hits

oktober 2012

Har noen et bedre forslag?

 

Dette er så langt det eneste ungene og jeg er enige om at passer til middag i dag...
Andre gode tips mottas med takk!

 

Hva skal du ha/hadde du til middag i dag?

 

5 enkle måter å få flere lesere på

 

  1. Shout det samme innlegget 5 ganger pr dag. (Se også pkt. 4.) Siden hvert innlegg bare kan shoutes én gang må du kopiere teksten og lime den inn i et nytt innlegg hver gang. Pass på at du ikke venter for lenge mellom hvert innlegg, da kan du risikere at de ikke kommer tett nok i vennefeeden... Husk å slette de gamle innleggene etterhvert sånn at linkene i vennefeeden ikke er klikkbare. Oh, og husk for all del å slå av kommentarer.

  2. Post sinte innlegg om hvor dumme andre mennesker er. F.eks. røykere, feite mennesker eller de som bruker pels. Shout innlegget og del det på Facebook for full effekt. Godkjenn bare de kommentarene som er enige med deg, og bytt blogg når når andre begynner å blogge om deg. Vil du gjøre ekstra inntrykk kommenterer du i alle innlegg der du er nevnt, eller tror du er nevnt, og forteller hvor slemme alle er mot deg.

  3. Legg igjen kommentaren "Fin blogg. Kommentere tilbake?" hos alle på forsiden. Vær spesielt nøye på å kommentere alle innleggene der noen har skrevet om noe trist, dødsfall eller lignende. Dersom innlegget du kommenterer ikke har bilder kan du med fordel bytte ut teksten i kommentaren med "Fine bilder! Kommentere tilbake?". Dersom innlegget har bare bilder og ingen tekst kan du i stedet bruke "Enig! Bra skrevet. Kommentere tilbake?"

  4. Bruk sensasjonelle overskrifter på alt! Har du postet et bilde av middagen din og syns innlegget er litt kjedelig? Piff det opp ved å bruke overskriften  "NAKENBILDER AV MEG" (husk endelig å bruke caps!) og innleggsteksten "Det får du ikke, men her er et bilde av pølser og potetmos." Alle liker å trykke seg inn på totalt meningsløse innlegg.

  5. Start alle innlegg med "Beklager at jeg ikke har blogget på en stund. Det har skjedd så mye at jeg ikke har hatt tid til bloggen og jeg har ingenting å skrive om. I morgen begynner jeg å blogge for fullt igjen. Lover." Deretter venter du to uker før du poster et nytt, likelydende innlegg.
     NB! Dette innlegget inneholder ironi. Dersom du ikke vet hva ironi er, og/eller ikke er i stand til å gjenkjenne ironi, burde du ikke ha lest innlegget.
Gå hit for et lynkurs i ironi.

dw12dt

Brrrr... båtopptaking(!) og det eneste jeg liker med iPhone...

I dag kom gubben hjem fra jobb og stresset bare verre for å komme seg avgårde så han fikk tatt opp båten før det ble mørkt... er jo meldt storm, må vite - og den lille plastbalja ville aldri overlevd natten i såfall. Jeg ble tvangsutskrevet til å være med, kun fordi jr. ikke har lov å kjøre bil alene enda - og det var ikke aktuelt å sende ham ut i båten alene.

Bilder sier mer enn ord, så værsågod!

For mye snø til å komme ned med bilen...

Så mørkt var det egentlig... jeg digger blitzen på iPhone!

Det var ikke bare mørkt, det var kaldt også... og siden jeg liksom bare skulle sitte i bilen gadd jeg ikke skifte før vi dro... så jeg gikk i skjørt og en tynn tights!

Etter en time med trestemt banning ga vi opp å dra båten opp til hengeren, og tok hengeren ned til båten. Jada, bilen også. Utrolig nok fikk vi alt sammen opp... det luktet svidd gummi bare en liten stund.

Siden alle vinduene i bilen hadde stått på vidt gap var det minusgrader inni bilen også...

Det er nå 2 og en halv time siden vi kom hjem. Jeg er fremdeles gjennomfrossen, så nå skal jeg gå og legge meg til tining i badekaret.

 

Åssen var din fredag?

 

Mer lys, takk!

I følge kalenderen er det enda en måned igjen av høsten... men her er vi godt i gang med vinteren. Mørketida er definitivt kommet.I dag får jeg rett og slett ikke nok lys... jeg har tre lamper på, men det hjelper ikke at det er arbeidslys nok, det blir ikke lyst nok likevel. Halvmørket utenfor vinduet bare suger til seg alt. Det blir neppe bedre når vi stiller klokka heller... siden det aldri blir helt lyst lenger - ikke engang når det er fullt dagslys ute.

I dag blir det kakao og appelsinjuice på skrivebordet, og i kveld skal jeg ommøblere på kontoret, sånn at jeg ikke ser rett ut av vinduet... og flytte lyskildene jeg ryddet vekk i mai tilbake i "vinterposisjon".

 

Hva syns du om vinteren og mørketida?

 

dw12dt

Hurtigvoksing og snø!

De blir bare større og større... og her baller de på seg enda mer... :p
Dette bildet passer også fint inn i serien "Pluttis rare sovestillinger"...

 

Og sånn ser det ut ute... jeg er ikke begeistret. :| 

Digitalavisen dyrere enn papiravisen... Hvorfor det?!?

 

Avisa Nordland har i disse dager et kampanjetilbud for å skaffe seg noen nye abonnenter til papirutgaven...
Merk! Tilbudet gjelder kun papirutgaven!


...og min første tanke er: Hvorfor gjøre det dyrere å abonnere på den digitale utgaven enn på papirutgaven?!? 
Selv om vi tenker resirkulert papir, og blåser i hele "Save a tree"-greia og hvor mye mer miljøvennlig digitalt er, så må det da uansett være mye billigere, og enklere, for dem selv om kundene velger  onlineavisen foran papirblekka? Er dette en gave til dem som ikke har nett? Sponser digitalavisleserne distribusjonen av papiravisen?
Jeg bare lurer altså... veldig fint om noen som har litt peiling på åssen disse tingene fungerer kan opplyse meg. Kommentaren jeg postet på AN's Facebook ble nemlig besvart, men forsvant deretter sporløst før jeg rakk å lese svaret...

 

Jeg fikk forresten med meg dette lille gullkornet også. :)

 

Og for ordens skyld... her er det du får om du velger digitalt i stedet. Pluss et pledd, selvfølgelig...Jeg ønsker å kunne stå opp og finne pdf-utgaven av papiravisen i innboksen min jeg. Og lese den offline. På mobilen. På do.

 MINECRAFT: Trouble in Mineville - I am sooo screwed!

 

Team Vareide har mekket sammen en ny tidstyv... (som ikke Hunger Games var nok liksom) og jeg ser for meg at det kan bli en del våkenetter utover høsten og vinteren. :p

Jeg var så heldig å få bli med da XioCo testet Trouble in Mineville på onsdag... Utrolig morsomt. Jeg har fremdeles vondt i lattermusklene. :p
Om du vil se meg (Pathfindr) bli drept av sjefen (Addexio) er det bare å hente popcorn. Du finner YouTuben nederst i innlegget. :)Du finner flere av Addexios videoer her

 

Spiller du Hunger Games?
Kommer du til å teste ut Trouble in Mineville?

 #minecraft #spill #xioco

Jeg FLYTTER bloggen min!
Det vil si... jeg flytter halve bloggen min - nærmere bestemt temabiten av bloggen - over i en egen blogg.
Jeg kommer fortsatt til å poste alt rælet det morsomme som ikke er jobbrelatert i denne bloggen, men de mer "matnyttige" innleggene vil heretter komme på

gyldenskau.blogg.no

såe... gå dit og ADD MEG! :)

Hvorfor jeg deler opp bloggen min? Jeg syns denne bloggen blir for rotete (ikke at jeg er veldig ryddig av meg ellers, men ja...). Temainnleggene drukner i andre ting, og siden jeg også liker å poste "andre ting" (som rants og kattebilder og Minecraft og hva jeg har til middag), er det i mitt hode fornuftig å ha to blogger, sånn at det blir lettere for de av dere som liker temainnleggene å finne dem. Yey!

 

Er det en god idé å skille ut temainnleggene til en egen blogg?
Hvilken av bloggene vil du følge?
Hvor mange blogger har du?

VINN 5 gratis bloggshout gold!Er du flink til å finne på ord?
Da har du muligheten til å vinne 5 gratis bloggshout gold.

Alt du trenger å gjøre er å:
     1) Like Facebooksiden min, og
     2) komme opp med den beste (mest dekkende, mest beskrivende og mest treffende) norske "oversettelsen" for Community Manager - og poste den i en kommentar under dette innlegget.

Om du ikke vet hva en Community Manager er kan du lese om det her.

 

Konkurranseregler:

Konkurransen varer til søndag 21. oktober.
Vinneren må ha registrert mobilnummer på bloggen sin.
Det er lov å komme med flere forslag.
Jeg forbeholder meg retten til å ikke like noen av forslagene - og dermed ikke velge en vinner i denne omgangen. :)

 

Litt om jobben min som Community Manager i blogg.no


Den fine pollen min sier at jeg skal kutte ned på antall kattebilder og heller skrive litt mer om jobben min, så da gjør jeg vel det da. :)
Jeg har valgt å starte med:


Hva er en Community Manager?

Jeg er en del av den administrative ledelsen og rapporterer direkte til daglig leder.

Ok... men hva gjør en Community Manager egentlig?

Ja, det var det da... Enkelte tror at det å være CM (Community Manager) betyr å sitte på Facebook hele dagen, men det er nok ikke helt sånn. Sosiale medier er riktignok en del av jobben min, men som CM har jeg mange og varierte oppgaver. Arbeidsoppgavene varierer nok en del fra firma til firma, men veldig kort fortalt består arbeidet mitt i å ha oversikt over alt som foregår, forstå hva som foregår og hvorfor, og å aktivt bruke denne informasjonen til å gjøre hverdagen lettere for både ansatte og brukere.

Som Community Manager i blogg.no har jeg fire hovedoppgaver, eller roller:

1. Brukernes representant
Lytte til brukerne, og la brukerne bli hørt. Ta med tilbakemeldinger fra brukerne videre oppover og være brukernes stemme innad i firmaet.

2. Kreativ igangsetter
Kreativ utvikling og framdrift. Samle inn/føre og tolke statistikk og se på forslag og tilbakemeldinger fra brukere. Studere trender og nye tjenester.  Foreslå og delta i planleggingen av endringer, nye funksjoner, tjenester og verktøy basert på det innsamlede materialet.

3. "Firmaklister"
Holde dørene åpne mellom de forskjellige avdelingene. Fungere som mellomledd mellom brukerne og den administrative ledelsen/teknisk og mellom interne avdelinger. Passe på at de forskjellige avdelingene jobber mot samme mål. Holde ledelsen oppdatert om hva som rører seg i og rundt blogg.no. Ha oppsyn med logger og statistikker og forskjellige kanaler, og forsøke å fange opp feil og problemer før de rekker å bli alvorlige. Identifisere, samle og sile ut relevant informasjon og varsle de riktige personene når noe er galt.

4. Informasjonssentral / problemløser
Brukerstøtte/support og kundekontakt. Bygge opp, vedlikeholde, oppdatere og viderutvikle supportsystemet. Sammen med de to kundebehandlerne våre svarer jeg også på konkrete spørsmål fra brukere og andre, og hjelper brukere å finne konkrete løsninger på problemer. Det er også min jobb å gjøre produktet vårt kjent for brukerne, og passe på at relevant informasjon kommer ut og er tilgjengelig.
Infobloggen er et eksempel på dette.

 

Kunne du tenkt deg å ha en slik jobb?
Hvilke personlige egenskaper tror du man bør ha for å fungere i en slik jobb?

Vil du vinne 5 gratis bloggshout gold? Les her!

 

Skypelogg 11102012, MCdag 4-15...

 

[23:14:30] Toril G: Jeg fant stæsjet mitt! :D
[14:36] ideatroll: stæsjet?
[23:14:50] Toril G: Tingene jeg hadde på meg da jeg ble sprengt i fillebiter
[23:15:05] -Victoria-: åh, minner meg om diablo, tilbake å hente liket og tingene sine :D
[23:15:34] Toril G: Må skaffe meg en seng...
[23:35:27] Toril G: Jeg er på en øy. Det er ingen dyr her, bare monstre. Jeg har 4 hjerter igjen og ingen mat...
[23:35:48] Toril G: Jeg har funnet en hule, der jeg kanskje finner edderkopper, som gir meg string jeg kan lage fiskestang med...
[23:36:04] Toril G: Men jeg tør ikke gå inn før åkeren min har gitt meg et par brød...
[23:56:11] Toril G: Jeg begynner å hate denne øya!
[00:31:09] Toril G: 3,5 hjerter. Fremdeles ingen dyr. Jeg har funnet kull og jern, så jeg fryser ikke og jeg har verktøy.
[00:58:14] Toril G: 10 hjerter! :D
Hvordan legge en Instagram-widget i bloggen

 

Følg bruksanvisningen her til du kommer til der han skal lime inn koden.
Du trenger bare gå til "Design" >> "Maler" >> "Widgets" og lime inn koden.
Har du ikke profiltaggen i bloggen vil ikke "widgets" fungere hos deg. Da limer du istedet inn koden rett i malen, der du vil ha widgeten.


 

Her finner du widgeten

Lykke til! :)

 

Ukens horoskop (uke 41)


Væren
    21. mars - 19. april
Fine dager: 8.
Forsiktige dager: 9. 11. 14.

Vann er ikke din venn denne uken. På tirsdag vil du bli stilt ovenfor et vanskelig valg,
og du bør sikte mot det tørreste alternativet. Uken kan virke lang, men helgen vil veie opp for det.
Dersom du tar en uventet avgjørelse på torsdag vil du høste følgene av dette på søndag.

Ord for uken: Alle gode ting er tre.

 

 


Tyren
 20. april - 20. mai
Fine dager: 11.
Forsiktige dager: 9. 13.

Ekstra innsats vil betale seg denne uken. Ikke nødvendigvis i penger, men ihvertfall i lykke.
Et uventet møte på lørdag kan føre til store forandringer dersom du tillater det.

Ord for uken: Tale er sølv, taushet er gull.

 

 


Tvillingene
    21. mai - 21. juni
Fine dager: 9. 14.
Forsiktige dager: 8. 11.

En uke full av lidenskap og intime opplevelser. En forelskelse som har ligget og ulmet, går i oppfyllelse.
Dine håp og drømmer i kjærligheten kan bli realisert. Du finner også de riktige ordene som passer
til enhver situasjon. Nå kan du realisere dine drømmer.

Ord for uken: Ikke bad i badekaret til Pelle!

 

 


Krepsen
    22. juni - 22. juli
Fine dager: 14.
Forsiktige dager: 8. 12.

Uken starter med et brak, og så bare baller det på seg fram til fredag.
Jobber du kveld eller natt bør du passe på å få nok søvn mellom slagene.
Økonomien vil få et oppsving mot helgen, men ikke bruk alt på ett sted.

Ord for uken: Den som leter finner.

 

 


Løven
23. juli - 22. august
Fine dager: 9. 11. 14.
Forsiktige dager: 13.

Når solen skinner for Jupiter er det du som er vinneren. Denne uken vil alt gå din vei,
og du trenger ikke anstrenge deg i det hele tatt. Selv om du får dine drømmer oppfylt,
bør du likevel huske at ingenting varer evig.

Ord for uken: Etter sol kommer regn.

 

 


Jomfruen
    23. august - 22. september
Fine dager: 9. 11. 14.
Forsiktige dager: 8.

En aha-opplevelse tidlig i uken vil sette enkelte ting i et nytt perspektiv.
Dersom du føler usikkerhet i forbindelse med en avgjørelse du har
tatt tidligere denne måneden er tirsdag en bra dag til å revurdere denne.

Ord for uken: Den som venter på noe godt....

 

 


Vekten
    23. september - 22. oktober
Fine dager: 9. 12. 14.
Forsiktige dager: 10.

Denne uken vil by på flere utfordringer. Behold roen og ha tro på deg selv,
så vil du navigere deg gjennom uten problemer.
En økonomisk utfordring kan løses med litt ekstra oppfinnsomhet.

Ord for uken: La det skje!

 


Skorpionen
    23. oktober - 21. november
Fine dager: 12. 14.
Forsiktige dager: 9. 10.

Veien ligger åpen foran deg, og du bestemmer selv hvor du skal dra.
Ikke la fortiden styre deg. Om du våger å ta noen sjanser vil du bli rikelig belønnet,
men unngå å ta store avgjørelser på tirsdag eller onsdag.

Ord for uken: Blanke ark?

 

 


 
Skytten
    22. november - 21. desember
Fine dager: 8. 10.
Forsiktige dager: 11. 12.

Dette er en uke mange ting vil ordne seg for deg. Du er egentlig litt heldig.
Det virker nesten som om du kan få alle dine ønsker oppfylt innen kjærlighet og romantikk.

Ord for uken: Størst av alt er kjærligheten

 

 


Steinbukken
    22. desember - 21. januar
Fine dager: 12.
Forsiktige dager: 9. 10. 14.

Uken preges av optimisme og framdrift. Dette vil være en god uke for å be om ting som
forfremmelse eller høyere lønn, eller for å søke arbeid. Mot slutten av
uken vil brikker falle på plass, og romantikken vil blomstre.

Motto: Ikke alt som er gull vil glitre.

 

 

  
Vannmannen
22. januar - 19. februar
Fine dager: 14.
Forsiktige dager: 9. 12. 13.

En uventet hendelse på tirsdag vil sette føringen for resten av uken.
Ikke gi opp selv om dagene virker lange og tunge.  Mot helgen vil ting løse
seg og optimismen vender tilbake. Økonomien kunne vært bedre.

Ord for uken: Det blåser på toppene

 

 

  
Fiskene
    20. februar - 20. mars
Fine dager: 9. 10. 12. 13.
Forsiktige dager: 8. 11. 14.

Du besitter både optimismen, ideene og pågangsmotet til å få til
akkurat det du vil denne uken. I arbeidslivet gjør du det også bra, men du gjør lurt i
å ta hele familien med på råd før du tar noen større beslutninger.

Ord for uken: YOLO

 

HAR DU SKRIKENDE INNLEGGSTITLER?

 

Ja, skrikende. Som den på dette innlegget.

HVORFOR ROPER DU?!? Jeg er ikke tunghørt (les: blind) nemlig!

Å bruke bare caps (store bokstaver) regnes som roping på internett, og derfor rett og slett ganske uhøflig. Når noen skriker til meg i bloggshoutlista og i feeden på "Hjem" er det skikkelig irriterende, og det frister sjelden å klikke på linken. Jeg mener, hallo! Blogg.no tar seg av "ropinga" for deg. Så DU SLIPPER!
 Dessuten er det vanskeligere å lese en linje med bare caps i en relativt liten font enn det er å lese vanlig skrift, så om du tror du får flere klikk av det tar du feil... :p

 

Jeg mener det... bruk innestemme!

 

The Hunger Games --- filmen vs. boka

 

For snart et år siden hadde jeg et innlegg om hvorfor jeg foretrekker å lese bøker først, og deretter se fimene/TV-seriene som er bygget på dem. Du kan lese det innlegget her.
Nå har jeg igjen blitt minnet på hvorfor jeg foretrekker det sånn... i helgen så jeg nemlig "The Hunger Games" for første gang, og deretter så jeg den en gang til sammen med ungene.

Bitteliten spoilerwarning for avsnittet under videoen...

Da jeg så den alene var det i hovedsak småting som irriterte meg... at de hadde endret på hvor Katniss fikk Mockingjay-nålen fra og dermed fjernet en stor del av historien, at Haymitch ikke var tilstede under selve reapingen, at brødet fra District 11 ikke var med, at vi ikke fikk noen bakgrunnsinformasjon verken om moren til Katniss eller om Primrose (som bare var en skikkelig cry-baby gjennom hele filmen) eller om herlige Effie... og Snow virket jo nesten som en hyggelig bestefar(!)... sånne ting. De eneste karakterene man rakk å bli litt "kjent med" var hovedpersonen Katniss, og Peetah... Og jeg kan faktisk ikke huske om District 13 ble nevnt i det hele tatt.

Da jeg så den sammen med ungene (som er 13 og 16) måtte jeg stadig forklare ting. Hvem, hva, hvor, hvordan, hvorfor, hvorfor ikke... veldig glad jeg så den alene først. Men nå lurer jeg litt på hvordan de har tenkt å presse inn alle de ekstra forklaringene i film #2. :p

Ellers gjorde filmen en veldig god jobb med å beskrive den absurde forskjellen mellom livet i distriktene og livet i hovedstaden, men jeg fikk den der "lavbudsjett"-følelsen helt i starten, og den ble hengende ved hele veien. Etter min mening kunne de kuttet kraftig ned på minuttene med løping i skog, og heller brukt litt mer tid på å få fram den røde tråden i bøkene.

Å ja, en ting til... Musikken! Noe av den var som tatt rett ut av "Stargate" (filmen/serien - ikke selskapet). Pent, men ganske forstyrrende egentlig. Og jeg var ikke den eneste som la merke til det heller - 13-åringen min bemerket det med det samme, uten at jeg hadde sagt noe som helst.

Oh, well. Nok en gang er jeg veldig, veldig glad for at jeg leste boka før jeg så filmen. :)

 

Har du både lest boka og sett filmen?
I såfall, hva gjorde du først, og h
vilken likte du best?

 

I jordens dyp

Ideatroll hadde et innlegg nylig som fikk meg til å tenke på et dikt jeg leste første gang i 1985.

 

DYPT UNDER JORDEN går strømmer av mørkt vann.
Dypt i menneskenes sjeler går mektige strømmer av lengsel og savn, av kjærlighet og hat og fortvilelse.
Ingen kjenner jordens skjulte vann.
Ingen kan lese et menneskes ensomme tanker.
Og likevel er de der. Dypt, dypt i det skjulte.

 

Og diktet er starten på denne boka... en av mine favoritter. :)

 

Har du lest Sagaen om Isfolket?

 

Flash Player... woohoo! :D

 

Siden tirsdag har jeg lett Google Play rundt (uten suksess), og  sjekket Adobes hjemmesider (også uten suksess) flere ganger, og nå hadde jeg i grunnen gitt opp håpet...
Men så i natt skjedde det. Jeg fant Flash Player 11.1 til Android! :D Og det var helt tilfeldig... jeg bare ramlet over linken på en random pornoside. No, I kid you not. :p

I tilfelle noen andre er slike surrete som meg... Her er Adobe Flash Player til Android


Hva man trenger Flash Player til? For eksempel til å se statistikken sin på mobilen. ;)


*happy Toril doing snoopy-dance*

Og før noen spør... Nei, iPhone og iPad støtter ikke Flash, så det funker ikke på dem.


Må bare innrømme at...

 

...jeg virkelig elsker denne her! :D

Så langt er det to ting jeg virkelig savner... ringetonen jeg brukte som vekkerklokke, og min elskede AReader-app, som ikke lenger finnes i Google play.  FBReader er ikke i nærheten av like brukervennlig, men den er den foreløbig beste erstatningen jeg har funnet.

Forresten, det er en ting til jeg savner... veldig. Dekselet jeg hadde på den gamle tab'en. Det dekselet er selvfølgelig altfor lite til denne, og fulgte med den andre da jeg lot mini arve den, så denne er foreløbig uten deksel. Jeg må finne et nytt sånn at den kan stå av seg selv når jeg skal lese på senga, og sånn at jeg kan ta den med meg uten å måtte putte den i en egen pose først. :p

Jeg har sett meg ut dette dekselet: http://www.mytrendyphone.no/shop/samsung-galaxy-tab-81655p.html, men det har de selvfølgelig ikke på lager, og jeg har ikke funnet det noen andre steder enda.

Av helt klare forbedringer fra den gamle tab'en med Gingerbread (jeg skulle ønske jeg aldri hadde oppgradert fra Froyo), til denne tab'en med Ice Cream Sandwich kan jeg nevne hurtigtasten. Den er programmert til screenshot som default, og gjett om jeg har tenkt å la den bli værende sånn! :D Ellers digger jeg størrelsen, og er veldig glad for at jeg har en stor håndveske. Plenty med plass.

Mer info kommer etterhvert som jeg blir bedre kjent med den. :)

 

Har du nettbrett?
iOS eller Android?

 

Dette svangerskapet var ikke planlagt gitt! :(

 

Seriøst! Jeg er ikke klar for å bli bestemor riktig enda... og hun er jo så ung selv også.Hun er ganske nøyaktig 6 måneder selv, og rakk aldri å få løpetid... ikke som vi la merke til i hvertfall. Jeg var ganske sikker på at siden hun var født så sent på våren ville hun gå til neste vår før hun ble "voksen". Planen var å begynne med p-piller til henne om en måneds tid... og akkurat det ser det faktisk ut til at vi rekker. :p
 


Hun er nå seg selv lik da...

Det vises ikke så godt på bildene hvor rund hun egentlig er, men hun vagger skikkelig når hun går, og ser ut som hun kan "poppe" når som helst. Jeg antar vi har familieforøkelse om en uke eller to.
Det kan med andre ord bli en livlig jul her i huset... :p

 

De 11 nyttigste android-appene

 


Blogg.no

Denne er vel ganske selvforklarende...
dette er appen som lar meg blogge superenkelt fra mobil eller nettbrett.
 

 


SwiftKey 3

Det desidert beste tastaturet for både mobil og nettbrett.
NB! Forskjellige versjoner.
 

 


Skype

Også veldig selvforklarende... det er Skype.
 

 


Firefox

Nettleseren Firefox. Kan synke bokmerker,
passord, faner osv. med PCen din.
 

 


Server Down Alarm Pro

Legg inn adressene til nettstedene/serverene du vil overvåke,
og den uler når noe er galt...
 

 


uTorrent

uTorrent for Android. Fungerer akkurat som storebror. :)
 

 


Dropbox

Online lagringsplass med mulighet for deling.
Har du Dropbox kan du ha alt du trenger med deg overalt.
 

 


AVG Antivirus

Antivirus. Gratisversjonen er helt grei.
 

 


Advanced Task Killer

Stopper applikasjoner som ikke er i bruk, og frigjør
dermed minne og sparer strøm på enheten.
 

 


WiFi Manager
Superenkelt å følge med på WiFi og IP, og å bytte nettverk,
eller å slå av/på Wifi.
 

 


File Manager

Den beste file-manageren jeg har funnet så langt...

 

Hvilke apps er DU mest avhengig av?

 

Hekta på Hunger Games

 

Da jeg var i Oslo midt i september kjøpte jeg the Hunger Games-trilogien.
Jeg fikk ikke begynt å lese med det samme, men da jeg først satte i gang var det gjort! Tror jeg blir nødt til å se filmen også etterhvert... :D

Den første boka brukte jeg to netter på. Bok 2 brukte jeg en kveld/natt på, og nå er jeg snart ferdig med bok 3 (blir lite søvn, men det er kanskje like greit at man allerede er våken når folk ringer kl. kvart over fire på natta for å spørre hvorfor de ikke er på topplista?!).  The Hunger Games er en helt fantastisk spennende serie. Jeg blir helt oppslukt av både historien og karakterene, og med min livlige fantasi ser jeg absolutt alt i 3D inne i hodet. Med surround!

 Har du lest bøkene?
Hva syns du?

Nytt i bloggen: Poll!

 

Fant ut at jeg vil teste polls (eller "avstemminger" om du insisterer på å bruke norsk) i bloggen min. Kikket på 3-4 gratistjenester før jeg landet på Polldaddy. Man kan ha flere polls (eller quiz, undersøkelser og ratings), og de kan legges i innlegg i stedet for i designet. Ser veldig lettvint ut, kan sikkert si mer når jeg har testet dem en stund. :)

I hvertfall finner du nå en poll i høyremenyen på innleggssidene mine. Velg inntil tre alternativer eller skriv inn ditt eget forslag. :)

 

Vil du også ha en? Lik dette innlegget, svar på pollen min, og klikk deretter på "Polldaddy.com" nederst i pollen. :)

Hvorfor jeg er stolt av blogg.no - arbeidsplassen min

Ja, dette er absolutt et sånt selvgodt selvskrytinnlegg... deal with it!  :pÅ være et av drivhjulene i et stort nettsted er fantastisk morsomt og lærerikt, men slett ingen dans på roser. Spesielt ikke når man har veldig mange brukere som alle er forskjellige og har forskjellige meninger, interesser, ønsker og behov. Det er en evig balansegang, og det er helt umulig å gi alle akkurat det de vil ha. For eksempel skal det på sosiale nettsteder være høyt nok under taket til at man får lov til å uttrykke meninger, også når man går litt mot strømmen, og samtidig trivelig og trygt for alle. Funksjoner og tjenester må velges med omhu, og planlegges nøye, så man ikke ender med applikasjoner som er så fullpakket av muligheter og knapper og stæsj at sidene knapt klarer å laste, eller så mange valg at man ikke vet hvor man skal begynne. Plugins og kode skal oppdateres, utstyr skal oppgraderes, brukere skal informeres og lyttes til, og spørsmål skal besvares, servere skal vedlikeholdes... og midt oppi det hele skal man jo helst tjene nok penger til å holde driften i gang også.


Det er så deilig å være del av et team som virkelig bryr seg om brukerne sine, ikke bare i oppstarten når alt er nytt og skinnende blankt og alle er fornøyde, men absolutt hele tiden, også når livet er vanskelig. Når strømmen går her eller der og når internettet fusker, og når ting plutselig feiler hos oss. For vi gjør det - vi bryr oss. Vi kan ikke tilfredsstille alle, men vi forsøker å finne kompromisser der vi kan. Vi lytter til dere og vi er tilgjengelige. Du skal alltid kunne få tak i noen i ledelsen når du virkelig trenger det (dog kanskje ikke på første forsøk, vi tar ikke akkurat telefonene med oss på do eller i dusjen), og du får alltid svar når du henvender deg til support. Det er ikke noe stort team bak blogg.no, men alle trår til når det trengs. Da vi ble utsatt for daglige DDoS-angrep i perioden mars-mai i år, gjorde det fysisk vondt å logge på hver dag og vite at man ikke hadde noen umiddelbar løsning, eller svar til fortvilte brukere, men vi gjorde så godt vi kunne likevel.

Blogg.no har i mange år vært Norges største bloggportal, men vi vet godt at størst ikke nødvendigvis også betyr best. Målet vårt er å være den beste norske bloggportalen, og noen ganger er vi der og andre ganger ikke... Vi mister likevel aldri målet av syne, selv om det av og til er vanskelig å sette kursen videre, og enkleste utvei frister. Vår lojalitet er overfor våre bloggere. Vi har sett store annonsører gå fordi eierne/ledelsen i blogg.no valgte å støtte unge enkeltbloggere som fikk offentlig kritikk for sine meninger. Vi har droppet annonsører som ville styre hva våre bloggere får lov å skrive om, og vi har fått annonsører til å endre reklamer vi ikke ønsket å utsette våre brukere for. Vi har til og med vært til mekling i domeneklagenemnda for å forsøke å "redde" bloggadressen til en av våre brukere. Hvorfor gjør vi alt dette når det strider mot all sunn fornuft (og forretningssans)? Fordi vi bryr oss! Og nettopp dette er grunnen til at jeg er så stolt av blogg.no, at eierne enda har så mye integritet at de gang på gang setter bloggernes rettigheter foran inntekter og god omtale. At de flere ganger bevisst har gjort valg som i verste tilfelle kunne skade selskapet, kun fordi det var "the right thing to do". Jeg liker også at de samme eierne, og daglig leder, ikke godtar noen form for skittent spill, verken fra blogg.no eller mot blogg.no - selv om det av og til irriterer meg iiittebittelitt at jeg ikke får lov til å svare "med samme mynt". 

Men... når alt kommer til alt er det uansett hverdagene det er flest av, og det er de som er avgjørende. Der er jeg utrolig stolt av de tålmodige medarbeiderne mine på support, som svarer på de samme spørsmålene flere ganger om dagen, hver eneste dag, uten å gå lei. Og jeg er stolt av utvikler og tekniker som stadig stikker hodene sammen for å finne ut hvordan de kan gjøre blogg.no og blogsoft enda bedre. Og jeg er stolt av salgsteamet og designeren som sørger for at vi har nye og gode kampanjer og konkurranser til dere, og av journalisten som velger ut gode ukens og helgens blogger, og av daglig leder som holder styr på hele kostebinderiet og... ja, jeg er rett og slett stolt av arbeidsplassen min!

 

#stolt #hverdag #integritet #blogg #jobb #bloggno #arbeidsplass #arbeidsgiver #ansatt

Er du stolt av arbeidsplassen din?