hits

september 2012

Hvorfor jeg ikke har tid til å blogge...

Egentlig har jeg ganske mye jeg har lyst til å putte i bloggen min for tiden, men det ender alltid med halvskrevne og etterhvert glemte innlegg. Jeg tror det er fordi jeg bruker mye tid på hjelpesidene (FAQ og infobloggen), og derfor føler for å gjøre helt andre ting enn å blogge - som å bake en kake eller lese the Hunger Games - når jeg har litt fritid.
Dette er nytt i FAQ denne uken:

 

http://faq.blogg.no/?side=design#twitterfeed

http://faq.blogg.no/?side=moredesign#soekefelt

http://faq.blogg.no/?side=mobil#livestatus

http://faq.blogg.no/?side=blogge#promotere

http://faq.blogg.no/?side=blogge#rss

http://faq.blogg.no/?side=search

 

Nytt på blogg.no: Livestatus når du bestiller bloggshout

 

Nå kan du se status på bestillingen din når du kjøper bloggshout

For de aller fleste er kjøp av bloggshouts helt problemfritt, men enkelte opplever at bestillinger feiler uten at de forstår hvorfor, eller at det rett og slett "ikke skjer noe". Vi har derfor laget livestatus på bestillinger slik dere brukerne lettere kan se hva som skjer.

Når du har bekreftet bestillingen ved å trykke på "Ok" sendes du videre til livestatussiden.

 

Dette er de forskjellige statusmeldingene:

 

Vi behandler din bestilling

Du ser denne meldingen når vi sender kvitteringsmeldingen til ditt registrerte mobilnummer. Denne statusen oppdateres når mobilen din er blitt belastet, dersom vi mottar en feilmelding fra mobiloperatøren, eller dersom vi ikke mottar noen tilbakemelding fra mobiloperatøren innen 2 minutter.
Det har oppstått en forsinkelse

Dersom det går 2 minutter uten at vi mottar tilbakemelding om at kvitteringsmeldingen er levert til mobilen vil du få opp denne meldingen. De vanligste årsakene til at man får opp denne meldingen er at mobiltelefonen er slått av eller ikke har dekning/er i flymodus, at simkortet ikke står i telefonen, feil på sms-innstillingene på telefonen, eller at mobiloperatøren har et problem (overbelastet nett eller lignende).


Mobiloperatøren vil fortsette å forsøke å levere meldingen til deg i inntil 7 dager. Dersom du oppdaterer denne siden vil du kunne se om statusen har endret seg.
OBS! Om du bruker Lycamobile vil du alltid få denne meldingen. Lycamobile har ikke premium sms og du kan derfor ikke kjøpe bloggshout med et slikt abonnement.

 

 

Gjennomført kjøp

Når alt har gått bra er meldingen grønn. Bloggshouten din legges i køen og vil snart bli vist. 

 Feilmeldinger

Feilmeldinger er røde. Her er et eksempel på en bestilling som har feilet:I dette tilfellet hadde ikke brukeren nok penger på kortet.

 

Andre feilmeldinger kan være:

 

Bestillingen kunne ikke gjennomføres.
Vi får beskjed om at abonnementet ditt er midlertidig stengt. Kontakt din mobiloperatør dersom du lurer på noe angående dette.

Denne vil du normalt se dersom mobiloperatøren har stengt abonnementet ditt for utgående trafikk, for eksempel ved ubetalt regning.

 

Bestillingen kunne ikke gjennomføres. Sjekk at du er registrert med ditt aktive mobilnummer på bloggen.
Vi får beskjed om at abonnementet ditt er stengt.  Kontakt din mobiloperatør dersom du lurer på noe angående dette.

Denne meldingen kommer dersom du f.eks. har sagt opp mobilabonnementet eller dersom du nylig har byttet mobiloperatør og nummeret ikke er ferdig portert over til den nye operatøren.

 

Bestillingen kunne ikke gjennomføres.
Vi får beskjed om at abonnementet ditt er sperret for betalingstjenester. Kontakt din mobiloperatør dersom du lurer på noe angående dette eller ønsker å fjerne sperren.

Mobilabonnementet er sperret for betalingstjenester. Dette er en brukerstyrt sperre, og du må kontakte mobiloperatøren om du ønsker å fjerne sperren.

 

Bestillingen kunne ikke gjennomføres.
Vi kunne ikke belaste ditt abonnement. Kontakt vår kundeservice eller din mobiloperatør dersom du lurer på noe angående dette.

Dette er en generell feilmelding som vises dersom bestillingen har feilet av andre årsaker enn de nevnt over.

 

 

Ønsker du å lese mer om hva som skjer når du bestiller en bloggshout kan du lese her:
http://info.blogg.no/1345453356_hva_skjer_egentlig_nr.html

 

Få tilbake et vindu eller program som åpner utenfor skjermen


Har du opplevd at programmer har blitt stuck utenfor skjermen din etter at du har hatt PCen koblet til en ekstra skjerm, TV eller lignende?

Du åpner et program, og ser det nede på startlinja, men når du trykker på det er det bare ikke der. Høyreklikker du på det og velger "Maksimer" kommer det fram. Alt fungerer helt fint når vinduet er maksimert, men så snart det ikke er maksimert lenger bare "forsvinner"det... Vanvittig irriterende - og det skjer hos meg stadig vekk, siden jeg alltid flytter laptopen min rundt omkring og bruker tilgjengelige skjermer når jeg kan.


Jeg kjenner til følgende måter å løse problemet med forsvunne vinduer på i Windows.

Win7:

 • Velg programmet/vinduet nede på startlinja. Hold inne shift+windowstasten og trykk på høyre piltast. Dette flytter det aktive vinduet til neste skjerm. Dette fungerer også på dialogbokser, så har du en dialogboks åpen vil den bli flyttet først, og du må gjenta prosessen etter å ha lukket den. Dette er den absolutt enkleste metoden, og jeg bruker den ofte for å flytte vinduer fra den ene skjermen til den andre også når jeg ikke har problemer.

 • Klikk på programmet nede på startlinja, sånn at du har valgt det. Deretter holder du nede windows-tasten og trykker på høyre piltast til du får programmet opp foran deg (vanligvis 2-4 trykk).
  NB! Dette fungerer bare på vinduer som kan maksimeres. Det vil ikke fungere på f.eks. Kalkulator - da må du i stedet bruke en av metodene beskrevet over eller under denne.
   

Alle versjoner (også Windows 10):

 • Hold inne shift og høyreklikk på det åpne programmet (eller på bildet av det aktuelle vinduet) på startlinja for å få fram den gode, gamle høyreklikkmenyen, velg "Move" (jeg har engelsk Windows, hos deg står det antakelig "Flytt"). Trykk deretter på en av piltastene, og beveg så på musa til du ser vinduet ditt. Da kan du bare flytte vinduet med musa og klikke for å sette det fra deg igjen der du vil ha det.
    

XP, Vista eller eldre:

 • Høyreklikk på det åpne programmet på startlinja, velg "Move" (jeg har engelsk Windows, hos deg står det antakelig "Flytt"). Trykk deretter på en av piltastene, og beveg så på musa. Da kan du flytte vinduet med musa og klikke for å sette det fra deg igjen der du vil ha det.
   

Lik gjerne innlegget om du syns dette tipset var nyttig. Da sprer du det slik at andre også kan lære knepene.

 

The irony... (åpent brev til Netcom)

 

Kjære Netcom

 

I går fikk jeg et brev fra dere... jeg er sikker på dere vet hva det sto i det.Det er jo alltid hyggelig å motta gode tilbud, men jeg har altså vært i dialog med dere om dette tidligere (opptil flere ganger), så jeg skjønner ikke helt hvorfor dere ønsker å provosere meg ytterligere. :p
(Les tidligere innlegg her)

 

La meg friske opp hukommelsen deres litt...Såe, Netcom... kan jeg nå regne med at den etterhvert vil bli mulig å kjøpe uten bredbåndsabonnement? Jeg trenger nemlig ikke to bredbåndsabonnementer, men er mer enn villig til å kjøpe den for å bruke den med mobilabonnementet jeg allerede har. :)

PS. Jeg har ikke android telefon, som dere skriver i brevet... jeg har en eldre Galaxy tab, med mobilabonnement. ;)

Mvh
Lattermild kunde

 

Edit: kl. 13:55

Jeg postet link til dette innlegget på Netcoms Facebookside. Mindre enn 15 minutter senere ble jeg oppringt av en hyggelig kundebehandler (Marianne) som fortalte at de kunne gjøre et unntak. Jeg har fått tilbud om å kjøpe tab'en for 1499,- med ett års binding på mitt nåværende mobilabonnement, og med en månedspris på 199,- (nøyaktig det jeg først ba om i juli).

Tusen takk, Netcom! :)

 

 

Dag 11 - Noe som forandret livet ditt

Min første (og eneste) pimp!

I 2007 jobbet jeg ca 30% med å slakte fisk. Jeg var ansatt i 100% stilling, men det var ikke nok oppdrag, så jeg var permittert det meste av tiden. Rimelig håpløst. Jeg rakk aldri å tjene opp nok til å få dagpenger under permitteringene.

Så oppdaget jeg Nettby (morsom historie - les den her http://toril.blogg.no/1320277345_hvordan_et_strmbrudd_.html) og ikke lenge etterpå dukket "Pimp min profil" opp. Jeg grein meg til fast ansettelse på support der fra første oktober, og tjente mer på de tre månedene som var igjen enn jeg hadde gjort resten av året. Med fast, og regelmessig, lønn var det plutselig mulig å få huslån også - og i juni 2008 flyttet vi i eget hus...

 

Round Robin anyone?!?

 

For ganske mange år siden leste jeg enorme mengder fan-fic, og jeg skrev en god del selv. Jeg hang i flere forum og flere usenet-grupper enn jeg klarte å holde styr på. Noe av det morsomste jeg visste var Round Robins...

Om du ikke vet hva en Round Robin er så er det ganske enkelt en historie som flere skriver deler til etter tur. Er man for eksempel 5 stykker skriver først én person ett kapittel, og så legger hun det ut, og så skriver neste på lista kapittel 2 og legger det ut osv. Når man kommer rundt starter man på førstemann på lista igjen - en eller to ganger, alt etter hvor mange man er - og tilslutt har man en lang historie med mange kapitler. Det som var så morsomt med dette var at en sånn historie aldri (og da mener jeg aldri) gikk i den retningen man forventet. Alle hadde sine egne idéer om hva som burde skje i historien.

Og nå lurer jeg på... Er det noen av mine kjære bloggvenner som har lyst til å være med på en Round Robin om "livet på bloggen"? :)
I så fall, meld dere på i kommentarfeltet, og si fra om dere har spesielt lyst til å være den som skriver første eller siste kapittel (først til mølla).

 

Siden store edderkopper er så in for tiden...

 

Dette er den største edderkoppen jeg har sett ever (sånn utenom i dyrebutikker, og da har det alltid vært en solid glassvegg mellom oss)...

Den ser riktignok ikke så stor ut på dette bildet, men det hvite der er  foten på et postkassestativ, og de mutterne er digre.
Bildet er så uklart fordi jeg skalv så mye på hendene at jeg ikke klarte holde iPhonen stille... ja, og så full zoom selvfølgelig.

Dette er for øvrig tatt i oppgangen hjemme hos ene sjefen min (i Oslo). Jeg er sååååå glad vi ikke har sånne her nord. Jeg holdt seriøst på å dø da den trampet over gulvet rett foran meg.

Liker du edderkopper?

 

 

Mer nailspiration - french + dots

 

Jeg finner stadig ting jeg vil prøve... og mitt neste prosjekt blir dette (det ser i hvertfall enkelt ut).Har du ikke "dotting tool"? Da kan du lage selv av f.eks. knappenåler. Tannpirkere fungerer også helt fint.
Jeg tror jeg vil forsøke en helt vanlig french med prikker under...
Hvilke farger ville du brukt?

 

Dag 9 - Favorittfilm


Oppdaget nå at jeg tok TV-serie den dagen jeg skulle tatt film, så da blir det selvfølgelig film i dag i stedet. :)

Hvilken film(serie) er dette?

 

Barnearbeid!Og mannfolkarbeid...Og ninjapusen er selvfølgelig med. :)Jeg? Njei... Jeg dokumenterer arbeidet jeg. Viktig det også. :p

 

Jeg blir deprimert av å gå ut døra...

 


Her er løsningen på "Gjett hva dette er!"
Sånn ser det nemlig ut utenfor hos oss akkurat nå...Hmmm... Jeg tror kanskje vi kommer til å trenge et lass eller to til...
men ååååhhhh som jeg gleder meg til å få fikset gårdsplassen! :D

Tror du det holder med de to dungene der?

 

Blogganbefaling - Nina jobber i NATO

 


Jeg ramlet over denne bloggen inne på topplista på bareblogg.no.
(link til topplista finner du i høyremenyen min)


Nina fra Sogn og Fjordane er 19 år og avtjener førstegangstjenesten i Tyskland - der hun jobber for NATO.
(Bildet øverst er rappet fra bloggen hennes)

Nina skriver godt og levende om brakkelivet i Tyskland, og om alt hun får oppleve. Ta en tur innom bloggen og se du også. :)

http://ninaervikseter.blogspot.no/

 

Dag 4 - Favorittsted (30 day drawing challenge)

 

Jeg sliter litt med jernmangel for tiden, og er derfor unormalt trøtt... veldig ofte. Det blir gjerne både 4 og 5 powernaps på en dag.
Favorittstedet mitt de siste ukene har derfor vært...


Jeg er veldig glad i senga mi. :)

Blogger jeg IKKE leser...

Jeg henger mye på forsiden, på utkikk etter nye og spennende blogger å lese. Men jeg er kresen...
Her noen eksempler på ting som gjør at jeg IKKE klikker meg inn på et innlegg:

 • "Ord delings feil" i innleggstittelen eller tekstutdraget
 • "12 år og gravid"-type titler (egentlig alle "sensasjonstitlene" som minner om de irriterende viruspostene på FB)
 • "Jeg kan ikke få nok sex"-type titler (se punktet over dette)
 • Bruk av ordene "hvem" eller "hva" i stedet for "hvilken" eller "hvilket" i innleggstittelen eller tekstutdraget
 • Dialekt...

 Post innleggene dine på Facebook automatisk (tutorial)

 

Visste du at om du har en Facebookbruker kan du linke blogginnleggene dine på Facebook helt automatisk? Har bloggen din en egen side kan du også poste til den automatisk, men da må blogg-pagen være knyttet til den vanlige brukeren din. Innviklet? Neida, det er så lett atte. :)

Jeg bruker FB-appen RSS Graffiti til dette. RSS Graffiti bruker rss-feeden fra bloggen min til å poste innleggene på Facebook. Du kan ha flere feeder, for eksempel kan du bruke kategorifeedene i stedet for feeden fra forsiden din, og på den måten enkelt bestemme hvilke innlegg som skal postes og hvilke som ikke skal postes på Facebook. Du kan også slå funksjonen av og på med et par klikk.

Jeg har valgt at alle mine innlegg skal postes på Facebook. På Facebooksiden min ser det da slik ut:

 

Hvordan gjør man det?

For å gjøre dette må du først legge inn RSS Graffiti-appen på Facebookbrukeren din (pass på at du er innlogget på Facebook når du trykker på linken).

Så må du finne feeden du skal bruke. Det er litt mer komplisert...

Jeg bruker denne add-on (utvidelsen) til Firefox:
https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/rss-icon-in-awesombar/
Den gir meg et søtt lite RSS-ikon oppe i adresselinja dersom siden jeg er inne på har en RSS-feed.

Klikker jeg på ikonet åpnes feeden og jeg kan bare kopiere urlen rett fra adressefeltet.

 

Bruker du ikke Firefox kan du i stedet hente rss-urlen fra kildekoden på siden din.
RSS-urlen til forsiden din ligger nesten helt øverst.
Er det urlen til en kategorifeed du vil ha går du inn på kategorien, åpner kildekoden, og scroller ned et stykke.
RSS-urlen til kategorien ligger vanligvis rett over </head>.Så bare legger du feedene du vil ha inn i RSS Graffiti...

Trykk på "Add new publishing plan"Kall den hva du vil...


...og trykk på "Create publishing plan".

 

Trykk på "Add new" til venstre for å legge inn feedadressene du vil bruke.Legg inn feedurlen, et navn for feeden og velg hvor ofte RSS Graffiti skal poste. Lagre valgene dine.
Velg "Add new" til høyre for å velge hvilke FB-sider det skal postes på.


Velg sidene det skal postes på (og hvem det skal stå har postet). Lagre...

 

Du slår funksjonen av og på med knappen i midten.Da er du klar, og det er bare å poste i vei. :)

"Lik" dette innlegget om du tror du kommer til å bruke denne funksjonen! :)

 

Bloggforum :)

 

Ble tipset om dette hyggelige forumet for bloggere for en ukes tid siden.
Der er det trivelige bloggere å diskutere med, masse gode tips, og mye moro på tvers av bloggplatformer.

 

http://bareblogg.no/

Sees vi der?

 

Dag 3 - Favorittmat (30 day drawing challenge)

 

Jeg har mange favorittmater, jeg... jeg spiser ikke det samme til frokost, lunsj, middag og kvelds (ok, det hender jeg gjør det, men det trenger vi ikke snakke om). Her har jeg valgt favorittmiddagen min - pinnekjøtt!

Nå skal det innrømmes at jeg ikke pleier lage det riktig "fra grunnen av" som tegningen viser. :p

 

Ninjapusen

 

Plutti Ninjapus van Germangemus koste seg ute etter at sambo hadde skrapt gårdsplassen for grusing.
De fleste bildene jeg tok ble sånn...
 
Jeg tror ikke iPhonen liker at motivet rører på seg. :p

Her er de bildene som (nesten) ble ok. :D