hits

november 2012

Nevnte jeg at...

 

...pelsdottene har funnet seg favorittsoveplasser?

Dette er en av dem... :D
Ei lita eske, midt på gulvet, er favorittplassen til Spirou.

 

wnt2012cts

Labyrinth

"Give me the child!

Through hardships unknown
and dangers untold
I have traveled here
beyond the goblin city
to take back what you have stolen.
My will is as strong as yours
and my kingdom as great.

You have no power over me."
For et par dager siden skrev jeg om Fifty Shades-trilogien. Av en eller annen grunn minnet bøkene meg også om denne (eld)gamle fantasyfilmen fra 1986... "Labyrinth", med David Bowie. Etter å ha tenkt lenge og grundig gjennom saken har jeg kommet fram til at det er Christian/Jareth som er linken her. Begge er... ikke onde, men de har en mørk side, og begge streber etter å gi "henne" alt hun ber om...  for så å oppdage at det hun ba om ikke var det hun egentlig ville ha.

Filmen er for øvrig helt nydelig. Bør sees! :)

 

Se traileren her (elendig kvalitet)...

 
Her kan du se... et bilde av coveret.
Og du kan også finne den på Netflix.

wiki

Har du sett filmen?
I så fall, hva syns du om den?

 

Digitale bøker og e-readers

 

Siden min kjære AReader forsvant fra Google Play har jeg lett og lett etter en ny reader jeg kunne like.
Den beste jeg har funnet til nå er Moon+ Reader.

 

 Du finner den her: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flyersoft.moonreader&hl=no

Det finnes to versjoner. En gratis, og en Pro - som koster 28,-
Gratisversjonen har reklame, men ikke inne på selve boksidene, bare i bokhylla og innstillingene og sånn...
Jeg har Pro-versjonen, og har enda ikke fått testet ut alle funksjonene, men det ser veldig lovende ut. Jeg liker spesielt godt at jeg kan låse skjermrotasjonen bare for Moon+ Reader, uten at det skjer noe med de andre appene, og at jeg kan stille lysstyrken direkte fra en snarvei "inne i boka".

 

Leser du bøker digitalt?
I så fall, hvilken reader foretrekker du?

 

wnt2012cts

50 shades of...

 

For noen uker siden lastet jeg ned "Fifty Shades of Grey", "Fifty Shades of Darker" og "Fifty Shades of Freed"... Jeg hadde helt glemt dem til jeg helt tilfeldig trykka meg inn på download-mappa på tab'en på fredag, og så dem ligge der. Så, da leste jeg dem i helga - eller rettere sagt, fredag og lørdag. I dag har jeg sett "Død Snø"... *grøsse*.

I alle fall... Serien er helt grei underholdning, men ikke noe mer. Den minnet faktisk ganske mye om Edward og Bella i "Twilight", bare uten vampyrelementet. Det beste i hele historien var alle Anas referanser til sin "inner godess" og "subconscious", og emailene mellom henne og Christian. Jeg lo godt flere ganger. :)
 

 

Har du lest bøkene?
I så fall, hva syns du?

wnt2012cts

Vinn et GRATIS BLOGGDESIGN!


Vinn et gratis bloggdesign!

Har du lyst på et gratis design til din blogg på blogg.no?
Siden min Plutti "Ninjapus" van Germangemus fikk 5 supersøte kattunger i oktober, gir jeg bort hele 5 gratis bloggdesign!

NB! Så langt er det mange som har fylt ut skjema, men bare de få som også har blogget og lagt inn embed (ja - jeg sjekker!) er med i trekningen - så her er det store sjanser for å vinne. :)

 

Klikk her for å melde deg på!

Alt du trenger gjøre for å delta i trekningen er å

  • fylle ut skjemaet, og
  • lage et blogginnlegg om konkurransen...
  • ...der du bruker embedkoden du finner i påmeldingsboksen på facebooksiden.


PS! Du trenger ikke like facebooksiden for å vinne, men jeg blir veldig glad om du gjør det! :)

Vinnere trekkes 1. desember og kontaktes pr. e-post - og vil bli annonsert på forsiden av facebooksiden min etterpå.


wnt2012cts

For oppdrettere kan og vet jo alt... eller?

 

Tydeligvis ikke...

Noen av dere husker kanskje mitt rant om forumhekser som sabler ned alle som har litt andre meninger enn dem selv om kattunger og når de er leveringklare (om du ikke husker det kan du lese det her). I går fikk jeg nok en provoserende kommentar der... Typisk nok har vedkommende neppe lest hele innlegget heller, jeg antar hun fant tittelen i google og "bare måtte"... for hun gjør akkurat det jeg ranter om, og adresserer ikke temaet i innlegget i det hele tatt.

Her er et lite utdrag av kommentaren:
"Dette er det mest useriøse eg har lest på lenge... Dette er bare for å forsvare dere som ikke gjør det riktig. Og kalle oss som gjør det riktig.. Jeg driver med oppdrett og en kattunge på 8 uker, er ikke klar. Den har ikke riktig vekt, den er forsatt kjempe int i å spise hos mammo og leke med søskene sine. Den lærer hos mammo å gå på kasse. Ja det er grunner til at de skal være der til de blir 12 uker"

La meg plukke fra hverandre argumentene dine etter tur... (jeg liker å gjøre det sånn)


Dette er Tigergutt, på "kassen". Tigergutt er på dette tidspunktet akkurat 4 uker. Han har ikke lært å gå på kassen av mamman sin. For det første står mammas kasse i en annen etasje, og Tigergutt har aldri sett den. For det andre bruker ikke mamma kassen med mindre hun er innestengt alene hjemme eller det er full storm ute... hun gjør kun fra seg ute. Lille Tigergutt fant babysandkassen på gulvet helt selv, og oppdaget (også helt selv) at det gikk an å grave i sanden og hva den kunne brukes til....

Kattunger er i utgangspunktet renslige, det er naturlig for dem. Får de en sandkasse tilpasset dem så bruker de den - når de er klare for det. Av de 5 kattungene vi har nå (de er for øvrig 5 uker og 1 dag i dag) bruker 4 konsekvent kassen og den 5. (og minste) er ikke helt der enda, hun rekker ikke alltid fram. De har drukket vann av skål siden de var 4 uker, og 3 av de 5 har begynt med fast føde. Friskies Junior, kylling, fiskeboller (ja, jeg er fullstendig klar over at det er for mye salt i fiskeboller - de får uansett lov til å smake på alt de viser interesse for) og litt våtfôr.

Når det gjelder resten av argumentene... riktig vekt, og det å fremdeles være kjempeinteressert i å spise hos mamman sin og leke med søsknene... Vel, det finnes store katter og det finnes små katter. For øyeblikket veier begge de to største i kullet her dobbelt så mye som den minste. Vekt er ikke det du skal se på for å vite om en kattunge er leveringsklar eller ikke. Og alle kattunger, enten de er 5 uker, 8 uker, 12 uker eller 16 uker er fremdeles kjempeinteresserte i å spise (kose) hos mamma og i å leke med søsken. 12 uker er ingen magisk alder!!!

Jeg vet at at Tigergutt, Gandalf og Shira (de tre største) vil være leveringsklare et par uker før Spirou og Addexia er det. Jeg trenger ikke være "oppdretter" for å vite det. Akkurat som jeg ikke trenger å være lærer for å vite at selv om de fleste unger er skolemodne når de er 6 er det også noen som ikke er skolemodne før de er 7, mens andre er det allerede når de er 5. Jeg trenger bare å dra blikket vekk fra kalenderen og se på kattungene for å skjønne det.

For øvrig er Plutti kattemamma fremdeles en kattunge selv, og hun viser liten interesse for ungene sine. De får mat, og hun vasker dem, og hun "leker" med dem... som hun ville lekt med en mus hun fanget ute. Bortsett fra det unngår hun ungene som best hun kan (no point i å skrive en flammende kommentar om p-piller og kastrering, jeg har allerede forklart grunnen til det tidlige svangerskapet i et annet innlegg) og de søker like ofte til mennesker som til mamman sin for kos. De to største oversér gjerne mamman fullstendig når de er mette (eller syns det er mer interessant å bite henne i halen enn å lete etter pupp), selv om de andre tre ligger og dier og koser seg.

Kattungene utvikler seg og oppfører seg (til tross for manglende veiledning fra mor) akkurat som kattunger flest. De har for lenge siden utforsket hele etasjen etter tur. Denne uken har de også begynt å gå for seg selv når de skal sove, i stedet for å krølle seg sammen i én stor ball. De søker bort fra gruppen og til et rolig sted (alle har funnet sine favorittsoveplasser). De har utviklet ego (og personligheter) og begynner å bli selvstendige.

Så, til alle dere selvproklamerte "oppdrettere" og fanatiske bedrevitere som har hengt dere fullstendig fast i denne å så magiske 12-ukersgrensen: Det er stor forskjell på kattunger, det er stor forskjell på kattemødre, og det er stor forskjell på miljøene kattunger tilbringer sine første uker i. Og det er også stor forskjell på om en kattunge flytter til et hjem med andre dyr, barn og mye aktivitet, eller om den flytter til en enslig gammel dame der den alltid får oppmerksomhet, eller om den flytter til et barnløst par som jobber 12 timer hver dag og derfor må være mye alene.
Bruk huet, ikke kalenderen!

Og om det i det hele tatt skulle være uklart for noen... dette innlegget argumenterer ikke for å gi bort kattunger når de er 8 uker. Dette innlegget sier at 12 uker ikke er et fasittall, og argumenterer for at man skal bruke sunn fornuft og magefølelse når man avgjør når det er best for en kattunge å flytte (enten det betyr 8 uker eller 14 uker), ikke kalenderen. Dette innlegget er et direkte resultat av surmagede kommentarer fra trangsynte bedrevitere som konsekvent mener det er bedre å avlive 8 uker gamle kattunger som klarer seg fint selv, enn å la dem komme til nye hjem. Sorry as, men argumentene deres holder ikke vann.

 

Og mens vi er inne på temaet...
Møt blinde, understimulerte Oscar, og se ham oppføre seg som en hvilken som helst annen kattunge - helt uten at noen har lært ham det... :)

 

Kjære julenissen...

 

...om du skulle fly over her på julaften har jeg dette på ønskelista i år:

Pysjamas fra Cubus


Superundertøy
Og noen duppeditter...


 

 

Oooog en egen TV.. :p

Samsung 46" LED Smart TV UE46EH5305

Oh yeah!

 

 

Vil du vinne GRATIS BLOGGDESIGN?


Vinn et gratis bloggdesign!

Har du lyst på et gratis design til din blogg på blogg.no?
Siden min Plutti "Ninjapus" van Germangemus fikk 5 supersøte kattunger i oktober, gir jeg bort hele 5 gratis bloggdesign!

NB! Så langt er det 8 som har fylt ut skjema, men bare de 3 som også har blogget og lagt inn embed (ja - jeg sjekker!) er med i trekningen - så her er det store sjanser for å vinne. :)

Klikk her for å melde deg på!

Alt du trenger gjøre for å delta i trekningen er å

  • fylle ut skjemaet, og
  • lage et blogginnlegg om konkurransen...
  • ...der du bruker embedkoden du finner i påmeldingsboksen på facebooksiden.


PS! Du trenger ikke like facebooksiden for å vinne, men jeg blir veldig glad om du gjør det! :)

Vinnere trekkes 1. desember og kontaktes pr. e-post - og vil bli annonsert på forsiden av facebooksiden min etterpå.


wnt2012cts

Flink Tigergutt!

 

Flinke Tigergutt (4 uker i dag) på sandkassen...Ja... det ER et lysfat. De klarer jo ikke klatre over kanten på den "store" sandkassen. :p

 

Klokker er djevelens oppfinnelse!

I dag har det vært "en sånn dag"!
En sånn dag der jeg føler at jeg ikke har fått gjort noenting, og ikke vet hvor jeg skal begynne på hva...
Og... jeg vet akkurat hvorfor det ble sånn!

Det startet nemlig i natt...

Klokka var litt over midnatt, og jeg satt og skrev på ukerapporten. Så logget Ideatroll på, og vi ble selvfølgelig sittende og jabbe til klokka var over 2. Da la jeg meg. For jeg skulle opp tidlig (halv 7) siden vi skulle kjøre til nabokommunen i et møte. Jeg hater å stå opp tidlig... men i alle fall, jeg kom meg i seng omtrent ti over 2.
Det var bare det at jeg hadde glemt å slå av varslinga på Skype... så jeg ble vekket litt før kl. 3 av at tab'en vibrerte ved siden av meg i senga. (Fy søren som den tab'en kan vibrere!)

Så jeg var innom Skype en tur igjen, og sjabbet litt mer med Trollet, og la meg igjen ti på halv 4.
Men da hadde kattungene våknet... alle fem. Og de var så søte og storøyde og ville ha kos... så jeg tok dem opp i senga.
Det var definitivt en tabbe!

Søte, små kattunger har skarpe klør... og de liker seg under varme dyner. Og når kattunger koser seg så ligger de og trør med de søte små potene sine... med klør på. Å sove med fem kattunger i senga er omtrent som å sove med fem hårbørster i senga...

Jeg var våken klokka 4. Og klokka 5. Og klokka kvart over 5, da jeg snudde meg i halvsøvne før jeg sprang opp i panikkangst og trodde jeg hadde knust et par pelsdotter... men det hadde jeg ikke, for da hadde de allerede ramlet ut av senga alle sammen, unntatt én... og han hadde filtret seg inn i håret mitt(!) og fikk seg en luftetur da jeg spratt opp i sittende.

Flyvende kattunger som skriker i dødsangst er en lyd som får kattemor til å komme løpende... heldigvis. Og etter å ha gitt meg et blikk som klirret av isbiter tok hun med seg testpiloten bort til den store pelsballen midt på golvet... og det ble stille. Det siste jeg husker før jeg sovnet (igjen) er at klokka var 05:23.

Klokka 06:30 ble jeg vekket av alarmen. Og kl. 06:39. Og kl. 06:48... og kl. 06:50 kom sambo og dro meg ut av senga.

Vi rakk møtet. Jeg sov i bilen hele veien dit, og hele veien hjem igjen.

Da jeg kom hjem gikk jeg på jobb (les: satte meg foran PC'en)... og her sitter jeg enda.

Nå skal jeg gå og ta meg en powernap, og er jeg riktig heldig blir jeg kanskje våken nok etterpå til at hodet fungerer igjen rundt klokka midnatt - sånn at jeg kan få gjort noe! 

 
 Hva syns du om mandagsmorgener?

 

esc13che

Jeg vil vinne gratis bloggshouts! :D

Jeg har delt 5 innlegg på Facebook eller Twitter, og er med i trekningen om 5 gratis bloggshouts!

http://whatwouldnemido.blogg.no/1350185101_drlige_sex_tips.html

http://sunnivalykke.blogg.no/1352056634_mens_vi_venter.html

http://martheborge.blogg.no/1352040254_fifty_shades__narkoti.html

http://loveyourhome.blogg.no/1352057159_diypynteputer.html

http://hvaskjerakine.blogg.no/1351524199_oss_nordmenn_imellom_.html

 

 

spr12or

Ferge og sånn...

Morsomt når man er innesperret av et vogntog uten strøm...

...og de er lina opp bakover også...

...men vi kom oss av ferga tilslutt.