hits

Rants

Det Posten ikke vil svare på...


 

1. mars 2016 gjorde Posten en endring i landposttjenesten. Denne endringen fører i korte trekk til at vi som bor på bygda ikke lenger automatisk får pakker levert på døren, men må bestille hjemlevering via internett eller et 5-sifret telefonnummer (hva koster det å sitte i telefonkø der egentlig?).
 

Dette høres i utgangspunktet ut som en lur og effektiv løsning, ikke sant? Landpostbudet slipper å fylle bilen med pakker for så å kjøre bomturer på dårlige grusveier, og sparer dermed både tid og støtdempere -- og folk slipper å oppbevare cash hjemme. Det må da være win/win... Eller?  
 

I en perfekt verden kommer det hver morgen en stor, rød postbil og leverer dagens post til min nærmeste Post i Butikk. Der står Postmann Pat klar med den lille røde postbilen sin, og han tar med seg all posten... ja, det vil si nesten all posten, han tar med seg brevene, og bedriftspakkene, og ekspressposten og de pakkene som det er bestilt hjemkjøring for den dagen. Så kjører han postmannsruten sin og leverer alt sammen, og alle får det de skal ha, og alle er fornøyde. Cue enhjørninger og doble regnbuer inn fra Høyre. 
 

Men la oss se litt nærmere på de faktiske forholdene...
I kommunen jeg bor i (og jeg regner med det er mange slike kommuner) er det ikke noe postkontor. Posten vår kommer fra sorteringen på Fauske (16 mil unna) og dumpes samlet på Post i Butikk'en på samvirkelaget i kommunesenteret. Den blir ikke kjørt ut til alle de andre Post i Butikkene i kommunen, for det er nemlig Postmann Pat sin jobb å kjøre til kommunesenteret og hente "sin" post før han legger ut på postmannsruten sin, akkurat sånn som han alltid har gjort. Når på dagen Pat kommer fram til "sin" Post i Butikk avhenger selvfølgelig av hvor på postmannsruten hans butikken ligger. Postmann Pat har altså virkelig all posten med seg i sin bil -- ikke bare all posten som kom den dagen, men også alle pakkene som er kommet tidligere og som det er bestilt hjemlevering på. 
 

Og her er det logikken brister og regnbuene falmer, og enhjørningene legger seg ned for å dø, for selv om Postmann Pat (fremdeles) har (absolutt) all posten med seg i sin bil får jeg jo ikke pakken min når han kommer... han har nemlig ikke lov til å levere den ut! 
 


 

Det hjelper ikke at jeg står og tripper ivrig ved postkassestativet når den lille, røde bilen stopper. Jeg får hentelappen og dagens spambunke i handa, men kan bare kikke lengselsfullt på selve pakken som ligger der baki bilen og geiper til meg. Så smekker Pat igjen bildøra og kjører videre, mens jeg tusler inn igjen med lappen min.
Nå har jeg to muligheter. Jeg kan enten vente et par timer, til Pat har fått lagt fra seg pakken på min nærmeste Post i Butikk, og så sende gubben avgårde for å hente den der (jeg kjører ikke bil, og det finnes jo ikke noe buss), eller jeg kan bestille hjemlevering(!) og få pakken levert på døra -- tidligst om to dager. 
 

Hvorfor det tar minst to dager? Jo, nå skal du høre... Postmann Pat kjører altså videre på postmannsruten sin, og langt om lenge kommer han fram til min nærmeste Post i Butikk. Der legger han fra seg pakken min, og alle de andre sine pakker, og så tar han med seg de pakkene som noen har bestilt hjemlevering på før han kjører videre. Når han kommer til slutten på ruta kjører han den lille røde bilen tilbake til kommunesenteret og leverer det han hentet i rødkassene, så kjører han sin egen bil hjem, og så spiser han litt og ser på TV og sånn før han legger seg. Neste morgen står han opp og kjører til kommunesenteret der han henter dagens post og den lille, røde bilen, før han starter på postmannsruten sin. Når han kommer til postkassestativet her hos meg ligger pakken min klar på min nærmeste Post i Butikk og venter på å bli plukket opp. Et par timer senere tar Pat med seg pakken min fra min nærmeste Post i Butikk, og legger den i den lille, røde bilen sin. Så kjører han ferdig postmannsruten sin, drar hjem, spiser, ser på TV og går og legger seg. Neste morgen står han opp, henter dagens post og starter på postmannsruten sin, og når han kommer til postkassestativet her hos meg tar han pakken ut av bilen og trasker helt fram til døra mi og ringer på... og så får jeg endelig pakken min. 
 


 

Som tidligere nevnt er jeg så heldig at jeg har en gubbe jeg kan sende for å hente pakker, så jeg slipper å vente de to ekstra dagene. Og om han skulle ta seg en tredagers fisketur på fjellet har jeg internett og kan bestille hjemlevering. Jeg klarer til og med å finne nummeret til, og navigere tastekombinasjonene på Postens kundeservicetelefon, om det skulle knipe. Men ikke alle er så heldige...

Det er mange eldre som bor alene og verken har bil eller internett, men som til gjengjeld har store problemer med automatiske telefonsvarere og timing av riktige tastetrykk. De samme eldre har gjerne et behov for jevn tilførsel av medisiner, som øker omvendt proporsjonalt med evnen til å utføre daglige gjøremål. Som det å bestille hjemlevering av medisinpakker, for eksempel. 
 

Bedriftspakker og ekspresspost skal (fremdeles) forsøkes levert med det samme, men nå kan altså Pat miste jobben om han leverer ut en vanlig pakke "utenom" bestilt hjemlevering. Selv om jeg står klar ved postkassen og venter, og selv om det betyr at han kanskje må bruke 10-15 minutter ekstra, og risikere liv og lemmer på speilholke, to dager senere.

 

Jeg hadde følgende dialog med Posten på deres facebookside i går, men har fremdeles ikke fått svar på mitt ganske enkle spørsmål:
Hvorfor får ikke Postmann Pat lov til å gi meg pakken min når han likevel har den med seg?

 

 

LES OGSÅ 
NRK Nordland: Posten er lei av bomturer - Mikal risikerer å kjøre seks mil for å hente pakker
En ny ordning fra Posten skal hindre at landpostbudet kjører bomturer. I Sørfold kan det føre til at innbyggerne må kjøre opp til ni mil for å hente pakker.

 


 

Visste du forresten at det også er åpnet for følgende endringer?

 • Bor man mindre enn 4 kilometer fra nærmeste Post i Butikk får man ikke tilbud om landpostbudtjeneste
 • Normal fremføringstid for vanlige brev øker fra én til to dager, og enda mer for inntil 15% av husholdningene
 • Redusering av antall (post)omdelingsdager for inntil 10% av husholdningene

 

 

Tilråding fra Samferdselsdepartementet 11. mai 2016, godkjent i statsråd samme dag. (Regjeringen Solberg),
Melding til Stortinget
Les hele dokumentet her

Utdrag:
"Fra å være i en situasjon på begynnelsen av 2000-tallet der enerettsoverskuddet fullt ut finansierte påleggene om leveringspliktige posttjenester, er man nå i en situasjon der nærmere en halv milliard kroner bevilges til kjøp av ulønnsomme posttjenester hvert år. Servicenivået for de leveringspliktige tjenestene må tilpasses til behovet i befolkningen.

I denne meldingen beskrives de endringer og tilpasninger Samferdselsdepartementet vil gjøre i tilbudet av leveringspliktige posttjenester for å tilpasse det pålagte tilbudet til etterspørselen etter posttjenester. Den viktigste endringen er å slå sammen A- og B-poststrømmene til én felles strøm med krav til to dagers fremsendingstid for minst 85 prosent av sendingene. Det foreslås videre tilpasninger i tilbudet av landposttjeneste og at det åpnes for visse unntak fra kravene til omdelingshyppighet når brevmengden faller ytterligere."

  

Hva er galt med PUPPER?!?

 

Det har vært mye diskusjon om hva som er tillatt og ikke tillatt på blogg.no i dag. Vel, pupper er lov, også på forsiden. Innen rimelighetens grenser riktignok (som her går på presentasjon og antall shouts - spamming/flooding er ikke lov). Flådde dyreskrotter derimot er ikke lov på forsiden! Likevel var det mange som rapporterte inn puppene (hovedsaklig menn faktisk), og ikke en kjeft som rapporterte inn det flådde dyret

"Grøss-og-gru-og-helt-forferdelig... det var et bilde av NAKNE PUPPER. Fysj få det vekk!!! Tenk om et BARN fikk se det! Amahgad!"

Men bilde av en flådd rev på forsiden, ja, nei, det... Hvem bryr seg... sånt er det visst helt greit at disse ømtålige 10-åringene selv legger ut, med tårer i øya og mareritt i flere år framover.

Vel, jeg bryr meg filla om mine barn ser pupper i garderoben på skolen eller i svømmehallen, pupper på NRK, pupper i VG, pupper i reklamer, pupper i bladene som er gjemt i pappas klesskap, eller pupper på blogg.no, men bilder av flådde dyr vil jeg virkelig skåne dem for lengst mulig. Amerikanske tilstander har nok tatt over her ja... Blod, banning, vold og gørr på TV, film og spill. pft... gi det 15-årsgrense, eller 10 år og en pipelyd om det er tegnet eller i en musikkvideo. Skimter man skyggen av en brystvorte derimot - Hallo, stopp en hal! ADULT CONTENT her ja! BAN! BAN! BAN!

Gud hjelpes. Jeg blir nesten flau på det norske folks vegne. Kroppshysteriet tar jo helt av! (og i flere retninger enn én...)

 

Få med dere denne, forresten! http://satwcomic.com/anything-but-that

 

Så, hva sier reglene?

"Erotisk innhold"
Her snakker vi ikke om generell nakenhet eller toppløse damer (det gjør vi ikke noe med og det trenger dermed ikke å rapporteres inn), vi snakker synlige kjønnsorganer i bevegelse; erigerte peniser; løpske høner; sexhistorier med grafiske skildringer (et par hakk over vanlig husmorporno á la Margit Sandemo altså).
Når vi blir gjort oppmerksomme på blogger med slikt innhold får de lagt inn en varselboks og i noen tilfeller legges det også inn sperre for forsiden/bloggshout.

 


Pupper er lov! blogg.no er et norsk nettsted, ikke et amerikansk nettsted.


"Støtende innhold"
Vi snakker her om bad taste bilder/video som kan få helt normale mennesker med normalt sterk mage til å brekke seg (eksempelvis døde mennesker med store skader/torturerte dyr/aborterte fostre)... hovedsaklig grafisk innhold av typen "dette skulle jeg virkelig ønske at jeg ikke hadde sett".
Når vi blir gjort oppmerksomme på blogger med slikt innhold får de lagt inn en varselboks og i noen tilfeller legges det også inn sperre for forsiden/bloggshout. I spesielt grove tilfeller vil bloggen bli stengt.

 

"Pornografisk innhold"
Det skilles mellom lovlig erotikk og ulovlig pornografi. Innhold som ikke er tillatt i følge norsk lov: "Kjønnslige skildringer som virker støtende eller på annen måte er egnet til å virke menneskelig nedverdigende eller forrående, herunder kjønnslige skildringer hvor det gjøres bruk av lik, dyr, vold og tvang".
Når vi blir gjort oppmerksomme på blogger med slikt innhold blir innhold slettet eller bloggene bannet (stengt).

 

#pupper #tillatt #regler #regelverk #norsklov #støtende #bloggno

 

NB! Dette innlegget er forfatterens personlige meninger, og speiler ikke nødvendigvis blogg.no's mening om temaet. Vel, bortsett fra copy/pasten av reglene da... de er definitivt blogg.no's mening.

Blå eller rosa hjerteknuser?

 

Du, Sinnadamen... Jeg sliter litt med å forstå hva du egentlig er så sinna for... Vil du forby rosa og blå barneklær? Eller ville du ha den blå, bare med hjerteknuserteksten kanskje?  For rosa kjøper du ikke, det sier du jo selv.

 

 

Jeg stiller meg også litt uforstående til din påstand om at butikken insinuerer at man må ha penis for å komme seg opp og fram i verden... Den tanken tror jeg du var den eneste som tenkte. Oh well. Nå skal jeg glatt innrømme at jeg ikke ville kjøpt en rosa body til en guttebaby, men jeg ser ingenting uvanlig i blå body til en jente, så om noen blir "favorisert" her er det jentene - som får både i pose og sekk.

Det verste er egentlig at media faktisk lager en sak av dette. Og at jeg i det hele tatt gidder å irritere meg over at du irriterer deg. *sukk*

 

Linker:

Saken på Side2

Bloggen: http://sinna.fittopage.org/

Advarsel: bloggerfyreklame - Planet49

 

Har du sett disse Planet49-reklamene i blogger?
Ikke gå inn på dem!

Har du en slik i din blogg?
Ikke utsett leserene dine for dem!

Er du så dum at du gir Planet49 e-post og mobilnummer vil du bli oversvømt av spam både i innboksen og på telefonen.

Først kommer du til dette...Deretter blir du bedt om å gi dem mobilnummeret ditt...

 

Det står at hver sponsor bare kan kontakte deg én gang pr. telefon, men de sier ingenting om at det ikke er bare 4 sponsorer (Apple, Star Tour, Byggmakker og Expert har ingenting med dette å gjøre!)... listen med de 34 (og stadig flere) faktiske sponsorene er gjemt her. De kan kontakte deg flere ganger hver pr. mail...

 

Leser du avtalen du samtykker til ser du at du ved å delta takker ja til ganske mye rart:
Leser du den lille teksten kan du se at den eneste måten å stoppe reklamemailene og sms'ene de sender deg, så snart de har fått kloa i e-post og nummer, er å sende dem en mail og spørre pent om de kan la deg være i fred, men jeg tror ærlig talt ikke de leser innkommende mail. Vel, kanskje med unntak av mailen der du sier du vil delta uten å bli kontaktet - og likevel gir dem all infoen de vil ha. D'oh! 

Du kan forresten også se at trekningen ikke er før 30. november 2014...

Kriteriene for å vinne er for øvrig som følger:

 

Høres enkelt ut, ikke sant? Tror du at du husker dette dersom du mottar en varselmail, om en ny mail, om 11 måneder. Eller er du så lei all spammen at du bare sender alt rett i spamfolderen? :p

 

Jeg vet ikke hvor de har fått tak i min e-post, jeg har i hvert fall aldri gitt den til dem, men den er kanskje ikke så vanskelig å finne (jobbmailen). Jeg har trykket unsubscribe på hver eneste jævla mail fra dem, og jeg har mailet dem. Jeg har til og med ringt dem (fra skjult nummer!) og fortalt dem nøyaktig hva de kan gjøre med spammen sin, men det hjelper ikke. Nå bare merker jeg alt som spam og rapporterer det jeg kan.

 

#planet49 #spam #svindel #reklame #gavekort #advarsel #bloggerfy #sponsor #konkurranse #vinn #epost #mobil #sms

Jeg får ikke pult!

Pretty brunette shouting
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

 

Nå har jeg vært i Oslo siden søndag, og jeg har enda ikke fått pult...ikke særlig ofte i hvert fall.

Forrige gang jeg var i byen fikk jeg i det minste pult med sjefen en stund, men da måtte jeg pent ned på alle fire mellom beina på redaktøren først, for å få ting til å "kjøre".

Det er litt slitsomt. Alle er opptatt hele tiden, og når jeg endelig finner en som ser passe klar ut og jeg tror det er fritt fram, så kommer det alltid noen og går i mellom, eller så står det plutselig noen bak og vil overta. Hver dag denne uka har jeg forsøkt meg på både et par nye og på de jeg liker best, men det hjelper ikke. På mandag gjorde jeg fremstøt hos begge sjefene - opptil flere ganger - men de kom altfor tidlig hver eneste gang. På tirsdag måtte jeg dele med et skikkelig troll, og så endelig, på onsdag fikk jeg omsider kose meg i et par timer, men da ble det med en som dessverre var altfor liten, så det fristet ikke til gjentakelse akkurat.

Ok, på torsdag fikk jeg faktisk en pult i fred og ro hele dagen etter lunsj, men det er jo ikke helt det samme når jeg må låne noen andre sin... og i dag var jeg så desperat at jeg bare gikk rett på uten å spørre først. Det var kanskje litt slemt, for da fikk jo ikke redaktøren pult i dag.

I morra drar jeg hjem. Der HAR jeg i hvert fall pult. :)

God helg alle sammen!

 

#humor #jobb #kontormøbler

Hva kan førtisbloggerne lære av fjortisbloggerne?

...eller bare "Here we go again"...

 

Definisjoner:
Fjortiser = Nedsettende. Irriterende umodne og overfladiske personer i alle aldre.
Førtiser = Nedsettende. Irriterende overmodne og navlebeskuende personer i alle aldre. Ofte har de katt også.

 

3. verdenskrig er i gang!


Den har faktisk vart en god stund allerede (siden 2009 eller så), på blogg.no og blogspot, men heldigvis er det bare de som gidder å velge side i konflikten som blir berørt. Akkurat nå pågår det harde kamper mellom sinnabloggere og humorbloggere flere steder. Fra slagmarken rapporteres det om sleivspark, sårede stoltheter, skrubbede egoer, slag under beltestedet, avbitte hoder, fliser i øynene, bjelker i øynene, og mengder av blogger som kræsjer og brenner, men som raskt erstattes av nye, prikk like.

For førtisene er dette god underholdning - dagen er ikke helt den samme uten.
Fjortisene gidder ikke lese det engang.

Fjortisene har en attention span som varer ca like lenge som en shout ligger på forsiden. De lever et sorgfritt bloggliv der "Fin blogg, kommenter gjerne tilbake" er viktigere enn noe annet og blåser en lang marsj i hva andre måtte mene om at de ikke mener noe. De er fornøyd så lenge de mottar sine små drypp av oppmerksomhet, og bruker heller tiden sin på det som er morsomt. Teit kommentar? Slett og forget! Flame wars krever langvarig engasjement, og det har de ikke tid til.

Førtisene har svært lang (men dessverre også veldig selektiv) hukommelse. Førtisene har mer fritid (ofte altfor mye av den), og engasjerer seg derfor sterkt slik at de samtidig får dekket underholdningsbehovet. De har meninger om alt og alle, uttrykker dem så ofte og høyt som de bare kan, og ve den som ikke mener det samme. Da ringer man delinkventens mamma eller arbeidsgiver og anmelder folk over en lav sko. Alt som blir sagt må selvfølgelig også blogges i minst tre eksemplarer, for deretter å akkes og oies grundig over i kommentarfeltene.

 

Konklusjon:

Fjortiser og førtiser har det samme oppmerksomhetsbehovet, de bare dekker det på forskjellige måter.

Fjortisenes overfladiske og sorgløse liv er en av tingene som irriterer førtisene noe grenseløst, mens fjortisene glatt overser de gretne førtisene og deres negative syn på verden generelt og andre førtiser spesielt.

Mens fjortisene flagrer fra kommentarfelt til kommentarfelt og legger igjen hyggelige hilsener som lyser opp dagen for mottakerene, sprer førtisene sin trangsynte propaganda der de kommer til - og lener seg deretter tilbake for å vente på eksplosjonene og lade opp til neste runde.

 

Hvem tror dere er mest utsatt for sure oppstøt, forstoppelser og magesår - fjortisene eller førtisene?

 

 

 

NM i å vri og vrenge på det andre sier

De absolutt aller fleste av dere visste det nok ikke, men her inne på blogg.no pågår for øyeblikket NM i å vri og vrenge på hva andre sier. :p

To stykker har allerede utmerket seg som favoritter, og jeg er overbevist om at en av disse to kommer til å gå av med "seieren". De har et langt forsprang på konkurrentene - ganske sikkert fordi de har en egen evne til å "misforstå" det som blir sagt og dermed har et bedre utgangspunkt for å vrenge på innhold og meninger når de tilpasser svarene sine.

Dette er virkelig nervepirrende. Og underholdende.
Jeg venter i spenning på neste runde! :D

 

Digitale hespetre, trollkjerringer og gamle hekser

Du vet hvem jeg snakker om, fenomenet er ikke nytt. De fleste bygdesamfunn i Norge har sine analoge versjoner av de samme slarvekjerringene, som alltid stikker nesen sin der den ikke har noe å gjøre, som vet mer om deg og hva du driver med enn du gjør selv, og som finner stor glede i å fortelle deg (eller naboene dine) nøyaktig hva du gjør galt og hva som er galt med deg.
"Hespetre", "trollkjerringer" og "gamle hekser" kalte vi sånne da jeg var ung. Gamle, godt innarbeidede, og svært treffende beskrivelser som forteller meg at slike har vært en samfunnsplage siden tidenes morgen.

Disse trollkjerringene har selvfølgelig forlengst oppdaget internett og gått digitalt. Nå finner du dem på de fleste sosiale nettsteder og debattfora, klikkene med kranglekjerringer, hverdagens dramaqueens. Deltakerene varierer fra sted til sted selvfølgelig (selv om jeg har observert noen av dem på flere enn ett nettsamfunn), og temaene varierer også (på Nettby var det for eksempel dyreeierne som var verst - der var det "kattegruppene", "hundegruppene" og "hestegruppene", hver med et daglig internt drama uten like). Det tar som regel bare minutter fra disse menneskene har registrert seg på et nytt sted til de har funnet fram til sine "likesinnede", noe å være enige om og noe(n) å å rakke ned på.

De elsker å "diskutere", men bare så lenge alle er enige. For disse godt voksne damene ønsker ikke saklige debatter og meningsutvekslinger, nei, for dem er det nemlig helt utenkelig at noen kan være av en annen mening enn dem... og attpåtil våge å gi uttrykk for det(!), og de vil uten å blunke legge enorme mengder tid og energi inn i arbeidet med å konformitere alle vantro til den eneste riktige mening  - deres.

Ve deg om du nekter å la deg påvirke, eller drister deg til å ta igjen, da angriper de i samlet flokk, og har de først fått øye på deg slipper de deg ikke av syne heller. Da følger de hvert skritt du tar med argusøyne og analyserer alt du gjør eller sier. Det har seg nemlig sånn at fra det øyeblikk du har fått deres oppmerksomhet vil alt du sier og alt du gjør handle om... dem. Enhver bemerkning eller kommentar er en skjult fornærmelse, og alt vil tolkes i absolutt verste mening.

Når en slik heksesirkel ikke har noen utenforstående å underholde seg med oppstår det ofte gnisninger innad i gruppen. En uheldig bemerkning, et dårlig valgt ord, og krigen er et faktum. En eller flere forlater gruppen i harnisk, og et nytt sterkt fiendskap vokser fram. Det tar aldri slutt heller, de nye grupperingene finner stor glede i å fortsette å hakke på hverandre i flere år framover. Konspirasjonsteoriene florerer, og de ser spioner bak hver en busk. Gamle uretter vil alltid trekkes fram på nytt, og på nytt, og dramaet fortsetter. Dagen er nok ikke helt den samme uten...


Noen har bare for mye fritid!

 

Å rapportere ting på blogg.no

Siden mange later til å tro at det er forbudt å nevne andre personer ved navn eller bloggnavn, og rapporterer inn saker om dette over en lav sko, legger jeg ut litt info rundt problemstillingen om hva som kan rapporteres her:

Blogg.no holder ytringsfriheten (og det enkelte individs rett til å dumme seg ut) høyt i hevd. Vi liker kanskje ikke det du skriver, men vi vil forsvare din rett til å skrive det. Det er ditt ansvar å holde dine ytringer innenfor loven.

At du ikke liker det betyr ikke at det skal rapporteres.
At 500 stykker ikke liker det betyr heller ikke automatisk at det skal rapporteres.
Som oftest er det to (eller flere) sider av enhver sak.

Blogg.no har ikke politimyndighet, og kan i mange tilfeller ikke avgjøre om det faktisk foreligger et brudd på norsk lov. Når du føler for å rapportere noe er det derfor i de aller fleste tilfellene politiet du skal ta kontakt med, ikke blogg.no.

 

Noen eksempler på hva som kan rapporteres til blogg.no:

Spamblogger
Blogger som er opprettet for å dra treff i søkemotorer og kun inneholder spam random ord/tekster som linker til gud-vet-hvor. Disse har vi iverksatt flere tiltak mot i 2011, og det er heldigvis ikke så mange av disse igjen nå.
Når vi blir gjort oppmerksomme på disse blir de bannet.

 

"Pornografisk innhold" og "Støtende innhold"
Her snakker vi ikke om generell nakenhet eller toppløse damer, vi snakker synlige kjønnsorganer i bevegelse; erigerte peniser; løpske høner; sexhistorier med grafiske skildringer (et par hakk over vanlig husmorporno á la Margit Sandemo altså).
Vi snakker bad taste bilder/video som kan få helt normale mennesker med normalt sterk mage til å brekke seg (eksempelvis døde mennesker med store skader/torturerte dyr/aborterte fostre)... hovedsaklig grafisk innhold av typen "dette skulle jeg virkelig ønske at jeg ikke hadde sett".
Når vi blir gjort oppmerksomme på blogger med slikt innhold får de lagt inn en varselboks og i noen tilfeller legges det også inn sperre for forsiden/bloggshout.

 

Innhold som tydelig bryter med norsk lov
For eksempel overgrepsbilder, tilbud om betaling for sex, drapstrusler, ulovlig fildeling (type "Se toppfilmene gratis her"-blogger der filmene enten er hotlinket eller lastet opp til våre servere), identitetstyveri, bruk av åndsverkbeskyttet/rettighetsbelagt materiale du kan bevise at du har rettighetene til, bilder av deg brukt uten tillatelse og lignende.
Når vi blir gjort oppmerksomme på blogger med slikt innhold blir innhold slettet eller bloggene bannet, og i noen tilfeller (overgrepsbilder) overlater vi også materialet til Kripos.

 

Øyeblikkelig hjelp
Blogger der teksten gir grunn til å tro at bloggerens eller andres liv eller helse er i akutt fare. Type "Farvel grusomme verden..." eller "Nå går jeg til Oslo S for å plassere ut den hjemmelagede bomben min"-innlegg postet i løpet av de siste timene.
Når vi blir gjort oppmerksomme på blogger med slikt innhold kontakter vi 112. Vær dog oppmerksomme på at vi ikke har døgnvakt på mailsupporten. Haster det bør du ringe 112 selv.

 

Noen eksempler på hva som ikke skal rapporteres til blogg.no:

(vel, strengt tatt kan du rapportere hva som helst, men disse tingene kan vi enten ikke gjøre noe med, eller de er ikke mot norsk lov og vi tillater dem, og det er følgelig ingen vits i å rapportere dem)

 

 "Anonyme" (ikke-innloggede) kommentarer
Uansett innhold er det absolutt ingenting vi kan gjøre med disse (utenom å fullstendig fjerne muligheten for at personer som ikke har blogg på blogg.no kan kommentere - det kommer ikke til å skje).

Mottar du anonyme spamkommentarer kan du a) Slå av kommentarfunksjonen b) Sette alle kommentarer til godkjenning og la være å godkjenne spamkommentarene c) Bruke IP-filter (det holder til spammeren har byttet IP) d) Bruke ordfilter e) Slette dem etterhvert som de kommer inn eller f) Overse dem.

Mottar du ubehagelige kommentarer fra ikke-innloggede kan du politianmelde disse (du finner IP-adressen og dato/klokkeslett) under kommentaren inne i blogsoft. Det har ingen hensikt å rapportere slike til blogg.no, vi har ingen mulighet til å finne ut hvem som har postet kommentarene, det er det bare politiet som kan.

 

Innlegg/kommentarer som omtaler deg, bloggen din, bikkja di, kompisen din osv...
Føler du deg trakassert, hetset, mobbet eller lignende er det i første omgang bloggeier du skal kontakte (vi hjelper gjerne med å videresende en e-post fra deg til bloggeieren). Hjelper ikke dette er det politiet du skal kontakte. Dersom politiet forteller oss at det foreligger et lovbrudd sletter vi. Det er ikke vi som avgjør om det foreligger et lovbrudd. Heller ikke du.

Les for øvrig hva politiet sier om mobbing, ærekrenkelser og trusler her.

 

 

Jeg har sikkert glemt noe... og i såfall regner jeg med at dere minner meg på det. :)

 

Hissig much?! 0_ó

Blogg.no er rett og slett et helt fantastisk nettsted - man finner absolutt alt mulig her (selv om man av og til må lete litt etter gullklumpene). Og det som er så ekstra flott med blogg.no? Det er PLASS til alt mulig her. Det er plass til alle rosabloggerne, mammabloggene, interiørbloggene, emobloggene, strikkebloggene, lavkarbobloggene, treningsbloggene, fjortisbloggene, sinnabloggerne, sytebloggerne, småungene, oldisene... ALLE!

Og vet dere hva det beste av alt er? Du trenger ikke lese blogger som irriterer deg! Du kan bare klikke tilbakeknappen og velge en annen blogg å se på i stedet. Det er ingen som tvinger deg til å besøke en blogg du virkelig hater hver bidige gang det kommer et nytt innlegg der (for så å kommentere i den, og deretter rapportere den)... så hvorfor gidder du i det hele tatt gå inn på den dersom det plager deg mye?"Ååååhhh! bloggnavn.blogg.no skriver helt useriøst og frekt om [sett inn dagens tema her]. Sånne mennesker skulle ikke ha lov til å ha blogg. De ødelegger internettet! Det er mobbing!"

Seriøst?!?

Hva gjør du om programmet som går på TV irriterer deg? Blir du sittende og se på til det er ferdig? Følger du med i programoversikten for å være helt sikker på å få med deg neste episode så du kan irritere deg over den også? Eller bare bytter du kanal og glemmer hele greia?

Nettopp...

Ha en fin mandag alle sammen. :)

 

Hvorfor jeg snur i døra når jeg besøker bloggen din - og aldri kommer tilbake

Heldigvis er smaken som baken (og det er bra, ellers ville jo alle bloggene sett helt like ut), men noen ganger kan det bli for mye av det gode, eller rett og slett altfor lite...
 


Her er 8 grunner til at jeg bare trykker "tilbake" med det samme jeg kommer inn i bloggen din:

 • Du har automusikk i bloggen og av-knappen er ikke rett foran meg (tro det eller ei, jeg foretrekker musikken jeg allerede hører på)
 • Du har lagt inn custom pointer-script, og pekeren min er forvandlet til en hest/blomst/bloddryppende dolk eller whatnot. Jeg klarer ikke å klikkepå noe som helst!
 • Du har lagt inn snøscript/fallende blomster/svevende ballonger, og jeg kan høre prosessoren i maskina mi stønne... før nettleseren fryser og jeg trykker ctrl+alt+del
 • Du skriver på dialekt
 • Du har lysegrå skrift på hvit bakgrunn (eller skrift på flerfarget, mønstret bakgrunn). Du vet at det er uleselig, sant?
 • Headeren din er 3000 pixler høy og jeg fikk scrollekrampe før jeg fant tekst
 • Bloggen din er full av scripts, plugins, widgeter og bannere som alle insisterer på å laste helt ferdig før jeg i det hele tatt får lov til å scrolle. Jeg er ingen veldig tålmodig person og går normalt lei av å vente etter ca. 15 sekunder...
 • Du bruker en knøttliten font som krever tre trykk på zoom før man kan tyde bokstavene.
   


Her er 4 grunner til at jeg bare leser ett eneste innlegg og går igjen:

 • Overskriften i bloggshouts så spennende ut, men innholdet i innlegget er urelatert til tittelen, eller bare totalt innholdsløst
 • Du har fjernet "Breadcrumbs" og headerlinken så jeg finner ikke forsiden din
 • Du har fjernet arkiv og kategorier, så jeg ser ikke noe mer å trykke på
 • Du har lagt inn en sperre for høyreklikk - da gidder jeg ikke forsøke å navigere bloggen din (men om du har noen kule bilder kopierer jeg dem før jeg går)
   


Her er de 3 vanligste grunnene til at jeg ikke la igjen en kommentar hos deg:

 • Du har ødelagt "Husk meg" og jeg gadd ikke fylle inn all informasjonen på nytt
 • Jeg kunne skrevet noe, men det ville ikke blitt noe hyggelig, så jeg lot være
 • Jeg hadde ikke noe fornuftig å si, og jeg virkelig hater "fin blogg"-kommentarer, så jeg tar det heller igjen neste gang

 

Sånn... Nå må jeg vel fortelle hva som gjør at jeg liker en blogg jeg besøker også. :)