hits

november 2015

Hvordan følge en blogg?

Blogger du på blogg.no kan du følge andre blogger på blogg.no. Hver gang en av bloggene du følger poster et nytt innlegg vil du kunne se innlegget i feeden din inne på øversiktssiden din ("Hjem") og under "Venner" i mobilappene.


 

 

 

Slik går du frem for å følge andre blogger

 

NB! Du må være innlogget for å kunne se "Følg"-knappen. Du kan heller ikke se "Følg"-knappen i din egen profil.

For å følge en blogg kan du:

a) trykke på profilbildet til bloggen du ønsker å følge, enten i selve bloggen eller i en kommentar (gjelder selvfølgelig ikke de som har NAid, Facebookkommentarer eller Disqus)

eller

b) du kan søke den fram i blogsoft


Her kan du se hvordan du søker fram en blogg. Jeg bruker styleconnection.blogg.no i mitt eksempel.


 

 

Skriv eller lim inn bloggadressen (uten http) og trykk på "Søk etter bloggere", eller skriv inn en del av bloggadressen dersom du ikke husker hele, og trykk på "Søk etter bloggere". Du må skrive inn minst to bokstaver i bloggnavnfeltet.

 

Jeg søkte på "stylec" og fikk opp 11 alternativer.

 


 

 

Klikk deg videre inn på profilen og trykk på den grønne "Følg"-knappen.
Dersom du trykket på profilbildet i stedet for å søke er det denne siden du får fram.


 

Bekreft at du vil følge denne bloggen


 

 

Nå vil bloggen komme fram i listen over blogger du følger, og de nyeste innleggene vil være synlige i feeden din inne på hjem.


 

 

Følge noen tilbake:
Når du følger en ny blogg vil bloggeieren se at hun eller han har fått en ny følger, og kan klikke seg inn for å se hvem den nye følgeren er.  Fra siden "Mine følgere" kan man enkelt markere flere blogger på én gang og trykke "Følg" nederst på siden.

 

#bloggno #bloggtips #følgere

Mørketid as...

Klokka er 3 på ettermiddagen, og det er allerede kveld. :|Kjenner det er tid for litt eggedosis og gløgg med masse mandler nå altså.

Planer for helgen...Jeg skal i hvert fall tilbringe noen timer på Viaplay...

 

Og så tenker jeg det blir litt Witcher 3...Og så blir det nok litt jobb, og litt husarbeid... ...og kanskje jeg rekker et par av de syv sortene. Om jeg er heldig. :p

Og selfølgelig... bare slække og kose med kattene.  Dette er Tamlin.NY DESIGNTAG: Del kommentarer

Nå kan du gjøre kommentarer i bloggen din linkbare sånn at du kan linke rett til en kommentar.

Nyttig ikke bare for å dele, men også i konkurranser der du kan linke rett til vinnerkommentaren og for å rapportere kommentarer. :)

Her er et eksempel på en url som peker direkte til en kommentar:
http://toril.blogg.no/1448446955_rets_kuleste_julegave.html#comment-114107491

 

Slik gjør du det

Kopier koden nedenfor og lim den inn i innleggsmalen din.
Jeg anbefaler at du plasserer den som vist på bildet under.

 

<div id="commentshare" class="clearfix"><a href="${EntryPermaLink}#comment-${CommentID}"><img src="http://design.bloggfiler.no/gyldenskau/standard/share-gray-sml.png" /></a></div>

 


 

 

Og denne koden legger du inn i "Stilsett (CSS)"

div#commentshare {
max-width:30px;
float:right !important;
}
div#commentshare a {
font-size:10px !important;
}
div#commentshare a img {
max-height:12px !important;
}

 

 

NB! Husk at kodene må legges inn både for Webvisning og for Mobilvisning dersom du vil at det skal fungere på begge versjonene.

Du kan selvfølgelig endre koden slik det passer deg, men du må ha med hele "${EntryPermaLink}#comment-${CommentID}" for at lenken skal peke riktig.

Årets kuleste julegave i boks!

Obs! Dette innlegget er veldig hemmelig... min yngste sønn må nemlig ikke se det, i hvert fall ikke før etter julaften!

Neida, jeg tuller, han vet om den... :p

Han har siden han var liten vært veldig glad i Zelda-spillene, og nå har altså mamma funnet verdens kuleste julegave! Som attpåtil er noe han trenger.
(og jeg vet at det er verdens kuleste fordi jeg faktisk spurte ham før jeg bestilte)Fleece morgenkåpe med Hyrule Royal Crest på... *sikle*

Jeg vil også ha! Men jeg har dessverre allerede tre morgenkåper og kan i grunnen ikke forsvare innkjøp av en til.

Jeg bestilte på gamezone.no, og om du vil ha en likedan en finner du den her (L/XL/XXL), den finnes også i (S/M). De tar vanvittige 598,-  for den, pluss frakt, så du kan garantert finne den billigere andre steder, men alle de andre sidene jeg sjekket var utsolgt (FML!) og jeg ville ha den i hus før jul liksom, og gamezone har lager i Norge... så da så. Jeg la inn bestillingen på torsdag kveld, og pakken kom i dag (onsdag) så det gikk i hvert fall rimelig kjapt. :D

Nå er selvfølgelig det store spørsmålet... hvor finner jeg grønne tøfler med Triforcen på...!?!

 

#julegave #zelda #royalcrest #morgenkåpe #hyrule

GWENT - Ikke så vanskelig likevel...

I Witcher 3 finner du kortspillet GWENT. Når du starter Witcher 3 og begynner å spille oppdager du fort at "alle" du møter spiller Gwent, og absolutt alle er bedre enn deg...  På første playthrough ga jeg helt opp Gwent og holdt meg til hovedhistorien i stedet. På andre gjennomspilling bestemte jeg meg for at nå skulle jeg finne ut av det, og det klarte jeg, tilslutt.

Gwent består av fire stokker, Scoia'tael, Monsters, Northern Realms og Nilfgaardian Empire. I starten har du ikke nok kort til å spille med noe annet enn Northern Realms. Det er 2-3 runder i hvert spill, og de 10 kortene du starter med skal holde hele spillet. For å vinne spillet må du vinne to runder. For å vinne en runde må du ha mest poeng når runden er over. 

Men, det er monsterstokken du vil ha. Og den enkleste måten å skaffe seg en spillbar monsterstokk er å dra til Skellige og kjøpe kort fra alle merchants og innkeeps du finner. Det finnes en del nøytrale kort også (de kan brukes i hvilken som helst av stokkene), så bare kjøp alle kort du kommer over. Når du har en spillbar stokk kan du begynne å kikke på oppslagstavlene i byene etter quests som ber deg spille mot bestemte personer. Disse personene kan du vinne spesielle kort fra.
 

Monsterstokken har "Muster", spesialkort som automatisk henter fram andre kort fra samme "serie" når du spiller ett av dem. Du finner slike i Scoia'taelstokken også, men ikke like mange. "Muster" er bra fordi du kan spille ett kort fra hånden og få opptil 6 ut på brettet. Det finnes mange andre spesialkort også, noen gir deg fordeler, og andre lager trøbbel for motspilleren. De beste kortene vinner man fra utvalgte motstandere man møter i spillet. Det finnes også en Gwent-turnering man kan delta på.


 

For å vinne trenger man en stokk med få, men gode kort. En stokk må ha minimum 22 kort og bør ikke ha flere enn 30, monsterstokken min har 26. Av disse er det 7 helter og 3 (av 10 mulige) spesialkort. Jeg har valgt bort en del spesialkort som delvis trenger litt flaks for å gjøre nytte, og fjernet de laveste kortene. På den måten sikrer jeg meg at alle kortene jeg får på hånden er gode kort. :p


 

Trikset er å lure motstanderen til å bruke opp sine kort, og selv sitte igjen med nok gode kort til å vinne den siste runden. Med mindre du vant første runde og ser at du lett vinner den andre runden også...

Reglene er enkle, du lærer dem i løpet av et par spill, og du kan høyreklikke på kort, også motstanderen sine, for å lese om hva de gjør.
Lykke til! :)

 

#witcher3 #gwent #gaming #spill

Hvordan embedde poster og bilder fra Facebook på bloggen?

Det finnes to måter å ta innhold fra Facebook og plassere det i din egen blogg. Her viser jeg den lovlige (og peneste) måten.

Finn posten eller bildet du vil bruke og trykk på den lille pilen oppe til høyre. Velg "Embed post" (på norsk heter det sikkert "innbygg" eller noe slikt)Deretter kopierer du koden (markert i blått) ved å høyreklikke i feltet og velge "Kopier". Pass på at du får med hele koden. 

Så går du til bloggen din og innlegget du vil embedde FB-innholdet i, og her har du to muligheter for å sette inn koden. Du kan enten sette den inn via html-redigering, da styrer du selv hvor i innlegget du skal ha den embeddede posten, eller du kan lime inn koden i kodefeltet, da havner den automatisk nederst i innlegget.

 

Via html-redigering

Trykk på "html av/på" til høyre under tekstboksen slik at du kommer til html-redigeringen (når html-redigering er aktiv forsvinner redigeringsverktøyene øverst i boksen).
Lim inn koden der du vil ha den, og trykk på "html av/på" igjen for å gå tilbake til rik redigering.Nå ser innlegget ditt slik ut. Om du vil se hvordan det blir seende ut i bloggen kan du trykke på "Forhåndsvisning". 

Legge inn via kodefeltet

Skriv innlegget og trykk deretter på "Kode" under innlegget. Lim inn koden. Det embeddede innholdet vil ikke bli lagt til i innlegget før du lagrer innlegget,ved å trykke på enten "Lagre og publiser" eller "Lagre som utkast". Vil du se det i forhåndsvisningen før du publiserer må du trykke på "Lagre som utkast" og deretter velge redigering igjen. 

 

Og slik ser posten ut når den er embeddet i bloggen... 

#bloggno #facebook #embed #bloggtips

Faith in humanity... restored!

Tirsdag 31. oktober 2006: En storm kommer overraskende på rundt 200 villhester i et naturreservat ved den lille byen Marrum nord i Nederland. Vannet stiger, dikene klarer ikke påkjenningen, og dyrene blir avskåret av vannmassene ute på en liten landtunge.

Fredag 3. november: Hestene har stått "værfast" i tre dager på det som nå er bare en liten holme i sjøen. De er våte, kalde, slitne og mer uvær er i vente. Frivillige kjører mat og ferskvann ut til hestene med båt, flere ganger om dagen, men 19 hester har dødd av påkjenningene allerede. Flere forsøk har vært gjort på å redde de resterende 190, uten hell så langt, men så tar 6 jenter tak i tøylene...

Micky Nijboer (32) har fulgt dramaet og er sikker på at hun har løsningen - hester er flokkdyr og vil følge en lederhest. Hun poster et innlegg i Frieserforumet: "Søker hester og ryttere. Kun erfarne ryttere med hester som ikke er redde for vann."Med fire ryttere i vannet og to på land klarer jentene å lokke hestene til å følge dem over til tørt land.

Rytterne og deres hester: Susan Fransen på Blizzard, Micky Nijboer på Berber, Antje Dijkstra på Humphrey, Hinke Lap på Guinever, Christina Stormer på Perfeft og Fardow de Rueter på King.

Micky Nijboer har senere fortalt sin historie i boken "Zonder trommels en trompetten" (Uten trommer og trompeter).
Denne videoen laget hun til minne om de 25 hestene som døde. 

Året etterpå utnevner dyrebeskyttelsen de seks jentene til "Årets Dyrehelter".

Marrum-amasonene årets dyrehelter 2007
De seks jentene som i november i fjor klarte å redde nesten 200 hester i Noarderleech ved Marrum blir utnevnt til årets dyrehelter 2007 av Dyrebeskyttelsen. Mickey Nijboer, Antje Dijkstra, Hinke Lap, Christina Stormer, Fardow de Ruiter og Susan Fransen mottar prisen i kveld i Ecodromen i Zwolle. De seks jentene får gi 7500 Euro til et godt formål. Hvilket formål de velger blir offentliggjort under Dyreballet i Amsterdam i morgen kveld.

"Det er en stor ære", sier Mickey Nijboer. "Jeg har stor respekt for Dyrebeskyttelsen."

I tillegg til de seks jentene får et titalls andre hederlig omtale av Dyrebeskyttelsen kvelden før Dyrenes Dag. Nijboer: "Og det fortjener de absolutt, for de handlet av samme grunn som oss; kjærlighet til dyrene. Tilfeldigvis var det vår aksjon som fikk medieoppmerksomheten, og derfor fikk vi tittelen, men alle de andre fortjener den like mye."

 

Redningen i nyhetene

 

 

Fix for feil/manglende bilde i Facebookdelinger

Deler du innlegg på Facebook har du nok opplevd å få opp denne irriterende tomme boksen, eller feil bilde, når du limer inn url'en til innlegget ditt.Det kan være mange grunner til at dette skjer. F.eks. kan scraperen til Facebook ha oversett bildeurlen, du kan ha byttet bilde etter at scraperen til FB "så" innlegget første gang, det kan være feil i bloggdesignet du bruker, eller det kan være feil hos Facebook... og så videre.

Heldigvis finnes det en relativt enkel løsning på dette:
Debugverktøyet til Facebook

 Klikk på lenken eller bildet over, og du kommer til debugverktøyet.

Lim inn url'en til innlegget du vil fikse og trykk på "Debug"

 Deretter velger du "Fetch new scrape information". Får du en feilmelding bare prøver du igjen.

 

Scroll litt ned på den nye siden så finner du boksen som viser hva som vil bli vist når du deler. Her skal nå (det riktige) bildet komme opp. 

Trykk på "See this in the share dialog" så får du opp den vanlige del-boksen 

Eller du kan lukke denne siden og i stedet dele på vanlig måte fra statusen din...Lykke til! :)

 

 

PS! Dette fungerer på andre ting enn blogginnlegg også.

 

#facebook #debug #linter