hits

august 2017

Hvordan få YouTube-videoer til å skalere i bloggen

Denne løsningen fjerner problemet med at embeddede videoer fra YouTube og Vimeo enten blir for små i desktopvisning eller for store i mobilvisning, og skalerer dem til hele den tilgjengelige bredden uansett hvilken enhet du bruker.

 

1. Legg til følgende kode i <head> i malene for forsiden, innlegg, kategori og arkiv  ("Bloggdesign" >> "HTML")

<style>
.video-container {
position:relative;
padding-bottom:56.25%;
padding-top:30px;
height:0;
overflow:hidden;
}
.video-container iframe, .video-container object, .video-container embed {
position:absolute;
top:0;
left:0;
width:100%;
height:100%;
}
</style>

Den beste plasseringen ser ut til å være rett over kodelinjen
<script type="text/javascript">var domainName = ".blogg.no";</script>

 

2. Når du embedder en YouTube (eller Vimeo) legger du til denne taggen rundt embedkoden i html-redigering

<div class="video-container"> </div>

Det vil da se slik ut i html-redigering

Og her kan du se hvordan det ser ut i praksis - test både på PC og mobil/nettbrett.

 

#bloggno #bloggtips #design #designtips

 

Serieanbefaling: Case (Trapped)

Case (Trapped)
Islandsk krimserie fra 2015
Originaltittel: Ófærð
Netflix

En ferge legger til kai. På samme tid blir det funnet et lemlestet lik i havet. Fergepassasjerene får forbud mot å gå i land fordi politiinnspektør Andri mistenker at morderen er om bord. Han starter undersøkelsene, men møter stor motgang, både fra en lite samarbeidsvillig kaptein, og et uvær som truer med å isolere både fergen og byen.

Case er en spin-off fra den islandske TV-serien "The Court" (Réttur).

 

 

 

 

Serien ble vist på NRK i januar 2016 med tittelen "Innesperret".

 

3 serier jeg følger akkurat nå

Mens jeg venter på at alle de vanlige seriene mine skal starte opp igjen etter sommeren trenger jeg selvfølgelig noe annet å se på. 

 

Fangar
Islandsk dramaserie fra 2017

Linda havner i fengsel etter å ha angrepet sin far, som blir liggende i koma. Om hun avslører hemmelighetene sine kan det få henne ut av fengselet, men det kan også ødelegge familien...
Ligger på NRK i 3 uker til.


 

 

Shooter
Amerikansk dramaserie fra 2016
Netflix

Bob Lee Swagger har forlatt marinen der han jobbet som skarpskytter, men det sivile livet blir ikke helt som planlagt når hans tidligere overordnede ber om hjelp til å beskytte presidenten. 


 

 

Good Morning Call
Japansk komiserie fra 2016
Netflix

Nao leier drømmeleiligheten, men må dele den med skolens kjekkeste gutt, Uehara. Det fører til visse komplikasjoner.


 

 

Er du lei av å se dette bildet i bloggen?

Her forklarer jeg hvorfor du ser dette bildet, og hvordan du blir kvitt det... enten ved å betale for tjenesten, eller helt gratis ved å laste opp bildene dine til bildearkivet ditt på blogg.no i stedet.
 

 

Photobucket tilbyr ikke lenger gratis hosting av bilder til tredjepartstjenester, og krever at du har et Plus 500 abonnement dersom du vil bruke bildene du har på Photobucket på andre nettsider, som for eksempel bloggen din. Dersom du ikke har et slikt abonnement vil bildet du ser over vises i stedet. Bildet ber deg oppgradere kontoen din for å låse opp funksjonen.

For å kunne bruke 3rd Party Hosting fra Photobucket må du ha det dyreste abonnementet, Plus 500.

 

 

 

Dersom du ikke har lyst til å betale kr. 320,-/mnd bare for at headerbildet ditt skal vises i bloggen, kan du i stedet bruke denne rare og oppsiktsvekkende løsningen, helt gratis...

 

1. Last opp bildet til bildearkivet ditt i bloggen her (du må være innlogget for at lenken skal fungere)

 

2. Trykk på bildet for å åpne det

3. Høyreklikk deretter på bildet og kopier bildeurlen/bildeadressen (pass på at du kopierer adressen fra det store bildet og ikke fra thumbnailen i arkivutlistingen)

 

4. Lim inn urlen der du tidligere la inn urlen fra Photobucket

5. Lagre

 

NB! Dersom du bruker et bloggdesign du har funnet på nettet og designet har slike grå bilder, skyldes dette at designeren har brukt bilder som ligger på Photobucket. Da Photobucket gjorde om 3rd Party Hosting til en betaltjeneste sluttet bildene å virke. Er du flink med html kan du bytte ut bildene selv i html-malene. Ellers må du enten leve med de grå bildene, eller bytte til et annet design.

 

#bloggno #bloggdesign

Ken Follett: the Pillars of the Earth


Jeg er ikke noe kjempefan av "pek og klikk"-spill, men jeg digger Ken Follett. :)
Dette spillet står definitivt på ønskelista mi. Sjekk den grafikken 'a!


"The Pillars of the Earth" er basert på Ken Follets bestselger og gjenforteller historien om landsbyen Kingsbridge på helt nytt, interaktivt vis. Spill som Jack, Aliena og Philip og endre hendelsene fra boken gjennom utforsking, valg og dialog. Denne interaktive novellen lanseres i tre "bøker", hver med syv kapitler.

12. århundre, England: I en tid preget av mye fattigdom og krig, begynner en liten by å bygge en katedral for å bringe velferd og trygghet til folket. I kampen om å overleve krysses liv og skjebner. Munken Philip blir klosterforstander i det lille klosteret i Kingsbridge. Samtidig oppdras en gutt ved navn Jack ute i skogen av sin utstøtte mor. Gjennom lærlingtiden hans som steinhugger blir han en begavet mesterbygger. Sammen med den vanærede adelskvinnen Aliena, setter Jack og Philip i gang med byggingen av en av de største katedralene England noen gang har sett.

Den fullstendige sesongen strekker seg over 3 deler:
Bok 1: From the Ashes (kommer august 2017)
Bok 2: Sowing the Wind (kommer snart)
Bok 3: The Eye of the Storm (kommer snart)

 

Spillet er altså et single-player "pek og klikk", og har controller-støtte.

 

 

Du kan kjøpe spillet i Steam. Season pass: 279,- (det finnes også til X-BOX og PS4)
Sesongpasset gir tilgang til alle tre bøkene, som automatisk legges til Steam-biblioteket ditt når de lanseres.

http://store.steampowered.com/app/234270/Ken_Folletts_The_Pillars_of_the_Earth/

Winter is coming!!!

 

Det gikk plutselig opp for meg at sommeren er over. Kanskje ikke sånn datomessig, men mandag er det skolestart og det betyr høst, og etter høst kommer vinter... Jeg vil ikke ha vinter! :(

 

The Long Dark: Wintermute - Story Mode er her!


Jeg har i grunnen ikke rørt The Long Dark på et år eller så, men i forrige uke kom endelig oppdateringen med story mode, så da var det bare å laste ned og kjøre i gang. Jeg oppdaget fort at det var mye som hadde skjedd siden sist jeg var innom...

NB! Videoen viser de første to timene mine i story mode. Vil du unngå spoilers bør du stoppe videoen etter 20 minutter.

 

Wintermute er sesong 1 av story mode, og består foreløpig av to episoder. De tre neste episodene kommer i 2017 og 2018 og er inkludert i prisen på spillet. I de to første episodene spiller man som piloten Will Mackenzie, og i episode tre spiller man som Dr. Astrid Greenwood. I episode fire og fem veksler man mellom de to karakterene. Historien starter når Will våkner etter at flyet hans har krasjet i et øde fjellområde, og nå må han holde seg i live, og finne passasjeren sin, Astrid.

 

 

Sterke lys blafrer over nattehimmelen. Vinden raser utenfor de tynne veggene til trehytten din. En ulv uler i det fjerne. Du ser på de stusselige forsyningene i sekken din og drømmer om dagene før strømmen på mystisk vis gikk. Hvor lenge kan du overleve?

The Long Dark er et tankevekkende utforsknings- og overlevelsesspill der spillerne alene må overveie alt de foretar seg når de utforsker en vidstrakt og iskald villmark etter en geomagnetisk katastrofe. Det finnes ingen zombier, bare deg, kulden og alt det den mektige naturen kan utsette deg for...

 

 

Sandbox har byttet navn til Survival, og i den nyeste oppdateringen kom det enda et nytt map, "Broken Railroad". Jeg har ikke fått sett så mye på dette enda, men regner med å tilbringe litt tid der framover... :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spillet finnes til PC, PS4 og X-BOX, og det koster 240,- i Steam
Du kan lese mer om spillet her http://store.steampowered.com/app/305620/The_Long_Dark/
Eller på Hinterlands webside: http://www.thelongdark.com/

 

Har du prøvd The Long Dark?

 

#spill #gaming #tld #thelongdark #hinterland #wintermute #survivalgames #twitch #steam #wiedzmina