hits

august 2018

PARTNERBLOGG: Designendringer du kan gjøre selv

Det er mange som deltar i blogg.no's partnerprogram, og ønsker å gjøre designet litt mer personlig... Her er en oversikt over de tingene du kan endre selv, helt enkelt.

 

1 - Velg design 

Når du blir partner legger blogg.no inn defaultdesignet i bloggen din, men du kan alltid velge mellom designene du ser under fanen "Responsive" inne på "Utseende" >> "Velg design". Det er ikke det helt store utvalget der enda, men det vil komme flere etter hvert.

Trykk på det lille ikonet som ser ut som en skjerm for å forhåndsvise designet i din blogg. Trykk på de to pilene som går rundt for å velge designet og aktivere det i bloggen din.

 

 

 

2 - Last opp et headerbilde

Inne på "Utseende" >> "Bytt headerbilde" kan du laste opp et nytt headerbilde. Du kan også laste opp et eget headerbilde for mobilvisning, og et standardbilde som vises i feeds dersom et innlegg mangler bilde.

 

 

 

3 - Tilpass designet 

Inne på "Utseende" >> "Tilpass design" kan du endre på ting som fonter, tekststørrelser, farger... og du kan slå elementer, som for eksempel tittelen over headerbildet, av og på.

 

 

 

Ofte stilte spørsmål

Hvor kan jeg legge inn de sosiale ikonene?

Det gjør du inne på profilredigeringen.

 

 

 

Hvor kan jeg endre bloggtittelen og underteksten?

Det gjør du inne på "Innstillinger" (tannhjulet oppe til høyre) >> "Blogg"

 

 

#partnerdesign #bloggno #partner #partnerblogg #design #bloggdesign

FOR DESIGNERE: Om partnerbloggdesign

Skal du lage et partnerbloggdesign er det visse ting du må tenke på, enten du designer for deg selv eller for andre. Selv en liten feil kan føre til at annonsevisninger ikke telles som de skal - og da tjener ikke bloggeieren noe på dem.

Photo by Domenico Loia on Unsplash

 

Regler/kriterier for custom partnerbloggdesign finner du her.

 

Opprette et nytt partnerbloggdesign

Som designer kan du velge å bruke en egen designblogg der du lager alle designene dine, eller du kan designe fra den vanlige bloggen din. For at du skal ha tilgang til malen for partnerbloggdesignet må bloggen du designer i 1) ha tilgang til partnerbloggdesignene og 2) ha fått utvidede designerrettigheter. Rene designblogger legges til i partnerprogrammet, men vil ikke ha inntekter på annonsene, og innleggene i bloggen vil ikke bli delt i innleggssyndikeringen eller på forsidene våre (skipfront). Dette for at vi skal slippe "Lorem ipsum"-innlegg i feeden i partnerbloggene.

 

Gå til designbyggeren og trykk på "Lag nytt design"

 

 

 

Publisere og ta i bruk det nye designet

Valgene som er grået ut her (programtype, brand og sub-brand) er usynlige for deg. Disse settes automatisk ut fra hvilket design du har valgt som utgangspunkt.

 

 

 

Problemer?

Fungerer ikke designet som forventet i bloggen?
Sjekk om noen av modulene under "Bloggdesign" >> "HTML" >> "Moduler" har navn som kræsjer med modulene i partnerbloggdesignet, for eksempel "header". Disse vil i så fall overstyre de nye modulene. Slett eller endre navn på gamle moduler.

 

Les mer om hvordan du bruker designbyggeren her.

 

#design #bloggdesign #partnerblogg #bloggno #designbygger

FOR DESIGNERE: Designutvikleren

Kort innføring i hvordan man bruker den nye designutvikleren

Photo by Maik Jonietz on Unsplash

 

Start med å opprette et nytt design

 

 

 

Du kan velge blant noen av våre design som utganspunkt for designet ditt, og redigere som du selv ønsker. Design du selv har laget tidligere vil også være tilgjengelige i nedtrekksmenyen.

 

 

Når du har opprettet designet klikker du på designnavnet for å gå til redigeringsvisningen. Denne fungerer slik du er vant til fra html/css-redigeringen i bloggen, men gir deg mange flere muligheter.

 

 

Bruk den gule knappen "Forhåndsvis" for å se endringene du gjør. Forhåndsvisningen åpnes i et eget vindu som du ikke trenger lukke for hver gang - bare bruk minimer og maksimer. Har du to skjermer kan du f.eks. ha forhåndsvisningen åpen hele tiden på ekstraskjermen. Høyreklikk og oppdater for å se endringer. Du kan navigere i forhåndsvisningen akkurat som i bloggen. Annonser og scripts vil også laste i forhåndsvisningen. Du kan også dele urlen til forhåndsvisningen med andre, så lenge designet ikke er satt til "Privat".

Moduler du lager vil automatisk følge med når du publiserer designet.

 

Vær obs på at redigering og lagring av moduler er en todelt operasjon. Først må du lagre endringen, deretter må du lagre selve modulen.

 

 

Du kan også laste opp filer direkte til designet, og slippe å bruke Photobucket og lignende tjenester. Gjør filene så små som mulig - vi har nok av plass, men husk at filene må lastes inn i bloggen og ha båndbredde og mobildata hos leserne i bakhodet.

 

 

Du kan gi brukerne valgmuligheter som enkelt bytte av fonter, tekststørrelse, farger og lignende, og for å slå elementer av og på. Bruk "Egenskaper" >> "Oppsett" til dette. Pass på at variablene du bruker ikke kræsjer med noen av dem som allerede er i bruk dersom du bruker et av våre design som utgangspunkt.

 

 

I "Egenskaper standardverdier" bestemmer du hva som er default utseende på designet. Dette er siden brukeren vil få opp når de går inn på "Utseende" >> "Tilpass design", så forsøk å gjøre valgene så intuitive som mulig.

 

 

 

Når designet er ferdig publiserer du det (husk screenshot av forhåndsvisningen).
Du kan velge om designet skal være

1) tilgjengelig bare for deg,
2) tilgjengelig bare for de bloggene du bestemmer eller
3) tilgjengelig for alle på blogg.no.

 

1 - Tilgjengelig bare for deg

 

2 - Tilgjengelig kun for bestemte blogger
Velg at designet skal deles, og legg inn de bloggadressene som skal ha tilgang. Bruk formatet 'bloggnavn.blogg.no'.

 

3 - Tilgjengelig for alle på blogg.no

 

Liste over tilgjengelige tags og variabler finner du her.

Designe for partnerblogger? Les her.

 

#design #designbygger #bloggdesign #bloggno

Hvor mye vil du tjene som partnerblogger?

Vi får inn en del spørsmål om hvor mye man vil tjene på å være partnerblogger. Her finner du svaret.

Licensed from: stevepb pixabay.com

Hva du vil tjene på partnerprogrammet avhenger av tre ting. Den ene er prisen på annonsene (CPM), og denne varierer hele tiden. Det andre er antall annonser på siden (varierer fra side til side). Det tredje er antallet visninger av sidene annonsene ligger på. Her aggregeres alle annonsene som er kjøpt slik at det gis en samlet CPM per sidevisning.

Du får altså halvparten av det blogg.no tar inn på annonsene som blir vist i din blogg, så om blogg.no for eksempel får betalt 5 CPM for annonser en periode vil du få 2,5 CPM. 2,5 CPM betyr 2,50 NOK per tusen sidevisninger (får blogg.no betalt 10 CPM får du 5 CPM og får blogg.no betalt 2 CPM får du 1 CPM ... osv.). 

I tillegg tjener du en fast sum på 0,45 NOK på hver annonse som blir sett i dine videoer som ligger i blogsoft, altså 45,- NOK for hver 1000. avspilling. 

Inntekten varierer altså basert på hvor mye eller lite annonser som er solgt på blogg.no, men basert på tidligere måneder har vi sett at inntektene kan ligge på 2 - 2,5 øre pr viste side. Ved 10 000 daglige sidevisninger vil dette kunne ligge på 200 - 250 kroner daglig. Videovisninger gir 4,5 øre pr startet video. 

 

Eksempler på utregning:
(I eksemplene bruker vi en annonsepris på 5 CPM som utgangspunkt fordi det er et enkelt tall å bruke. Din andel er da 2,5 CPM Det faktiske tallet kan være høyere den ene dagen og lavere den neste) 

Eksempel 1)
Du hadde 5000 sidevisninger onsdag, men du har ingen videoer. 
2,5 (CPM) x 5 (tusen sidevisninger) = 125 NOK

Eksempel 2)
Du hadde 5000 sidevisninger onsdag, og 1000 videoavspillinger. 
2,5 (CPM) x 5 (tusen sidevisninger) = 125 NOK
pluss 0,45 x 1000 (avspillinger) = 45,-
Tilsammen: 170 NOK

 

 

Hvor mye kan du tjene per måned? 

Sjekk antall sidevisninger siste 30 dager

Her er et eksempel fra min blogg:

Jeg hadde 2928 sidevisninger siste 30 dager.

2,5 (CPM) x 2,928 (tusen sidevisninger) = 73,20 NOK

Jeg hadde også 20 avspillinger på videoene mine siste 30 dager. 

0,45 (fastpris) x 20 (avspillinger) =  9,- NOK

 

 

Hvor mange sidevisninger for å tjene 500,-?

Hvor mange sidevisninger man trenger for å tjene 500,- og kunne fakturere hver måned, avhenger altså av CPM. 

Tar vi utgangspunkt i et gjennomsnitt på 5 CPM / 2,5 CPM igjen trenger du altså 20.000 sidevisninger for å tjene 500,- på en måned.
Med et gjennomsnitt på 10 CPM / 5 CPM trenger du 10.000 sidevisninger for å tjene 500,- på en måned.

 

 

#bloggno #partnerblogg #bloggtips

Ble partnerbloggsøknaden din avslått?

Photo by Andrew Neel on Unsplash

 

Normalt vil du ikke få beskjed dersom søknaden din blir avslått, men du vil se at knappen har endret seg tilbake til "Søk om å bli med".

Her er de vanligste grunnene til at søknader blir avslått:

 • Du har ikke fylt inn alder i profilen
  Vi må nødvendigvis vite alderen din for å sjekke at du fyller alderskravet.
 • Du er under 18
  Er du mellom 15-18 kan du fremdeles søke dersom du har dispensasjon for eget foretak. Du kan også søke dersom en foresatt skal fakturere for deg - da skal søknadsskjemaet fylles ut med den foresattes info. Husk å skrive i kommentarfeltet i søknaden at du har eget foretak, eller om det er den foresattes info du har sendt.
 • Bloggen er inaktiv og har ikke postet innlegg på flere måneder
 • Bloggen din har innhold som ikke er i tråd med retningslinjene
 • Bloggen din har ikke innhold eller inneholder kun reklame
 • Du har en popup eller overlay som må klikkes vekk for å lese bloggen
  Slike tillater vi ganske enkelt ikke.

Les regelverket vårt
Les vilkårene for partnerprogrammet

Dersom søknaden din ble avslått kan du søke på nytt når bloggen din fyller kravene.

 

#bloggno #partnerblogg #bloggtips