hits

oktober 2013

rust. - nakne menn overalt!

Jeg er helt hekta på et nytt spill som heter rust. Det lages av Garry (Garry's mod) og er foreløbig i alpha.

Du finner det her http://playrust.com/
Man kan kjøpe en lisenskode og begynne å spille med det samme.


Jeg har hatt rust. i en uke nå.


Første forsøk:

Jeg står midt på et jorde og ser meg omkring. På en slette litt nedenfor meg løper det tre nakne menn. To av dem bærer på noe. Den ene kommer nærmere og nærmere, og i det han løper forbi meg ser jeg at det er en stein han holder foran seg med begge hender... som en pistol.

Jeg har en stein jeg også. Jeg løfter den opp foran meg. Hmmm. Hva kan jeg bruke denne til tro?

Rundt meg er det igjen dukket opp noen nakne menn. Alle løper, bortsett fra én. Han står og slår på en stor stein med sin lille stein. Den store steinen forsvinner og mannen løper avgårde og begynner å slå på et tre i stedet.

Ok. Jeg har da spilt Minecraft! Jeg løper til et tre og slår på det med steinen min. "You have gathered 1 wood".

Plutselig dukker det opp en rød halvmåne på skjermen min, og jeg hører dunkelyder bak meg. Jeg snur meg... og der står det en naken mann og slår meg med steinen sin. Jeg rekker akkurat å tenke "Å ja, PvP..." før jeg synker ned på bakken og alt blir svart.Andre forsøk:

Jeg står midt på et jorde og ser meg omkring. Dette er ikke det samme jordet som tidigere. Det er noen flere trær her og jeg ser en gris noen meter foran meg. Den står helt stille. Det er ingen her bortsett fra meg, men det er mange firkantede brune klosser strødd rundt i landskapet. Jeg går bort til grisen og slår den med steinen min. "You have gathered 1 chicken breast"...

Ca. 5 minutter senere står jeg i utkanten av sletten, ved siden av noen trær og en halvt begravet trekloss. Jeg har laget et lite leirbål og skal steke (kylling)kjøttet jeg fikk da jeg drepte grisen. Jeg klarer å tenne på bålet, men får ikke plassert kjøttet i det. Prøv og feil-metoden fungerer ikke... jeg skyper en venn for instruksjoner.

2 minutter senere freser kjøttet mitt i bålet og jeg gleder meg til bålstekt ribbe kylling. Plutselig hører jeg noen løpe bak meg, og en dyp, illevarslende knurring.  Jeg snur meg og ser en zombie komme løpende rett mot meg...

10 sekunder senere...

 

Sånn fortsetter det en lang stund. Jeg blir drept av zombier, jeg blir drept av andre spillere (maaange ganger), og jeg dør av sult flere ganger...

Men så begynner det å gå bedre. Jeg finner ting og lager stæsj...Og jeg bygger hus.

Og så ble serverene wipet (resatt) og jeg måtte begynne på nytt igjen. Og igjen. Og igjen. Og igjen.

rust. er morsomst når man spiller sammen med noen. Enten noen man kjenner fra før, eller en helt tilfeldig og ukjent person man slår seg sammen med for å gjøre det lettere å overleve. Og, det er absolutt morsomst når man lærer seg å "crafte" kule våpen og nyttige duppeditter. Våpen man kan ha det gøy med - og absolutt trenger for å forsvare seg - er  f.eks.hagle, C4, pistoler, jaktbue, M4, håndgranater og granater... og i siste oppdatering noen morsomme hjemmelagde våpen. Bildet under er av en MP5A4, som jeg tror er favorittvåpenet mitt for øyeblikket.
Nå får jeg en ufrivillig pause fra rust. i en uke, siden den gamle laptopen min ikke greier å dra det, men jeg lover å fortelle mer om spillet senere. :)

 

#spill #rust #playrust #zombie

Norges beste kundeservice/support?Hvem har det egentlig?
I det siste har jeg henvendt meg til følgende med diverse store og små problemer...

Komplett.no (chat) - Kort ventetid, men feil svar...

Komplett.no (telefon) - litt lenger ventetid, men rask hjelp da jeg fikk svar.

Telenor 05000 - Evig lang kø, vanvittig med tastevalg (måtte begynne på nytt et par ganger), og null hjelp da jeg endelig kom fram ("Telenoreksperten kan kanskje hjelpe deg..."). Sorry Telenor, jeg betaler ikke 26,-/minuttet for hjelp med smtp når det er DERE som ikke virker. Da bare flytter jeg mailen min i stedet.

Netcom 05050 (2 ganger om forskjellige ting) - Man kommer gjennom uten å trykke noe, under 5 minutter kø, og fikk rask (og riktig) hjelp med det samme

Netcom Facebook - Sendt midt på natten. Kort og konsist (og riktig) svar lå og ventet da jeg sto opp.

Canal Digital om parabol (telefon) - Lang kø, måtte gjennom "standardprosedyren" med trekke ut kontakten osv. selv om jeg tydelig forklarte at dette har jeg alt prøvd siden jeg har 13 års erfaring med å ringe dem - før de i det hele tatt ville høre om problemet... Fikk hjelp etter at de hadde gått gjennom punktlisten sin.

Google om Adsense (forumpost - eneste alternativ) - Ok, det var 4-5 uker siden og jeg har enda ikke fått svar... men usikker på om de teller innunder "Norges" siden de ikke kunne hjelpe meg på norsk ang. mitt tema.

Microsoft Norge (telefon) - Ringte norsk nr, havnet hos en engelsktalende inder. Nope, sorry, er det mer enn 14 dager siden jeg handlet må jeg betale for support.

Samsung Norge - om Kies som ikke vil fungere på min PC (telefon) - Svar: "Send tableten inn til verksted". Hallo?!?

Politiet (telefon) - Kort ventetid, rask hjelp.

Steam (mail) - 3 dager ventetid, feil svar, purring, nytt feil svar etter enda et par dager. Ga opp.

 

Har du noen lignende opplevelser å dele?

 

Jeg har mistet grepet... 👍

I går hadde jeg et lite uhell som involverte den høyre tommelen min... den var litt øm etterpå, men ikke så ille at jeg tenkte noe mer over det.

I dag våknet jeg med full senebetennelse og null tommelgrep.
Fungerende gripetomler er viktig!

Her følger en liste over hva man faktisk  trenger minst én gripetommel til i løpet av en normal dag... (dette er det jeg har oppdaget siden jeg sto opp... oppdateres etter hvert som jeg oppdager nye ting...)

 • Absolutt alle oppgaver på badet...
 • Løfte kaffekoppen!
 • Skjære brød (trenger 2!)
 • Bære frokosttallerkenen
 • Rulle røyk (trenger 2!)
 • Tenne lighteren
 • Åpne snusboksen (trenger 2!)Kuer, et hjerte og enooorme mengder neglelakk...


Da jeg dro hjem fra Oslo i går hadde jeg litt angst for at bagen min skulle bli utsatt for røff behandling på turen. Den inneholdt ganske mange knuselige ting...

Søte Ideatroll hadde nemlig bombardert meg med gaver på onsdag, bare se her:

Salt og pepper-kuer! (ja, jeg vet godt at det heter kyr, men kuer høres mye bedre ut)
Disse er egentlig en gave fra Trollmor og Trollfar har jeg forstått, så tuuuusen takk til dere. De er kjempesøte og har allerede fått plass på spisestuebordet.

Den morsomme hjertetallerkenen har Ideatroll drasset med seg helt fra Tyrkia, så den er bereist. Den står nå ved siden av senga mi og passer på litt smågodt. :)

 

Men det var ikke alt... å neida...

Som om ikke kuer og et hjerte var nok fikk jeg et helt lass med neglelakker.

30 stk!

Har du sett så mange neglelakker samlet på ett sted noen gang?!?Det var umulig å bare teste én, så jeg måtte prøve 5... :D

Den orange er blitt favoritten min, selv om den bloggno-rosa er superkul den også! Se så fine de er!

Jeg regner med det kommer en del neglelakkinnlegg framover nå... jeg må jo få testet alle fargene. Bagen overlevde turen med SAS, og alt sammen kom vel hjem.

Tuuuuuusen takk, Trollet!

 

#neglelakk

 

Anbefaling: Thon Hotel Terminus

 

I Stenersgaten 10 i Oslo, på hjørnet sammen med Oslo City, Spektrum og Gunerius, finner man Thon Hotel Terminus. Det er et ganske lite hotell (162 rom i følge websiden deres) og selv om det ligger midt i smørøyet (300 meter fra Oslo S) er det veldig stille og rolig der til å være så sentralt plassert (...med mindre Selena Gomez har konsert i Spektrum da) .

Jeg er støtt og stadig i Oslo for å besøke kontoret (blogg.no/Nettavisen). Dette var andre gang jeg bodde på Terminus, 7-11. oktober (tirsdag til fredag). Mitt forrige opphold var 30. august - 3. september (fredag til tirsdag).

 

Rommene

Jeg har bare vært innom dobbeltrom, og de kan jeg glatt anbefale...

Forrige gang fikk jeg rom 209 som er rett over gangen fra frokostsalen (og 16 skritt fra en kaffemaskin som er tilgjengelig hele døgnet) og rett ved siden av heisen/trappa. Perfekt plassering!
Rommet var rigtignok ganske trangt, og badet er så knøttlite at man nesten må gå ut for å komme inn i dusjen, men det funket helt greit til mitt bruk. Golvvarme, godt lys, og godt trykk på vannet. Me like! Siden jeg løper ut for å røyke stadig vekk var det veldig greit å være så nært trappa og kort vei ned også. Selv om rommet var i etasjens aller mest busy område (frokostsalen, trappa og heisen) var det ikke noe støy å høre. Den høyeste lyden som slapp inn til meg var når h*n i naborommet trakk ned på toalettet.

Nå sist bodde jeg på 404 og rommet var større (i hvert fall føltes det større), men badet var akkurat like bittelite. Siden jeg har et kne som krangler litt (og også pådro meg et ganske utrivelig gnagsår) var ikke trappen lenger et alternativ etter onsdag morgen, og jeg ble litt avhengig av heisen. Skal man ta heisen bør man ikke ha det travelt... Selv om det kan virke som det er lite folk på hotellet er heisen konstant i bruk - i hvert fall hver gang jeg trenger den, og spesielt på morran når alle skal spise frokost og/eller sjekke ut.  I 4. virket ikke displayet som forteller deg om heisen er på tur opp eller ned, og hvilken etasje den befinner seg i, men det ville nå uansett ikke gjort noen forskjell på ventetiden heller.TV'n på 404 var perfekt plassert for skikkelig slækking i senga... men siden det var bare søppel på alle kanalene ga jeg opp det med det samme.Senga var kjempegod! Jeg sov godt og våknet uten vondt i ryggen (stort pluss!). Temperaturen på rommet var akkurat passe også, så jeg har ikke testet om den går an å justere... eller om vinduet kan åpnes.

Jeg er litt sær og foretrekker at senga mi slipper å bli redd opp hver dag, og jeg har heller ikke noe voldsomt behov for at rommet blir støvsugd og søpla tømt hele tiden, så jeg bare henger opp "Ikke forstyrr"-skiltet når jeg kommer og tar det vekk når jeg føler det trengs. Onsdag og torsdag kom jeg derfor "hjem" til fine poser med rene håndklær hengende på døra.Snilt, men veldig unødvendig. Jeg er én person og trenger ikke 12 håndklær på 3 netter. Det holdt helt fint med de to store og de to små jeg fikk da jeg kom. En ekstra dorull ville vært mer praktisk... :p

 

Strøm

Jeg har alltid med meg et lass dingser når jeg er på tur, så det er ganske viktig for meg at jeg kan lade ting uten å måtte kravle under senga eller flytte på skap... Det er nok av strømuttak på rommene, og disse var litt mer funksjonelt plassert på 404 enn på 209, men det er absolutt ikke noe problem å lade 2 telefoner, en tablet og laptopen samtidig - uten å måtte koble fra noe som sto der fra før.

 

Internett

Jeg er avhengig av internett for å kunne jobbe. (Fungerende) WiFi på rommet er derfor et absolutt krav når jeg bor på hotell, og Terminus har gratis WiFi på alle rom. Gjestenettet (gratisnettet) er ikke veldig raskt så jeg har oppgradert begge gangene. Det koster 150,- for 24 timer om jeg ikke husker helt feil, og gir merkbart bedre hastighet, selv om man også på oppgradert nett (egen konferansekode) blir koblet fra etter få minutter med inaktivitet og må logge på på nytt (jeg løste det ved å sette en fane i Firefox til å oppdateres hvert 3. minutt).  Jeg sleit også litt med at når jeg brukte konferansekoden på mer enn én enhet ble jeg logget ut på de andre enhetene etter tur, men det løste seg etter en svipptur ned i resepsjonen og en ny kode.

 

Resepsjonen / personale / serviceAlle som jobber på Terminus er kjempehyggelige, og hjelpsomme. Den kjekke, unge mannen på bildet over er nattevakten, og han får en ekstra stjerne hos meg for ekstraservice da jeg hadde litt internett- og TV-problemer under det første oppholdet mitt.

Det kan virke som at ikke alle som jobber der har fått opplæring på alt, men det er helt greit, for om jeg trenger hjelp til noe og hun bak skranken ikke kan svare på stående fot, går jeg bare ut og tar meg en røyk, og så har de løst problemet før jeg kommer inn igjen. :)

De stenger forresten ytterdøra kl. 23. Det betyr at om man går ut på forsiden for å røyke etter den tid må nattevakten åpne døra innenfra for at man skal komme seg inn igjen. Men, de har en bakgård vi røykerne kan bruke, og der kan vi selv låse oss inn igjen med nøkkelkortet (NB! glemmer du nøkkelkortet må du antakelig ringe resepsjonen eller vente på neste røyker for å komme inn igjen...). Jeg testet bakgården én gang, men selv om den hadde både stoler og bord og et askebeger foretrekker jeg å røyke på forsiden der det er litt mer å se på... og et lite tak. :p Mulig det bare er innbilning, men det virket også som det var mye kaldere i bakgården enn på fortauet.Frokost

Frokostsalen er fantastisk. Der finner man alt fra nystekte vafler til pølser og frokostblanding. Vanedyr som jeg er ender jeg alltid opp med det samme... men utvalget er enormt, om jeg skulle bestemme meg for å prøve noe nytt.

 

Jeg trives veldig godt på Terminus...
Faktisk har jeg bare to ting å klage over i det hele tatt...

Det er ingen knagger på badet, absolutt ingen, og man har kun vasken og en liten hylle man kan legge fra seg ting på. Hyllen er allerede veldig opptatt av vaskekluter, såper, et par vannglass og dusjhetter, og jeg savner et sted å plassere mine medbragte ting. En knagg jeg kunne hengt toalettmappa mi på ville derfor hjulpet mye, men det fantes altså ikke.

Det andre klagepunktet mitt er toalettrullholderen... Den ser sånn ut:...så dorullen tilbrakte mer tid på gulvet enn på holderen. Det var heldigvis ikke noe problem å fange den inn igjen når den stakk av, jeg nådde fint over hele gulvet uten å trenge å reise meg, men det hadde vært greiere om den bare hadde holdt seg på plass når jeg dro i papiret. :p

 

De små tingene <3

 • Trappa er lett å gå i, så opp eller ned én etasje går fint også for meg med den plagsomme menisken min
 • Jeg fikk et ekstra nøkkelkort sånn at jeg slapp å bryte strømmen til alle dingsene mine hver gang jeg skulle ned for å røyke
 • Kaffemaskiner! (jeg har så langt funnet én rundt hjørnet i resepsjonen (kapsler), og én i 2. etasje (kaffebønner))
 • Vannkoker på rommet +  pulverkaffe og téposer
 • Bakgård (mangler bare et tak å stå under)
 • Paraplyer til utlån
 • Ekstra puter i senga
 • Nystekte vafler til frokost
 • Oslo City er rett over gata, Oslo S er nesten rett over gata - og det er to minutter å gå til Punjab Tandoori som har nyyyydelig og superbillig middag
 • Kort vei til Nettavisens lokaler i Urtegata
 • Tomannsbordene i frokostsalen har faktisk plass til to frokoster OG to nettbrett... samtidig

 Helhetsinntrykk

Litt gammelt og nedslitt og litt trangt, men det veies opp av at det er rent og pent og støyfritt, og kjempehyggelige mennesker på jobb. Beliggenheten er så sentral at det nesten er utrolig at de har ledige rom, og skal du til Oslo for å gå på konsert i Spektrum kan du vel neppe komme nærmere enn dette.

Jeg skal bo på Terminus neste gang jeg er i Oslo også. :)

 

#Thon #hotell #Terminus

Ei ku i hagen!

Ok, ei kvige da... Som har det fryktelig moro med å løpe rundt huset mens naboen prøver å fange henne. :D