hits

september 2015

Nå har det endelig roet seg litt...

...men jaggu var han sterk i ettermiddag. Jøss og nøsefyse! Skoleelevene fra øya var stuck i fjorden noen timer, og først i 18-tida kom køen av 50-ish biler rullende over (etter at sambo hadde brøyta seg forbi borgervernet - på gult). Kveldens foreldremøte - på andre siden av brua - er utsatt.

 Bogen: F835: Engeløybrua (Retning mot Ålstad) — Play 24 hours

 

Strømmen er for øvrig helt blinklys, men det slår ingen strøm i det hele tatt så det får vi vel heller leve med en stund. Jeg mistenker dog at det blir kald middag i dag. :p
Ha en fin tirsdagskveld, folkens! :)

Blir DU ranket lavere i Googlesøk? ツ

 

Har du slått av "mobilvennlig design" på bloggen din? I så fall risikerer du å ikke bli sett i Google...

I 2012 anbefalte Google at alle med nettsider burde gjøre sidene sine responsive. Dette er ganske enkelt fordi nettsider som ikke er mobiltilpasset er vanskelig å bruke på mobil og brukeren går heller til en annen side som fungerer bedre. Til nå har dette kun vært en anbefaling uten konsekvenser fra Google, men fra 21. april i år begynte de å endre algoritmene for å tilpasse søkemotoren den økte bruken av mobile enheter.

Nettsider (og dermed også blogger) som ikke fyller kravene fra Google vil dermed plasseres lengre ned i søkeresultatene enn sider som har mobilvennlige design, selv om de ellers ville blitt ranket høyere. Om bloggen din for eksempel lå som #3 på første side i Google tidligere risikerer du nå at den snart vil ligge på side 13 i stedet når brukeren leser fra en mobil enhet, dersom du velger bort "mobilvennlig" til fordel for et eldre design som ikke skalerer på mobil. Googles søk på mobile enheter vil prioritere webløsninger som er mobilvennlige høyest. Google gir ingen grader av mobilvennlighet - enten er siden mobilvennlig eller så er den det ikke. Det betyr at mange nettsteder/blogger kan komme til å oppleve et kraftig dropp i trafikken sin, om Google dømmer siden som ikke mobilvennlig.

 

Google dømmer nettsidene etter:

  • Om skriften er lett å lese på mindre skjermer
  • Om knappene er store nok og har passe avstand til hverandre
  • Om siden bruker software som ikke fungerer på mobil (feks Flash, Java, Quicktime)
  • Om man må bruke zoom og horisontal scroll for å se hele siden
  • Om Google forstår innholdet
  • Om siden presenterer innholdet godt og er enkel å navigere på
  • Om siden laster raskt

 

Vil du teste om bloggen din er mobilvennlig kan du gjøre følgende:

  • Gå til "Innstillinger" >> "Blogg" og kryss bort "Mobilvennlig" (ellers tester du bare det mobilvennlige designet vi har lagt til)
  • Vent noen minutter og besøk så bloggen din på en mobil enhet. Ser du fremdeles blogg.no's mobildesign venter du litt til og forsøker igjen om en stund.
  • Når du ser det vanlige bloggdesignet ditt også på mobilen går du til https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/ og skriver eller limer inn adressen til bloggen din i feltet, og så trykker du på "Analyze". Når siden har jobbet litt får du opp resultatet.

 

Les mer om kravene til mobilvennlige sider

Informasjon til bloggdesignere

 


 


 

 


 

Alle bloggere på blogg.no kan nå velge sitt eget mobildesign. Ny designbygger er på plass og det er også mulig å redigere direkte i html/css. Vi vil selvfølgelig også legge ut noen enkle valgbare standarddesign for mobil.

Har du allerede et mobilvennlig (responsivt) design kan du altså fortsette å bruke dette i stedet for default mobilvisning ved å krysse bort "mobilvennlig" inne på "Innstillinger" >> "Blogg".

Vær obs på at når "mobilvennlig" er valgt vil mobilview ha mobiltilpassede (smalere) annonser og plasseringen er litt annerledes. Desktopview har de samme annonseformatene som før også på mobil.

 

tl;dr
Google har endret på kravene til nettsider som indekseres. Mobilvennlige nettsider løftes fram og nettsider som har dårlig lesbarhet på mobil dyttes bakover i resultatene når man søker fra mobile enheter. Derfor har blogg.no innført mobilvennlige design, slik at din blogg vil få en bedre rangering i Google.

 

 

#bloggno #design #mobilvennlig #google #seo #pagerank #responsivt

Joss Whedon's 5 beste!

Jeg digger Joss Whedon. Mannen er et geni!. :D 

Her er min topp 5 Joss Whedon's beste...

#5

Vi starter med litt tegnefilm... :) Jeg brukte ungene som unnskyldning for å se denne flere ganger.


Atlantis - the Lost Empire

 

 

#4

Min absolutte favorittserie ganske lenge...


Buffy the Vampire Slayer

 

 

#3

Og så kom denne Buffy-spinoff'en... jeg kunne all dialogen i alle episodene utenat... no-lifer.


Angel

 

 

#2

Må innrømme at jeg bare har sett den første sesongen enda, men yessss! Spennende.


Agents of S.H.I.E.L.D

 

 

#1

Og det aller beste Josh Whedon har gjort? Trenger du spørre? :p Måtte TPTB brenne for å kansellere denne etter bare én shiny sesong...


Firefly (og Serenity)

 

 

Hva er din Joss Whedon-favoritt?

http://www.imdb.com/name/nm0923736/

 

Vil du ha mer?

http://www.whedonverse.net/

 

 #tv #josswhedon #serier #lister #buffy #angel #firefly #agentsofshield #atlantis

 

Hva er Elder Scrolls: Tamriel Unlimited egentlig?

Lurer du på hva ESO, TESO, ESOTU, Elder Scrolls Online, Tamriel Unlimited (kjært barn har mange navn) egentlig er kan du lene deg tilbake og kjøre denne videoen...

Jeg har spilt ESO siden mars 2014. Jeg vet ikke hvor mange spilletimer jeg har, og det er nok like greit. Spillet er vanvittig stort. Selv etter halvannet år har jeg ikke klart å rekke over alt innholdet.
 

#eso #teso #spill #gaming

Skolestart, lærlingeplass... og ferieDen siste måneden har rutiner og timeplaner endret seg litt i familien Gyldenskau/Finnstein. Her har begge guttene jobbet i sommer, og sommerferien har i grunnen vært som resten av året. Det har temperaturen også for den saks skyld - ikke mye sommerfølelse her. Jeg syns det var veldig greit da skolen startet igjen i august og det tror jeg ungene syns også.

Mannen i huset har hatt den største jobben, med kjøring av flyttelass hit og dit og frem og tilbake. Eldstemann Eirik (19) startet nemlig først på vg2 KEM i Bodø, men tre dager inn i første skoleuke fikk han (jubel og glede!) beskjed om at han var kommet inn på førstevalget sitt, vg2 anleggsteknikk på Fauske, og dermed var det bare å sette seg på bussen til Fauske hver morgen i stedet. Nå i helga fikk han byttet hybel også (tusen millioner takk til Laila) og bor nå i sykkelavstand fra skolen. Planen hans er anleggsmaskinfører og så videre til bergverk/fjellsikring.

Yngstemann Michael (16) har startet vg1 på Steigenmodellen og får dermed bo hjemme en stund til (fire år faktisk, hehe). Lærlingekontrakten hos Cermaq (akvakultur) er signert, og han storkoser seg på anlegget på Bergsøy. Første dagen kom han hjem med verdens største gnagsår og et enda større smil. Uken hans består i år av to dager på skole og tre dager i bedriften. 

Ho mor sjøl (det er meg altså) starter nå på sin andre ferieuke og koser seg bare verre med gode venner i Imperial City, mens regnet høljer ned utenfor. En fin start på september. Jeg har en stabel uleste bøker også, og et loft som trenger en kraftig opprydding. Hva skal jeg ta først tro... hmmm. :p

Det er i grunnen utrolig deilig at begge guttene vet hva det er de vil holde på med. Da jeg var i den alderen hadde jeg ikke peiling på hva jeg ville bli. Jeg gikk tre år på allmennfaglig, og selv om det var morsomt (mange gode minner derfra) har jeg strengt tatt ikke hatt noen som helst nytte av det. Kanskje jeg etter hvert må slenge meg på videregående på nytt? :D

 

 

Mer om Steigenmodellen
http://www.an.no/steigen/nyheter/steigen-modellen-viser-vei/s/5-4-145657

Da jeg sluttet å se på TV...👀

"Her er tallene som får tv-sjefene til å svette - «Antennekutt», Netflix og mobilen er med å sende tv-seingen til de unge drastisk ned. - Det er et markant fall, innrømmer NRK-sjefen. ", sto det å lese på Kampanje.com for en stund siden (om man har premium).

Jeg har ikke premium, men jeg kan levende forestille meg at TPTB i TV-husene har kjent baconlukta en stund.

På midten/slutten av 90-tallet, og en god stund inn i 00 så jeg mye på TV.  Veldig mye. Hver uke hadde jeg sikkert 20 serier jeg fulgte med på, på forskjellige kanaler. Den gang gikk det jo an å se på TV. Noen kanaler hadde reklame mellom programmene, og andre hadde ca. 20 minutter program avbrutt av 3-5 minutter reklame. Ikke hadde jeg noe særlig alternativ til TV'en heller.

Anyway. Vi hadde parabol, og der var det én kanal om gangen uansett hvor mange TV-apparater man hadde. Så da ungene ble store nok til å skjønne at knappene på tuneren var der nettopp for at de skulle slippe å hente fjernkontrollen ned fra toppen av den høye reolen, da sluttet jeg å se på TV og flyttet inn på internett i stedet.

Nå sitter ikke ungene pal foran TV'n lenger (de har egne PCer), men siden TV nå består av bolker med 15 minutter reklame avbrutt av 5 minutter program; og jeg rekker å glemme hva jeg egentlig prøver å se på, ser jeg heller ingen grunn til å begynne å bruke den igjen.

 Jeg ser på serier. Og jeg ser filmer. Og jeg ser en mengde amatørproduksjoner... men ikke på TV. Nå er jeg heller ikke en av "de unge" det refereres til i overskriften på Kampanje.com, men jeg er den her i huset som har valgt bort kanalpakker på parabol til fordel for streamingtjenester, og lært ungene å bruke dem i stedet. Nå har til og med mannen i huset fått seg laptop, så det er nok bare et tidsspørsmål før også sportskanalene ryker.  

Mens dette skrives ser jeg sesong 3 av "Vikings" på Sumo. Klokka er 4 på natta og jeg har bloggen min på høyre skjerm og Sumo på venstre. Jeg kan se hva jeg vil når jeg vil, og jeg kan starte og stoppe og pause når det passer meg - i stedet for hver bidige gang det passer fjorten forskjellige slankemiddelprodusenter og casinotjenester å avbryte det jeg ser på for å gaule ut om produktene sine (som jeg uansett driter fullstendig i). Hvordan skal TV kunne konkurrere med det!?!

  #tv #reklame #strømmetjenester #streaming #godegamledager