hits

oktober 2017

Hvordan bruke Zyxel P8702N som bridge/accesspunkt i andre deler av huset

Vi har et gammelt hus der internett kommer inn veggen i den ene enden av huset, og stopper der. Siden stua ligger i etasjen over, og begge ungene har rom i andre enden av huset (i hver sin etasje) er det litt upraktisk. Vi har til nå løst problemet ved å borre hull i taket og legge kabel til stua, og Jr. som bor i 2. kjøpte trådløskort til sin desktop. Mini, som bor i første har brukt laptop, men klaget over dårlig signal.

Men nå har Mini kjøpt seg splitter ny desktop, og ville ha tilkobling via kabel siden den ikke har trådløskort. Vi blir nok pent nødt til å strekke en kabel etter hvert, men foreløbig fungerer det helt fint å bruke en ekstra Zyxel vi hadde liggende, som bridge/accesspunkt/signalforsterker fra kabelen vi la i stua, og koble desktopen til laptopen hans. Ad-hoc internett via kabel.

Før å gjøre dette må du først logge inn på hovedruteren din. Gå til http://10.0.0.138/ i en nettleser og logg inn med brukernavnet admin og passordet som står bak på ruteren. 

Nå skal du frigjøre en IP fra DHCP-poolen. (Network Setting >> Home Networking) Jeg valgte å frigjøre adressen nærmest ruteren, 10.0.0.137, fordi det var enklest. Ruteren selv har alltid 10.0.0.138 fra fabrikken.

Så må du sette opp den andre ruteren (Ruter2). Koble fra internett på en PC eller laptop, og koble maskinen til Ruter2 med en kabel. Logg inn på samme måte som på hovedruteren.

Her skal du gjøre følgende endringer.

Inne på Network Setting >> Home Networking skal du bytte IP på ruteren, og sette en fast IP-adresse på den. Du skal også slå av DHCP-serveren.

 

Når du bytter IP på ruteren vil du miste kontakten med den, og du må logge deg inn på nytt. Det kan ta noen minutter før du får kontakt på den nye adressen.
NB! Siden ruteren nå har en ny IP må du gå til http://10.0.0.137/ i nettleseren din .

Inne på Network Setting >> Broadband skal du nå gjøre ruteren om til bridge/accesspunkt,

 

 

 

Til slutt må du sette opp wireless slik at de to ruterne er på samme WLAN, og koble ruterne sammen.

Inne på Network Setting >> Wireless legger du inn det samme som på Ruter1.

 

 

Det kan hende du må prøve deg fram litt for å se hvilke kanaler som gir best signal.

 

Dersom noe går galt under oppsettet kan du enkelt resette Ruter2 til fabrikkinnstillinger og starte på nytt. Stikk noe langt og tynt inn i det lille hullet under ruteren for å resette.

 

Nå fungerer Ruter2 som et ekstra access point.  

 

Følg oppskriften her (engelsk) for å dele internett fra en laptop (wireless) til en desktop. Når deling er aktivert fungerer det med kabel mellom de to maskinene.