hits

desember 2012

Batteridrevet!

 

Sånn akkurat nå står gubben ute og monterer det nye utelyset. Selvfølgelig går utelyset på samme kurs som kontoret mitt, så her inne er det mørkt og svart... bortsett fra lyset fra PC-skjermene.  Jeg digger UPS'en min! :D

 Denne gir strøm til:

 • Den stasjonære PC'en
 • 2 skjermer
 • Router
 • Switch
 • Telefonsentralen
 • ISDN-boksen
 • USB-boksen

 

Dagens aha-opplevelse...

 


Lastet ned sesong 3 av "Rizzoli & Isles" for noen dager siden, og tenkte nok en gang at det var noe veldig kjent med navnet på forfatteren bak bøkene, Tess Gerritsen, men jeg fikk liksom ikke krimserieforfatteren til å passe med de gamle superstjerneromanene som poppet fram i hodet på meg. Da jeg kom til episode 9 ga jeg opp og googlet henne. Viser seg at hun er samme Tess Gerritsen som skrev 8 Harlequin Intrigue-romaner på 90-tallet. Jeg har 5 av dem. :p Hun har også skrevet "The Bone Garden", men der har jeg bare sett filmen, ikke lest boka, så den tenkte jeg ikke på.Så er da spørsmålet... hvor scary er det at jeg faktisk husket henne fra Harlequin-bøkene jeg leste for 25 år siden? :p

 

Svaret på konkurransen

 

Den eneste som gjettet riktig var (ikke overraskende) den fantastiske serverduden vår, Thor,men han svarte på Skype i stedet for å kommentere... feigingen!. :)

Det er en tabell for subnetting (aka jukselapp) som jeg bruker når jeg sitter inne på http://www.subnettingquestions.com/ og slår ihjel litt tid.
Tabellen på baksiden er rett og slett en gangetabell som jeg trenger fordi jeg er  H-Å-P-L-Ø-S i matte...


Dette er nerdeunderholdning på sitt beste. :D
Når andre spiller Tetris sitter jeg med dette her:


Nå trenger man snart ikke subnetting lenger... fordi IPv6 er på vei inn, og der er det ueeeendelig med IP-adresser (det gikk tomt for vanlige IPv4-adresser). Men enn så lenge har jeg underholdende hodebry bare et par museklikk (eller fingersveip) unna.

 

Og i tilfelle du lurte...

 

Hva gjør DU når du kjeder deg?

 

"Game of Thrones" får eget øl!


Kan du forestille deg noe bedre enn å synke ned i godstolen foran TV'n med en episode "Game of Thrones", og en iskald øl oppkalt etter den lille psykopaten på jerntronen?

I følge New York Times har HBO slått seg sammen med bryggeriet Ommegang (New York) for å produsere en egen serie øl med navn etter tema og figurer fra TV-serien. Først ut er "Iron Throne Blonde Ale" som etter planen slippes samtidig med sesong 3, den 31. mars neste år. Øl nummer to slippes til høsten, og deretter enda to øl til i forbindelse med påfølgende sesonger.

TV-serien "Game of Thrones" er basert på bokserien "A Song of Ice and Fire", av den amerikanske forfatteren George R. R. Martin.


Sesong 3 teaser...

Blogglisten

11 hopp til kontoret...

 

Man må jo bare elske internett!
Jeg bor i gokk... vel nesten ihvertfall. Jeg bor i Steigen kommune i Nordland.

Avstanden til firmakontoret i Oslo er

Med sopelime: 917 km
Med bil: 1305 km
Tracert blogg.no: 11 hopp

 

 

 

 

 

 

 

For å reise til kontoret må jeg først ta hurtigbåten til Bodø, deretter fly til Gardermoen, og så toget inn til Oslo. Drar jeg hjemmefra kl. 07:30 er jeg framme i Oslo en gang mellom kl. 14:30 og 16 - litt avhengig av om jeg flyr Norwegian eller SAS, og hvilket tog jeg tar. Jeg har ingen mulighet til å rekke hjem igjen samme dag.

Men, for å gå på jobb trenger jeg bare stå opp og gå bort til skrivebordet (- egentlig trenger jeg ikke stå opp engang, jeg kan ha laptopen i senga... ). Takk og pris for internett! :)

Fordeler og ulemper

Det er selvfølgelig både fordeler og ulemper med en slik løsning.

Den største ulempen for meg, og kanskje også for arbeidsgiver, er nok at jeg ikke har jevnlig face-to-face interaksjon med de jeg jobber sammen med. Med unntak av 1-3 Osloturer i året foregår all kommunikasjon via Skype, telefon eller e-post. I tillegg er jeg altså 130 mil unna alt morsomt som skjer - siden absolutt alt foregår i Oslo.
Dersom strømmen går hjemme, eller internettforbindelsen er nede (noe som skjer av og til på vinteren her nord)... da kommer jeg meg rett og slett ikke på jobb.
Et annet (og egentlig litt uventet) problem med hjemmekontor, er at folk som stikker innom ikke skjønner at man faktisk er på jobb, selv om man sitter hjemme hele dagen, og jeg er ganske sikker på at en del av naboene enda etter 5,5 år tror jeg er arbeidsledig og/eller hjemmeværende husmor...
Det er også litt vanskelig å "koble ut" jobben på fritiden av og til - den er jo alltid bare noen skritt (eller tastetrykk) unna.

Heldigvis veier alle fordelene opp for ulempene.
Den største fordelen er selvfølgelig at selv om jeg bor i en utkantskommune, der det er omtrent umulig å finne fast arbeid, har jeg fått meg en 100% stilling.
En annen stor fordel, også for arbeidsgiver, er at med hjemmekontor skal det ganske mye mer til før jeg trenger å sykemelde meg.
Og så er det selvfølgelig alle frynsegodene, f.eks.:
Gangavstand til jobben. Jeg slipper å stå opp kl. 6 om morran, for å måke snø og skrape is av bilen.
Jeg er hjemme når sønnen min drar på skolen, og jeg er hjemme når han kommer hjem.
Jeg kan benytte "dødtid" mens jeg venter på en mail eller lignende til å fylle vaskemaskinen eller støvsuge gangen.
Siden jeg er alene på kontoret kan jeg høre på akkurat den musikken jeg vil, så høyt jeg vil... uten øreplugger.
Og... jeg slipper å snu meg og oppdage at sjefen står og kikker over skuldra mi, mens jeg spiller Minecraft i arbeidstiden. ;)

 

Så takk og lov for internett (og ADSL), som har gjort det mulig for meg å ha kontorjobb i et firma i Oslo, selv om jeg bor i en liten kommune i Nordland. At det er 130 mil mellom Steigen og Oslo betyr ingenting lenger, fordi på nettet er kontoret bare 11 hopp unna. :)

Noe å tenke på kanskje, om du bor på et lite sted der alt NAV har å tilby er 20% vikariater, og du uansett ender opp med å slå i hjel tiden på Facebook... :)

 

 Innkjøp: Neglelakk

 

Da vi var i Narvik på torsdag fikk jeg omsider somlet meg til å kjøpe noen nye neglelakker...
Red Nail, Purple Sprinkles og Pink Mist. Alle fra H&M.
Skal teste minst en av dem så snart jeg finner neglefilen min. :)

 

Tror du at du har passordbeskyttet bloggen din?

 

Passord på bloggen = falsk beskyttelse!

Det er ganske mange som benytter seg av dette lille scriptet:

<script type="text/javascript">
var password; var pass 1="PASSORD"; password=prompt('Enter Password',' '); if ('password'==pass 1) alert('Riktig passord. (:'); else { window.location="http://google.no"; alert('Send en melding, kanskje du får det. ')}
</script>

Her er noen fakta du bør tenke over før du bruker det:

 1. Blogg.no ønsker ikke at blogger skal være utilgjengelige. Det irriterer dem som klikker seg inn på "stengte" blogger å møte en passordboks, derfor har vi heller ikke noen funksjon for å passordbeskytte blogger. Når vi kommer over blogger som bruker dette scriptet (eller lignende) legger vi inn en sperre for forsiden av blogg.no og for topplistene, slik at bloggen skal irritere færrest mulig. Det irriterer for øvrig enda mer når man blir sendt til google når man avbryter - og dessuten, hvordan skal man liksom sende en melding for å be om passordet slik boksen foreslår?!?
   
 2. Dette scriptet beskytter ikke spesielt bra. Hvem som helst kan få tak i passordet ved å velge "Vis kildekode" i nettleseren. Man kan også bare disable javascript og reloade siden (Firefox og Chrome har addons som lar deg gjøre dette med ett museklikk). Man kan også søke fram bloggen i Google eller andre søkemotorer og se på den bufrede kopien.
   
 3. Dersom innholdet i bloggen bryter mot blogg.no's regler, eller mot norsk lov, vil bloggen bli stengt uten varsel. Vi har sett flere eksempler på at de som benytter seg av passord-scriptet tror de kan skrive hva de vil fordi "ingen kan se" hva de skriver. Det stemmer ikke. (eksempler på dette er pro-ana/mia eller annet triggende innhold - som vi ikke tillater)

  

Innhold du ikke vil skal leses av andre bør du heller ikke legge ut på internett!

 

Jeg savner stearinlys!


I fjor vinter brant det stearinlys nesten hele døgnet hos oss (ikke så mange samtidig som på bildet da, det er tatt under et strømbrudd), for jeg syns det er så koselig med levende lys inne når det uler vind rundt veggene og er kaldt ute.

I år kan jeg ikke ha tente lys på bordet på grunn av kattungene som er høyt og lavt hele tiden. Levende lys er kos, levende brannfakler - not so much. Og brent pels lukter også ganske ille... :p

Men jeg kan kanskje ta turen innom Black Design og kjøpe noen lyslykter... jeg liker de hvite og de i metall/glass. :) Og så er det trygt for trollkattene om jeg plasserer lyktene på et noenlunde veltesikkert sted.

Disse bildene er fra julekatalogen til Black Design

Fra Kid interiør

Vet du om andre fine lykter jeg kan kjøpe?
 

Fikk ikke tid...

 

...til å lage julekort i år heller, så det blir den vanlige adventshilsenen fra meg.

Klikk på videoen øverst på siden. :)

 

Førjulsklem fra meg >:D<
En eldre dame!

 

I natt rotet jeg meg inn på en blogg der eieren omtalte seg selv som en "tilårskommen" dame. Nysgjerrig som jeg er måtte jeg selvfølgelig scrolle opp til profilen for å se hvor gammel hun er. Det viste seg at hun er 41... like gammel som meg altså... og plutselig følte jeg meg veldig gammel.

 

Just saying... jeg føler meg ikke heeelt klar for eldrehjemmet enda... :p

 

1. søndag i advent

 

Vi har feiret med god middag. :)

Når jeg etterhvert klarer å røre meg igjen skal jeg se om jeg ikke får rota fram adventsstaken også... :)

 

Vinnere i designkonkurransen!

 

Da har jeg trukket vinnerne i konkurransen om gratisdesign... :)


*trommevirvel*

De fem vinnerne er:

susannehaaheim
mshildur90
anitamaarud
liljema
mima

GRATULERER!

 

Jeg ble dessverre litt mer opptatt enn forventet, med årets julekalender og kampanjer, og en del på privaten, men jeg tar kontakt med dere om få dager ang. bilder/farger og sånt.

Hilsen
Toril, superbusy CM. :)

 

bl1881jul