hits

desember 2017

Er bloggen din trygg?

Nå i desember er det faktisk hele 4 år siden sist noen rapporterte at uvedkommende hadde tilgang til bloggen deres, og ba om hjelp til å få kontroll over den igjen. Det betyr at dere har blitt skikkelig gode på å lage sterke passord og beskytte kontoene deres. Det er kjempebra, folkens! :)

 

Hacking Licensed from: kentoh / yayimages.com

 

Dessverre hender det fremdeles at noen forlater laptopen sin ulåst på pulten for å gå på do, og kommer tilbake til slettet blogg eller endret e-post og passord... og sikkert noen morsomme statuser på Facebook også. Det siste året er det tre personer som har rapportert at bloggen deres plutselig har blitt slettet, og har trengt hjelp til å gjenopprette den og logge inn. Heldigvis har det ikke vært noen slike saker heller på nesten et halvt år!

Det er heller ikke alle som er like flinke til å passe på mobiltelefonene sine. I år har vi hatt tre saker der vi er blitt kontaktet av personer som ikke skjønner hvorfor de har blitt trukket penger for "bloggshouts". Dersom du gir andre tilgang til telefonen din er det en smal sak for låneren å bruke sin egen mobil eller PC til å skrive inn ditt mobilnummer på sin blogg, motta verifiseringskoden på din mobil - det tar bare noen sekunder, og slette meldingen før du ser den. I alle de tre tilfellene vi har hatt i år er det en "venninne" som har lånt telefonen, og det er eieren av abonnementet som er ansvarlig for bruken og blir sittende med regningen.
 

blogg.no og blogsoft har for øvrig aldri vært hacket.

 

Hacker with laptop Licensed from: cookelma / yayimages.com

 

Ikke gjør det lett for dem!

 • På blogg.no logger du inn med e-post og passord, ikke brukernavn og passord. På den måten må den som forsøker å skaffe seg tilgang til kontoen din vite både hvilken e-post du har registrert, og passordet ditt. Dersom du oppgir en kontaktadresse i bloggen bør du derfor bruke en annen e-post enn den du bruker til å logge inn, for å gjøre det vanskeligere for uvedkommende å gjette hvilken e-post du logger inn med.
   
 • Husk å låse telefonen/datamaskinen når du forlater den. 
   
 • Ikke la sms forhåndsvises i varslinger slik at de kan leses uten å låse opp telefonen først. Det er ikke mulig å registrere et mobilnummer på blogg.no uten å ha fysisk tilgang til telefonen verifiseringskoden blir sendt til, men det tar under ett minutt å få tak i koden når man har tilgang til telefonen.
   
 • Ikke la datamaskiner/nettlesere som benyttes av flere personer huske innloggingsinformasjonen din for deg.
   
 • Gjør det til en vane å alltid logge ut når du er ferdig, i stedet for å bare lukke nettleseren/appen.
   
 • Gi aldri fra deg innloggingsinformasjonen din til noen.
   
 • Dersom du kontakter blogg.no support vil vi i noen tilfeller spørre hvilken e-post du logger inn med, men vi spør aldri etter passordet ditt, ganske enkelt fordi vi ikke kan se brukernes passord.
   
 • Ikke bruk samme passord som du bruker andre steder på internett. 
   
 • Ikke bruk passord noen som kjenner deg kan gjette seg fram til, eller lese seg til i bloggen din. Er du f.eks. superfan av Marcus & Martinius er det veldig dumt å bruke "Marcus&Martinus" som passord. Heter katten din Lucifer er det ikke veldig smart å bruke "Lucifer" som passord heller. Det sikreste er faktisk å bruke en setning, på norsk, f.eks. "Idag,PåVeiTilKirken,SkjeddeDetNoeUnderlig!". 
   
 • På blogg.no kan du lage passord med inntil 128 tegn (minimum 6 tegn), og du kan bruke bokstavene A-Å, a-å, tallene 0-9 og disse tegnene: ! " # $ % & ' ( ) * + , - . : ; < = > ? @ [ \ ] ^ _ ` { | } ~

 

Detective character man Licensed from: kit8.net / yayimages.com

 

Når skaden allerede har skjedd

 • Dersom noen har registrert din mobil på sin blogg og du mottar kvitteringsmeldinger fra blogg.no, kan du kontakte vår supporttjeneste på hjelp@blogg.no eller telefon 91816597, og be om at nummeret ditt slettes fra bloggen.
   
 • Dersom du tror uvedkommende har tilgang til kontoen din bør du bytte passord, og helst også e-posten, med én gang. Kontakt blogg.no's supporttjeneste på hjelp@blogg.no eller telefon 91816597. Vi kan legge inn en sperre slik at det kun er mulig å logge inn på bloggen fra forhåndsgodkjente IP-adresser, for eksempel ditt eget hjemmenettverk.
   
 • Dersom uvedkommende har endret e-post og passord på kontoen din kan support hjelpe deg å logge inn, men vær klar over at du vil bli bedt om å bevise at bloggen faktisk tilhører deg. Hvordan det gjøres kommer litt an på deg og bloggen din. Kanskje du har delt alle blogginnleggene dine på Facebooken din tidligere, eller at du husker at du og Kåre Kanon hadde en samtale om gulrøtter i innboksen din i september 2015? 
   
 • Dersom bloggen din er lagt til sletting kan support gjenopprette den for deg innen tre måneder fra den ble lagt til sletting. Slettede bilder, innlegg og kommentarer kan vi dessverre ikke gjøre noe med.
   
 • Admins kan også se nøyaktig tidspunkt det er blitt logget inn på (og ut fra) kontoen din, hvilken IP-adresse det ble gjort fra, og informasjon om hva slags enhet og nettleser som ble brukt. I de fleste tilfeller er dette nok til at bloggeier kan identifisere den som har gjort det.

 

Lurer du på hvor sikkert "Idag,PåVeiTilKirken,SkjeddeDetNoeUnderlig!" egentlig er som passord?

Men husk å ikke bruke en setning alle vennene dine vil klare å gjette da! ;)

 

#tips #bloggno #passord #sikkerhet #hacking #login #bloggshouts

10 ting du kanskje ikke visste om blogg.no!

 

 1. Sletter du bloggen din kan du ikke lage ny med sammme adresse før om 3 måneder.
 2. Angrer du på at du slettet bloggen din kan support hjelpe deg å gjenopprette den, hvis du sier fra før det har gått 3 måneder.
 3. Sletter du et innlegg er det borte for alltid og kan ikke gjenopprettes. Heller ikke av support eller teknisk ansvarlig.
 4. I innleggsarkivet kan du søke på hashtags og få opp alle innleggene dine som inneholder den hashtaggen, uavhengig av kategori.
 5. Du kan ikke ha mer enn én blogg registrert på samme e-post, men du kan registrere samme mobilnummer på flere blogger.
 6. I bloggshoutarkivet ditt ser du en oversikt over dine bloggshouts, når og hvor de ble vist, og om de er moderert av admin.
 7. Dersom bloggen din er inaktiv i 12 måneder kan hvem som helst be om at den legges til sletting. Da har du 3 måneder på deg til å få den gjenopprettet.
 8. Utkast lagres ikke automatisk, så husk å lagre som utkast innimellom dersom du jobber med et lengre innlegg.
 9. Bruk av hashtags som er irrelevante for innlegget ditt regnes som spam, og kan føre til at du blir sperret fra å vises på forsiden.
 10. Vi har fått ny designbygger, og nytt defaultdesign med mange valgmuligheter. :)

 

 

#tips #bloggno