hits

Film og serier

Viasat TV To Go - 52 TV-kanaler direkte på mobilen/nettbrettet

"Viasat TV To Go gir deg frihet til å se flere av dine TV-kanaler hvor og når du vil så lenge du har tilgang til internett.
Med et enkelt fingersveip kan du bytte kanal, starte programmet fra begynnelsen eller se et program du gikk glipp av i opptil 48 timer senere.
Tjenesten er tilgjengelig i Viaplay-appen eksklusivt for Viasats parabol og IPTV-kunder og koster ingen ting ekstra."

 

 

 

Dette er ganske genialt. Vi har den største kanalpakken på parabol, og får dermed tilgang til Viaplay, On Demand og Viasat TV To Go.
Junior som bor på hybel 5 dager i uken kan se TV på hybelen, og får litt avveksling fra Netflix, HBO, Twitch og YouTube. Selv bruker jeg TV To Go på senga, og i godstolen når mannen i huset og jeg vil se på forskjellige kanaler, og på terrassen når det er for varmt å sitte inne (ikke at det har vært veldig mange slike dager i år...).

 

 

Les mer om Viasat TV To Go her

 

Det eneste minuset er i grunnen at siden dette er direkte-TV er det mer reklame enn faktisk program-tid på de fleste kanalene... Netflix og HBO har absolutt sine fordeler. :)

 

#TV #film #serier #viasat #viaplay #tvtogo

 

Serieanbefaling: Case (Trapped)

Case (Trapped)
Islandsk krimserie fra 2015
Originaltittel: Ófærð
Netflix

En ferge legger til kai. På samme tid blir det funnet et lemlestet lik i havet. Fergepassasjerene får forbud mot å gå i land fordi politiinnspektør Andri mistenker at morderen er om bord. Han starter undersøkelsene, men møter stor motgang, både fra en lite samarbeidsvillig kaptein, og et uvær som truer med å isolere både fergen og byen.

Case er en spin-off fra den islandske TV-serien "The Court" (Réttur).

 

 

 

 

Serien ble vist på NRK i januar 2016 med tittelen "Innesperret".

 

3 serier jeg følger akkurat nå

Mens jeg venter på at alle de vanlige seriene mine skal starte opp igjen etter sommeren trenger jeg selvfølgelig noe annet å se på. 

 

Fangar
Islandsk dramaserie fra 2017

Linda havner i fengsel etter å ha angrepet sin far, som blir liggende i koma. Om hun avslører hemmelighetene sine kan det få henne ut av fengselet, men det kan også ødelegge familien...
Ligger på NRK i 3 uker til.


 

 

Shooter
Amerikansk dramaserie fra 2016
Netflix

Bob Lee Swagger har forlatt marinen der han jobbet som skarpskytter, men det sivile livet blir ikke helt som planlagt når hans tidligere overordnede ber om hjelp til å beskytte presidenten. 


 

 

Good Morning Call
Japansk komiserie fra 2016
Netflix

Nao leier drømmeleiligheten, men må dele den med skolens kjekkeste gutt, Uehara. Det fører til visse komplikasjoner.


 

 

Dødens tjern - det baller på seg

Nå begynner det å skje ting. I den fjerde episoden fikk vi følgende informasjon:

 • Det var (minst) to ranere. En inne i banken, og en som kjørte fluktbilen.
 • Klærne (natogenser, kjeledress, fjellstøvler) ranerne brukte ser ut til å komme fra et militært overskuddslager.
 • Bilen befinner seg i skogen ved Åstjern. Registreringsnummeret er DE5190X (jeg dropper det siste tallet siden det ligger en konkurranse ute om akkurat det). Begge ranerne fikk seg en smell da den kjørte av veien, det er to hull i frontruten, og noe blod på glasset og på rattet.
 • Etter krasjet ser vi at to menn dekker en svart bag lik den pengene fra ranet lå i med mose. Vi ser også at den ene mannen har på dressbukse og en hvit skjorte. Vi vet han er en av de to i bilen, for han har blod på håndbaken. Skjortemansjetten er også en smule møkkete... om han har skiftet var det et merkelig tidspunkt å gjøre det på. Den andre mannen er kledd i mørke klær, men det ser ikke ut til å være kjeledressen fra ranet. Det står også en svart koffert eller bag ved siden av dem.
 • I bagasjerommet på bilen ligger det klær og en finlandshette.
 • Et stykke nord for bilen fant lag 2 en hagle og en finlandshette hengende i et tre.
 • Noen har skåret i stykker trekket i taket på bilen, sannsynligvis har vedkommende lett etter ranspengene. Aron?
 • Christian Wilhelmsen ble dømt til 6 år fengsel (ikke 9 år), og ble løslatt allerede 28. september 1983, og han har tidligere dommer på rullebladet (i følge en artikkel i Aftenposten).
 • Dagen etter at han slapp ut pakket CW sekken og dro på tur. Han kom aldri tilbake.
 • Aron Aaronsen har jobbet som fengselsbetjent i Oslo kretsfengsel. Det blir sagt at han jobbet der fra 1978. Det er sannsynlig at han har hørt eller sett noe som setter ham på sporet av pengene fra ranet. Vi kan også gå ut fra at han visste, i hvert fall noen dager i forveien, når CW ville bli løslatt.
 • Skjelettet de fant i tjernet er ganske sikkert Ingvar. Klærne som lå sammen med det er merket I.R., og høyre buksebein og leggbein var hele...
 • Opptaket på kassetten i Ingvars walkman forteller oss at Ingvar ble druknet i tjernet.
 • Det var ikke Ingvars speidertørkle som ble funnet ved støvelen til Hans-Erik (men det trodde vi vel aldri heller).
 • I denne episoden fikk deltakerene nøklene til rom 5 og 7 i sovesalen på Åstjern. I rom #5 finner de et avisutklipp om at kriminelle får for korte straffer, datoen for når CW slapp ut, og hintet om tidligere dommer. De finner også Arons tjenestebevis fra Oslo kretsfengsel. I rom #7 finner de en utrevet artikkel fra Norsk Ukeblad (fortsettelsen mangler), om moren til Christian Wilhelmsen. Det er her de finner informasjonen om at han dro på tur dagen etter løslatelsen, og at han aldri kom tilbake. De fant også masse lekebiler på golvet, og en liten pinne som var spikket til en spiss.

 

Arons ID-kort ligger på bevissiden, og filnavnet er litt interessant... "Aron-tjenestebevis-transparent-nyttpersonnummer-kopi.jpg".
Nytt personnummer? Er personnummeret viktig? Eller hadde bare noen tabbet og gjort ham til jente? :p
La oss se på personnummeret:
Født 12. mai 1956.
De tre første sifrene, 961, forteller at Aron er født mellom 1940 og 1999. Jepp, det stemmer, selv om det vanligste er at de tre første sifrene er 000-499. Det 3. tallet er et oddetall, så han er mann. Good to know! Jeg orker ikke gå over kontrollsifrene (de to siste tallene).
Om vi ser etter skjulte koder her så er altså de fem siste tallene 96162, og 96 har vi også på tippekupongen... Meh, jeg ser egentlig ingen sammenheng her...

Tjenestebeviset er for øvrig ganske sloppy utført. På linjen under navnet ser vi fire "manglende tegn"-bokser i stedet for ordet "Navn". De to neste linjene, og "sign" starter med små bokstaver, men den nederste linjen til høyre, "Tjenestested", har stor bokstav. Fødselsnummer og tjenestested står skjevt på linjen, mens navnet og tjenestegrad står rett. Om kortet er fylt ut i en skrivemaskin er det ikke unaturlig at det har vridd litt på seg ved linjeskift dersom det er stivt og ikke så stort, men det mangler også stempel og bekreftende signatur eller ID-nummer. Er det blyantstreker jeg ser i øverste kant? Kan tjenestebeviset være fake?

 

 


Er det samme mann på disse to bildene? Jeg er faen ikke sikker...

 

Mannen til venstre er definitivt Christian Wilhelmsen. Nå kan det selvfølgelig være kameravinkel, skygger og smoke and mirrors... men jeg ser ingen bart på CW, og ansiktet virker rundere, nesen hans virker lengre, øyenbrynene lavere og skjeggstubbene kortere og mørkere.
Mannen til høyre er raneren som kom løpende ut av banken og satte seg i passasjersetet. Bildet er tatt sekunder etter at han dro opp finlandshetten. Er det CW, eller ligner de bare på hverandre?

Dersom det var fluktbilen som ble observert i Vormsund har karene fartet rundt litt mellom ranet og krasjet ved Åstjern. Hvor har de vært, og hvorfor? Skulle de egentlig et annet sted (Sverige?) og endte opp ved Åstjern ved en tilfeldighet?

 

Jeg tror fremdeles ikke at Aron hadde noe med ranet å gjøre. Jeg tror han leter etter pengene, enten for å beholde dem, eller for de 250k finnerlønnen ville utgjøre. Jeg tror ikke han bevisst ville utsatt guttene for fare, og dersom han visste at HE var skadet/død ville han nok pakket leiren og tatt med Ingvar og Rolf ut av skogen på lørdag ettermiddag/kveld.

Og har datoen skrevet i artikkelen om mamman til CW noen betydning? Det er neppe utgivelsesdatoen for bladet artikkelen sto i, jeg tror bladet er nyere. Jeg mener å huske at NU kom ut på tirsdager, og i teksten sist i artikkelen virker det som CW har vært borte lenge, i hvert fall mer enn den uken som har gått siden han slapp ut og dro på tur. Er det Trygve som har skrevet datoen? Fredag 7. oktober 1983 er dagen etter at politiet fant ham i skogen ved Lygna. 

Strøtanke:
Kan tippekupongen være en kryptisk beskjed fra "noen" til Aron?

 

I kommentarfeltet på websiden diskuteres fremdeles grunnen til at politiet rettet søket inn mot Lygna helt fra starten. Her er det litt å ta tak i. Tidslinjen på websiden sier at politiet fant hytteboka den 10. oktober, en hel uke etter at guttene ble meldt savnet og søket igangsatt. I intervjuet med etterforskningsleder Birger Nygård (avisutklippet fra 4. oktober - dagen etter at guttene ble meldt savnet) står det at det er funnet en hyttebok på Åstjern, og at en av guttene har skrevet seg inn og sagt de skal videre til Lygna (se hele artikkelen her). 

 

 

Dersom politiet ikke fant hytteboka før den 10. oktober, hvordan kan da Birger Nygård fortelle journalisten om den allerede 4. oktober? Beskrivelsen av innholdet stemmer, så enten han må være rimelig god til å gjette eller så har han sett hytteboka. Eller så lyver han og innlegget fra Hans-Erik er fabrikert i ettertid... Kom opplysningen om at guttene tok bussen også fra Nygård?

Det er selvfølgelig også mulig at det er journalisten som sitter på hytteboka (jeg lurer fremdeles på hvor han (eller hun) fikk tak i det bildet av guttene), men hvem er så dum at de tilbakeholder bevis og så skriver om det i avisen?

 

Dødens tjern - min teori så langt

1. august 1979 ble Grorud sparebank ranet like etter åpningstid. Den væpnede raneren, som ble beskrevet som svært agressiv, fikk med seg 2,5 millioner kroner og stakk av i en rød Mercedes. Kl. 10:30 blir en rød Mercedes observert på en bensistasjon i Vormsund. Den antatte sjåføren/raneren blir kort tid senere arrestert i Oslo sentrum. Christian Wilhelmsen (33), en kjenning av politiet, stiller seg uforstående til siktelsen. Det er uklart om raneren jobbet alene.

Rolf, Hans-Erik og Ingvar er på dette tidspunktet 10-11 år gamle og har garantert ingenting med ranet å gjøre. Aron Aaronsen er 23 år.

I september 1979 blir Christian Wilhelmsen dømt til 9 års fengsel for ranet. Fluktbilen og pengene er fremdeles ikke kommet til rette. Bevisene mot CW er rene indisier. Politet fikk et anonymt tips, og han mangler alibi for tidspunktet da ranet skjedde.  Jeg antar CW er uskyldig og at den (eller de) virkelige raneren bruker ham som syndebukk (tipset politiet). Med slike beviser kunne ranet like gjerne vært utført av Martin Pedersen (selv om politiet ikke visste om ham på dette tidspunktet og selv om MP ikke har tilstått akkurat dette ranet), men jeg antar MP er uskyldig her, siden det sto i avisen at raneren opptrådte svært agressivt...

Rundt samme tid finner noen 15k som er gravd ned (ref. overskrift ved siden av artikkelen om dommen i ranssaken). Disse pengene kan stamme fra ranet på Grorud sparebank, og det kan ha vært Aron eller noen han kjenner som fant dem - ved Åstjern. Jeg antar Aron har lett etter pengene fra ranet lenge, men jeg tror ikke han hadde noe med selve ranet å gjøre.

  

Torsdag 29. september 1983, på ettermiddagen etter skoletid drar troppsleder Aron Aaronsen og speiderne Rolf E. Jacobsen, Ingvar Ruud og Hans-Erik Hauge fra Oslo. Det er uklart om de reiser med buss eller om de kjører i Aron's bil (politiet har sagt til avisene at guttene tok bussen, men Ingvars dagbok sier de kjørte i Arons bil).

Det er viktig å vite om de tok buss eller om Aron kjørte. Vi må anta at det tar lengre tid å komme seg til startstedet via buss enn med egen bil. 

Det tar en time å gå fra parkeringsplassen til speiderhytta ved Åstjern. Når de kommer fram griller de pølser og "gjør speiderting". Dette vet vi fordi vi har sett et VHS-opptak gjort på hytta, der HE har filmet Aron og de to andre guttene. Han har også skrevet i hytteboka, og forteller at de skal videre mot Lygna.

Etterpå går Aron en tur alene. Han tar med kart og kompass. HE forlater også hytta en stund for å ta noen bilder. Aron er tilbake før det blir mørkt (sola gikk ned kl. 19:00 og det vil ha vært helt mørkt kl. 21), men Ingvar mener han må ha gått langt (vi vet ikke når han gikk så det er vanskelig å anslå hvor lenge han var borte).

 

Fredag 30. september skulle speiderne gått videre sør-vestover mot Lygna, men Aron forteller når de er klare til å gå, at de i stedet skal til Korshaugmyra. Korshaugmyra ligger rett øst for Åstjern, i motsatt ende av vannet sett i forhold til hytta. Ingvar beskriver turen som tung, stien er gjengrodd eller mangler helt, og de tar to pauser på veien. Dette virker merkelig, det er under en kilometer i luftlinje fra hytta til Korshaugmyra. Enten er disse guttene (i hvert fall Ingvar) svært lite skogvante eller så har Aron tatt dem med på en lang omvei (rundt tjernet?). Det siste virker rart, da et blikk på kartet ville avslørt hvor de faktisk befinner seg. Ingvar skriver også i dagboka at han tror noen forfølger dem, men han har ikke sagt noe til de andre om det. Aron går ut på tur alene igjen, og har med seg en spade. HE går også en tur for å ta flere bilder. Når HE kommer tilbake forteller han at han har sett Aron, og at det så ut som Aron lette etter noe. Det er mulig at billedserien som slutter med at Aron løper mot HE er tatt denne ettermiddagen.

 

 

Lørdag 1. oktober legger Aron ut på tur alene etter frokost. Guttene har fått i oppgave å finne ti tre- og steinsorter, noe som vil holde dem opptatt hele resten av dagen.Det er nå tydelig at enten er premissene for turen endret, eller så har Aron aldri ment at de skulle til Lygna. Om de dro i Arons bil er det overveiende sannsynlig at han hadde tenkt å bli værende i området. Ellers ville han måttet busse rundt for å hente bilen når de kom fram til Lygna. De har ingen mulighet til å rekke fram til Lygna til fots innen søndag ettermiddag/kveld. Det er også mulig at Aron fant noe den første kvelden, og derfor bestemte seg for å bli værende ved Åstjern.
Guttene er tilbake i leiren til lunsj. De griller pølser. Aron har ikke kommet tilbake. Etterpå drar guttene ut for å lete videre etter tre- og steinsorter. Utpå ettermiddagen er verken HE eller Aron kommet tilbake.

Bildeserien som slutter med at Aron løper mot HE kan også være tatt i dag, selv om Aron holder spaden på polaroidbildet, og ikke på videoen.

I klippet vi får se i episode 1 ser det ut til at HE er litt lost... han kikker seg rundt og ser opp mot sola, som for å navigere seg, da han plutselig blir overfalt av en ukjent mann. Han kommer seg fri og løper, men blir forfulgt av vedkommende. Han tråkker i en revesaks og faller. I fallet brekker han høyrebeinet (åpent brudd) og slår hodet mot en stein. Vi vet ikke om slaget drepte ham eller om han bare ble slått bevisstløs. Den ukjente forlater stedet.

Når Aron kommer tilbake til leiren senere oppfører han seg rart, og han forteller at han tror HE har dratt hjem, men Ingvar syns det er rart at HE ikke har sagt fra til ham eller Rolf, og tingene hans ligger fremdeles i leiren.

Søndag 2. oktober, like etter midnatt, ligger Ingvar våken og skriver i dagboka når en ukjent mann plutselig drar ham ut av teltet og trekker ham med seg...

Det ser ut til å være samme mann som løp etter Hans-Erik.

 

Vi vet ikke hvor lenge HE ble liggende i skogen eller hvordan foten ble skilt fra kroppen. Han kan ha våknet, forvirret og redd, og brukt halstørklet som tourniquet, og speiderkniven til å skjære av seg foten.. og deretter blødd ihjel. Han han ha blitt liggende død der til et dyr kom og dro kroppen med seg. Eller Aron eller den ukjente mannen kan ha dumpet kroppen, minus foten som satt fast i saksa. Jeg tror ikke det er Aron, han hadde spade og kunne gravd opp stokken saksa satt fast i.  

Jeg tror bildeserien er tatt lørdag. HE ser Aron grave, og Aron overreagerer. Han løper mot HE som blir redd og løper vekk. HE går seg bort og blir overfalt av den ukjente. Aron kommer tilbake til leiren og skjønner at HE ikke har kommet tilbake etter at han skremte gutten i skogen. Han tror HE har dratt hjem. Dersom han hadde visst at HE var død ville han tatt med seg guttene og dratt tilbake til bilen eller nærmeste gård. I stedet valgte han å bli natten over i skogen.

Det var månelyst (i følge klippet der Ingvar blir tatt) så Aron forlater leiren for å lete mer. Den ukjente kommer inn i leiren og dreper Rolf først. Ingvar hører på musikk og merker ikke noe. Han blir også tatt. Når Aron kommer tilbake til leiren er guttene borte, og det er spor etter kamp. Nå er det Aron som blir jaget av morderen. Ingvar og Rolf, og kanskje Hans-Erik er dumpet i tjernet.

Jeg vet ikke om vi bør tenke så mye på "skogvokteren". Den eneste henvisningen vi har til ham er avisutklippet som forteller at Trygve Mørk er sønn av en skogvokter. For alt vi vet kan faren være skogvokter i Alta og Trygve kan være plassert i fosterhjem i Lygna. Trygve ble funnet i skogen ved Lygna, som er en ganske lang spasertur fra Åstjern. Vi vet ikke om han har vært ved Åstjern noen gang før etter at han rømte fra institusjonen.

 

Det store spørsmålet er selvfølgelig hvem det er som løper i rundt i skogen og dreper speidere...

 

Jeg tror den røde Mercedesen befinner seg i skogen ikke veldig langt fra Åstjern. Kanskje i "Skogholtet ved Grana" som er nevnt på kartet. Der er det en traktorvei. Men pengene er ikke i bilen.

 

Se også http://toril.blogg.no/1487239471_ddens_tjern_tvnorge.html

 

Dødens tjern (TVNorge)

Spoilerwarning!


 

Følger du med på realitykrimserien "Dødens tjern" som går på tirsdager på TVNorge? Jeg har sett de tre første (av ti) episodene (gratis på Dplay), og vært innom websiden, og jeg syns hele opplegget virker ganske amatørmessig, med motstridende opplysninger, feile datoer i tidslinjen, bevis offentliggjort før de ble funnet i programmet osv. Men siden jeg ikke kan motstå et mysterium forsøker jeg likevel å løse gåten... og hvem vet, kanskje det skal være sånn. Gudene skal vite at man ikke kan stole på det som står i avisen. :D

 

 

  

Konseptet er ganske enkelt. 12 deltakere plasseres på en leirskole i Hadelands skoger for å løse en gammel krimgåte, og i hver episode ryker noen ut (nå har i tillegg en dratt hjem frivillig så jeg antar en av de utslåtte kommer tilbake mot slutten). Den som står igjen til slutt og har løst gåten vinner 50.000,-

Historien er skrevet av krimforfatteren Jørn Lier Horst, som for øvrig selv var tenåring i 1983.


Luftfoto: https://kart.finn.no Overlay: tegnet kart funnet i kjelleren på hytta

 

Se episodene du også. Besøker du websiden kan du se på alle bevisene og funnene som er gjort. Gjør deg opp en mening om hvem som har gjort hva og hvorfor... og sleng deg med i diskusjonen.

Skriftanalyse er forresten bare å glemme. Jeg tror det er samme dame som har skrevet alt, både hyttebok og dagbok og postkort... (produksjonsselskapet har muligens slurvet en smule her). Kanskje bortsett fra tippekupongen som ser ut til å være fylt ut av en annen, for eksempel samme person som har skrevet på noen av skiltene de finner i skogen... Likevel kan det se ut til at bokstaver her og der er bevisst formet slik at man skal legge merke til det. 
I dagboken til Ingvar bruker han konsekvent stor a i løkkeskrift helt fram til 29. september, da han plutselig endrer til konsekvent å bruke A. Er det for at vi skal tro det er noen andre som har skrevet innleggene fra turen? Den 17. og 28. september bruker han for øvrig en stor E som ser helt annerledes ut (speilvendt 3-tall) enn i resten av dagboken. 

  

Tanker, teorier og ting som ikke henger på greip...

Først og fremst er det støvlene -- beviset som felte Trygve. Bare én av guttene er så langt sett med støvler på, og det er Hans-Erik. Og vi vet jo hvor den høyre støvelen hans er... Den støvelen ser forresten veldig bra ut etter 30 år. Saksa og kjettingen også. Foten inni støvelen har ikke tålt tidens tann like godt. Er dette "originalene"?

Det gir ikke mening at Aron skal ha tatt guttene med som "skalkeskjul" når han drar ut for å lete etter pengene fra ranet. Det ville vært mye lettere for ham å lete uten 3 gutter i hælene. Han er speiderleder og friluftsmann, han trenger ingen unnskyldning for å dra på tur i skauen.

Det gir heller ikke mening at de skal ha kjørt Arons bil fra Oslo, og forlatt den på en parkeringsplass en time fra hytta. For det første går det bilvei helt fram. For det andre skulle de til Lygna, så Aron ville måttet dra tilbake og hentet bilen. I det første avisutklippet står det også at politiet kjenner til at de tok buss fra Oslo torsdag ettermiddag. Det nevnes heller ikke noe sted i avisene at speiderlederens bil er funnet... det er altså ganske viktig å vite om de tok bussen eller bilen, fordi om de tok bilen forteller det oss at Aron aldri hadde tenkt seg til Lygna, og at noen kjørte bilen fra stedet igjen før letemannskapene dukket opp.

Hvem tok de to bildene av alle fire speiderne sammen? Det ene bildet (som avisen bruker) viser HE med polaroidkameraet hengende rundt halsen. Det andre bildet er tatt med HE's polaroidkamera, på akkurat samme sted som bildet i avisen. Hvordan fikk avisen tak i bildet?

I første episode ser vi videoopptak gjort på hytta. Hans-Erik har filmet Aron, Rolf og Ingvar på ettermiddagen/kvelden den 29. september. Hvor kom det kameraet fra? Det er lite sannsynlig at en åpen hytte har et VHS-kamera liggende for allmen bruk. Om det ikke er en åpen hytte må noen ha levert ut nøklene. I Ingvars dagbok (episode 3) er polaroidkameraet nevnt, men ikke noe videokamera.

I det første avisutklippet (fra 4. september) nevnes hytteboken som forteller at guttene skulle videre til Lygna. I et senere avisoppslag fortelles det at politiet ikke fant hytteboken før en uke senere, den 10. september. Det siste er naturligvis feil, siden det var opplysningen i hytteboken som gjorde at søket ble konsentrert i området rundt Lygna allerede fra starten, men det er likevel denne datoen som ligger i tidslinjen på websiden.

Trygve er nok uskyldig. Om han var skyldig ville han ikke levd i skjul i 30 år og samlet bevis, eller brydd seg med å forsøke å renvaske navnet sitt. Han ville bare forsvunnet. Uansett er saken foreldet nå og han kunne stått fram med sin historie, uten å bekymre seg for politiet.
T.M. som er skrevet på tellet i overkøya er sikkert skrevet med samme sprittusj som er brukt på avisutklippene på lysbildene. Tenker Trygve brukte hytta som en slags base under innsamlingen av bevisene. Hvis det nå i det hele tatt er Trygve da... vi har jo bare hans ord for det.


 

Bankranet

Ranet finner sted i Grorud Sparebank like etter åpningstid 1. august 1979. Det mangler en del fra avisutklippet de fant i bestefarsklokka, men hele utklippet blir vist i episoden...Delen som er revet ut forteller om oppringingingen fra bensinstasjonen i Vormsund, der en nervøs mann tanket opp før han forlot stedet. Jeg vet ikke hvorfor en del av teksten er revet bort, men dette er den samme informasjonen deltakerene får fra VHS-kasetten de fant i "Mistenkt"-spillet. 

I avisutklippet om dommen til Christian Wilhelmsen (på lysbildet) er det en overskrift til venstre: "15000 funnet nedgravd".
Er det snakk om 15000 kroner? I så fall, funnet hvor da, og hvor lenge hadde de ligget der? 

Speiderturen

Torsdag 29. september starter turen. Tok de buss fra Oslo eller kjørte de med Arons bil? I avisen sto det at de tok bussen, men i følge Ingvar's dagbok kjørte de med bilen til Aron, etter skoletid på torsdag. De overnatter på hytta. Aron har vært ute alene, med kart og kompass... og spade.
De dro på torsdag fordi det var planleggingsdag og skolefri på fredag. Aron har tydeligvis også fri den dagen -- hvorfor det?

Fredag 30. september...
Aron ombestemmer seg (plutselig?) og avgjør at de skal til Korshaugmyra i stedet for til Lygna. Dette stedet ligger ikke langt unna hytta (og i motsatt retning av Lygna), men det høres ut på Ingvar som de går ganske lenge. Han føler seg også forfulgt. Det "er noen der ute". Aron forsvinner igjen, og HE er også ute på tur alene. HE forteller senere at han har sett Aron, og at det så ut som han lette etter noe.

Lørdag 1. oktober... HE forsvinner. Aron er borte hele dagen og "rar" når han kommer tilbake, og han tror at HE har dratt hjem.
HE sa fredag at det så ut som Aron lette etter noe, så han følger etter ham (mer opptatt av det enn av å finne tresorter og stein). Dette er da sannsynligvis dagen da HE ser Aron grave, og Aron løper etter ham. Men HE løper fra Aron, og blir drept av "Jeansmannen". 
A: Aron tror faktisk at HE har dratt hjem, fordi han ble skremt da Aron løp etter ham. 
B: Aron er "rar" fordi han er bekymret over at HE har sett noe, og stukket av. Han vet ikke at "Jeansmannen" har drept ham. 
C: Aron er "rar" fordi HE er død, og han forstår nå at han må drepe Rolf og Ingvar også...

Søndag 2. oktober (rett etter midnatt)...
Ingvar Ruud blir dratt ut av teltet (og drept?). Av "Jeansmannen". Hvorfor det, egentlig?

Hvem er "Jeansmannen" som jager Hans-Erik i skogen, og som drar Ingvar ut av teltet og trekker ham med seg? Hva skjedde med Rolf og Aron som sov i teltet ved siden av, Ingvar laget jo ganske mye lyd? Drepte "Jeansmannen" dem først? Eller tok Aron livet av Rolf mens "Jeansmannen" drepte Ingvar?

Kan vi gå ut fra at disse klippene vi får se er "canon"? I så fall var gjerningsmannen en kar på rundt 50 år, med grånende hår, dongeribukse, grå vaffelmønstret genser, rutete skjorte, svart jakke og solide sko. Er det bankraneren? Er det Trygves far, skogvokteren? Skogvokterteorien kan underbygge påstanden om at Trygve ble tatt med støvlene til en av guttene, men det står også i avisen at det var politiet og barnevernet som tok avgjørelsen om å sende 16 år gamle Trygve til Rhodevangen... fordi foreldrene ikke var involvert i gutten.

  

 

Tegningene

Hvem har laget tegningene i rom #8? Og når ble de laget? De er blyant og kull, og de er laget på "random" papir. Som om den som har tegnet har brukt papir han har funnet tilfeldig.
Tegningene viser blant annet en avkappet fot (HE's) og minst én død i tjernet. Tar vi hodeskallen bokstavelig kan vi anta at det er Trygve som har laget tegningene etter å ha dykket i tjernet og funnet liket (likene?) etter at han rømte (altså minst to år etter forsvinningene). Hvorfor soknet ikke politiet/letemannskapene i tjernet? Hytta var jo det eneste stedet man kunne være sikre på at de hadde vært.
Det er også én tegning som har en del rødt i seg. Blod? Og oppå der igjen noe som kan være revesaksa HE gikk seg i. Kan HE ha overlevd? Er det han som har laget tegningene? Brukte han halstørklet sitt som tourniqet og kappet av seg foten for å komme unna? Hvor har han i så fall gjemt seg?

I dagboken til Ingvar ser vi at han kan tegne. Det er også en rød krusedull på den første siden for torsdag 29. september. Rød penn? Som på kartet? Kan det være pennen som ble brukt til tegningen med blodet og revesaksa?
  

Tippekupongen

Jeg er usikker på om tippekupongen er viktig eller et villspor. I kommentarfeltet på websiden teoretiseres det om at Aron var spilleavhengig, at han brukte tippingen til hvitvasking av pengene fra ranet, at tippekupongen er bevis på at han trengte penger... og det nevnes også at Ingvar skrev i dagboken sin om at Aron tippet.
Kupongen er fra januar 1983 og ble ikke levert inn. Om man skal tro de som har kommentert ville det kostet ca. 250,- å levere den, og den hadde 10 rette. Nå vet jeg ikke hvilke to kamper som var feil, eller hva premien for ti rette var den helgen, men kupongen hadde 96 rekker, en helgardering og fem halvgarderinger, og det er ikke umulig at den kunne gitt en ok premie. Spørsmålet er, hvorfor drasset Aron rundt på en ni måneder gammel tippekupong han aldri leverte? Jeg gjetter at han tippet system. Samme kupong hver uke, og at den kupongen der var malen. 
I dagboken skriver Ingvar at han møtte Aron søndag den 17. september, og da var han på vei til kiosken for å tippe. Nå er det mulig jeg husker feil, jeg var bare 11 år i september 1983 - og interesserte meg lite for pengespill, men jeg trodde det var onsdag som var "levere tippekupong-dagen". Hm. Midtuke kanskje? Nope. Midtuke ble innført i 1999.

En annen ting er at Oslogate ligger i postsone 1 (postnummer 0192, men akkurat det ble ikke innført før i 1984), altså Oslo 1, ikke Oslo 6 som det står på kupongen. Da må man jo lure... er dette dårlig planlegging/research av programselskapet, eller er det et faktisk clue?

Uansett... det lå ikke noen kvittering (innlevert kupong) i mappen. Burde det ha ligget en der? Betyr det at Aron ikke leverte tippekupongen før de dro? Eller har noen tatt den? Hvis han ikke leverte den, var det fordi han visste på forhånd at han likevel ikke ville kunne heve en eventuell premie?
Det er selvfølgelig mulig at han mistet mappen på en tidligere tur, f.eks. i januar 1983, og at han faktisk mente å levere den kupongen, men da må man gå ut fra at adressen er en researchtabbe. 

BTW... hadde Norsk Tipping sånne blå plastmapper med eget rom for spillerkort allerede i 1983? Når kom spillerkortene egentlig?

 

Andre spor

Vignetten til serien viser en del ting som kan være spor, eller som kan være individuelle oppgaver (sile ut deltakere), men noe av det ser veldig interessant ut.   

Er det bilen som ble brukt ved ranet? Vil deltakerene etter hvert finne den i skogen? For eksempel i "skogholtet ved grana"?

Hva slags sted er det hvite bygget? Har damen i rullestol noe med det stedet å gjøre?

Og hva betyr tallene?

Og ikke minst... hva fant de i sekken?!?


Jeg virkelig hater den svarte stripa Dplay pusher nederst i vinduet når man pauser. 

Det kan se ut som ribbein... men er det i så fall menneske eller hund? (ref. skallen på det ene fotografiet)
Ser for stort ut til å være hund. Skal vi anta at det er Ingvar?

 

Se min teori her: http://toril.blogg.no/1487541958_ddens_tjern__min_teori_s_langt.html

Så mange ubesvarte spørsmål... Hva er DIN teori?

Og... er det flere enn meg som tenker at de burde brukt "Tili Tili Bom" som gjennomgående bakgrunnsmusikk i serien? :p

 

#dødenstjern #jørnlierhorst #tvnorge #krim #reality #konkurranse

Husker du denne?

Hvilken TV-serie er denne sangen (opprocka versjon) fra? :p
Skriv svar i kommentar. :)

Jeg er akkurat gammel nok til å huske sangen og vignetten, men fint lite av handlingen i serien.

 

  

Bitten - Kelley Armstrong

For noen år siden leste jeg en fantastisk bokserie av Kelley Armstrong... Women of the Otherworld.

En av hovedpersonene i denne serien er Elena Michaels, en varulv, og nylig fant jeg ut at de bøkene som handler om henne er det også laget TV-serie av. "Bitten", som du finner 3 sesonger av på Netflix akkurat nå. Jeg anbefaler denne serien og binge watching er den beste måten å se den på. :) 

 

Men jeg anbefaler definitivt bøkene også... De kan kjøpes nesten hvor som helst, som e-bøker eller vanlige papirbøker. Jeg har dem som e-bøker.

 

 

Velger du bøkene anbefaler jeg at du leser hele serien (13 bøker). Elena og flokken hennes er de første du møter. Andre hovedpersoner er Paige og Savannah (begge hekser), Jaime (en necromancer) og halv-demonen Hope. Bøkene (historiene) henger sammen, og inneholder både spenning, romantikk og mengder av overnaturlige vesener.

Velger du både serien og bøkene bør du (som alltid) begynne med serien, for bøkene er og blir best. :p

 

#kelleyarmstrong #bok #bøker #bokserie #varulv #vampyr #heks #demon #spenning #bitten #netflix #supernatural

 

 

 

Min helgekos *sikle*

 

Cordelia: People really do change!
Angel: Yes, they do. And some times they change back. If the day ever comes that --
Cordelia: Oh, I'll kill you dead.
Angel: Thanks.
Cordelia: What are friends for?

Firefly faves... scenes and quotes

Firefly is an amazing and very unique TV-series by Joss Whedon. The concept of a space cowboys Sci-Fi show is just wonderful, and the cast was perfect for the show. Unfortunately the show was cancelled in 2003, after just one season. A made-for-TV movie followed in 2005. If you haven't seen Firefly yet, go buy it. Now!

Here are some of my fave scenes and quotes from Firefly...


 

 

Simon: Um, I'm trying to put this as delicately as I can... how do I know you won't kill me in my sleep?
Mal:You don't know me, son, so let me explain this to you once: if I ever kill you, you'll be awake, you'll be facing me, and you'll be armed.
Simon: Are you always this sentimental?
Mal: I had a good day.
Simon: You had the Alliance on you, criminals and savages... half the people on the ship have been shot or wounded, including yourself, and you're harboring known fugitives.
Mal: I'm still flying.
Simon: That's not much.
Mal: It's enough.

 


River dancing in "Safe"

 

"Doctor could be called a lot of things, coward wouldn't be one of them though."  ∼Mal, "Safe"

 


 

Mal: Y'all see the man hanging out of the spaceship with the really big gun? Now I'm not saying you weren't easy to find. It was kinda out of our way, and he didn't want to come in the first place. Man's lookin' to kill some folk. So really it's his will y'all should worry about thwarting. [to Simon] Gotta say, doctor, your talent for alienating folk is near miraculous.
Simon: Yes, I'm very proud.
Mal: [about River] Cut her down.
Patron: That girl is a witch.
Mal: Yeah, but she's our witch. [cocks gun] So cut her the hell down.

 


"The next time you decide to stab me in the back, have the guts to do it to my face!"
∼Mal, "Ariel"

 


Mal and Wash "keeping their heads" while getting electrocuted by Niska... from "War Stories".

 

Niska: I think this is not enough [money]... not enough for two, but sufficient perhaps for one? Ahhh, you now have...
Zoë (points to Wash): Him.
Zoë: ...I'm sorry, you were going to ask me to choose, right? Do you wanna finish?

 

Zoë: Preacher, don't the Bible have som pretty specific things to say about killing?
Book: Quite specific. It is however somewhat fuzzy around the subject of knee caps.

 

Mal: Did you tell her yet?
Wash: Tell her what?
Mal (to Zoë): Your husband has demanded that we sleep together.

 


"Take me, Sir. Take me hard."
∼Zoë, "War Stories"

 

Saffron: You must be loving this.
Mal: Not a bit. I've seen you without your clothes on before... never tought I'd see you naked.

 

 

 

[Jayne wakes up in the infirmary]
Jayne: What's going on?
Simon: You got knocked out.
Jayne: Did we get a pay-off? Did we get the money?
Simon: Can you move your arms and legs?
Jayne: Huh? [consentrating and worried]...they're not moving.
Simon: Do you wanna know why?
Jayne: Uh...
Simon: Your spine...
Jayne: Huh?
Simon: ...you hit it pretty hard when you fell.
Jayne: Oh... Spine?
Simon: Yes. So I gave you something to knock out your motor functions so you wouldn't wrench it when you came to. Should wear off in half an hour. You'll just be bruised.
Jayne: My spine ok?
Simon: How much did they offer you to sell out me and River on Ariel?
Jayne: That's crazy talk.
Simon: Then let's talk crazy. How much?
Jayne: [looking around for help] Anybody there?
[River sticks her head in]
Jayne: Anybody else?
Simon: You're in a dangerous line of work, Jayne. Odds are you'll be under my knife again... often, so I want you to understand one thing very clearly. No matter what you do, or say, or plot, no matter how you come down on us, I will never, ever harm you. You're on this table you're safe. 'Cause I'm your medic, and however little we may like or trust each other we're on the same crew, got the same troubles, same enemies - and more than enough of both... Now, we could circle each other and growl, or sleep with one eye open, but that thought wearies me. I don't care what you've done, and I don't know what you're planning on doing, but I'm trusting you. I think you should do the same. 'Cause I don't see this working any other way [walks out of the infirmary].
[River sticks her head back in]
River: Also, I can kill you with my brain.

 

Jayne: [reading letter] '...love, your mother.' How does it sit? Pretty cunning, don't you think?
Kaylee: I think it's the sweetest hat ever.
Wash: A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything! 

 

Mal: You know the old saying...
Tracey: When you can't run, you crawl, and when you can't crawl... when you can't do that...
Zoë: ...you find someone to carry you.
 

 

Inara: I suppose you heard most of that?
Mal: Only because I was eavesdroppin'.

 

Jayne: 'Cause I don't know these folks. Don't much care to.
Mal: They're whores.
Jayne: I'm in.

 

Kaylee: Everybody's got someone... Wash, tell me that I'm pretty!
Wash: Were I unwed I'd take you in a manly fashion.
Kaylee: 'Cause I'm pretty?
Wash: 'Cause you're pretty.

 

 

 

Kaylee: Goin' on a year now I ain't had nothin' twixt my nethers weren't run on batteries!
Mal: Oh, God! I can't know that!
Jayne: I could stand to hear a little more.

 


"I'm a leaf on the wind. Watch how I soar."
∼Wash

 


 

Mal: Think she'll hold together?
Zoë: She is plenty torn up, but she'll fly true.

 

River: Storm's getting worse.
Mal: We'll pass through it soon enough.

 

#firefly #josswhedon #quotes #serenity

Joss Whedon's 5 beste!

Jeg digger Joss Whedon. Mannen er et geni!. :D 

Her er min topp 5 Joss Whedon's beste...

#5

Vi starter med litt tegnefilm... :) Jeg brukte ungene som unnskyldning for å se denne flere ganger.


Atlantis - the Lost Empire

 

 

#4

Min absolutte favorittserie ganske lenge...


Buffy the Vampire Slayer

 

 

#3

Og så kom denne Buffy-spinoff'en... jeg kunne all dialogen i alle episodene utenat... no-lifer.


Angel

 

 

#2

Må innrømme at jeg bare har sett den første sesongen enda, men yessss! Spennende.


Agents of S.H.I.E.L.D

 

 

#1

Og det aller beste Josh Whedon har gjort? Trenger du spørre? :p Måtte TPTB brenne for å kansellere denne etter bare én shiny sesong...


Firefly (og Serenity)

 

 

Hva er din Joss Whedon-favoritt?

http://www.imdb.com/name/nm0923736/

 

Vil du ha mer?

http://www.whedonverse.net/

 

 #tv #josswhedon #serier #lister #buffy #angel #firefly #agentsofshield #atlantis

 

SG-1 fanfic - "Friends help you move, real friends help you move bodies!"

 Part One

The Gate-room, SGC

"Oh, now you've done it! I can't believe you just zatted Senator Kinsey!" Sam shouted.

Jack quickly hid the zat-gun behind his back, "Hey, I didn't mean to! How was I supposed to know he'd walk through the door just then... besides, he deserved it! And he probably won't know what hit him anyway."

Sam was kneeling next to the unconscious man lying on his back on the Gate-room floor, not very gently slapping his face. "Sir, can you hear me?"

There was no reply and she got up and pointed at her CO. "Well, playing around like that with a zat-gun is like begging for trouble! Geez, Jack. He'll have us deported to P4S-839, or some equally disgusting place, the minute he wakes up!"

"How about I just hit him again - twice?"

"Jack!"

"Alright, alright - but it WAS an accident!"

She shook her head. "Are you going to call the infirmary, or should I?"

He walked over to the phone on the wall, put the weapon in one of his numerous pockets and dialed the infirmary.

The man on the floor stirred and groaned, and Sam kneeled down beside him again. "Are you all right, Sir?"

"Major Carter? What the Hell just happened?" The senator rolled over and tried to sit up, but ended up flat on his stomach instead. "Ouch."

"I'm afraid you were ahem... um... hit by the electrical charge of one Goa'uld weapon called a zat'nik'tel, Sir. You should feel better in a few moments."

"Someone from the infirmary should be here any second now," Jack shot in.

Kinsey stared grimly at the colonel. "This was your doing, no doubt... It's exactly what I'd expect from you."

Jack took a step back and put his hands up in front of him, as to protect himself from the wrath of his victim. "It was an accident, Senator. I swear!"

The doors opened and Dr. Fraiser came through, followed by two men carrying a stretcher. She studied the scene in front of her for a couple of seconds before turning her attention to Kinsey, who finally managed to get up on his feet. Not very gracefully, but at least he was vertical. She raised one eyebrow, and for a second she reminded Jack of Teal'c. "What happened here, Colonel?"

 

---

 

Ten minutes later,
in Gen. Hammond's office

 

"You did what?!?" The general stood up so quickly his chair rolled back three feet before it hit the wall and bounced back.

"I kinda zatted Senator Kinsey... It WAS an accident!" Jack was standing in front of the general's desk, hoping that talking to his CO before Kinsey got to him would, at least to some degree, serve as damage control.

"You zatted Senator Kinsey..." Hammond echoed, then his eyes widened and he asked, terror in his voice, "...how many times?"

Jack cringed, "Oh, just once. He'll be just fine. He's in the infirmary now with Dr. Fraiser and Carter, no doubt planning my court-martial to the last detail."

"Then I suggest you get back there and do some serious groveling before he decides to send your ass to P4S-839" with no GDO. Or before I send you there myself."

"Yes, Sir." Jack grimaced and bolted for the door.

"Colonel..."

Jack stopped half way through the room. "Dang it!" he thought, "I almost made it." He turned around slowly.

"Yes, Sir...?"

"On second thought I'll come with you, Colonel. I have a few ideas I'd like to share with the senator."

 

 

---

 

Part two

The SGC infirmary

 

Dr. Fraiser had just explained, very patiently, for the n'th time, to the still stunned, and extremely noisy senator, that he would recover completely from the shock, and that she had never heard of anyone dying from a single blast. She was about ready to give him a mild sedative just to shut him up (or perhaps a not so mild laxative to get rid of him instead - ah, decisions, decisions...), when O'Neill and Hammond entered the room.

The look on Hammond's face was quite easy to decipher, and Jack looked like he'd been lead by his ear from the general's office. "Poor Jack," she thought. "Why didn't he just zat the guy a couple more times... I'd have been home with Cassandra by now!"

She sighed and began walking towards them, "General, Colonel... I take it you're here to see the senator?"

"How is he?" The general's expression changed from annoyed to concerned.

"Oh, he's fine. There"s nothing wrong with him... physically." she threw a fierce glance in the direction of her only patient. Then she smiled, "In fact, I was just about to release him."

"Thank you, Dr. Fraiser." Hammond nodded, his relief obvious. Then he turned to Jack; "Well, Colonel?"

Jack raised his hands, "I know" "Get groveling". Don't worry, I'll grovel, I'll beg, I'll even kiss and make up if that's what he wants."

The Doc raised her eyebrow again and Jack had another vision of Teal'c. "Sweet. If I didn't know better I'd say it was contagious."

He walked across the room, pulled up a chair, and sat down next to the senator, who was none too happy to see him...

"Senator."

"Colonel."

"Listen, it really WAS an accident! I had no idea you were entering through that door, and I really didn't mean for the zat to go off..."

The senator waved him off, "Of course you didn't. Don't worry about it. Accidents do happen, and according to the good doctor, I"ll be just fine."

The speech was followed by a broad smile that made Kinsey's dentures slip. With a smacking sound he sucked them back in place.

Jack just sat there staring at him, mouth still open. He slowly raised one eyebrow, Teal'c style. He felt a sudden urge to ask the senator who he was and what he'd done with Kinsey, but managed to close his mouth before the words came out. He cleared his throat.

"Are you sure about this, Sir?"

"Absolutely. Like I said, don't worry about it."

"Well, thank you, Sir." Jack couldn't have been more surprised if Sam had jumped up from the nearest bedpan, wearing something out of Anise's closet and doing the Snoopy-dance on the senator's bed.

"I suppose you need to rest. I'll leave you alone now... and again, I apologize..."

He got up, put the chair back where he found it and returned to where Hammond and Dr. Fraiser were waiting.

The general prompted him, "How did it go, Colonel?"

"Oh, I apologized, he accepted. No problem, General."

Hammond stared blankly at the colonel, before slowly raising one eyebrow.

"Oh my God. It IS spreading!" Jack thought.

"I better talk to the senator myself!" Hammond said and started walking towards the bed where Kinsey now had turned his back to them. They could hear a soft snoring sound.

"Um... He's resting, Sir."

The general turned to Janet. "Can you keep him here till morning? I'd really like to talk to him before he leaves."

"Yes, Sir. My shift was over two hours ago, but I'll let the night nurse know you want to see the patient before he's released."

"Thank you, Doctor."

Hammond turned around and left the infirmary. Jack followed two steps behind, still wondering about the personality change the senator seemed to have undergone since their last encounter. "Perhaps Janet slipped and screwed up his medication? Or maybe the zat could have affected the metal plate in his head?" He shook his head. At least he didn't end up with a one-way ticket to the universe's largest garbage dump...

 

---

 

Twenty minutes later Dr. Fraiser had left the night nurse in charge of the infirmary, and was on her way home.

The night nurse was in the linen closet, entertaining the new, cute lieutenant.

Jack was in his bunk, on top of the covers, fully dressed and sound asleep.

And, Senator Kinsey was in his hospital bed, very much awake, and reading a book by the light of his glowing eyes.

 

---

 

Part three

The next morning,

Daniel's office

 

"You must be kidding me!" Daniel laughed. "You zatted Senator Kinsey? Seriously?" He removed his glasses and dried tears of laughter from his eyes. "I don't believe you! If you really had zatted the senator you'd be on P4S-839 now, building your new home out of cardboard boxes and empty cans." his voice trailed off. "Oh my God! How many times did you hit him?"

"Just once! He's fine. And that's what I thought too..." Jack nodded. "Listen Daniel, something is wrong. Really wrong. I just can't put my finger on it."

"There is a problem?" Teal'c came through the door, grabbed the TV Guide from Daniel's desk and let himself fall into the dusty armchair next to the wooden table thingy that was a gift from one of the kids on Abydos.

"Oh no! That termite-ridden thing is still here? Half the base must be infested by those hungry critters by now." Jack rolled his eyes and sighed silently.

"Well?" Teal'c tried again.

"Well what?"

"Is there a problem?" Teal'c repeated.

Daniel explained; "Jack zatted senator Kinsey last night." Then he cracked up again.

Teal'c raised one eyebrow and stared at Jack.

"You fired a zat'nik'tel at the senator? How many times?"

"Just once. Why does everyone keep asking me that? And it was an accident!"

"Of course, O'Neill. You would never purposely have subjected the senator to such excruciating pain..."

In the background Daniel let out another loud burst of laughter.

Teal'c continued. "How did this accident happen, O'Neill""

"Carter and I were target practicing in the Gate room..." Daniel stopped laughing and he and Teal'c simultaneously raised their right eyebrows.

"Scary!" Jack thought. "I have to talk to Janet about this!"

"We were shooting at those dang grasshoppers the two of you brought back from EMT-911 last week, all right!?!"

"You use zat-guns for that?" Daniel asked unbelievingly.

"Saves us the trouble of sweeping them up afterwards..." Jack explained.

"Oh..."

"I see..."

"Anyway, I guess I got a little too excited, and when the doors suddenly opened and the senator walked in the zat-gun sort of just went off."

"Right."

"These things are known to happen, O'Neill."

Jack wanted to strangle them both and spent a few seconds considering his options. Knowing the chance of escape was too slim for comfort he decided to get his revenge at a later time.

"Seriously. I'm not kidding, guys! Something is terribly wrong here." He continued to explain what had happened in the infirmary.

Daniel finally quit laughing and sat down behind his desk.

"You're right, Jack. It's not like Kinsey to forgive someone for something like that. Especially not you."

Jack leaned against the wall and let himself slide down until he was sitting on his heels. He closed his eyes and let his head back against the wall. "I know." His eyes opened again and he looked at his friends. "At first I thought it was the shock, but we've never seen that happen before. And then I thought perhaps Dr. Fraiser had put him on some weird medication or something... and then I thought he might have been taken over by a Goa'uld, but Carter touched him in the Gate-room, and she didn't sense anything."

Teal'c offered dryly; "I stopped by the infirmary before coming here, and if that single patient in the back of the room is the senator, then Samantha Carter wouldn't have sensed it if he'd been taken over by Apophis himself." He explained; "That after-shave he is wearing kills all of ones senses. I could smell it in the hallway long before I reached the infirmary. And the door was closed."

Daniel, who had been removing his shoes and socks, dug in his desk drawer and finally came up with a nail clipper... "Where would the senator have encountered a Goa'uld?"

Jack and Teal'c watched in silence as Daniel placed one foot on his desk and turned his attention back to his toenails. Soon crescent-shaped nail clippings were flying through the air.

Jack swallowed. "Let's finish this conversation later," he said and got up. "I need some fresh air."

Teal'c beat him through the door by almost two seconds.

 

---

 

Part four

The SGC infirmary

 

When Dr. Janet Fraiser arrived at the infirmary later that morning the night nurse appeared to have gone AWOL. Luckily the only patient, the senator, was still asleep and seemed to be in good shape.

After checking the linen closet for sleeping beauties, Janet reported her nurse missing and turned on her computer. Soon she was lost in the fantasy world of "Fallout", her new computer game.

"Weird," she thought. "That mayor, Killian, reminds me of someone I know, I just can't place him... Oh well, it'll come to me."

At the same time SG-1 reported to general Hammond in his office, where they gathered around the conference table. Hammond had spent several sleepless hours wondering why Kinsey had let Jack off the hook so easily, and Jack had little trouble convincing him it would be a good idea to let Sam do a "Goa'uld-check" on the good senator.

"I highly doubt the senator could have been taken over by a Goa'uld, Colonel. As far as I know he has never been close enough to one for that to be possible."

"I know that, Sir. But since we can't be sure Mayborne never introduced him to one, I still think it would be the wise thing to do. Besides, I'm sure that man has been places and done stuff we don't even want to hear about." Jack suddenly had a vision of Kinsey as the President of the United States, addressing the people from a huge hanging screen, speaking with a Goa'uld voice... He shuddered. "Yeah, like THAT would ever happen! Doh!"

"Major Carter?" Hammond looked at Sam who had been unusually quiet. "I agree, Sir. With that amount of Old-Spice after-shave he was wearing when I checked his pulse yesterday I wouldn't have noticed if Apophis himself had moved to a new apartment."

"This is the case, General Hammond." Teal'c added.

The general nodded. "Well, it can't hurt to make sure. Let's go see Dr. Fraiser."

 

---

 

Dr. Fraiser had been playing for almost an hour when the senator woke up, got out of bed and went to the bathroom. She saved the game and switched the computer off. Seconds later SG-1 arrived accompanied by General Hammond.

Jack immediately noticed the empty bed and asked her where the senator was.

Janet frowned. "He's in the bathroom. He just woke up a few minutes ago." She nodded towards the door, and now they recognized the sound of the shower running in there.

"Teal'c..."

The Jaffa needed no further instructions. He walked across the room and took position just outside the bathroom door.

Jack looked at Janet, expecting her to raise one eyebrow, but she raised them both. "What's going on, Colonel?"

It was Hammond who answered. "I'm afraid we're not absolutely sure the senator is just the senator, doctor, so we're going to let Major Carter do a check on him. It's really just a precaution, since there really is no way we can think of that he could have come in contact with a Goa'uld."

"Unless of course he"s been one from the very beginning..." Daniel muttered to himself.

 

Five minutes later the shower was turned off, and another two minutes after that the senator exited the bathroom. He was drying his hair and did not watch his step. Suddenly he found himself sprawling on the floor after tripping over Teal'c"s staff-weapon.

"What on Earth is going on here?" He looked up and discovered Jack. "Oh, it's you... I should have known you'd try your best to have me end up on a stretcher - again."

"Are you hurt, Sir?" Janet was trying to help Kinsey stand up, but he brushed her off and completed the task alone. "I'm fine. So, General, what's going on?"

Hammond led the senator to his bed. "Oh, it's just a routine check. We want to make sure you haven't been infected by any microscopic aliens during your stay here."

Kinsey raised one eyebrow and just stared at Hammond as if he thought the general hade gone nuts. Reaching out for his toiletries he knocked the small bag over, and a silver ball, just a little smaller than a baseball fell out of it and rolled under the bed.

"What's that?" Kinsey asked.

"It's not yours?" Jack had already identified the ball and was now half way under the bed to get it. All one could see of him was his butt. Sam and Janet simultaneously raised their right eyebrows... "Mmmm... looks like the colonel has been working out."

He got hold of the ball, backed out and stood up. "Geez. What's wrong with the major and Doc? They look like they're" drooling!" He shook his head and turned his attention back to Kinsey.

"This, Senator..." he held the ball up "...is a Goa'uld cell phone, also known as a long range communication device. What I'd really like to know is why it came rolling out from your toilet-bag?"

The senator stared blankly at him. "I've never seen it before!"

General Hammond interrupted the staring contest. "Well Senator, I'm afraid you'll have to stay here on base until we get to the bottom of this." then he turned to Sam. "Major. I guess now is a good time to do your thing. Let's find out if the senator is clean."

The senator snorted. "I damn well should be. I just got out of the shower."

She walked up to them and raised one hand to put it on Kinsey's chest. Before she could get that far his eyes began to glow, he grabbed her around the neck, and the next second she found herself being used as a shield between the unknown Goa'uld and her friends who all seemed to have frozen in their positions.

Finally Hammond sounded the alarm and called for security.

 

---

 

Part five


 

Hammond, Doc. Fraiser and the three male members of SG-1 could only watch as the Goa'uld backed away from the bed, still holding Sam in front of him as a human shield.

When he had his back to the wall he picked up a scalpel that had been left on top of a defibrillator, and pressed the razor sharp blade against Sam's throat.

"Tau'ri." The Goa'uld spitted. "You think you are so smart. You are nothing but slaves! Kneel before your God!"

"For crying out loud!" Jack groaned. "How did I know he was gonna say that"

"They always say that." Daniel replied dryly. "So, who are you?"

"I am Macarena. Now, kneel before your God!!!"

The Earthlings exchanged puzzled glances, and Jack turned around and mimed to Daniel; "Macarena!?!", but Teal'c didn't even raise an eyebrow. "Macarena? I have never heard of a Goa'uld by that name."
"You will learn to fear it, shol'va! But, I did go by a different name. I changed it only because of a chant that I have heard many times. One that seems to have become stuck in my head."

Now Teal"c raised his eyebrow, but the other people in the room nodded in understanding.

 

Suddenly there was a lot of noise coming from the hall and forty-five soldiers came running into the infirmary, armed to their teeth. They took their positions and aimed their nice and shiny MP-90's at the Goa'uld and his hostage.

"Don't shoot!" Jack and Hammond shouted, and waved their hands in the air.

"Tau'ri, this is your last chance. I am not saying it again! Kneel before your God or suffer the consequences!"

Sam croaked; "Hey, I'll kneel. Just let go of my neck, will you."

Jack turned and faced his CO. "You know, General, there is one thing I have learned from our battles with the Goa'uld... When you have the chance to take them out, DO IT! Don't wait, don't try to small talk with them, and don't bother pumping them for information. Just kill them!"

Every head in the room turned to look at the colonel. Hammond raised one eyebrow. "May I remind you, Colonel, that this particular Goa'uld is using a member of your team as a shield and is ready to slit her throat..."

Jack shrugged. "Oh, that... Yes, I'm aware of that." He met Sam's eyes and now it was her turn to raise an eyebrow. "Damn you, Jack! You better not be thinking what I think you're thinking!" He gave her a glimpse of a smile, then he said, with no detectable sorrow in his voice; "I'm sorry, Carter!"

"Oh my God!" Sam closed her eyes. "I'm gonna kill you for this! ...Sir."

Suddenly Jack produced a zat-gun from one of his numerous pockets. He aimed it at the Goa'uld and it's hostage, and in the millisecond before he fired he could see Macarena raise one eyebrow in surprise. If he had turned around he would have seen all the other people in the room doing the same thing. He fired the zat-gun and Carter and Macarena fell to the floor. Teal'c quickly pulled Sam away from the Goa'uld as Jack zatted it a second time.

 

You could have heard a falling needle, when Hammond walked up to Jack. He cleared his throat. "Nice shooting, son. Now can you please tell me how I will explain this to the President?"

"I could zat him again..."

Hammond stared at him and Jack swallowed. "Um... I guess that's not an option."

They were suddenly interrupted when the bathroom door was opened from the inside. All the forty-five soldiers fell back in position and aimed their weapons at the door. The missing night-nurse cautiously stuck her head out and asked Doc. Fraiser in a thin voice. "Is it safe to come out now?"

 

---

 

The next day Jack and Sam were back in the Gate-room, trying to get rid of the remaining grasshoppers and all their new children... This time Jack had put a sign on the door. It read: Stay out! That's an order!

They had stunned, killed and disintegrated about half a zillion grasshoppers and could now almost identify the color, or lack of color, on the walls. Still there were enough insects in the air around them to make it difficult to see more than a few feet ahead. Sam was just getting ready to pay the colonel back for the brilliant way he had saved her. She pointed the zat-gun, took a deep breath and...

Suddenly the doors opened and a human figure appeared, only to get knocked to the floor, surrounded by blue sparks.

"Oh no, not again..."

"For crying out loud! Doesn't anyone read signs around here?"

Sam walked over to the man and bent down. He was lying on his stomach and she rolled him over to see his face. "It's lieutenant-colonel Samuels, Sir." She checked for a pulse. "And he's dead, Sir."

"WHAT?" Jack shouted. "No way! I only hit him once."

"Well, Sir... um... so did I..."

They looked at each other. Jack groaned. "I guess we'd better inform the general."

"Inform the general of what?" The door opened again, Hammond stepped through it, and almost stumbled on the dead body. He looked down and recognized the man. "Is he okay?"

Sam cleared her throat, "Eh... no, Sir. He's dead."

Hammond raised one eyebrow and looked from one to the other.

"Geez! I didn't know the general could do that." Sam thought.

Jack shrugged again, "Hey, don't look at us! We only zatted him once..."

"...Each." Sam finished.

Hammond closed his eyes. "I'm too old for this shit!"

He held his hand out. "May I have your weapon, major?"

Sam handed the zat-gun to the general. "Dang it! I should have known Samuels would be the end of our careers." She was completely unprepared for what happened next.

The general pointed the zat-gun at Samuels' lifeless body and fired.

 

---

 

In the control room Teal'c and Daniel exchanged glances.

"Now THAT'S what I call getting rid of the evidence."

"Indeed, Daniel Jackson. Indeed."

Before they left the room they made sure they had turned all the security cameras back on.

 

 

The end!

 

---

TITLE: "Friends help you move, real friends help you move bodies!"

AUTHOR: Faron

EMAIL: Faron@c2i.net

CATEGORY: Humor/Parody (sort of)

SPOILERS: None that I can think of...

SEASON / SEQUEL INFO: Season 4.

RATING: PG-13 I guess...

CONTENT WARNINGS: Minor character deaths.

SUMMARY: Jack happens to hit the wrong target while playing around with a zat-gun.

STATUS: Complete

ARCHIVE: Heliopolis, Faron's Bookcase. Anyone else, please ask!

DISCLAIMER: Stargate SG-1 and its characters belong to MGM/UA, Showtime/Viacom, Double Secret Productions and Gekko Film Corp. What isn't theirs is mine. This is a fan publication, made for entertainment purposes only. I make no money of this, and no copyright infringements are intended.

AUTHOR'S NOTES: Thanks to Renay and her sig. for the idea and the title. This is my first completed SG-1 fan-fic in English. Feedback will be greatly appreciated.

The X-files

 

Aaaaahhhhh, the memories... :DVel verd et månedsabonnement på Sumo - selv om jeg egentlig kjøpte for å få se Thune Files. :p

Lilyhammer = helt genialt! :D

 

Først kom Taxi, som var helt grei, og så kom Lilyhammer som bare er helt genial. Nå trenger jeg ikke hate alle norske produksjoner lenger. :)Nå har jeg sett alle 8 episodene, og kan bare si jeg gleder meg villt til sesong 2! :D

 

Sanctuary

Jeg er over to uker på etterskudd med seriene mine... håpløst!
TV i sommer?

Det er snart sommer, og det betyr serieskifte.

I vinter har jeg fulgt med på:

Bones
Cougar Town
Criminal Minds
CSI
CSI Miami
CSI New York
Dexter
Extreme Makeover Home Edition
Fringe
the Mentalist
Mythbusters
NCIS
NCIS: LA
Sanctuary
Stargate Universe
V
the Vampire Diaries


Nå har de fleste hatt sesongavslutning (og minst to av dem er cancelled og kommer ikke tilbake til høsten *snufs*), og mens jeg venter på at de gamle sommerseriene mine skal starte ser jeg:

Body of Proof
Defying Gravity
Dollhouse
Game of Thrones
the Walking Dead

...og heldigvis fortsetter et par av disse utover sommeren også. :)

 

Sommerseriene mine er:

Covert Affairs
the Glades
Haven
Hung
Leverage
Rizzoli and Isles
True Blood
Warehouse 13

 

Jeg tar gjerne i mot tips til flere gode serier jeg bør se. :)