Syns du Tesla fortjener sitt eget museum?

 Lik dette innlegget om du syns Tesla er den kuleste forskeren ever! :)

Hva skjer egentlig når du kjøper en Bloggshout?

 

Bloggshout er en betaltjeneste. For å kunne kjøpe bloggshout må du først registrere et mobilnummer på bloggen.
Mobilnummeret må være ditt eget eller et du har innhentet tillatelse fra eieren/betaleren til å bruke.

Når du registrerer mobilnummeret sender vi en sms med en pinkode til telefonen. Denne koden må deretter skrives inn på registreringssiden. Det er altså ikke mulig å registrere en telefon man ikke har fysisk tilgang til. Pinkoden gjelder kun for registreringen og har ingenting med kjøp av bloggshout å gjøre.
Det er helt gratis å registrere mobilen på bloggen, og du kan ha samme mobilnummer registrert på flere blogger.

Når bloggen din er koblet til et mobilnummer kan du kjøpe bloggshout. Bloggshouts er engangskjøp, man må bestille på nytt hver gang man skal shoute et innlegg. Det er ikke mulig å abonnere på tjenesten.
 


Når du bestiller en bloggshout velger du hvilken type bloggshout du vil ha (vanlig eller gold), og om innlegget skal shoutes på blogg.no-forsiden, eller på en av kommunesidene. Når du trykker "Ok" for å bekrefte kjøpet gis bestillingen et referansenummer og shouten din legges i en ventekø hos oss. Deretter sender vi sender en betalingssms til mobilnummeret som er registrert på bloggen. Denne meldingen koster kr. 15,- eller 30,- å motta, avhengig av om du valgte vanlig eller gold bloggshout.

Meldingen vi sender ut går først til cpa-tjenesteleverandøren (som sjekker at du ikke har reservert deg mot meldinger fra 1938) før de sender den videre til din mobiloperatør. Når din mobiloperatør mottar meldingen sjekker de at abonnementet ditt kan faktureres (nok penger på kortet, abonnementet ikke sperret for betaltjenester osv) og sender deretter meldingen videre til din mobiltelefon. Når meldingen er levert til mobilen sender mobiloperatøren beskjed tilbake til oss, via cpa-tjenesteleverandøren, om at beløpet er betalt. Denne meldingen er din kvittering på at du har betalt, og du finner referansenummeret for bestillingen i meldingen. Trenger du å kontakte support om bestillingen må du oppgi referansenummeret, så det er viktig at du ikke sletter meldingen før bloggshouten er vist. Dersom telefonen din er slått av, eller sms'en av andre grunner ikke kan leveres til telefonen i løpet av 10 minutter, får vi beskjed om at betalingen har feilet.

Når vi mottar tilbakemelding om at beløpet er betalt legger vi bloggshouten din i visningskøen. Hvor lang tid det tar før den kommer på forsiden avhenger av hvor mange det er foran deg i køen (på kommunesidene er det normalt ikke kø). Når bloggshouten legges ut får du en ny sms om dette. Denne sms'en er helt gratis å motta.

Dersom bestillingen feilet får du en melding om dette. Denne er også gratis å motta.

 

Hva kan gå galt?

Dersom mobilnummeret ditt er sperret for CPA (betalingstjenester) vil mobiloperatøren avvise bestillingen. Du vil da motta en feilmelding i stedet for kvitteringsmeldingen.
En slik sperre er brukerstyrt, og dersom du er eieren av abonnementet kan du kontakte mobiloperatøren for å få fjernet sperren.
Bruker du noen andres abonnement (f.eks. mamma eller pappas) og eieren er lei av høye mobilregninger, kan eieren kontakte mobiloperatøren for å få lagt inn en slik sperre.

Dersom du har dårlig dekning der du befinner deg risikerer du at meldingen ikke blir registrert levert i tide. Da feiler bestillingen.
Det kan også hende at du mottar kvitteringen, men at mobiloperatøren ikke registrerer at den er levert. Da kan det hende du mottar kvitteringen flere ganger (du vil uansett bare bli trukket én gang - mobiloperatøren retter selv opp eventuelle feiltrekk når de etterhvert registrerer at meldingen er levert).

Det kan være problemer i mobilnettet, hos cpa-tjenesteleverandøren eller hos oss, som gjør at kvitteringsmeldingen ikke kommer fram. Dersom du bestiller en bloggshout og det "ikke skjer noe" kan det være lurt å vente 10 minutter før du forsøker igjen.

Hvert innlegg kan bare shoutes én gang og du kan bare shoute inntil fem innlegg pr. dag. Feilede bestillinger telles også med her.

 

Netcom og kundeservice...

Netcom er rare!

Jeg har hatt Netcom siden jeg fikk det nåværende nummeret mitt (da som kontantkort) i 1999. Jeg har også testet kontantkort fra Telenor, Tele 2 og Chess opp gjennom åra. I 2005 (tror jeg det var) trengte jeg et vanlig abonnement, og Netcom var da den eneste operatøren som var villig til å gi meg det. På disse 13 åra har det vært en del telefoner til kundeservice...

Jeg blir stadig oppringt av selgere som lurer på hvilken mobiloperatør jeg bruker og om jeg ikke vil bytte til noe "myyye billigere" som [putt inn random operatør (oftest Telenor/Djuice eller Tele 2) her].

Disse selgerne blir smørmyke i stemmen når de skjønner at en eventuell flytting av mitt abonnement også innebærer flytting av det andre abonnementet mitt, og av sambos og begge ungenes abonnementer, altså to "voksne" og to tenåringer med tilsammen 5 mobilnummer. Så blir de litt lange i maska når hører bruksmønsteret mitt og de prøver å finne abonnementer i eget sortiment, som faktisk vil være billigere for meg. Det hender de klarer det, men forskjellene er da så marginale at jeg ikke ser noe poeng i stresset med å portere 5 mobilnummer til en annen operatør, og hittil har jeg og disse telefonselgerne vært enige om at jeg har det best der jeg er.

Her er nemlig greia (tjenestespesifikasjon 11. juli til 10. august 2012):

Telefon #1         (hovedabonnement) Galaxy Tab

Netcom flexitalk månedspris (nedbetaling av telefon #3) 199,-
Netcom Active forsikring 69,-
Trillingsim 1   (i sliten Nokia x3) 30,-
Samtaler til Netcom (15 stk) 8,-
Samtaler til Telenor (nett) (8 stk) 16,-
SMS (5 stk) 1,35
Mobil data 40,-

 

Telefon #2        (tilleggsabonnement)  iPhone

Personsvar 20,-
Samtaler til Netcom (2 stk)                                          1,50
Samtaler til Telenor (4 stk) 5,-
SMS (12 stk) 5,40
Mobil data 40,-

 

Telefon #3         (16-åringen)   Huawei u8860 Honor

Netcom Active forsikring                                              69,-
Påfyll ringetid Youngtalk 200,-

 

Telefon #4         (13-åringen)   Nokia x3 (klar for utskifting)

Netcom Active forsikring                                             69,-
Påfyll ringetid Youngtalk 200,-

 

Telefon #5         (Samboerns kontantkort)

Påfyll ca/mnd                                                            100,-


Tilsammen ca. 1100,-/mnd

Av dette utgjør nedbetaling av juniors nye telefon (9 avdrag igjen), forsikring på 3 mobiler og fast påfyll på ungenes kort ca. kroner 800,-

Vi har selvfølgelig Trådløs Familie på alle fem nummerne og ringer helt gratis til hverandre. I tillegg har jeg "Netcom bestevenn" på telefonen jeg bruker til jobb, og ringer dermed gratis til sjefen. :p

Ungene har forholdsvis høy pris på ringeminutter og sms, men siden de vanligvis bruker mesteparten av de 200,- hver til å handle ting på nettet spiller det ingen rolle. De bruker Skype og Mumble til å kommunisere med venner.
Sambo har intet ønske om å bytte ut kontantkortet sitt med et vanlig abonnement. Jeg har forsøkt å overtale ham i flere år, men han vil ha kontantkort. Han er flink til å fylle på når det er tilbud av typen "Kjøp ringetid for 300 og få for 500".

Alle abonnementene har en makspris på datatrafikk på kr 9,- pr dag. Kontantkortet har en makspris på 20,- pr dag, men sambo bruker ikke internett(!). Steinaldertelefonen hans takler det uansett ikke. Siden vi andre normalt bruker WiFi, og ikke mobildata, er dette billigere enn det billigste fastprisabonnementet som koster 119,-/mnd. Skulle vanlig bredbånd svikte en dag eller to kan jeg fint bruke en mobil som modem, og kan da bruke internett i 13 dager før det vil være billigere å velge et fastprisabonnement (119 kroner delt på 9 kroner/dag = 13 dager). Ungene får ikke vanlig abonnement (fastpris) enda, men det finnes surfepakker som kan legges til Flexitalk og Young Talk. Vi har ikke hatt behov for dette enda.

Jeg er jevnt over veldig fornøyd med Netcom, og har fram til i dag bare hatt små problemer med dem - alle disse lette å løse.

Men i dag oppdaget jeg at:
Forsikringene vi har er av den gamle typen som følger nummeret, ikke mobilen. Det vil si at om vi bytter telefoner trenger vi ikke endre forsikringene. Det er alltid den mobilen simkortet står i som er forsikret (det står ingenting om at den må være kjøpt hos Netcom) - og her viser det seg at Netcom har lurt meg!

Når jeg leser gjennom vilkårene for forsikringen jeg har betalt på i over ett år finner jeg:
4. HVA FORSIKRINGEN OMFATTER
Forsikringen omfatter:
- Den mobiltelefon som har installert NetCom SIM-kort med gyldig Active Forsikring på skadetidspunktet. Det forutsettes at
abonnementet har registrert samtaletrafikk på tapt/skadet mobiltelefon i tiden umiddelbart før skadedato.
Forsikringen omfatter ikke:
- Apple iPhone. Alle modelltyper.
- Mobile gjenstander med SIM-kort hvor produktets primæregenskap ikke er telefoni. Herunder tablets/nettbrett/Ipad, Nett-PC, og
lignende gjenstander med mulighet for dataoverføring eller telefoni.

Netcom (kundeservice) har altså, i samme telefonsamtalen der jeg bestilte Galaxy Tab'en, solgt meg en forsikring som ikke gjelder for telefonen den ble kjøpt til (tab'en). Denne forsikringen har jeg betalt 69.- /mnd på i ett år (tilsammen kr. 828,-). Jeg kan altså sette simkortet i en hvilken som helst mobiltelefon, og den telefonen dekkes da av forsikringen, men det gjelder ikke for Galaxy Tab'en som jeg kjøpte forsikringen til!

Jepp, jeg burde selvfølgelig lest gjennom vilkårene i juli 2011. Det falt meg bare ikke inn at forsikringen jeg ble anbefalt til Galaxy Tab'en ikke ville dekke produktet jeg kjøpte. Takk for den, Netcom!

Og da kommer vi til det andre problemet jeg har med Netcom... (jada. luksusproblem, men himla irriterende likevel).

De siste 10 telefonene vi har kjøpt har vi kjøpt gjennom Netcoms nettbutikk. Ikke fordi det er billig, men fordi det er enkelt - og jeg likte forsikringene (trodde jeg).

I juli hadde jeg tenkt å kjøpe en Galaxy Tab 2 10.1 Silver med 3G, men oppdaget at Netcom bare selger denne med Mobilt Turbo Bredbånd, ikke med vanlig telefonabonnement. Jeg er ikke interessert i mobilt bredbånd, så jeg ringte dem og spurte hvorfor den ikke selges med telefonabonnement. De svarte at det er fordi det ikke går an å ringe med den... o_0
Det er fullt mulig at det ikke går an å ringe med den dersom den bare har mobilt bredbånd-sim (som NC selger den med), men med et vanlig sim er den også en mobiltelefon, akkurat som tab'en jeg har nå.

Jeg ville forske litt mer...Jeg er lei av å vente og har i grunnen gitt opp å få et fornuftig svar på dette.

Minste totalpris hos Netcom er i hvertfall 4847,- nå (Mobilt Turbo Bredbånd small).

Så, da regner jeg med at jeg kjøper den nye Tab'en min i butikk (online), setter tvillingkortet i den, setter hovedkortet i x3'en (pga forsikringen - mms er jo avlegs uansett), og slipper bindingstid i ett år til.
Med det regnestykket lander jeg på ca. 3500,- for tab'en, 0 i månedsavgift (nedbetaling), og kommer godt over tusenlappen billigere fra det enn om jeg hadde fått den fra Netcom med Flexitalk 199 og en telefonpris på... (jeg gjetter og er sikkert for snill) 1500,- (samme som den koster med Turbo small nå).

 

Netcom har god kundeservice, men et merkelig opplegg for salg. De vil ikke ha pengene mine når jeg vil handle hos dem, men tar gjerne betalt for en ubrukelig forsikring... Kanskje det er på tide at jeg kikker litt nøyere på tilbudene fra andre operatører. :p

 

The X-files

 

Aaaaahhhhh, the memories... :DVel verd et månedsabonnement på Sumo - selv om jeg egentlig kjøpte for å få se Thune Files. :p

2 uker ferie, og savnet katt...

Jeg er nå midt i den andre ferieuka mi, og vi har endelig fått litt sommervær. Utrolig deilig med temperaturer over 10 grader.
Akkurat nå er det 18 grader, delvis skyet og litt vind, og flott klestørk! :p

Det er flere som nyter den plutselige sommeren. I går kveld gikk Plutti ut rundt kl. 19:30... og kom ikke inn igjen. Vanligvis dukker hun opp etter en stund når vi har vært ute og kisset og ropt på henne, men ikke i går. Klokka 4 ga jeg opp og gikk og la meg, med ytterdøra på vidt gap.

Hun var enda ikke kommet hjem da vi sto opp, og kom heller ikke da vi ropte på henne ute. Nå begynte vi å bli passe bekymra - hun er jo bare barnet enda...  Leiteaksjon ble iverkssatt og etter å ha sjekket hos naboene utvidet vi området litt. Michael fikk tildelt roden mot huset der vi bodde før, og etter 10 minutter kom han lykkelig tilbake med en ganske misfornøyd Plutti - hun ville nemlig være mer ute og var slett ikke interessert i å sitte hjemme. Nå har ninjapusen fått mat og tar seg en lur, og så regner jeg med hun forsvinner ut igjen om en times tid når jeg skal "bytte klær" på snora. Kanskje jeg må innse at hun er blitt tenåring hun også. *sukk*

Hubby er på guttetur ved Storvatnet, og kommer ikke hjem før på fredag. Det betyr at ungene og jeg har TV'n for oss selv, og i kveld blir det filmkos med Wall-E, hvitløksbaguetter og bacon. :D

Ellers går denne uka med til innkjøp og pakking for Eirik som skal flytte på hybel i helgen. Dumt at det ikke finnes bilder av hyblene på hjemmesidene deres, det hadde gjort det litt enklere å velge ting.

 
 

 

Hard reset av låst Huawei u8860 - for mange mønsterforsøk

Junior hadde en liten skrekkopplevelse med sin nye Huawei u8860 i dag. Mini hadde nemlig klart å gjøre for mange forsøk på å låse den opp, og dermed kom feilmeldingen om "for mange mønsterforsøk", og telefonen var stuck på siden for å låse opp med google-kontoen.  Nå har ikke junior en googlekonto, og da var det litt verre, for alle manualer og googlesøk foklarte at den eneste måten å låse opp var enten googlekontoen, eller hard reset, og den eneste måten å ta hard reset var å gå "Settings" >> "Privacy" >> "Factory reset". Men settings var selvfølgelig ikke tilgjengelig... Heldigvis har jeg en android selv, og jeg liker å fikle med ting. Mom to the rescue. :p

Løsningen ble:

1) Slå av telefonen og ta ut batteriet. Sett inn batteriet igjen.
2) Mens telefonen er av: hold inne "+" og "av/på"-tast samtidig til telefonen slår seg på og det dukker opp en androidfigur med varseltrekant.
3) Følg veiledningen på skjermen for å resette. Gå opp/ned i menyen med +/- og velg med av/på-knappen (velg hard reset/recovery eller tilsvarende).
Det bøtter ned!

Ikke så lett å se kanskje, men vannet bare faller ned fra himmelen i megadråper. Har aldri sett Plutti komme inn så fort før... :D