hits

desember 2011

Svar på spørsmålsrunden :þ

Ok... det kom inn spørsmål fra fire personer... jeg har tatt med alle.
Og ja, min profesjonelle mening er at det absolutt finnes dumme spørsmål, og at dumme spørsmål fortjener dumme svar. ;)

 

Hvor mange ganger har du farget håret ?

Med hårfarge ca. 15 ganger.
I Photoshop... litt mer. :p

Har du barn ?

Ja. To. Gutter.

Bruker du skjorter? Hvis ja, bruker du de oppi buksa med belte til og har de stramt oppi, eller bare noen millimeter på innsiden?

Atte hæ?!?

Hva heter barna dine?

Eirik og Michael

Hvor gamle er de?

15 og 12

hva liker du best å spise?

Pinnekjøtt (med tilbehør)
 

yndlingsfilm?

Neeeei, egentlig ikke. Jeg foretrekker serier.

hobby?

Bøker, TV-serier, FanFic, webdesign, shopping, jobben min, sudoku, photoshop, illustrator, Cisco Packet Tracer, kodekryss... og jeg samler på hjerter.

beste spill?

Trackmania
Zelda OoT
Minecraft
Vampire - Redemption
Monkey Island (alle)
MarioKart
og... sikkert flere om jeg tenker litt.

er du avhengig av minecraft?

Nei (ikke nå lenger).

hva liker du best med bloggen din?

At jeg kan redigere den som jeg vil - og det überkule bloggnavnet.

kan du legge ut bilder av julegavene dine?

Nei. :D

har du fint rom?

Jeg liker kontoret mitt veldig godt, men det er nok mer "praktisk" enn "fint". Jeg kunne lagt ut bilder, men da må jeg rydde først... det får vente. :þ

er du fornøyd med huset er du bor?

Sånn passe. Vinner jeg en million i lotto endrer jeg nok på en del. Adressen for eksempel....

liker du å pynte mye til jul?

Nei, absolutt ikke. Noen duker og julelys og 5-6 dorullnisser er nok. Jeg liker stearinlys også, men de liker jeg hele vinteren. Hm. Når jeg tenker meg om har jeg gjerne alle julelysene oppe helt til sommeren, eller enda lenger. Jeg trengte for eksempel ikke sette opp adventsstaken i år... den sto der fra før. :D

favoritt'klesplagg?

Superundertøy og hjemmestrikkede ullsokker

Hva var det som fikk deg til å begynne å interessere deg for HTML og tilsvarende i utgangspunktet?

Oi! Ok. Det startet i 1999 da jeg kjøpte min aller første PC og opprettet en hjemmeside på MSN Communities. Jeg oppdaget en knapp som het "html" og måtte se hva den gjorde. Jeg lærte meg enkle ting som img src og fargekoder og tabeller. Da MSN Communities stengte i 2002 (tror jeg det var) flyttet jeg til online.no der jeg startet en episode guide for Stargate. Med oppringt internett var det veldig kjekt å bygge sidene lokalt og laste opp med ftp.
Jeg hadde ikke så mye plass hos Telenor, så jeg opprettet etterhvert 18 kontoer hos start.no også... og hadde vel 7 eller 8 websider en stund. Til å begynne med redigerte jeg dem i FrontPage (grøss), men oppdaget at Netscape Navigator ikke køddet så mye med kodene mine og det var lettere å endre småting der. Rundt 2004 droppet jeg wysiwyg-editorene helt og brukte bare notisblokk og FirstPage. Jeg oppdaget javascriptmenyer gjennom FirstPage og at man kunne ha egne .css-filer og endre alle sidene på én gang (o'glede!)... Jeg ble hekta. :)

Hva var det som fikk deg til å begynne å jobbe med det som yrke, og hva var din første jobb i den retningen?

Jeg har egentlig aldri hatt det som yrke, eller som jobb i det hele tatt. Fram til 2007 var det kun hobby. I 2007 oppdaget jeg Nettby, og fikk elga meg inn som byvakt (support) der. At jeg kunne nok html/css/javascript til å finne feil og teste ting, og ikke minst forklare det noenlunde forståelig til andre, var nok en medvirkende årsak til at jeg ble ansatt i Pimptown (Pimp min profil). Det var min første jobb "på internett", men stillingen var "supportansvarlig" og designbiten var bare noe jeg fikk lov til å gjøre i tillegg, en bonus for meg. Her i blogg.no er det mer en del av jobben, men ikke noe man kunne for å utføre jobben. Så, bonus for arbeidsgiver. :D

 

Sånn! Da rakk jeg tidsfristen som var "en gang i løpet av romjula".
Nå er det nyttårsaften, og jeg har allerede spretta rødvinen. Support får klare seg selv til i morra, men jeg avviser ikke at det kan komme flere blogginnlegg utover kvelden. :)

Hurra!!!

Weeeeee! :D

Mannen fra Dell kom i dag, og nå er min kjære Precision oppe og går igjen. Nytt hovedkort og minne (og litt TLC) var alt som skulle til. Snille mannen ga meg også 1GB ekstra minne siden han allerede hadde åpnet posen den lå i...

*happy Toril doing snoopy dance*Om nå bare ruteren er like lett å fikse...  *krysser fingrene for det*

 

Bilberging!

Bilberging på gang, rett utenfor vinduene våre... Grei underholdning på en onsdagskveld. :)
Nå er det noen timer siden han kjørte utfor, og det ser ut som han blir stående enda en stund til.

Tenker han venter til han faktisk er inne i krysset før han svinger neste gang. :p

Ruteren og PC'en min døde... :(

...men jeg har et lite håp om å gjenopplive begge to.

På søndag forsvant plutselig internett mens jeg satt og koste meg med masse filmer fra Viaplay på laptopen. En rask sjekk viste at ruteren var død. Helt død. Flatline.

See? Helt død, ingenting lyser... :(

Deretter oppdaget jeg at vifta på den stasjonære maskina hørtes ut som en Twin Otter i stiv kuling, og etter å ha kontrollert litt nærmere fant jeg ut at nevnte vifte og en gul led var det eneste som fungerte i maskinen. Krise!
Jeg gjetter på lynnedslag i telefonlinja... #¤%&/ Cato!!!
 
Jeg fant en crappy utrangert ruter fra Telenor på loftet, så jeg kommer meg på jobb i hvertfall.
Ringte Dell i dag, og de sender en tekniker i morra eller torsdag for å bytte hovedkort og minne i PCen. Jeg håper det er nok og at stakkars Precision min ikke har fått permanente skader.

Ruteren sender jeg til Oslo. Han jeg fikk den av tror det kanskje kanskje kanskje kan være bare strømforsyninga som er gått. Jeg krysser fingrene.

 Minner forresten om spørsmålsrunden. Noe du lurer på om meg eller jobben min? Benytt sjansen nå. :)

Spørsmålsrunde!

Prøver meg på en spørsmålsrunde. Dersom noen lurer på noe har dere sjansen nå. Kommer det inn noen spørsmål svarer jeg i romjula en gang. :)Julepyntet i bloggen

 

Nå er det jul i bloggen. I hvertfall på forsiden. Julekulene er hengt opp, og alt er pent og julerødt.

Ha en god bitte-lille-julaften alle sammen. =)

 

Juleferie i blogg.no (info)

 

Info:

 • Supporttjenesten vår vil ha redusert bemanning og noe lenger responstid enn normalt i perioden julaften til første nyttårsdag.
   
 • Supporttelefonen vil være åpen hele julen, men vi ber dere ta hensyn til at det er en helt vanlig (privat) mobiltelefon det ringer på.
   
   

 

 

Aaawww! Jeg fikk blomster! :)

Søte Victoria som jeg plager vettet av på support har sendt meg blomster... Se så fin! :)
(beklager kvaliteten på bildene, de er tatt med iPhone...)

Tusen, tusen takk Victoria!  >:D<
Den skal stå på "koserommet" mitt sånn at jeg ser den (og lukter den) hele jula.

 

Fått rare reklamelinker i bloggen din?

Som disse? Ord i teksten som plutselig er blitt linker...

Det er (som du ser) Bloggerfy som legger dem inn, ikke blogg.no. Om du vil ha dem bort må du logge inn på bloggerfy og slå av innstillingen der.

Det hjelper ikke å spørre blogg.no-supporten om hjelp, vi kan ikke gjøre noe med det.

 

 

Viaplay til jul

Fikk to søte små Netgear-bokser i postkassen i dag. Passe skeptisk etter åpning av pakken, siden den over 3 år gamle tuneren vår ikke sto på listen over kompatible tunere. Men, det tok 2 minutter å sette opp, og alt fungerte på første forsøk. Instant Viaplay.

Da gjenstår bare å se om utvalget er verd de 400 kronene jeg betaler for boksene .

Ungene startet forresten ferien i dag, så jeg regner ikke med å slippe til fjernkontrollen med det første...

Migrene...

Trodde jeg skulle få lagt meg tidlig i kveld, men der tok jeg feil gitt. Eller, jeg har forsåvidt lagt meg... med en migrene fra helvete.

Er jeg riktig uheldig blir dette en veldig lang natt. Er jeg heldig sovner jeg snart og er jeg ekstra heldig er jeg kvitt migrenen når jeg våkner.

Ha en god natt alle sammen. :)

Steigen på NRK2

Oppdaget tilfeldig (på Facebook) at NRK/NRK2 sender 4 timer elns om Maria i Steigen i kveld. Jeg innrømmer glatt at jeg bor i en av Norges vakreste kommuner... vi har nydelig natur. Et paradis for den som liker sånt... :pMen jeg for min del vil heller sitte på en kafé og se på mennesker, enn å sitte på en fjelltopp og se på fugler. Og jeg liker verken jakt eller fiske. Noen i Oslo som vil bytte hus?

Netcom, MMS, Gingerbread, Samsung, Kies... Aaaaaargh!

Jeg har nettopp hatt årets mest... underholdende samtale med Netcom kundeservice! lol


Som noen av dere har fått med seg har jeg hatt seriøse problemer med mms på min Galaxy Tab. Problemene oppsto i august da jeg oppgraderte fra Froyo til Gingerbread (versjoner av android, for dere uinnvidde). Jeg kan ikke lenger sende mms til bloggen min fordi selve bildefila i meldingen mangler filendelsen (.jpg), så bilder vises ikke i innleggene. Etter utallige telefoner til Samsungs "kundeservice", og enda noen flere til Netcoms kundeservice har jeg resatt tab'en til fabrikkinnstillinger tilsammen 5 ganger, uten at det har hjulpet noe.

I oktober bestilte jeg nye sms/mms-innstillinger fra Netcom (fordi jeg også hadde problemer med v-cards) og da ble det enda verre. Mms kunne fremdeles sendes til andre telefoner, men jeg kunne ikke motta. Fikk bare en vanlig melding med en url og et passord for å gå og se mms'en min. Håpløst! Ny runde med telefoner til Netcoms kundeservice, hard reset av tab'en, tvangssetting av mms-innstillinger og whatnot... ingenting hjalp. Stakkarene på kundeservice hos Netcom skal likevel ha cred for å ha forsøkt å hjelpe meg.
 
Det absolutt verste er egentlig at for hver #¤% gang har jeg måttet forklare hele historien på nytt. Bekrefte at jada, APN er PÅ, bekrefte at ja, jeg har forsøkt med forskjellige bilder. Forklare at joda, det har fungert før. Bekrefte at ja, jeg har hatt Netcom hele tiden - de siste 12 åra faktisk. Bekrefte at ja, det er hovedkortet som står i tab'en, ikke tvillingkortet. Bekrefte at jeg har kjørt hard reset ørten ganger... og påpeke at jeg har ringt flere ganger tidligere om problemet, at de har lassevis av notater om det, og at de hver gang har lovet dyrt og hellig å fikse det...

I dag fikk jeg nok en gang nok (d'oh!) og ringte Netcom igjen. BTW... Sjokk! Ingen telefonkø!?!?! Ble satt rett til en kundebehandler etter å ha trykket meg gjennom nummervalgene. Opplæring på gang kanskje? Først trodde jeg fyren jeg snakket med måtte være lettere forstyrret, for han satt og gjentok alt jeg sa, og mumlet og snakket med seg selv hele tiden... Trodde jeg. Til jeg oppdaget at han satt og gjentok alt jeg sa til noen andre, og deretter repeterte det vedkommende sa til meg. Sidekicken hadde tydeligvis litt peiling, for etter en del ganske mye 10 minutter mumling frem og tilbake, og ett og annet spørsmål til meg, hørte jeg en lattermild stemme si "Dette har vi ikke lært på skolen!" og jeg fikk beskjed om å slå tab'en av og på om 5 minutter og teste mms...så skulle han jeg snakka med ringe meg opp igjen etterpå...

Etter to minutter slo jeg tab'en av og på, og testet. Joda. Mms fra tab til iPhone fungerte. Mms fra iPhone til tab fungerte også. Med bilder i hvertfall... vCards, not so much, men... Jeg er happy! :)

Har nå en ny sak inne om filendelseproblemet (#3 om akkurat dette tror jeg) når jeg forsøker å sende mms til 1938, men jeg holder ikke pusten mens jeg venter. Godt jeg har androidappen jeg kan dele bilder til bloggen med!
(Hvorfor har ikke iPhone(appen) det kjekke "Send til blogg.no"-valget forresten?)
 


Ringte Samsung igjen. Spurte om de visste når det ville komme en oppdatering til Galaxy Tab som fikser mms-problemene (filendelsene) i Gingerbread. Damen nektet for at det finnes et slikt problem... Jeg henviste til et enkelt googlesøk på "mms gingerbread" og hun mente fremdeles at det ikke finnes noe problem, men sa det uansett ville komme en oppdatering om ikke lenge.
Jeg spurte deretter hvordan jeg skulle gå fram for å laste den ned når de to siste versjonene av Kies nekter å koble til telefonen min. Hun ba meg sende tab'en inn til rep.
Jeg forklarte (veldig sakte og tydelig) at problemet i dette tilfellet er Kies, ikke tab'en, og fikk kranglet meg til en downloadlink til en eldre versjon av Kies. Nå kan jeg i det minste koble tab'en til PC'en igjen sånn at jeg ser om det kommer en oppdatering (den siste var i august, så det er på tide nå syns jeg).

 

 

Har jeg tid til å blogge?

Nei, det har jeg absolutt ikke!


Jeg har rapporter å skrive, refusjonsskjema og refusjonsbilag å fikse, en stabel design å gjøre ferdig (ja, det kommer nye standarddesign - jeg vet bare ikke når), adventskalender, infoblogg, support, en haug med lister, et par dokumenter og noen oppdateringer i FAQ å ta unna. I tillegg skal jeg gå gjennom topplistene og rydde litt, finne og banne spamblogger... og litt annet småtteri som vi ikke snakker så høyt om. Og det er bare på jobb!

Hjemme er jeg ferdig med å handle julegaver (men må fremdeles pakke inn og levere noen), omtrent halvferdig med bakinga og så vidt begynt på vaskinga (stønn!). I morra må jeg sende mini opp på kvisten på kakeboksjakt, for av de sikkert ti boksene vi har finner jeg to(!), og "noen" (les: gubben) må rydde i fryseren, for der er det ikke plass til en ferdigpizza engang... og jeg skal bake brød nok til hele romjula, nemlig. :p

Hvor var jeg nå? Å ja. Akkurat. Jeg har altså ikke tid til å blogge - ikke noe fornuftig i hvertfall!

Bbl

Hissig much?! 0_ó

Blogg.no er rett og slett et helt fantastisk nettsted - man finner absolutt alt mulig her (selv om man av og til må lete litt etter gullklumpene). Og det som er så ekstra flott med blogg.no? Det er PLASS til alt mulig her. Det er plass til alle rosabloggerne, mammabloggene, interiørbloggene, emobloggene, strikkebloggene, lavkarbobloggene, treningsbloggene, fjortisbloggene, sinnabloggerne, sytebloggerne, småungene, oldisene... ALLE!

Og vet dere hva det beste av alt er? Du trenger ikke lese blogger som irriterer deg! Du kan bare klikke tilbakeknappen og velge en annen blogg å se på i stedet. Det er ingen som tvinger deg til å besøke en blogg du virkelig hater hver bidige gang det kommer et nytt innlegg der (for så å kommentere i den, og deretter rapportere den)... så hvorfor gidder du i det hele tatt gå inn på den dersom det plager deg mye?"Ååååhhh! bloggnavn.blogg.no skriver helt useriøst og frekt om [sett inn dagens tema her]. Sånne mennesker skulle ikke ha lov til å ha blogg. De ødelegger internettet! Det er mobbing!"

Seriøst?!?

Hva gjør du om programmet som går på TV irriterer deg? Blir du sittende og se på til det er ferdig? Følger du med i programoversikten for å være helt sikker på å få med deg neste episode så du kan irritere deg over den også? Eller bare bytter du kanal og glemmer hele greia?

Nettopp...

Ha en fin mandag alle sammen. :)

 

Totalt unyttige ting på internett - høydekalkulator

Jeg fant denne smarte kalkulatoren inne på Foreldre & Barn. Man legger inn mors høyde, og fars høyde, og så forteller den deg hvor høye barna dine blir. Kult! Må teste...

Mors høyde 165, fars høyde 182 - trykk på "Regn ut"...

Weee! Begge guttene mine blir altså 180 centimeter høye.

Eller blir de nå det?
Kalkulatoren har en feilmargin på rundt 10% opp eller ned, står det. Ok. La meg regne litt... (jeg suger bigtime i matte, men dette regnestykket må jeg vel få til)... skal vi se...

10%  av 180cm er 18 cm. Så, 18 cm opp er 198, og 18 cm ned er 162... sant?

Såååee, da blir de et sted mellom 162 og 198 cm høye da? Wow! Nyttig kalkulator må jeg si. :p

 

(gjennomsnittshøyden for menn i Norge er for øvrig 179,9 cm - i følge et kjapt google-søk)

 

Kjære Julenissen...

... jeg har vært snill i år (helt sant)!

 

Logitech Z-906 5.1 THX, DTS

 

Canon EOS 450D

 

Logitech Squeezebox Touch

 

Optoma Projector HD200X*hint*

 

 

Saueflokkene på Facebook...

Toril Gyldenskau
Kopier denne teksten til din status dersom du kjenner noen,
eller har hørt om noen som kjenner noen. Kjenner du ingen,
eller har du bare hørt om noen som ikke kjenner noen, så
kopier likevel. Det er viktig å spre budskapet! ♥ Hjerter også ♥
glem for all del ikke hjertene! ♥♥♥♥♥

Høres det kjent ut?

Jeg forsøker (virkelig!) å ikke falle for fristelsen til å reposte slike (,men noen ganger må jeg jo bare). Noen av dem er jo ganske gode også, i hvertfall første gang man ser dem, selv om de blir litt slitne 30. eller 40. gangen de dukker opp i feeden.

Noen av dem har jeg på flere språk også. Hundematen for eksempel. Den starta på engelsk (i hvertfall i min venneliste) så kom den på fransk, deretter så jeg en enslig en på tysk og en svensk versjon før den (omsider) en uke senere kom på norsk... igjen og igjen og igjen. :p
 

Før i tiden hadde vi e-poster med morsomt innhold som ble videresendt til alle på kontaktlista. Husker jeg faktisk fikk e-postadressen til et par kjente politikere og noen andre halvkjendiser på den måten. Folk brukte aldri bcc på slike (kanskje de ikke visste hva den var til). Og slike er også grunnen til at jeg sluttet å gi privat-mailadressen min til hvem som helst.

Facebook er mye bedre sånn sett. Og det går mye fortere å scrolle gjennom spam der enn i mail-innboksen. Ikke at jeg får spam-mail lenger. Det er faktisk flere år siden... den gang jeg hadde start.no og c2i.net.

Men nå ble jeg avledet igjen... (bombe!). Det jeg egentlig skulle spørre om var... Hvorfor kopiere og reposte noe som halve vennelista di allerede har delt? Er ikke sjansen for at dere har akkurat de samme vennene ganske høy?

 

Det vil jo ingen ende ta...!

Har du noen ganger sånne dager der du har masse du trenger å få gjort, men hver gang du setter i gang blir du avbrutt av noe(n)... og når dagen er over oppdager du at du ikke har fått gjort noe som helst?

Av og til føler jeg meg litt sånn her...

Akkurat nå for eksempel. Nå har jeg sittet på jobb i tilsammen 9 timer og fått gjort absolutt ingenting! Eller, det er ikke helt sant, for jeg har vært opptatt hele tiden og fått unna masse random småting som dukket opp etterhvert, men de er egentlig bare mas og tull, og de litt større og "viktigere" tingene som jeg burde blitt ferdig med har jeg ikke fått jobbet noe med i det hele tatt i dag.

Denne dagen har altså etter min mening vært helt bortkastet - og nå gir jeg den rett og slett opp. Den kan ikke reddes. Jeg tar med meg en kopp té og en bok i senga, og satser på at jeg har sovna før midnatt... og at morgendagen blir mye bedre.

Natta peeps. :)

 

 

Oh, shiny! Førstehjelp for surrehuer...

 

Jeg er et surrehue! (nå vil de som kjenner meg litt protestere voldsomt, men det er helt sant altså...)

På overflaten virker jeg både velorganisert, fokusert og ganske effektiv.  Det stemmer forsåvidt det, men bare sånn innimellom og av og til (noe de som kjenner meg godt kan bekrefte)... jeg er nemlig fryktelig lett å avlede.
Det gjør selvfølgelig heller ikke saken noe bedre at jeg kunne gått rett inn i rollen som president i teflonhjerneforeningen. Om du ikke tror meg kan jeg fortelle deg at foranledningen til dette innlegget var at jeg reiste meg for å gå på do, og da jeg kom inn dit hadde jeg glemt hva jeg skulle. Slå den!

Jeg har også en egen evne til å legge fra meg en ting, snu meg rundt 360 grader, og ikke huske hvor jeg la den (noen ganger heller ikke hva "den" er). Det hender også stadig at jeg legger fra meg ting uten å merke det. Jeg tør aldri sette mobilene på lydløs! (de få gangene jeg - foreldremøter og kino og sånn, da glemmer jeg alltid at de står på lydløs, og så går det noen dager før jeg finner 25 sms og 118 ubesvarte samtaler... helt tilfeldig).
Et annet vanlig problem er at jeg glemmer å gå og legge meg. På vei til senga blir jeg... avledet (siden jeg også er en skikkelig rotekopp finner jeg dessverre alltid noe spennende på veien, de fire meterne fra stolen til senga). Heldigvis husker jeg som oftest å vekke ungene kl. 7 - sånn at de kan minne meg på å legge meg når de drar.


Det verste er likevel at jeg kan begynne på en ting... og fem minutter (eller en time) etterpå oppdager jeg plutselig at jeg sitter og gjør noe helt annet, og jeg aner ikke hva som skjedde! Min eneste unnskyldning er at jeg er født sånn. Jeg kan nok ikke påstå at jeg er arvelig belastet, men en genfeil høres vel ganske plausibelt ut det også.

 

Siden jeg etterhvert har opparbeidet meg en del erfaring som surrehue vil jeg nå poste noen tips til andre surrehuer der ute:

 1. Pass på når Europris eller andre billigkjeder har tilbud på skriveblokker og post-it og kjøp hele lageret. Du kan aldri få for mange skriveblokker eller gule lapper. Spre blokkene (og blyanter) rundt i hele huset.
   
 2. Notér ned absolutt alt! Med det samme. Husk også å notere ned hva det er du har notert ned. Det hjelper lite å finne en lapp som sier "Onsdag kl. 23:30" dersom det ikke står hva det er du skal gjøre på onsdag (eller hvilken onsdag for den saks skyld).
   
 3. Bruk Trello!
   
 4. Dersom du har tilgang til Exchange kan du synke e-posten, kalenderen din og kontaktene dine mellom alle PC'ene og alle mobilene/tabletene i huset. Bruk kalenderen og varslingen der! Sjansen er stor for at du er i nærheten av minst én av dingsene når det kommer et (lyd)varsel om noe du skal huske.
   
 5. Ferdigskrevne handlelister! Nei, jeg tuller ikke. Er du et surrehue har du sikkert dratt på butikken for å kjøpe melk og kommet hjem med brød og ost (og ingen melk). Er du et ekte surrehue skjer det garantert langt oftere at du drar på butikken for å kjøpe brød og ost, og glemte å skrive melk på lappen... Skriv en liste over alt du handler minst én gang i måneden, kopiér den opp i mange eksemplarer, og stryk heller ut det du IKKE trenger før du drar på butikken.
   
 6. Autogiro! Nettbank og autogiro er noe du absolutt ikke kan klare deg uten. Det eneste du trenger å huske er å overføre penger til kontoen regningene betales fra. Er du riktig heldig kan du gjøre det automatisk også.
   
 7. Beskytt deg selv mot forstyrrelser når du trenger å konsentrere deg. Høy musikk via ørepropper er fint. Slå av TV'n! Sett deg som "opptatt" på Skype/MSN/Yahoo/whatever. Visste du at det er mulig å sette telefonen til ikke å varsle dersom svigermor ringer?
   
 8. Når du vet at du har glemt ett eller annet, men ikke kan huske hva... Fortvil ikke. Om det var noe viktig kan du være helt sikker på at en eller annen (sansynligvis sjefen) vil fortelle deg det - før eller senere.
   
 9. Prioriteringslister! Eller enda bedre, prioriteringslapper. Skriv ned ting i prioritert rekkefølge, og begynn øverst. Har du stort nok kjøleskap og nok magneter funker det best med én ting pr. lapp, og så kan du flytte rundt på dem etter ønske og hastverk.
   
 10. Delegering av oppgaver! Alle oppgaver som kan delegeres videre til noen som er mindre surrete bør delegeres videre. Husk å notere hva du har delegert videre, og til hvem, sånn at du kan følge opp om jobben blir gjort.

 

Er du et surrehue?
I så fall, hvilke knep bruker du for å fungere i hverdagen?
 


 

 

Hva får meg til å besøke en blogg flere ganger?

 

Ok. Så jeg skrev det innlegget om hva som får meg til å snu i døra når jeg kommer inn på en blogg, så her er da kontrainnlegget... om hva som få meg til å besøke en blogg flere ganger.

Humor! Riktig type humor da selvfølgelig. Jeg har ganske sær humor og når jeg finner noen som har samme type humor som meg, da besøker jeg igjen. Sarkasme er bra. Den som påsto at sarkasme ikke funker på internett må ha vært sarkastisk...

Kult design. Har du et vanvittig kult design og det ser ut som du har laget det selv, da kommer jeg igjen... for å snoke i kildekoden din. Mwuahaha!

Gode tekster. Fortrinnsvis mer enn to linjer av gangen, og helst om et tema som interesserer meg litt over gjennomsnittet, eller i hvertfall noe som ikke absolutt alle andre skriver om. Har du i tillegg godt språk, vet forskjellen på lamme lår og lammelår, og poster ofte nok til at jeg kjenner igjen bloggnavnet ditt (og husker deg neste gang jeg ser det), da har vi en vinner. Jeg leser faktisk flere av utvekslingsbloggene nettopp fordi de har alt dette - og fordi de poster om natten når jeg er våken og sjekker forsiden ofte...

Bilder. Blogger uten bilder er kjedelige. Blogger med bare bilder er også kjedelige. Blogger som har noen bilder er bra (forutsatt at de nevnte bildene viser noe jeg har et snev av interesse for selvfølgelig). Usaklige bilder? Hva da usaklige? Det er bilder!

 

Konklusjon:
Jeg liker blogger som minner mest mulig om min egen...  Det kom vel ikke akkurat som noen bombe. Hirr hirr. =)

 

Designtips: De mest brukte taggene og hva de gjør

De mest brukte taggene i bloggdesignet, og hva man kan gjøre med dem...

Jeg har ikke lagt alle de mulige kodene inn alle stedene. Du kan for eksempel bruke samme linje for  bakgrunnsfarge på footer som jeg har vist i body. De fleste fungerer på nesten alt.

Du kan finne flere koder her: http://www.w3schools.com/cssref/


Se på bildet under for hva som ligger hvor i bloggen/hva områdene i bloggen heter
(trykk på bildet for større versjon med lesbar tekst).

Klikk på bildet for å se større versjon

Teksten inni /* slike tegn */ kalles for en kommentar. Den kan være med i css for å forklare, og vil ikke vises noen andre steder.

Css-koder:

body {
background-color: #cccccc/* bestemmer bakgrunnsfargen i bloggen */
background-image: url('http://adressentilbildether.jpg');  /* setter inn bakgrunnsbilde */
background-attachment:fixed;  /* gjør at bakgrunnsbildet står stille når man scroller */
background-position: top right;  /* plasserer bakgrunnsbildet oppe til høyre. Variér med center, bottom og left */
backround-repeat: no-repeat;  /* repeat-x vil repetere bortover,  repeat-y vil repetere nedover */
color: #000000 /* setter tekstfargen på hele siden */
font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, Sans-serif;  /* bestemmer skrifttypen */
}
.doc2 {   /* doc2 er boksen som bestemmer bredden på bloggen din og holder ting "på plass" */
width: 950px;  /* her bestemmer du bredden på bloggen */
margin-left: auto;  /* sett høyre og venstre marg til auto for å midtstille bloggen */
margin-right: auto;
}
#header {
width: 950px;  /* setter bredden på headeren - bør være samme som bloggen */
height: 200px:  /* setter høyden på headeren */
background-color: #cccccc/* bestemmer bakgrunnsfargen i bloggen */
background-image: url('http://adressentilbildether.jpg');  /* setter inn bakgrunnsbilde */
backround-repeat: no-repeat;  /* repeat-x vil repetere bare bortover,  repeat-y vil repetere bare nedover */
}
#breadcrumbs /* linjen under headeren, med link til blogg.no, forsiden din osv  */
background-color: #cccccc/*  bruk background-color: transparent; om du ikke vil ha bakgrunn */
text-transform:uppercase;  /* gjør alle bokstavene til blokkbokstaver (caps) */
}
#wrapper/* dette er boksen som holder main og side sammen */
background-color: transparent;   /* transparent bruker du dersom du vil at boksen skal være gjennomsiktig  */
}
#main/* dette er innholdsdelen av bloggen  */
width: 700px;  /* bredden på main - husk at main + side ikke må være større enn wrapper eller doc2 */
float: left;  /* bruk float: right; for å ha bloggen til høyre og menyen til venstre */
}
#side/* dette er sidemenyen */
width: 230px;  /* bredden på side - husk at main + side ikke må være større enn wrapper eller doc2 */
float: right;  /* bruk float: left; for å ha bloggen til høyre og menyen til venstre */
}
.entry/* blogginnleggsdelen */
margin: 10px;  /* gir deg en marg på 10 pixler rundt innleggene */ 
}
#profile {
display: none;  /* fjerner profiltaggen helt  - NB! det fjerner også linken til profilen og bli venn med */
}
h1, h2, h3, h4, h5 /* Overskriftene. Du kan dele denne opp slik at det er forskjellig på hver */
color: #000000/* bestemmer fargen på overskrifter (som ikke er linker) */
font-weight: bold;  /* gjør teksten bold */
font-family: Arial, Tahoma, Helvetica, Sans-serif;  /* bestemmer skrifttypen */
}
a, a:link, a:active, a:visited {
color: #ff0000/* bestemmer fargen på linker */
}
a:hover {
color: #ffcccc/* bestemmer fargen på linker når du holder pekeren over dem  */
}
.entry img {
max-width: 580px;  /* gjør at ingen bilder blir bredere enn 580px i bloggen. Justér tallet til bredden som passer for deg */
border-color: 5px solid #ff0000/* setter ramme rundt bilder  */
}
#footer {  /*den nederste delen av bloggen */
font-size: 10px;  /* setter størrelsen på teksten */
}
#comments .owner/* kommentarer fra bloggeier */
background-color:#ffcccc;
border-bottom: 2px solid #bb0000/* dette er streken over kommentaren */
border-top: 2px solid #bb0000/* dette er streken under kommentaren */
}
#comments .user/* kommentarer fra innloggede brukere */
background-color:#ffbbbb;
border-bottom: 1px dotted #000000;
border-top: 1px dotted #000000;
}
#comments .other /* kommentarer fra andre (ikke innlogget)  */
background-color: transparent;
border-bottom: 0px dotted #000000;
border-top: 0px dotted #000000;
}


Dæ å skriv på dialækt...

Dæ å skriv på dialækt e en skjikkeli uteng! Ikkje bærre e dæ klin umuli førr aille som har litt dyslæksi, eiller ikkje e så stø i norsk, å tyd dæ du ha klaidda i frå de, mæn tæmmeli ofte bruka mainn ord som ikkje æksistere i norske ordbøker og som e så lite kjeinnt uttaførr heimplassn dijn at bærre naboen skjønna ka du mein.

En ainna teng e at om deinn stakkarn som kjæm innom bloggen bruka Chrome så skjønna ikkje deinn dær oversættarn kafføret språk du egentli ha skrev på, så hainn Chrome foreslår aillt muli rart og spør om hainn ska oversætt sia tell norsk førr de... (om du takka ja så e resultate førræstn næstn artiar einn originaltækstn).

E førr mijn del har lang ærfaring i å læs tæksta som e skreven på dialækt, fuillstejndi uten tegnsætting og gjærna så krydra mæ bainnskap og skjellsord at e ha rødma tell hårrota om e ikkje ha vor norlænning, mæn dæ e ikkje akkurat nokka e gidd å bruk tia mi på når e ikkje e nøjdd. Dæ e heilt greitt at du snakka dialækt (så længe du ikkje e ifrå Vågå eiller dær omkreng), mæn i Norge har vi faktisk bærre to skreftspråk (jada, e veit at vi har samisk og, mæn dæ e et heilt ainna språk og tæll ikkje i deinnan sammenhængen).

Sånn. Nu håpa e at e ha irritert de nok tell at du aildri nån gång faill førr frestelsn tell å skriv på dialækt igjæn... I hværtfaill ikkje i bloggen dijn. Dialækt kainn du bruk i privatsamtala på MSN og SMS. Ikkje dær folk ska læs.

Ha en fin mandag aille sammen!

=)

Hvorfor jeg snur i døra når jeg besøker bloggen din - og aldri kommer tilbake

Heldigvis er smaken som baken (og det er bra, ellers ville jo alle bloggene sett helt like ut), men noen ganger kan det bli for mye av det gode, eller rett og slett altfor lite...
 


Her er 8 grunner til at jeg bare trykker "tilbake" med det samme jeg kommer inn i bloggen din:

 • Du har automusikk i bloggen og av-knappen er ikke rett foran meg (tro det eller ei, jeg foretrekker musikken jeg allerede hører på)
 • Du har lagt inn custom pointer-script, og pekeren min er forvandlet til en hest/blomst/bloddryppende dolk eller whatnot. Jeg klarer ikke å klikkepå noe som helst!
 • Du har lagt inn snøscript/fallende blomster/svevende ballonger, og jeg kan høre prosessoren i maskina mi stønne... før nettleseren fryser og jeg trykker ctrl+alt+del
 • Du skriver på dialekt
 • Du har lysegrå skrift på hvit bakgrunn (eller skrift på flerfarget, mønstret bakgrunn). Du vet at det er uleselig, sant?
 • Headeren din er 3000 pixler høy og jeg fikk scrollekrampe før jeg fant tekst
 • Bloggen din er full av scripts, plugins, widgeter og bannere som alle insisterer på å laste helt ferdig før jeg i det hele tatt får lov til å scrolle. Jeg er ingen veldig tålmodig person og går normalt lei av å vente etter ca. 15 sekunder...
 • Du bruker en knøttliten font som krever tre trykk på zoom før man kan tyde bokstavene.
   


Her er 4 grunner til at jeg bare leser ett eneste innlegg og går igjen:

 • Overskriften i bloggshouts så spennende ut, men innholdet i innlegget er urelatert til tittelen, eller bare totalt innholdsløst
 • Du har fjernet "Breadcrumbs" og headerlinken så jeg finner ikke forsiden din
 • Du har fjernet arkiv og kategorier, så jeg ser ikke noe mer å trykke på
 • Du har lagt inn en sperre for høyreklikk - da gidder jeg ikke forsøke å navigere bloggen din (men om du har noen kule bilder kopierer jeg dem før jeg går)
   


Her er de 3 vanligste grunnene til at jeg ikke la igjen en kommentar hos deg:

 • Du har ødelagt "Husk meg" og jeg gadd ikke fylle inn all informasjonen på nytt
 • Jeg kunne skrevet noe, men det ville ikke blitt noe hyggelig, så jeg lot være
 • Jeg hadde ikke noe fornuftig å si, og jeg virkelig hater "fin blogg"-kommentarer, så jeg tar det heller igjen neste gang

 

Sånn... Nå må jeg vel fortelle hva som gjør at jeg liker en blogg jeg besøker også. :)

 

Snooze...


Må innrømme at jeg ikke har bruk for en sånn i det hele tatt. Jeg klarer utmerket godt å fortelle meg selv at jeg ikke trenger å stå opp... riktig enda. :D

 

"Rare" endringer jeg har gjort i bloggen, og hvorfor...

Designet på forsiden av bloggen min er litt... sært. Jeg har valgt å heller vise veldig mange innlegg der, men bare litt av hvert innlegg bortsett fra det nyeste, så på forsiden min er det nå plass til litt over 300 innlegg (så mange har jeg ikke skrevet enda).

Boksene gjør at det er lett å se hva de forskjellige innleggene handler om, men man må klikke seg inn på dem for å lese, akkurat som i arkivet eller kategoriene i et standarddesign. Siden jeg ofte har veeeeldig lange innlegg gjør dette at man slipper å scrolle seg gjennom ting man ikke er interessert i for å se om innleggene lenger ned er mer spennende. 


Jeg bruker også hele bloggbredden til innleggene, så profilen, kategorier og arkiv og sånt ligger i egne bokser mellom innleggene øverst i bloggen.

Siden det er relativt enkelt å se hva de siste innleggene mine handler om har jeg valgt å legge "Siste innlegg" i sidebaren på innleggssiden i stedet for forsiden. Innleggssiden er ofte den siden besøkende kommer til først, og da syns jeg det er greit at de har en liste over de nyeste innleggene mine der. Er jeg riktig heldig klikker de på et av dem også. :p

Jeg har også valgt å beholde "breadcrumbs". Det er den lille baren øverst som forteller hvor i bloggen man er, og gjør det lett å klikke seg tilbake til bloggforsiden eller en kategori, eller helt ut til blogg.no-forsiden.Kategorisidene mine viser også bare litt av innholdet i innleggene, men jeg har lagt inn bilder der, og innleggene listes etterhverandre nedover slik man er vant til fra kategorisider.


Arkivet derimot viser fulle innlegg, slik man ellers er vant til fra forsiden av bloggene. Tanken bak dette er at det er lettere når man slipper å klikke seg inn på enkeltinnlegg hele tiden, og at jeg aldri skriver så mange innlegg på en måned at siden vil ta evigheter å laste (mulig jeg må revurdere den antakelsen nå etter desember), mens en kategori fort kan komme til å inneholde hundre innlegg.

I tillegg har jeg lagt inn en userbar helt øverst i bloggen. Den vises på alle sidene, og der har jeg lagt inn linker jeg tror leserne mine kan ha nytte av, og linker jeg seg selv bruker veldig ofte.Selvfølgelig blir jeg aldri helt fornøyd med designet. Jeg må stadig endre på ting, legge til noe her og fjerne noe der, og jeg flytter elementer rundt til de plutselig er tilbake der de startet... men akkurat det er jeg neppe alene om. :D

 

Har du et spesielt design?
I såfall, hva liker du ved designet ditt?

 

Akkurat nå leser jeg...Dark Watch: A Novel from the Oregon Files

Author: Clive Cussler

Author: Jack Du Brul

Juan Cabrillo and his motley crew aboard the clandestine spy ship Oregon have made a very comfortable and very dangerous living from working for high-powered Western interests. But their newest clients have come from the east - the Far East - to ask for Cabrillo's special brand of assistance.

They are a consortium of Japanese shipping magnates, and their fortunes are being threatened by brutal pirates trawling the waters of Southeast Asia. Normally, such attacks on the high seas are limited to smaller ships and foreign owned yachts - easy targets on the open ocean. Now, however, giant commercial freighters are disappearing. Cabrillo suspects that the pirates have joined forces to take down the bigger ships. But when the Oregon confronts the enemy, he learns that the pirates' predations hide a deadly international conspiracy - a scheme of death and slavery that Juan Cabrillo is going to blow out of the water . . .

 

(hele greia er kopiert fra penguin.com siden jeg var for opptatt med å lese til å skrive en tekst selv - boka er definitivt verd pengene, men Cussler er jo alltid det)

 

Tutorial: 2-lags bakgrunn i bloggen

Jeg lovet dere en tutorial på dette, så, her kommer den...Dette eksempelet viser en rød gradient øverst i bloggen, og en julekule som henger til høyre i bloggen. Gradienten scroller oppover med siden, kulen henger stille. Se testbloggen her: http://bloggdesign.blogg.no/

Du trenger:

 • Basic kunnskap om html/css og hvordan designredigeringen på blogg.no fungerer
 • En gradient
 • Et bakgrunnsbilde (hjørnebilde)
 • En blogg å legge det inn i...


Du kan bruke bildene jeg har linket til her, eller bruke dine egne bilder. http://adventskalender.blogg.no har julevektorer i noen av lukene om du ikke finner passende bilder, eller har lyst til å lage egne.

 

Start med å legge følgende inn i bodytaggen i css:
(bruker du egne bilder bytter du ut urlen)

body {
background-image:url('http://design.bloggfiler.no/gyldenskau/design/red_grad.png');
background-repeat: repeat-x;  /* repeterer bortover (repeat-y vil repetere bare nedover) */
background-color: #fafafa;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
color: #333333;
}

Dette gir deg den røde gradienten øverst i bloggen.

 

Deretter må du legge til en ekstra body inne i malen (det må du gjøre på alle sidene der du vil ha den ekstra bakgrunnen).Jeg bruker <div id="innerbody">
Du kan kalle den hva du vil, men velger du et annet navn på den må du huske å bruke det navnet i css også.

Husk å legge til en ekstra </div> rett over </body> nederst i malen også!Så lager du en ny del i css for den ekstra body-div'en din:

#innerbody {
background-image:url('http://design.bloggfiler.no/gyldenskau/design/julekule.png');
background-attachment: fixed;  /* gjør at bildet står stille */
background-position: top right;   /* bestemmer plasseringen - oppe til høyre */
background-repeat: no-repeat;   /* slår av repetisjon */
height:531px;   /* høyden på bildet */
width:100%;   /* denne må du ikke endre på */
display:table;   /* denne må du ikke endre på */
}

Sånn ser det ut hos meg:Når du nå trykker på forhåndsvis skal du se dette: Ikke glem å lagre...

 

Lykke til! :)

 

 

Har de laget bok av den også nå?

Ringenes Herre, Harry Potter, Twilight, True Blood, Game of Thrones... bare noen eksempler på bokserier som har blitt filmserier eller TV-serier.  Jeg har venner og bekjente som mener Twilight er det beste som finnes, og at historien om Bella og Edward er helt fantastisk. Derfor blir jeg like forbauset hver gang jeg spør om de har lest bøkene, og de svarer nei. En venninne ville ikke lese bøkene fordi hun var redd det ville spoile fimene, og greit, jeg ser den - på en måte. Det jeg ikke forstår er hvorfor noen velger den amputerte historien til førstegangsopplevelsen når de kan velge hele historien.

Dere som har sett Breaking Dawn part 1, dere er nå (ganske nøyaktig) halvveis i bok 4, men det er jo så mye dere ikke vet om. Før-bilen og etter-bilen for eksempel. Charlies og Renées reaksjoner da de ble fortalt om bryllupet.  Alt dramaet "bak scenen" i ulveflokken. Vennskapet mellom Edward og Seth. Historien gjennom Jacobs øyne. Og om vi hopper tilbake til Eclipse... hva Bella egentlig tenkte da Edward gikk ned på kne... Alle de små tingene som er tatt bort fordi det er for mye som skjer til at det får plass i en film (eller to).

Jeg så sesong 1 av Game of Thrones før jeg begynte å lese bøkene. Den var helt grei, men av og til var det litt vanskelig å henge med i svingene. Det var ikke før jeg leste bøkene og fikk hele historien at jeg virkelig forsto alt som skjedde og ble ordentlig kjent med karakterene. Det var ikke helt det samme å lese boka etter å ha sett serien, jeg visste jo hva som kom til å skje, men jeg MÅTTE vite hva jeg hadde gått glipp av. Nå gleder jeg meg noe sinnsykt til sesong 2, og kommer til å nyte den ekstra, fordi jeg vet om, og kommer til å tenke på alle de ekstra tingene som ikke blir med på skjermen. :D
Hva foretrekker dere? Bok eller film, eller begge?
Og hvilken rekkefølge?

 

Vinterkveld - og nesten julestemning

Mørkt og kaldt og snø ute, lysene fra Bogen, og i vinduet mitt... den søte lille led-kvisten jeg fikk av gubben i går. Nå tar jeg med meg jule-téen og den nye Cussler-boka mi og kravler til køys.

2-lags og 3-lags bakgrunner i bloggen

 

Visste du at det er mulig å bruke flere lag med bakgrunner i bloggen for å oppnå spesielle effekter?

Innleggssiden i denne bloggen akkurat nå er et eksempel på en 2-lags bakgrunn. Hovedbakgrunnen er grå med den blå gradienten øverst på siden. Lag #2 er blomsterranken oppe til høyre.

Kategorisidene har også to lag, men i en annen farge.

Forsiden av bloggen har tre lag. Lag 1 er gradienten øverst, lag 2 er blomsterranken til høyre og lag 3 er blomsterranken til venstre. Det er nok lettere å se dette inne på arkivsiden, der jeg har brukt en rosa gradient på en blå bakgrunn i lag 1, en rosa blomsterranke i lag 2, og en blå blomsterranke i lag 3.


For hver av bakgrunnene kan jeg velge om de skal stå stille, eller bevege seg når man scroller. På forsiden lar jeg gradienten scrolle med siden, mens blomsterrankene blir stående. I arkivet lar jeg alle tre bakgrunnene stå stille.
I innlegg og kategorier lar jeg ranken stå stille mens gradienten scroller med siden.

Når bakgrunnene er lagt inn slik vil det ikke gjøre noen forskjell hvor bred skjermen til den som besøker bloggen er. Bildene på hver side (blomsterrankene) vil automatisk ligge helt i kantene, og man vil alltid se hele bildet (de blir ikke skjøvet ut om man gjør vinduet større eller mindre.

Så, da lurer jeg på... er det ønskelig at jeg legger ut en tutorial i FAQ på hvordan man lager flerlags bakgrunner?


 

Mobiltelefoner... 15 år fra FilleFizz til Galaxy!

Jeg fikk min første mobiltelefon i desember 1996. En Philips Fizz (aka FilleFizz). Egentlig var det gubben som kjøpte den på Shell for 50 øre, men jeg adopterte den veldig snart. Det var en av de første mobiltelefonene som kunne sende sms. Flere av vennene mine hadde Nokia og kunne motta, men siden de ikke kunne sende tok jeg ikke helt av akkurat. Det var ikke så morsomt når jeg aldri fikk svar liksom.


Så kom smsPrat på TV2 tekst-TV... Husker ikke når jeg omsider fikk regga meg, men tror det var i juli eller august 1998. FilleFizzen stakkar, var ikke laget for "superbrukere" som byttet simkort 20 ganger om dagen.

Min neste mobil var en Philips Diga. Den fikk jeg i gave fra H.M! i smsPrat i 1999 da FilleFizzen var så utslitt at jeg vurderte å lime batteriet fast med lynlim. Skrivehastigheten min gikk fra superrask til "men i helsike, går det an å bli tregere?!" over natta, men i det minste slo den seg ikke av hvert 5. sekund bare fordi jeg kom borti batteriet.Det gikk ikke lang tid før jeg kjøpte en ny telefon. Motorola Talkabout. Jeg trodde ikke det fantes noe som var verre enn Digaen, men det gjorde det. Den var kjempefin å skrive på, men menyene var umulige å finne fram i, og den gikk full etter 10 meldinger. Tilbake til Digaen.Neste mobil var en søt liten blå sak fra Siemens. Egentlig gubbens, men han likte den ikke. Små knapper og store fingre. :p  Den ble innkjøpt i Bodø i tidlig på 2000-tallet. Den er uknuselig, tåler vann, og returnerer alltid til eieren (noe som er veldig bra, fordi den er så bitteliten at man mister den hele tiden). Denne har også vært ungenes første mobil (etter tur) og den lå ute en hel vinter en gang, vi fant den da snøen smeltet. Etter noen timer tørking og litt lading var den god som ny. Det eneste beviset på prøvelsene den hadde vært utsatt for er en liten ripe vi tror kommer fra et piggdekk... Vi har den enda. Den funker helt flott (men er ikke i daglig bruk akkurat).

 
Min neste telefon var en Nokia 3310. Denne var jeg også veldig fornøyd med, og den tjente meg trofast i et par år før den gikk i arv til junior.


Mens jeg sleit på 3310'en hadde gubben denne her. Nokia 3210. Den gikk i arv til mini etter et par-tre år.


Jeg byttet ut 3310'en med en 3100 (med fargeskjerm - woohoo!). Dette er en av de desidert beste telefonene jeg har hatt. Den ble dessverre stjålet (riktignok etter at jeg hadde byttet den ut), men jeg hadde fire gode år med den. :)På denne tiden (2006-2008) gikk jeg også og drassa på hjelpekorpsets alarmtelefon. En Sony Ericsson k750i. Herregud som jeg savner den telefonen! Jeg skal ikke påstå at jeg savner å lese nyheter via wap, men dette er den beste surfetelefonen jeg har hatt fingrene i før smarttelefonene kom.
Mens jeg koste meg med 3100'en hadde gubben denne her... Nokia 3200 Lol! Kjøpt på Spar! eller noe sånt... Ser relativt kul ut, men var helt grusom å skrive på.Høsten 2008 måtte jeg investere i en ny mobil. Det ble en Sony Ericsson k660i (siden det ikke var mulig å oppdrive en k750i lenger). Endelig fant jeg en mobil som ikke var BLÅ!


Gubben investerte i en Nokia 2760. Han hadde i grunnen ikke noe valg, 3200'en begynte å slå seg av bare han stirret hardt på den, og siden power-knappen var ødelagt måtte den restartes med en binders... Teorien bak valget av den nye var at displayet på en klapptelefon ville bli mindre oppskrapet når han gikk med den i lommen på jobb.


I 2009 fikk ungene hver sine aller første nye mobiler (ikke arvegods altså). De valgte denne modellen, Sony Ericsson w890i.
I 2010 (så snart bindingen på w890i var gått ut) kjøpte jeg nye mobiler til meg selv og ungene. Gubben ville ikke ha. Vi endte opp med hver vår Nokia 5800 XpressMusic (kr. 1,- + 12 mnd binding)

I vår trengte jeg en jobbtelefon og overtok da en av ungenes gamle SEw890i. Den funket helt flott, men da blogg.no skulle ha en iPhone-app trengte jeg en telefon jeg kunne teste med. Den nye supporttelefonen er en iPhone4 (arvegods).  Den funker. Ja, jeg har akkurat det dekslet der, det er jo blogg.no's supporttelefon. Rosa er en selvfølge! :pSå, da bindingen gikk ut på 5800'ene i år måtte vi selvfølgelig ha nye mobiler igjen... Jeg valgte en Samsung Galaxy Tab, og ungene gikk for Nokia igjen. X3 Touch and type, som er en hybrid med knapper og touchscreen. Denne gangen følte også gubben at han hang litt etter og han bestemte seg for å bytte til en Nokia 2720... 

Puh! Det var litt av en liste!
Hvilke mobiler har dere hatt?

 

Riktig bilde når man deler innlegg på Facebook (how-to)

"Del på facebook"-plugin som brukes på blogg.no er ikke akkurat den smarteste jeg har sett. I de aller fleste tilfellene greier den ikke å finne bilder i innleggene mine, og jeg greier ikke å finne ut hvorfor... eller bildene er der, men de er altfor høye eller altfor brede.
Men, nå har jeg funnet en workaround som funker for meg. :)

Før så det sånn ut når jeg delte innlegg på Facebook:
Ikke veldig pent...

Jeg legger inn metatagger i <head> i forsidemalen og i innleggsmalen, og da bruker Facebook automatisk de bildene jeg har lagt inn der. Man kan legge inn flere bilder som man kan velge mellom når man poster.

Her er et eksempel (disse ligger i begge malene):
<meta property="og:image" content="http://bloggfiler.no/toril.blogg.no/images/12937-9-1322981230664.jpg" />
<meta property="og:image" content="http://bloggfiler.no/toril.blogg.no/images/12937-9-1322984009491.jpg" />

Jeg har også tatt med en beskrivelse av bloggen, bloggadressen og bloggtittelen (de to siste bare fordi debugverktøyet til FB maser om det).

I forsidemalen:
<meta property="og:description" content="Bloggen min... ikke fordi jeg har noe å skrive om, men fordi jeg kan!" />
<meta property="og:url" content="http://toril.blogg.no" />
<meta property="og:title" content="toril @ blogg.no" />

I innleggsmalen:
<meta property="og:description" content="Bloggen min... ikke fordi jeg har noe å skrive om, men fordi jeg kan!" />
<meta property="og:url" content="${EntryPermaLink}" />
<meta property="og:title" content="${EntryTitle}" />

Du kan ha forskjellige beskrivelser i de to malene, en for selve bloggen og en for innlegg.

Når jeg deler et innlegg på Facebook nå ser det slik ut:

Litt penere nå, ikke sant?

Her er debug-verktøyet på Facebook: http://developers.facebook.com/tools/debug
Skriv inn urlen til bloggen din (eller innlegget ditt) så ser du hva Facebook registrerer, og hva Facebook vil at du skal legge til eller endre.

 

Lykke til. :)

 

Problem med autoriteter - eller bare bitch?

Da jeg gikk på ungdomsskolen (og sikkert et par år før jeg kom dit også) mente "alle" (unntatt jeg, selvfølgelig) at jeg hadde et problem med autoriteter...
Nå etter at jeg er blitt "voksen" har de istedet avgjort at jeg slett ikke har et problem med autoriteter, jeg er bare generelt kranglete... mot alle... (enten de er autoritære eller ikke).
Det stemmer selvfølgelig heller ikke. Jeg krangler ikke - jeg diskuterer. D'oh!

Det har seg nemlig sånn at jeg alltid har rett. Jada, jeg tok feil én gang, men den teller ikke, siden han jeg krangl diskuterte med også tok feil. Jeg var nærmest. Anyway, jeg har alltid rett! (Og ikke kom med den der "kunden har alltid rett" heller... kunden har i 99% av tilfellene ikke peiling!)

Men over til det jeg egentlig hadde tenkt å skrive om... 
<rantmode> HVORFOR I GLOHEITE, SVARTSVIDDE ELEFANTRUKA INSISTERER FOLK PÅ Å PRAKKE PÅ MEG SINE MENINGER OM ALT MULIG?!? Vet de ikke hvor irriterende det er? Eller er de fullstendig klar over det og bare driter i det?

"Ikke kjøp Canada Goose, det er så synd på dyrene!" Vel, synd for deg! Jeg liker pels. Jeg liker bilder av søte, små (og store) ulver og isbjørner og sel og kattunger og hamster og regnbuer og whatnot også, men det betyr ikke at jeg slutter å like pels!

Dere trenger ikke prøve å frelse meg heller. Jeg har ingen planer om å slippe Jesus inn i hjertet mitt. Jeg har ikke noe voldsomt behov for å "se lyset", og jeg tror verken på himmel eller helvete så trusler om skjærsilden vil ikke skremme meg nevneverdig de heller. Dette derimot skremmer meg...veldig! http://www.youtube.com/watch?v=9r2PS3W1eYc (jeg tar ikke noe som helst ansvar for eventuelle psykiske problemer du måtte få etter å ha sett filmen). Takk til Stine som gjorde meg oppmerksom på denne... dynamiske duoen. Jeg gleder meg til å returnere "tjenesten"...

Det er ingen vits i å forsøke å "forklare" meg hvorfor det er galt at jeg kjøper dataspill med 18-årsgrense til min 12-årige sønn... Seriøst! Du kan bare klatre ned av den høye, hvite hesten din og finne deg en shettis i stedet. Jeg lever i den virkelige verden og foretrekker at min 12-åring spiller originale 18-årsgrensespill på den stasjonære PC'en sin, og at han gjør det på kontoret der jeg også sitter og har en viss kontroll, framfor at han laster ned virusinfiserte versjoner av de samme spillene fra nettet og gjemmer seg bort et sted med laptopen for å spille i skjul. Jeg vet hva mine unger gjør. Hva dine unger får lov til (og hva dine unger gjør) driter blåser jeg i!

En ting til... At jeg ikke har en mening om en ting betyr ikke automatisk at jeg ønsker å adoptere din mening om temaet. Ikke tving meg til å gjøre meg opp en mening om noe som i utgangspunktet interesserer meg mindre enn (til og med) sport! Tro meg, sjansen for at min mening vil være den samme som din er ikke stor, og du vil sansynligvis ikke like resultatet uansett. ;)  </rantmode>

 

Ha en flott helg alle sammen! =)

 

Årets adventskalender fra blogg.no

Har du ikke åpnet dagens luke enda er det bare å klikke på bildet under...

Denne var det utrolig morsomt å lage! (selv om det tok noen måneder)
Da jeg begynte visste jeg ikke at blogg.no er SÅ fleksible når det gjelder bloggredigering, så gjett om jeg har fått meg noen gode aha-opplevelser på turen! =)

Jeg vet allerede hva mitt neste prosjekt blir... =p