hits

desember 2013

Jeg HATER fyrverkeri!

Kjøpte nye katteleker i dag for å holde kattene litt opptatt under rakettoppskytingen (de finnes ikke redde, de vil bare veldig ut for å se på...). Disse ble øyeblikkelig døpt "Ratatouille" og "(Fågel) Roger" av mini (som er 14 og ikke så mini lenger). :p

Nesten umulig å få tatt et bilde der ikke alt er bare motion blur...

De inneholder kattemynte, og alle tre kattene er helt ville etter dem. Ikke engang tenk på å prøve å ta fra dem en uten å ha pyrisept og plaster klart. :D Sjekk de klørne! Og hvordan hun legger på ørene så snart jeg nærmer meg... burde sikkert filmet så dere hadde fått høre også. :p

 

Jeg derimot er livredd raketter... Nå skal denne få gå på full styrke og repeat til det har sluttet å smelle utenfor...

 Herregud som jeg hater raketter!!!

 Heldigvis har jeg nok av......til å få meg gjennom de neste par timene. :D

Godt nyttår, alle sammen! :D

 

iPhone 5 ubrukelig i Nord-Norge...

...i hvert fall om du har NetCom.

iPhone tømmer jo som kjent batteriet om du ser hardt på den, og når man gjerne vil bruke den til noe i tillegg sier det seg selv at man ønsker å bruke alle triksene man kan for å spare strøm.

De beste og mest brukte tipsene for å spare på batteriet på iPhone pleide å være å deaktivere bluetooth og wi-fi når man ikke trengte dem, og å deaktivere 3G når man befant seg i et område med dårlig (eller ikke-eksisterende) 3G-dekning. Da slipper man at telefonen bruker strøm på å lete etter og forsøke å koble seg til nettverk som enten ikke er der, eller har svake signaler. Med iPhone 5 og iOS7 er det ikke lenger mulig å hindre telefonen i å konstant lete etter et 3G-nettverk - knappen for å deaktivere 3G er nemlig byttet ut med knappen for å aktivere LTE (4G).

 Denne nye 4G-knappen er selvfølgelig totalt unyttig for oss her nord, siden utbyggingen av nettet henger laaangt etter utviklingen på telefonene. I sommer kunne man enkelt bytte den ut med den gode gamle 3G-knappen, men så kom iOS7...

 

Så, la oss ta en titt på 3G-dekningen i stedet, siden det er 3G vi nå blir tvunget til å "bruke".

Her er NetComs dekningskart over 3G i Nord-Norge:
Og her er Telenors dekningskart over 3G i Nord-Norge:

Mye bedre med Telenor altså i følge kartet, men likevel ikke nok til at 3G er stabilt. Jeg har et Telenorkort også, og den telefonen finner heller ikke 3G, selv om kartet sier jeg bor i et knallgult område.

 

Jeg kontaktet min operatør, NetCom, for en løsning på problemet:
Løsningen ser altså ut til å være enten å bytte ut den splitter nye telefonen eller å vente på utbygging (med et høyst usikkert resultat ang. dekning). Med andre ord, jeg kommer nok til å fortsette å måtte lade telefonen to ganger i døgnet de neste 5 årene... (nei, jeg har fremdeles ingen planer om å bytte operatør)

Er det rart jeg foretrekker Android?
Og hvorfor har NetCom bare flekkvis 3G i Nord-Norge?!?

 

Her er en samling tips for å spare strøm både på iPhone og Android

 

Mobilnettet "sprengt"? Slik får du ringt ut likevel...

Har du forsøkt å ringe foreldrene dine ved midnatt nyttårsaften, eller vært på store arrangementer som konserter og lignende, har du sikkert opplevd at det ikke er mulig å få ringt ut fordi mobilnettet ikke har nok kapasitet når "alle" forsøker å ringe samtidig. Her er et lite tips jeg fikk fra en hyggelig kundebehandler hos NetCom:

Deaktiver 3G, da vil du bruke Edge-nettet i stedet.


Edge/GPRS/GSM = 2G og CDMA/UMTS/HSPA = 3G

Dette trikset fungerer selvfølgelig bare om du befinner deg i et område der 3G er utbygd - dvs. størstedelen av landet om du har Telenor, og Sør-Norge om du har Netcom. Er det ikke 3G der du befinner deg bruker alle 2G (Edge), og du er like langt. :)

NB! Dersom du har en iPhone 5 med iOS7 har du ikke lenger mulighet for å slå av 3G. Den knappen er nemlig byttet ut med knappen for å slå av 4G (LTE). Har du en iPhone 5 med iOS6.x.x kan du bytte ut LTE-knappen med en 3G-knapp (iPhone 5S og iPhone 5C har mulighet for å deaktivere 3G også i iOS7).


#mobil #mobildekning #tips


Facebook har daua!

Neida, ikke helt... men det kommer nok til å skje snart.

Feeden min har nesten ikke innhold lenger. Det skjer så lite der (bortsett fra det rælet FB selv putter inn i den) at jeg måtte sjekke vennelista gitt. Nå er det jo en god stund siden kidsa begynte å rømme fra Facebook, det startet jo da foreldre og besteforeldre begynte å regge seg der for 5-6 år siden, men nå ser jeg at gæmlisene forsvinner de også.

 Jeg skylder delvis på smarttelefonene. Nå som alle har fått seg iPhone eller Galaxy trenger man jo ikke selve FB lenger - det er enklere å bare laste ned spill direkte. :p
Det finnes en egen app for FB-meldinger også, og det er vel den eneste mobilvennlige delen av Facebook.

Jeg har aldri vært noen superbruker på Facebook, men jeg merker at jeg tilbringer veldig lite tid der nå i forhold til før. Det er ikke noe å gjøre der lenger. I sommer glemte jeg hele FB i over en uke da jeg ikke måtte logge inn på jobb-siden. Lukker jeg FB-fanen ved et uhell går det fort dager før jeg oppdager at den er vekk, og jeg merker at det i grunnen er like greit. Jeg føler ikke at jeg går glipp av noe viktig.

Har dine Facebookvaner endret seg?

 

 

200 MB er ikke 200MB med 4G...

...påsto selgeren fra Telenor.

Eller rettere sagt, han insisterte på at dersom jeg har tregt nett på mobilen (Edge) bruker jeg færre MB på å laste ned en fil enn jeg ville brukt med 4G, fordi det går så mye saktere. Nå er det ikke første gang jeg har hørt det salgsargumentet, men det er akkurat like feil nå som da Djuice prøvde seg på samme røverhistorien for en stund siden.

I vår husstand er det 6 aktive mobilabonnementer, alle fra Netcom, og et ekstra (dog veldig inaktivt) kontantkort fra Telenor - i tilfelle rottefelle. Sånn har det vært siden tidenes morgen omtrent, i hvert fall de siste 15 årene. Jeg ser ikke for meg at vi kommer til å bytte ut NC med det første heller, samme hvor gode tilbud disse selgerne kommer med, fordi NC tilbyr nemlig en tjeneste ingen av de andre operatørene har: Å betale regningen over telefon, med Visa, og få abonnementet gjenåpnet på minuttet... når man av en eller annen grunn ikke har betalt i tide og telefonen er blitt stengt. For mange av dere høres det sikkert ut som en helt unyttig tjeneste, men for surrehuet meg er den faktisk veldig viktig.

I alle fall... det ringer stadig superblide selgere som gjerne vil selge meg og familien nye, fantastiske mobilabonnementer. Og noen av disse tilbudene er absolutt veldig bra, de bare passer ikke helt for meg og min familie, og våre noe sære behov. Jeg syns likevel det er litt uhøflig å bare si "neitakk" og slenge på røret, så jeg lar dem som oftest komme med salgspitchen sin, og sammenligne tilbudene sine med de abonnementene vi har. Noe som kan være både informativt og også ganske underholdende, med tanke på at to av abonnementene våre er "utgåtte" (Young Talk og FlexiTalk) og ikke lenger så lette å finne informasjon om.

I dag fikk jeg litt mer underholdning enn jeg hadde regnet med, da selgeren i sin iver etter å overtale meg påsto at jeg ikke ville bruke opp de dyrebare data-megabytene like fort med Edge som jeg ville gjort med 3G eller 4G (og det stemmer jo for så vidt siden det er ganske stor forskjell på hastigheten), men begrunnelsen hans for dette var altså at fordi Edge er tregere ville jeg ikke bruke 200MB på å streame en 200MB fil, nettopp siden det går så mye saktere... fordi "når det går sakte henter man ned færre MB". Den logikken protesterte jeg naturlig nok ganske heftig på, 200 MB er da vitterlig 200 MB samme hvilken hastighet man har, men han var veldig bestemt på at akkurat sånn var det, og det kunne kollegaene hans bekrefte om nødvendig. Jau... jeg tilhører kanskje ikke internettgenerasjonen, men jeg er ikke helt nedsnødd likevel. :p

På dette tidspunktet ba jeg om navnet hans, og navn på arbeidsgiver (han sa han ikke var ansatt i Telenor, men jobbet på oppdrag fra dem). Mobilnummeret han ringte fra tilhører i alle fulle fall Telenor. Det endte med at jeg (etter et par minutter med bare susing på øret) ble satt over til sjefen hans, som da også presenterte seg som "i Telenor". Sjefen bekreftet og beklaget feilinformasjonen, og jeg ble (etter litt mer susing) satt tilbake til en selger som lå paddeflat. Han hadde nok også fått beskjed om å bli kvitt det irriterende kvinnemennesket fort som faen, for nå var han veldig oppsatt på at mini neppe ville få noen bedre deal enn den han allerede har hos NC, og han var også tydelig klar over at jeg ikke var interessert i å flytte. Jeg syntes nesten litt synd på ham...

Nesten.

 
#telefonsalg #telenor #feilinformasjon #humor

 

Edit:
Jeg twitret dette innlegget og fikk følgende respons...
 

Langt framskreden søvnmangel...

Jeg er trøtt!

Det er selvfølgelig kun min egen skyld... siden jeg satt oppe hele kvelden/natta med 10 episoder Sons of Anarchy først, og deretter noen timer Portal 2 co-op sammen med en kompis som har like ille døgnrytme som meg.Deretter fortsatte jeg dagen (veeeldig rolig) med statistikk og rapporter, og litt moro med grafikk (se forrige innlegg). Jeg har også klart å vaske to maskiner med håndklær og leke døråpner for 3 katter med veldig usynkroniserte utetider, hatt et telefonmøte, kikket innom support, og svart på x antall mail.  :)
Det er først nå jeg merker at jeg ikke har sovet i natt.
Og at jeg ikke har spist på 24 timer.

Nå mat, en dusj og 3-4 timer til med jobb. Kanskje jeg får ett "normaldøgn" denne uka også... om jeg kommer meg i seng i natt da. C ya. :)Dagens fun facts:

  • Når man sitter og leser skypelogg fra 12 måneder tilbake ser man ikke at vedkommende man er i samtale med skriver noe i nåtid...
  • Katter hater å vente!
  • "Jeg skal bare" er en tilstand som forsterkes omvendt proporsjonalt med antall timer man har sovet siste døgn.

 

 

Ikke diss kaffen min!!!
Kaffe var helt seriøst mye enklere før. Da hadde man tre sorter å velge mellom: kokekaffe, traktekaffe... og tørrkaffe. Jeg kan virkelig ikke fordra kokekaffe. Traktekaffe funker, men når den har stått litt i kolben blir den bitter - og her i huset er det bare jeg som drikker kaffe (til gjengjeld drikker jeg store mengder kaffe). Jeg gikk over til instant i 1994 og har holdt meg til det siden.

 

Ok. Egentlig kunne jeg tenkt meg en slik,men de koster en arm og en fot, og uansett har jeg ikke plass til den. :p Dessuten er de kapslene svindyre, og jeg trenger (minst) to per kopp.

 

Aller helst ville jeg hatt en WMF1200, men de er også svindyre... og hvor i alle dager kjøper man egentlig kaffebønner?!?Så, jeg holder meg til Nescafe Gull. Den er nemlig veldig god. Ingen kaffegrut, man blander én kopp om gangen så den blir ikke bitter, og man bestemmer selv hvor sterk man vil ha den, per kopp. :)

 

Skulle du sykle forbi en dag er det bare å komme innom. Kaffen er alltid klar! :)

 

#kaffe #nescafe

Stopper du for begravelsesfølger?

Noen ganger lurer jeg på de merkeligste ting... hvordan blinde plukker opp hundebæsjen f.eks, eller hvem som fant opp sjokolademelk.  I natt så jeg en episode av Sons of Anarchy der det var et vanvittig langt begravelsesfølge, og naturlig nok begynte jeg å lure på om sånne lange kortesjer må stoppe på rødt lys dersom det skifter før alle er gjennom, og hva skjer om det kommer en brannbil eller ambulanse? Så jeg googlet litt, og det jeg fant var ikke helt det jeg hadde ventet meg...

Det jeg fant var forumtråder fulle av folk som enten ikke har hørt om begravelsesfølger, tror slike kun finnes i amerikanske filmer, eller ikke aner at det finnes regler for hvordan man skal forholde seg til dem (eller de har hørt om reglene men driter i dem). Og jeg fant flere avisartikler som forteller om hensynsløse bilister som "bryter seg inn" i kortesjer under forbikjøring, og fotgjengere som trasker rett ut i fotgjengerfelt slik at følgebilene må stoppe.

Jeg trodde ting som dette var barnelærdom - og om man ikke lærte trafikkreglene som barn er de i hvert fall obligatorisk lesing når man tar førerkort.

 

Forskrift om kjørende og gående trafikk (aka "trafikkreglene") sier:

§ 10. Fri veg
1. Trafikant skal gi fri veg for utrykningskjøretøy når føreren varsler med blinkende blått lys. Om nødvendig skal trafikanten stanse.
2. Trafikant skal gi fri veg og om nødvendig stanse for sporvogn og for jernbanetog.
Før passering av planovergang skal trafikant være oppmerksom på om jernbanetog eller sporvogn nærmer seg. Dette gjelder selv om overgangen er særskilt sikret. Kjørende skal holde så liten fart at stans om nødvendig kan skje i trygg avstand fra overgangen.
3. Trafikant må ikke hindre eller forstyrre gående i gruppe under tilsyn av leder, prosesjon, begravelsesfølge, militær kjøretøykolonne eller sivilforsvarskolonne.
4. Nr. 1 og 3 i denne paragraf gjelder også for fører av sporvogn.

 

Det som gjør meg mest trist er mangelen på respekt. Selv uten å kunne en eneste trafikkregel burde man forstå at det er ufint å forstyrre eller bryte inn i et gravfølge. Ville du brøytet deg gjennom en samling sørgende ved graven kanskje?

 
Forresten, om du også lurer... :p

Hvordan plukker blinde opp hundebæsjen?
Hunden står stille slik at den blinde vet hvor han skal lete.

Hvem fant opp sjokolademelk?
Hans Sloane rundt 1680. 

Må sånne lange kortesjer må stoppe på rødt lys dersom det skifter før alle er gjennom?
Ja.

Hva skjer om det kommer en brannbil eller ambulanse?
Da må følget vike.

 

Hvorfor 15-åringer suger i matte!

 

Dagbladet hadde nylig et oppslag om PISA-prøvene våre ungdommer utsettes for, "Er du like smart som en 15-åring?". Det klages ofte over at norsk ungdom ligger etter sine jevnaldrende fra andre land når det gjelder matematikk og etter å ha lest artikkelen er jeg ikke forbauset... Hvordan skal ungene lære matte når verken lærebøker eller prøver gir mening?!


Dette er en av oppgavene:

Nivå 6:
Helene har nettopp fått seg ny sykkel med speedometer. Hun syklet hjemmefra og ned til elva, som er fire kilometer unna. Hun brukte ni minutter på turen. På vei hjem, syklet hun en kortere rute på tre kilometer. Turen hjem tok henne seks minutter. Hva var gjennomsnittsfarten i km/t til Helene på turen hjemmefra til elva og tilbake?

 

"Hun syklet hjemmefra og ned til elva, som er fire kilometer unna. [...] På vei hjem, syklet hun en kortere rute på tre kilometer."

Hvordan klarte hun det?!?


(la inn en tegning, siden flere faktisk mener at oppgaven gir mening... tegn gjerne inn den kortere ruten på 3 km og send meg kopi)

 

Er det rart dagens ungdom suger i matte? Det finnes jo ikke logikk i oppgavene de blir testet med. :p

 

Se flere oppgaver her

 

10 ting som har gjort meg glad den siste uken...

Fått skryt for engelsken min av nye venner på teamspeak

Julegløgg med masse hakkede mandler

Jeg rakk å få klar adventskalenderen - med mye god hjelp

Lakkris Draumur

Ny episode av Lilyhammer

Rugbrød med stekt kylling og majones... og mer gløgg

Ros fra sjefen

Chiptunes på YouTube

Addexios Julekalender

Pysjamas, pelspledd og fyr i ovnen

 
1 million lesere kan ikke ta feil...

Jeg er en dame på 42 år og min samboer er 49. Vi har to barn tenåringer på 14 og 17 år og vi bor i en liten kommune i Nordland. Vi har ikke lest papiraviser på flere år, og nå leser vi også færre nettaviser. Vanene våre har nemlig endret seg ganske mye på 30 år...


For 30 år siden abonnerte mine foreldre på Nordlands Framtid, Lofotposten og Fiskeribladet, og naboen abonnerte på Nordlandsposten (VG og Dagbladet var noe man bare kjøpte med seg fra byen, 3-4 ganger i året). Etter middag satte pappa seg i sofaen og koste seg med avisene før han i beste barneTV-tid tok dem med opp til naboen, der de hadde en hyggelig prat om været og dagens begivenheter før de byttet aviser.  Jeg fikk gleden av tre tegneseriestriper hver dag. Win win.

For 15 år siden hadde min samboer og jeg etablert oss i en annen liten nordlandskommune ganske langt fra der vi vokste opp. Vi abonnerte på Nordlands Framtid, men selv med "postrute" på flyet fikk vi sjelden avisen levert før dagen etterpå. Det ble til at vi brukte TV, tekst-TV og radio for å holde oss oppdatert på de større sakene, og telefoner hjem til slekta for de mindre sakene. Jeg sa opp abonnementet på avisen... det var liksom ikke noe poeng i å få gamle nyheter servert i postkassen. Mannen leste en og annen avis på jobb og hørte på radio, og jeg gikk hjemme med en toåring og hørte på radio og så på TV. Jeg tror i grunnen ikke vi gikk glipp av så mye.

For 10 år siden hadde vi forlengst flyttet "hjem" igjen. På denne tiden slo Nordlandsposten og Nordlands Framtid seg sammen til Avisa Nordland og det ble slutt på konkurransen dem i mellom, både om pris/abonnenter og innhold. Lokalavisen Nord-Salten hadde sett dagens lys,men den kom ikke ut veldig ofte, og de få gangene vi kjøpte den var det fordi familie eller venner var avbildet i den. Nordlandssendinga på NRK ga oss distriktsnyhetene, TV2 ga oss resten, og CNN ble også flittig brukt. Radioen sto på store deler av døgnet. Vi hadde en PC og internett, men selv om jeg abonnerte på noen hundre nyhetsgrupper var det ikke der vi holdt oss oppdatert... ISDN til 12 kroner timen begrenset logisk nok surfingen ganske kraftig. WAP var billigere, og veldig praktisk - og tok etter hvert over for tekst-TV hjemme hos oss. Vi tigget oss til gamle papiraviser fra foreldre og svigerforeldre, for å ha noe å fyre opp i ovnen med...

For 5 år siden hadde vi endelig fått bredbånd. Jeg jobbet hjemmefra og satt på nett det meste av døgnet, og jeg sluttet (nesten) helt å se på TV. Avisene hadde nettutgaver og kjempet tydeligvis en hard kamp om å ha den mest rotete og uleselige siden med flest mulig forstyrrende annonser (VG vant). Lofotposten var faktisk allerede da kun betalversjon digitalt, og den har jeg ganske enkelt ikke besøkt igjen. I en periode var Nettby's forside min beste kilde for sortering av nyheter. Alt som var interessant ble straks plukket opp og linket til i gruppeartikler, og det foregikk mange spennende debatter der. Da Nettby ble lagt ned begynte ting å dukke opp i Facebook-feeden min og på Twitter i stedet. Det hendte jeg kjøpte enkeltutgaver av forskjellige aviser som pdf-kopi, når det var noe jeg ville ta vare på, men det hørte absolutt til sjeldenhetene.

er det flere aviser og magasiner som tar betalt for innhold på nett. VG og Dagbladet har for eksempel holdt på ganske lenge med sine Pluss-seksjoner, og Aftenposten har nå hanglet etter og lar deg bare lese 8 artikler i uka - vil du ha mer må du betale for det. Nå skulle man kanskje tro at man da slapp å se reklame på disse sidene man betaler ekstra for å lese, eller at de i det minste inneholder fantastisk overlegen journalistikk og stoff man ikke kan finne andre steder, men neida, det er bare overprisede magasinartikler (som minner veldig om helt vanlige bloggartikler). For bare noen måneder siden hadde jeg en fast daglig runde innom alle de store nettavisene. Nå går det lett en uke eller mer mellom hver gang jeg er innom dem.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Sorry, VG, Dagbladet (og Aftenposten). Jeg kunne sikkert skummet gjennom et par av disse mens jeg gumlet i meg wienerbrødet til kaffen, bare for å ha noe å lese på, men det er rett og slett ikke verd et abonnement. Dere tror kanskje at fordi det bare gjelder noen få kroner i måneden så er det en bagatell for brukerne å betale? Det er ikke det skjønner dere. Det er nemlig ikke bare dere som gjerne vil ha betalt for ting. Jeg abonnerer på Sumo og Viaplay og Mumble og... vel, tro meg, det er en lang liste. Felles for alle disse jeg abonnerer på er at de enten gir meg unikt innhold eller tjenester jeg føler at jeg trenger. Felles for avisene og artiklene er at jeg fint klarer meg uten, og sjansen er stor for at jeg finner andre artikler om samme tema uten engang å anstrenge meg.

Så igjen endrer mine vaner seg. Når nettsteder gjør hele eller deler av sitt innhold utilgjengelig for meg slutter jeg ganske enkelt å besøke disse nettstedene. Det er absolutt ganske irriterende når jeg følger en link og får opp en melding om at jeg må betale for å lese, eller en helsides pop-up med en godt gjemt lukkeknapp, og det som da skjer er at jeg bare lukker hele fanen og surfer videre. Det er nemlig ikke sånn at det er livsviktig for meg å lese akkurat den artikkelen. Jeg bombarderes med så mye informasjon hver dag at jeg uansett bare husker en brøkdel av det jeg har lest - og oddsen er høy for at jeg heller ikke aner hvor jeg leste de få tingene jeg husker. En annen ting er at jeg ikke ville delt videre en artikkel mine venner/følgere måtte betalt for å lese, nettopp fordi det er irriterende å bli lenket til slike. Men for all del storavisene, kjør på dere. Er temaet spennende nok er det garantert noen som kommer til å blogge om det... jeg kan vente.

Og her er altså grunnen til at Nettavisen, forsiden på blogg.no og "mest delt" nå er mine tre viktigste kilder til nyheter. For med mindre det dreier seg om venner, familie eller Richard Dean Anderson er det ingenting som er så viktig at jeg  "Må. Lese. Nå!", og et par museklikk senere har jeg uansett glemt hva det var jeg ikke klikket meg inn på... for det er så mye annet spennende å lese. Helt gratis.

 

Problemer med g930 etter oppdatering av software

Jeg har et deilig, trådløst headset fra Logitech. G930. Fint, ikke sant? Ok, kanskje ikke, men det er et vanvittig bra headset, og det veier absolutt opp (og vel så det) for at jeg ser ut som en SAS-pilot hver gang jeg har det på.Jeg har også noen (ja, flere enn ett) tastaturer fra Logitech, og da favorittastaturet mitt begynte å oppføre seg litt merkelig trålet jeg supportsidene til Logitech, og fant ut at løsningen på tastaturproblemet var nye drivere. Greit nok, nye drivere er ofte den korrekte løsningen på ting. Disse nye driverne lå pent pakket i en softwarebundle, "Logitech Gaming Software v. 8.50" som i tillegg til å løse tastaturproblemet mitt også skulle gi meg en helt ny og fantastisk spillopplevelse... og de lot seg ikke laste ned som stand-alone.

Jeg lastet dermed ned og installerte denne fantastiske softwaren, og jada, tastaturproblemet ble løst. Jeg kan også skrive under på at jeg fikk en helt ny spillopplevelse, men særlig fantastisk syns jeg ikke den var... Headsettet begynte plutselig å slå seg av helt random, surround var fullstendig blinklys, og sånn ca. hvert 5. minutt kom det varsel om at det var mindre enn én time strøm igjen på batteriet. I tillegg hadde jeg kun lyd på høyre side når jeg spilte Minecraft eller så på YouTube, mens stereo fungerte flott i VLC og på WinAmp. Volumknappen på headsettet (scrollehjul) fungerte ikke i det hele tatt, og mutelyset levde også sitt eget liv. Tilbakemeldinger fra folk jeg var i samtale med på Skype sa også at jeg "falt ut" av og til. Litt googling viste meg at alt dette har vært kjente problemer siden 2011 og versjon 8.1, og at Logitech ikke har gjort noe forsøk på å fikse problemet.

Jeg avinstallerte selvfølgelig dævelskapet igjen, men siden denne installasjonen hadde overskrevet den originale softwaren/driverene jeg hadde til headsettet var jeg nå stuck i limbo. En halvtime til med googling og en hel million forumtråder senere fant jeg endelig en downloadlink som fungerte: ftp://ftp.logitech.com/pub/techsupport/headsets/g930_100364b_x64.exe

Nå har jeg et fungerende headset igjen (tror jeg i hvert fall), og tastaturet funker faktisk det også. Yey!

Hvorfor jeg poster dette innlegget? Egentlig bare for å ha nedlastingslinken et sted jeg finner den igjen om jeg skulle få bruk for den senere. :)

Ha en fin tirsdagskveld alle sammen.

 

#logitech #headset #g930 #spill