hits

september 2011

Hahahahahahhahahah! Jeg DØR av latter!

Denne er bare vanvittig morsom! Jeg ler så jeg griner... :D

Game of Thrones GAME in Magnificent 16-Bit

Game of Thrones er en av mine absoultte favorittserier, både på TV og i bokform, og jeg må si at denne videoen traff serien akkurat på kornet. :D  Men du må nok ha sett serien for å skjønne videoen...

Sperre for kopiering fra bloggen din?

Glem det, det kan du rett og slett ikke!
Det er ikke mulig, og har heller aldri vært mulig, å hindre andre i å kopiere innhold du legger ut på internett. Kan man se det kan det også kopieres. 

Du kan legge inn lange, kompliserte javascript som gjør at man ikke kan høyreklikke, eller enda verre, får opp en varselboks som sier at man ikke får kopiere, men det eneste du oppnår med det er å irritere vettet av mange av leserene dine - meg inkludert.

Om du absolutt insisterer på å irritere meg kan du endre bodytagen i html-malene dine i stedet for å bruke et javascript. Denne er veldig mye kortere, lettere å legge inn, lager ikke krøll for designet ditt, er enda mer effektiv enn de fleste javascriptene... og den vil i likhet med javascriptene garantere at jeg ikke besøker deg mer enn én gang...

<body onselectstart="return false" oncontextmenu="return falseondragstart="return false">

Det denne lille kodesnutten gjør er å disable høyreklikk, markering av tekst (bare i Internet Explorer), og det å dra innhold (bilder eller linker) til bokmerkeraden, en ny tab eller andre steder.
Den hindrer meg altså kun i å navigere siden slik jeg vil (jeg liker nemlig å høyreklikke på linker og velge "Åpne i ny fane" eller "Tilbake" eller "Fram" eller "Oppdater/Last inn på nytt").

Det denne kodesnutten (eller javascriptet) IKKE gjør er å hindre meg i å kopiere innholdet ditt!

  • Om jeg ønsker å kopiere bildene dine kan jeg rett og slett ta printscreen av dem, eller åpne RSS-feeden din og hente dem derfra på "vanlig" måte med høyreklikk. Eller jeg henter linken rett fra kildekoden din i Firebug.
  • Om jeg ønsker å kopiere teksten din markerer jeg den og trykker ctrl+c som har akkurat samme funksjon som høyreklikk > kopier, eller jeg åpner RSS-feeden din og kopierer teksten derfra på "vanlig" måte med høyreklikk.
  • Om jeg ønsker å kopiere absolutt hele bloggen din bruker jeg et eget program til det - det henter ALT innholdet og lagrer det på min egen maskin - og det tar bare et par minutter! (ok, det tar ikke med videoer, men de kan jeg alltids laste ned manuelt)

    Om du ikke kunne dette fra før... værsågod! ;)
     

Konklusjon:
Det finnes absolutt ingen fornuftig grunn til å hindre leserne dine i å bruke høyreklikk. 
Den eneste måten du kan hindre noen i å kopiere innholdet ditt er å la være å legge det ut på internett!

 

Ha en fin tirsdag alle sammen. :)

Androidappen!

Sånn ser den altså ut. Linjeskift? Eller?

Me likes!!! :D Jeg tror jeg kommer til å elske denne appen.